Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 503
  • 572
  •   1
Отговори
# 105
Ранното  майчинство си има своите положителни и отрицателни страни.
Съгласна съм с Didi_mama ,че е едно да гледаш дете на 20,друго на 40.
За първи път родих на 36,сега живот и здраве на 39,почти 40г,но пък не съжалявам,по  -късното майчинство е по-осъзнато.Аз лично не мога да си представя на 22г ако бях станала майка / та дори и на 30/

# 106
Има една приказка " Има ли желание , има и начин" .
Ако един човек го иска достатъчно силно , няма значение на колко години е.
Аз съм бременна вече в 9ти месец и на 21.12 ще навърша 23.Чувствам се добре, бременността ми преминава добре и се моля на финала за едно здраво бебе.Финансите ни не са кой знае какви , а и като не работеща ще взема само социално майчинство, но в крайна сметка ще се справим.
От друга страна животът ми не е приключил, през юни завърших бакалавър, сега уча магистратура.Аз продължавам с моя план и това , че ще си имам бебе не го променя...е да ще е много по трудно , но в крайна сметка , то в живота лесно няма.
Възрастта не е от значение , стига да има любов ....пари се печелят , а живота не спира , даже  започва отново   bouquet

# 107
  • София
Според мен не е рано, но тези около мен, които са станали майки около тази възраст разчитат много на родителите си- финансово, а и често живеят с тях. Почти не познавам млади родители, които се справят сами.

# 108
  • На топло...
За някой може да е рано, за друг не. От моята камбанария изгледът е "рано е".

# 109
За мен е нормално да имаш дете когато си готов за това. Имам предвид да можеш да поемеш отговорността да гледаш едно малко съкровище, което ще заема цялото ти време, да може да си го позволиш финансово и да си достатъчно узрял за това решение

# 110
Ранното  майчинство си има своите положителни и отрицателни страни.
Съгласна съм с Didi_mama ,че е едно да гледаш дете на 20,друго на 40.
За първи път родих на 36,сега живот и здраве на 39,почти 40г,но пък не съжалявам,по  -късното майчинство е по-осъзнато.Аз лично не мога да си представя на 22г ако бях станала майка / та дори и на 30/

Привет пак от мен аз само искам да кажа, че осъзнатото майчинство не обвързано с годините. Както вече спонеха аз родих на 24 години и съм напълно наясно какво искам, как го искам и как да го правя, както в по-горните коментари са казали когато се чувстваш готов няма значение на колко години си . Аз лично до 24 години си живях доста, сега също си живеем в крайна сметка за това са бабите и дядовците за да отменят от време на време родителите /ако говорим конкретно за нощните излизания и екскурзии/. Всичко е свързано много тясно с психиката кога и колко си готов. Както и със самото раждане ако си мислиш, че е страшно и опасно минава по-тежко, но ако си кажеш "абе няма нищо страшно" е по добре Simple Smile

# 111
  • София
 Не мисля, че темата може да повлияе на авторката, щом тя самата не знае дали им е време да станат родители. Но за мен 22 год. е рано за планирано бебче, виж ако стане - Божа работа. Бебеправихме с мъжа ми 6 месеца и родих точно след като навърших 27 години. Заедно сме от 10 години, първите 6 от тях бяха само за нас- създадохме си дом, ходихме по купони, обикаляхме където  и когато ни видят очите, правихме любов колкото, когато и където пожелаем Embarassed Да, след това бяхме готови и двамата за дете. Радвам се, че изчакахме. Да, не мисля че има човек, които не иска да стане родител, но това не трябва да е самоцел. Родителството е най- отговорната роля на всеки човек  Peace

# 112
  • Бургас
Не е важно дали си на 20-25-30 или 35г. Важното е кога се чувстваш готова  Peace

# 113
  • София
 Хм, замислих се, че не е важна възрастта - не е, но пък и ''когато почуства, че е готова''  може да е на 16-18 год.

# 114
Хм, замислих се, че не е важна възрастта - не е, но пък и ''когато почуства, че е готова''  може да е на 16-18 год.

има жени, които наистина раждат на по 16-18 год., но това не винаги означава, че ще е лоша майка. А щом се почувства тогава готова може би има нужда само от това, не от други неща. Но в интерес на истината кои се чувставт готови на 16 год., ако не е инцидент разбира се? Simple Smile Всичко е въпрос на психична нагласа Simple Smile Някои мами след като си родят едно бебе и казват "второ дете ли? Не, благодаря" аз лично имам диваче на година и осем месеца и искам още две деца, колкото и изнервящо да е понякога все пак всички знаем какво чувстваме когато малкото ни бебе ни се усмихне или ни целуне Simple Smile

# 115
Okay, съгласна съм до някъде, че възрастта не е толкова важна, колкото чувството за готовност да станеш родител. Но все пак има и други фактори! Не може да се почувстваш готов и хоп - хайде да си правим бебе! Трябва да има какво да му дадеш на това дете, било то от финансова гледна точка или не. Да можеш да му дадеш необходимото възпитане, да му осигуриш необходимото образование и т.н. Има толкова много неща, от които то ще се нуждае. Лично аз мисля, че на моите скромни 21 (почти 22) години има още много, какво да науча от живота, да се развивам, да попътувам, абе с няколко думи - да поживея за себе си, за приятеля си... Ако стане случайно така, че забременея - ще се зарадвам, защото все пак обичам човека до мен, имаме си жилеще, той работи във фирмата на баща си, предпоследна година сме студенти и т.н. Сигурна съм, че ще направя всичко необходимо, това дете да расте здраво, щастливо и задоволено, но все пак, както бях написала по-назад из темата -  смятам, че на 26 (примерно) мога да дам много повече на детето си, отколкото на 22г.! Peace

# 116
В една друга тема се коментира, че майките с малки деца не ги вземат на работа. Ами в повечето случаи не ги вземат на работа, щото са на по 25 без нито месец трудов стаж.

# 117
Рано, късно ... няма правило. Не можем да надзърнем в бъдещето, не можем да върнем миналото.

Физиологията на жената на 22 години си е готова за бременност. В този смисъл не е рано.

# 118
Здравейте дами Simple Smile Включвам се в темичката да изкажа и аз мнение и да си побъбрим просто ей така Simple Smile Аз съм на 21 години , чакам първото си бебче. Аз лично не съм за и против , човек сам осеща кога момента е дошъл и дали изобщо се чувства готов затова. Бременноста ми е планувана и искренно желана, обичам приятеля си и знам че дори той да не е мъжа до мен след време, недай си боже ! , то той ще е човек с който винаги ще ни свързва нещо прекрасно, за което се радвам. Чувствам се сигурна в възможностите си да отгледам едно дете и което също е важно и в финансовите ни възможности. мисля че при всеки е различно, не трябва да се водиш от другите , ако ти се иска на 20 , тогава го направи , ако не се чувстваш готов на 30 , не го прави защото всички около теб го правят Simple Smile От това кога ще родиш за мен една жена определя как ще протече живота и занапред , всеки рисува със своята четка по своето платно бъдещетето , такова каквото го иска !

# 119
В една друга тема се коментира, че майките с малки деца не ги вземат на работа. Ами в повечето случаи не ги вземат на работа, щото са на по 25 без нито месец трудов стаж.
Нормално е да нямат ... като раждат по-млади, повечето са заети с учене и гледане на детето...няма как и да работят просто! Все пак всеки сам подрежда приоритетите си Simple Smile За един на първо мястои стои кариерата, за друг - семейството, за трети - нещо друго  Peace

Общи условия

Активация на акаунт