Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 643
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
Аз имах такива болки, като пред цикъл и предната и сегашната бременност и то доста дълго ( не помня точно до кога). Лекарят ми казваще , че е нормално, тъй като матката расте (особенно в началото) . Не съм имала никъкви проблеми, надявам се да нямам и сега, както и ти да нямаш! Ако се плашиш и се притесняваш - давай си повече почивка, ако ти е възможно и мисли позитивно  Simple Smile

# 496
  • somewhere over the rainbow
Абе контракции и болки не са нормални, въпреки че са често срещани. Не се успокоявайте така, а си пийте но-шпато и магнезия /или подобни/ и си почивайте.
Аз покрай празниците си забравих магнезия и после 2 дни бях с контракции, че и крампи в прасците. Поднових го и всичко спря. Раничко ми е още Naughty

# 497
  • Burgas, Bulgaria
корема е добре момичета - определено това вчера, не беше никак нормално...

Гледах, че доктора ми е чак на 14-ти на работа ......

# 498
Абе контракции и болки не са нормални, въпреки че са често срещани. Не се успокоявайте така, а си пийте но-шпато и магнезия /или подобни/ и си почивайте.
Аз покрай празниците си забравих магнезия и после 2 дни бях с контракции, че и крампи в прасците. Поднових го и всичко спря. Раничко ми е още Naughty

Аз пък като пих магнезии няколко месеца защо през това време имах крампи?

# 499
  • София
gundie да не би да не е бил дозиран правилно? В смисъл да не ти е била достатъчна изписаната доза  newsm78 Аз съм пила магнезий с първата бременност и не съм имала крампи. С втората имах няколко пъти, не съм пила нищо. И вече официално честито  Hug Лека и прекрасна бременност ти пожелавам!

# 500
gundie да не би да не е бил дозиран правилно? В смисъл да не ти е била достатъчна изписаната доза  newsm78 Аз съм пила магнезий с първата бременност и не съм имала крампи. С втората имах няколко пъти, не съм пила нищо. И вече официално честито  Hug Лека и прекрасна бременност ти пожелавам!
Ами не знам, ама не съм сигурна тоя път, ако ми изпишат дали ще го пия. Благодаря за пожеланията.

# 501
gundie, да, вероятно ти е било малко. Гледам някои момичета пият и по 4 на ден /може и повече, не знам/. Аз го почнах от 3Х1, после поекспериментирах на своя глава Embarassed и установих, че 1 на ден ми е малко. 2Х1 ми е идеално. Но съм била 3 пъти на системи Кормагнезин, което си е доста магнезиево насищане. По принцип едва ли ще навреди, ако се увеличи. То още на другия ден ще си проличи има ли ефект.

# 502
  • ул. "Мечтание"
Абе контракции и болки не са нормални, въпреки че са често срещани.

От болки до болки и от контракции до контракции има разлика! Не всичко се "лекува" с хапчета. Тъкмо преди малко обяснявах, че болки и контракции може да има заради обезводняване на организма, преумора, твърде дълго заседяване на едно място... три неща, които с но-шпа и магнезий няма да минат! Simple Smile Причини много, важно е да се открие истинската и да се реагира адекватно на нея.
Защото в крайна сметка матката е мускул и има нужда да се тренира за да може когато настъпи момента да си свърши работата. Не всички контракции правят бели и са черни и лоши!  Peace

# 503
Причините могат да бъдат различни, разбира се. Но каквито и да са, контракции не трябва да се допускат. По желание де:) Пример: причината е обезводняване и почват контракции. Ако чакаме да се оводним, може да си родим/абортираме до тогава. За това първо по-важното - спираме контракциите с нещо успокояващо гладката мускулатура и тогава лекуваме причината. Контракции /не механични болки/ няма как да не са опасни преди времето за раждане. защото именно те водят до скъсяване на шийката, изглаждане, разкритие.

# 504
  • ул. "Мечтание"
Не всички контракции водят до разкритие и раждане.
Принципно тези които водят до разкритие и раждане се овладяват трудно, не е невъзможно разбира се, но е трудно.  Peace

# 505
Може, ама аз как да знам това- мисля, че бях споменала на лекарката, а и много ми ставаше лошо и гадно от това лекарство, а за акото да не говорим Embarassed Иначе д-р Михайлов препоръчва всяка бремнна да пие още от началото на бременността си магнезии.

# 506
Е, да, на практика не са всички Peace То иначе всички трябваше да раждаме преждевременно Stop Но е трудно да ги различаваме, за това не е добре да ги оставяме да си се вихрят на воля.

За магнезия едни доктори казват, че нямало смисъл от него в началото, други го препоръчват Crazy Моят е от вторите. Той го изписва още с фолиевата киселина на първия преглед, за предотвратяване на евентуални контракции. Не знам дали е правилно, но пък работи.

# 507
На скоро попаднах на много интересна статия за жалост , не мога да я намеря. В нея се казваше че липсата на Магнезий причинява ПМС-то при жените , така че явно е жизнено необходим елемент.

# 508
Жизнено необходим е. Отговаря за нервния и мускулен тонус, помага за изграждането на физическата структура на костите. Казват, че повече от 300 ензими в организма изискват магнезий за да функционират. Участва в метаболизма на белтъци, мазнини и въглехидрати и пр. и пр. Обаче може да се предозира, а ми беше останал спомен, че не се натрупва. Симптомите при предозиране са диария, сънливост, слабост. Допустима горна граница за дневен прием за лица над 9 г. е 350 милиграма. Което обаче нямам представа колко е като хапчета. Не съм пила.

Troy, не знам дали е така. Аз си набавям магнезий в оптимални количества, но около цикъл продължавам да съм раздразнителна. Т.е. около овулация, т.к ПМС се измести от неотдавна.

# 509
moqta bremenost be6e bezproblemna no razbrax 4ak v 2riq mesec...4ustvax se dobre 4ak kam 7miq mesec imax leko gadene,no samo tova pak i to bebeto se rodi s dalga kosa.....

-----------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 21:00 от Boten Mary

Общи условия

Активация на акаунт