Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 543
  • 777
  •   1
Отговори
# 180
           Здравейте, момичета! Извинявам се, незнам дали тук трябва да задам въпросите си, но нямам време да чета. Правих си два теста, които излязоха положителни, макар че тестовата лента беше леко по - бледа от контролната. Днес ми е пети ден от закъснението. И въпросите ми съответно са: Кога да отида на лекар, то сега не е ли още рано, той нищо няма да види? Вчера преди обед излязах на кафе, и след като си изпих кафето, ми причерня, цялата се изпотих, и ако не ме държаха щях да припадна. Може ли да се дължи на бремеността? Кръвното ми е ниско по принцип, и вчера го мерих, отново беше ниско, но това което ме тревожи е: пулса ми е много висок, 95, тази сутрин беше 120. И другия ми въпрос е: Кога ще започна да повръщам, задължително ли е?  Благодаря ви много!

# 181
  • Бургас
Здравей, бебе87!Честита ти бременност!По принцип всяка мама преценя при какво закъснение да отиде на гинеколог.В повечето случаи към 6-7 г.с. /изчисли си в коя си/ се ходи да се види има ли плоден сак, сърчице и т.н. и да се обсъдят евентуалните бъдещи въпроси и притеснения с гинеколога.
За гадене и повръщане - може да дойде във всеки един момент, а може и въобще да не се появяват такива симптоми при теб!

# 182
Ти къде видя да пиша, че е нормално? Казах, че  често се случва без да е проблем. Никъде не съм я успокоявала и както виждаш посъветвала съм я да не чака до вторник за да посети док. Сега дали станах по-ясна?!
Мисля че това е форум и всеки си изказва мнението - ти казваш че често се случва без да е проблем, а аз не съм съгласна с твоето мнение. Не виждам защо се впрягаш толкова - всеки си има мнение по въпроса, моето е за Лия не за тебе - все пак за това е този форум всеки да изказва становище и питащия сам си преценява дали да приеме някой съвет или не ..... Все пак изказваме какво ни се е случило на нас - аз просто не съм съгласна че едно зацапване не е проблем Според мене е, съжалявам ако съм те засегнала с мнението си  Peace
bebe87 подкрепям мнението на  Шоколадово бонбонче - аз лично отидох в 5г.с. да ми потвърдят бременността, после се разбрахме с док да се видим след 3 седмици т.е. в 7=8г.с. да видим пулс на бебка. Аз лично не съм повръщала никога, при всеки е индивидуално. Но и аз като тебе 10 дена след забременяването разбрах че съм бременна именно с кафето - аз съм кафеджийка  Mr. Green преди пиех по минимум 4, а след като забременях ми се повдигаше от него .... Така че спокойно и едно тихичко честито!!!!  Hug

# 183
         Благодаря ви момичета! Още днес ще си запазя час, пък и без това може да ме приемат чак след две, три седмици. Засега много ме  е страх, и никъде не съм казвала, освен на мъжа си. Все си мисля че ще се случи нещо лошо в началото Cry. Ще се помъча да не съм негативно настроена,  Peace, нали това бебе чакам с месеци.  Grinning

# 184
bebe87, повръщането въобще не е задължително. Аз имах период, в който от по-неприятни миризми ми ставаше гадно, но не ми се е повдигало чак. За повръщане да не говорим. Всеки е строго индивидуален, както и всяка бременност за една и съща жена.
За първи път отидох на преглед при 4 дни закъснение и нищо още не се видя. На следващата обаче се видя сакчето.
Бях обаче с много ниско кръвно и при всяко ставане виждах тунел. Може би и защото беше лято и беше още по-трудничко, но и това минава. Пии много вода и най-важното не мисли негативно.

nikiita, знаех, че по време на бременност не трябва да се правят рентгенови снимки, но че трябва да минат няколко месеца - не знаех. Дано някой наистина запознат отговори. Ако не просто се консултирай с няколко гинеколога и ортопеда, за да се успокоиш и да знаеш кога да започвате с опитите.

# 185
Здравейте,

ходих на лекар днес и на доктора това което видя на видеото, повече му приличало на киста, въпреки че матката била като при бременност. Зацапването спря в събота и не съм имала проблеми повече, затова и не изтерясах. А междудругото една такава киста имам вече на 7г и си е жива и здрава и много ме ядосва.  Crazy

Ще съм на преглед другата седмица отново за да се види повече какво става.
Прегръдки за всички ви.

# 186
Лия аз на твое място бих потърсила второ мнение - сега не съм имала киста и не знам как изглежда, но да съм в неведение още 1 седмица не бих издържала - пак повтарям това си е моето мнение - нито го натрапвам нито нищо, просто споделям.  Peace Надявам се всичко да е наред  Praynig

# 187
Ами Вики да ти кажа честно, бих потърсила второ мнение, ако не беше толкова рано. Предполагам и само предполагам, че пак ще ме върнат за втори преглед, защото не се различава още. Аз с първото си дете бях така, отидох - кисти, след 10-тина дена - кистите тупкат. А тези кисти, според докторите са тези които се пукат преди всяка менструация и от тях излизат яйцеклетките. Нещо подобно ми го обясни. Т.е. появявали се всеки месец.  newsm78 Абе доктори, те човешки обясняват ли?!  Laughing Ако на следващия преглед е със становище кисти ще потърся разбира се и второ мнение.

# 188
Ох, viki88, не говоря от собствената си камбанария, нито съм дала кофти съвет. Както виждаш мненията ни са идентични. Или не виждаш, както и да е. Аз не съм кървяла, но ако бях щях да ида веднага на лекар. Просто казах на момичето, че често се случва (защото наистина често се случва), но в поне половината от случаите не се касае за заплашващ аборт, кухо яйце, мисед и пр. Не се впрягам и не се заяжда.  Wink Не го правя в реалния живот, във форуми пък още по-малко, т.е. изобщо.

бебе87, може да пропуснеш екстрата с повръщането. Пожелавам ти го. На мен също ми причерняваше по време на бременността, но и моето кръвно също е ниско, т.е. не знам дали може да се дължи на това. Пулса се ускорява, моя също, но мисля в по-късна седмица. Сподели с лекаря. Моята точица се видя на 9-10 ден от закъснението и то на допотопна техника и през корема. Можеш да идеш и сега на лекар, може и сега да се види нещо, но е по-вероятно нищо да не се види и само излишно да се притесняваш и напрягащ. Успех и лека бременност.

# 189
          Благодаря ви, момичета! Записах си час при гинеколог чак на 15 декември, така че тогава вече ще вижда бебчо. Само незнам как да изтърпя дотогава  Hug

# 190
Ще ти е трудно, но ще си в 7-8 г.с., (нали така?) а тогава се вижда и как пулсира сърчицето.

# 191
Лия щом и при първото дете е било сходно. значи няма повод за притеснение. надявам се всичко да е наред и накрая да се радваш на прекрасно бебче  Praynig Hug
bebe87 аз не бих издържала толкова дълго, но наистина тогава ще се види вече пулс, а лично за мене това е най-най-хубавия момент в живота ми до сега  Heart Eyes Пожелавам ти всичко най-най хубаво  Hug

# 192
Здравейте момичета. Искам да попитам, но не знам дали съм на правилното място. В края на месец септември ми правиха рентгенова снимка на шийни прешлени и на таза и скенер също на кръста. С моя съпруг планираме бебе. Когато ми правиха снимките попитах лекуващия ми лекар колко време трябва да мине, за да правим опити за забременяване. Отговорът беше "ние сега ще те лекуваме или за бебета ще говорим". Така и не получих отговор. Този месец бях на профилактичен преглед при гинеколожката ми и тя ми каза че всичко е наред и няма проблем само да изчакам да минат поне два месеца от снимките, но аз съм притеснена защото като чета по разни форуми пише че трябва да минат от 6 месеца до 1 година след такива снимки. Моля да ми кажете какво да правя защото настина съм доста объркана. Благодаря ви предварително.

# 193
          Здравейте, момичета! Извинявам се, незнам дали тук трябва да задам въпросите си, но нямам време да чета. Правих си два теста, които излязоха положителни, макар че тестовата лента беше леко по - бледа от контролната. Днес ми е пети ден от закъснението. И въпросите ми съответно са: Кога да отида на лекар, то сега не е ли още рано, той нищо няма да види? Вчера преди обед излязах на кафе, и след като си изпих кафето, ми причерня, цялата се изпотих, и ако не ме държаха щях да припадна. Може ли да се дължи на бремеността? Кръвното ми е ниско по принцип, и вчера го мерих, отново беше ниско, но това което ме тревожи е: пулса ми е много висок, 95, тази сутрин беше 120. И другия ми въпрос е: Кога ще започна да повръщам, задължително ли е?  Благодаря ви много!

Zdravei!
tova 4e testovata lenta e izlqzla po bleda ne trqbva da te pritesnqva..kogato az razbrah che sam bremenna bqh ve4e v 3ta sedmitsa. razbrah 4e sam bremenna sled kato se napraskah s edin parfum i mi prilosha ot mirizmata mu. kogato otidoh na lekar ploda edva se vijdashe. lekarq mi kaza che lentata izlizala po bleda poneje nqmam navarshen 1 mesets.
ne sam povrashtala ...ne e zadaljitelno...
az sashto sam s nisko kravno i se e sluchvalo da mi priloshava dosta chesto
savetvam te da spresh kafetata i da minesh na chaicheta
ako ti priloshee da si hapnesh neshto sladko ...
a sled 4,5 mesets moje da si pozvolish po 1 kolichka ot vreme na vreme  (na men pomaga i za gazovete Wink )
 2ri i 3ti mesets dosta si polejavah poneje postoqnno mi se gadeshe (osobeno ot mirizmi kato parfumi, kafe, meso, podpravki)
a sartsebiene i az imah chesto...pove4eto mami go poluchavat v kraq na bremennosta a az go imah v parvite mesetsi.
sega sam v 8mi mesets ..edinstvenoto nepriqtno neshto e 4e postoqnno mi e toplo ..dobre 4e e studeni4ko vremeto ... Laughing

Благодаря ви момичета! Още днес ще си запазя час, пък и без това може да ме приемат чак след две, три седмици. Засега много ме  е страх, и никъде не съм казвала, освен на мъжа си. Все си мисля че ще се случи нещо лошо в началото Cry. Ще се помъча да не съм негативно настроена,  Peace, нали това бебе чакам с месеци.  Grinning

Ne sam mnogo sueverno no i nie s maja mi napravime taka  Wink
kazahme samo na nai blizkite si rodnini i 4ak kogato koremcheto pochna da se vijda kazahme na poznatite  Simple Smile

-----------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 01:22 от Boten Mary

# 194
Аз не бих препоръчала чайове. Някои от тях могат да бъдат опасни дори за бременността. Има списъци със забранени и позволени храни и напитки. Не е задължително да се спира кафето. Всеки си решава. Важното е да се ограничи.

Общи условия

Активация на акаунт