Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 505
  • 572
  •   1
Отговори
# 300
Зависи колко готова се чувстваш PeaceАз родих на 21г и го исках с цялото си сърце,бях напълно подготвена за майчински грижи!И до днес сама си гледам детето,с таткото разбира се и чакаме с нетърпение второто си съкровище!!!

# 301
аз съм на 24 , и този юли ще раждам (живот и здраве) . Не харесвам мн мн децата  Embarassed но знам че мойто ще го обичам ,  мн ми се искаше да намеря хубава работа - така и стана , но съм на стаж и за жалост нямам майчинство  , ето за това аз в първия момент не се зарадвах а се чудих какво да права с работата  , майка ми ме подкрепи  , и естествено ме убеди че това е смисъла на живота - детето  , поне свърших с учене  магистри - така че аз мисля че 21 е малко рано  , относно работа , учене . пари  , но пак 21са чудесни години да родиш - по здрав организъм и т.н

успех майки

# 302
Аз съм раждала на 23 и на 30 години, сестра ми на 31 и на 34.
Смея да твърдя, че най лесно отгледаното дете от тези четири е първото.

# 303
Платинум, точно си говорех с приятелки оня ден по този въпрос, и като цяло стигнахме до извода, че като е по-млад човек, по-малко неща го притесняват, някак е по-оптимистично настроен, по-смел ако щете...  Simple Smile

# 304
Раждайте и на 16 тогава GrinningЯ вижте ромите как се плодят!

# 305
  • Варна
Аз съм раждала на 23 и на 30 години, сестра ми на 31 и на 34.
Смея да твърдя, че най лесно отгледаното дете от тези четири е първото.

А, това е твърде индивидуално.  Stop

# 306
  • София

не знам на колко години си, но по-задръстено и инфантилно  изказване, няма в цялата тема.

# 307
  • Варна
Това пък какво трябва да значи?!? Shocked

# 308

не знам на колко години си, но по-задръстено и инфантилно  изказване, няма в цялата тема.

Няма значение на колко съм.Четох доста мнения,всеки се опитва да обеди и да наложи своето.Рецепта и възраст за добър родител няма!

# 309
  • в огледалото на живота
Та значи ако родиш на 16г. за мен си е ранна възраст,но пък личен избор.
Първото дете родих на 20,второто на 31, ако имах по добра финансова среда бих родила и още едно.
Децата осмислят живота ни,но трябва да си сигурен,че няма да ги ощетиш в никакъв аспект и най-вече да можеш да се грижиш за тях.

# 310
За някои е рано и на 40 да родят... Бебето си го направете, когато вие поискате и се появи желание за такова. Сега са ви явно сладки години на студентски живот, на съвсем нов етап в който ще се отделите в нов дом. Всичко с времето си, са казали хората.
Има и такива, които бързо узряват за тази стъпка - аз им се възхищавам Peace.
Около мен мога да видя същите примери, много колежки в университета са вече мами и им се радвам безкрайно!
Просто като дойде времето и моментът ще го почувстваш, не давай на хората да ти решават живота Hug

# 311
За някои е рано и на 40 да родят... Бебето си го направете, когато вие поискате и се появи желание за такова. Сега са ви явно сладки години на студентски живот, на съвсем нов етап в който ще се отделите в нов дом. Всичко с времето си, са казали хората.
Има и такива, които бързо узряват за тази стъпка - аз им се възхищавам Peace.
Около мен мога да видя същите примери, много колежки в университета са вече мами и им се радвам безкрайно!
Просто като дойде времето и моментът ще го почувстваш, не давай на хората да ти решават живота Hug

Благодаря за хубавия коментар, мила!  Hug

# 312
Не, не е рано....преди момите на 15 са раждали, друг е вече въпроса в днешно време какво е "модерно"...Аз съм на 22 и съм бременна за втори път, а миналата година имах и едно мъртво раждане, така че 22 си е една много добра възраст да родиш - по-рано по-добре, все пак искаме да сме майки, а не баби на децата си... И изобщо няма значение това, което говорят хората - когато се чувстваш готова, когато му е времето...глупости пълни - повечето хора (да не кажа всички) НИКОГА не са готови не само за бременност, а за каквото и да е. Защото човек се ражда и се учи цял живот. Готов е СЛЕД като вече е преминал нещото, преди това може само да се смята за такъв...поне аз така мисля Simple Smile

# 313
Хора различни, мнения много... и всеки си е прав за себе си. Аз последния път, като ходих на гинеколог, го попитах, от медицинска гледна точка, кога е най-удачно да се роди едно дете и той ми отговори, че такава е възрастта от 25 до 35 г. Но вече всеки сам за себе си решава, кога е най-удачно за него. За едни е добре бебето да се появи по-рано, за други - по-късно! Peace

# 314
Абе така е права си...всеки различно мисли, различни решения взема....важното е обаче като вземем решение да правим нещо, да го направим както трябва, да вложим усилията си в него, а не просто ей така да минава - по водата, защото нов живот не е шега работа. Много тъжно ми става, тъй като виждам много майки и млади, и по-възрастни, които раждат деца и после не се грижат за тях...е не че хич не се грижат, дават им там да ядат, преобуват ги, чат пат на разходка и т.н., ама някакси емоционално никаква връзка с детето ти братче...и после какво... израстват хората и стават крадци, убийци и всякакви...ама то какво друго да правят като са израстнали без сериозна родителска грижа - учат се от улицата, като няма вкъщи кой да ги научи и се чудим аджеба защо пък така постъпват, а после се чудим и какви диагнози да им поставим и как да ги "лекуваме", а може всичко това да се избегне още в началото...моята молба към всички майки, които ще прочетат това, а и към мен разбира се е: НЕКА ДА СЕ ГРИЖИМ КАКТО ТРЯБВА ЗА ДЕЦАТА СИ, ЗА ДА ИЗРАСТНАТ ЕМОЦИОНАЛНО СТАБИЛНИ И БЕЗ ЛИПСА НА ЛЮБОВ!!!....щото после тия неща е почти невъзможно да си ги наваксаш....

Общи условия

Активация на акаунт