КРУИЗИ

• 83 952
  • 840
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
прочетох темата и се чудя защо няма постове за последните 2 месеца...Всички ли сте на круиз Simple Smile
От 2 години си мечтая да отидем на круиз с моя приятел и съм решила да сбъдна тази мечта през фаталната 2013, ако света не свърши преди това. Иска ми се да е през месец Май края и съм харесала средиземноморски круиз за 11 дни. Иска ми се да минава през Испания, Португалия, Монако, може до Мароко желателно да тръгва от Италия...
Исках да попитам знаете ли кога ще излязат дати за 2013 Април-Май и кога ще е най-добре да се запишем. Ранните записвания ще са по изгодни и ще  мога да планирам всичко предварително. Контитранс ми се струва доста надеждна компания , но дали не е по изгодно да се резервира през чуждестранни сайтове. Аз говоря англ. и Италиански и няма да имам проблем с това, но все пак друго е когато ти е на родния език и офиса им е тук....
Ще се радвам да споделите някое мнение.

Това е и моята мечта,но все така се случва ,че трудно синхронизираме отпуските и училището на детето.Сестра ми  редовно отмаря на круизи.Последно пътува  точно  по един маршрут 11 дни -Геноа,канарските острови,малага,Мароко,Рим-в общи линии доколкото си спомням.Понеже търсиш изгоден круиз-този беше с ваучер от Далавера.Повечкото разходи отиват по пътни от и до пристанищата.Пътували са и с Контитранс и чрез чужди посредници,но това с ваучерите всъщтност най-лесно се следи,а в отстъпките няма разлика.
Успех, и до плаване!

# 211
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Все още несбъдната мечта.....

# 212

За всички фенове на круизите, една новина - Норвежката круизна компания за 5-та поредна година е спечелила Номер 1 награда - победител за Европа.....

http://www.worldtravelawards.com/award-europes-leading-cruise-line-2012

# 213
  • Варна
Препоръчвам за Средиземноморски круиз да се качите от Барселона, защото е много лесен достъпа до круизния порт. Друг вариант е Чивитавекия, но това предполага с багажите да пътувате към 1.30ч. с влак от Рим. В едната посока бяхме прави, така че за мен е лудост да съм и с куфари. Организираните екскурзии на сушата са доста скъпи. Спокойно човек може да се подготви преди да замине с информация къде да ходи и какво да гледa. Аз поне не си падам по ходенето в организирана група, предпочитам да се съобразявам само с нас си.  Simple Smile

Не ми се струва , че от там е най лесния достъп до круиз.Мсц имат качване от ВЕНЕЦИЯ, а УИЗЗ летят до там , а и с кола става лесно.Или Генуа -ние летяхме до МИЛАНО с УИЗЗ.МСЦ корабите не са по лоши.Бреговите екскурзий си ги правете сами.Цената е една и съща почти -КОНТИТРАНС , с ПРЕМИЕР Турс бяхме ние
, или директно

# 214
Здравейте,
тази година в периода 16.09-23.09.2012г бях на круиз с Американскана компания Holland Amerikan Line.Пътувахме с последният им кораб пуснат през 2010г. - New Amsterdam. Невероятен лукс и страхотно обслужване. Маршрутът беше Барселона, Тунис, Сицилия, Рим, Санта Маргарита, Монако, Барселона. Всичко ми излезна 4000лв. на човек с включени  самолетните билети, 2 нощувки в Барселона, екскурзии в градовете, в които спирахме  и джобни пари. Препоръчвам ви компанията, за разлика от италианските и испанските компании, цената която обявяват е с включени всички такси. На пръв поглед може да ви се стори скъпо , но определено си заслужава. Не се лъжете по евтини цени от 300 - 400 евро. В тези цени не са включени пристанищните такси, които започват от 190 евро.Да не говорим, че за тази цена, каютата, която ще ви бъде предоставена е без никакъв прозорец. Друга особеност е, че  4-5 каюти ползват обща баня и тоалетна. Да не говорим, че всички различно от вода се таксува допълнително.
Ако искате наистина да се почуствате като бял човек ви препоръчвам американската компания.
Дано съм била полезна.

Здравейте,
прочетох темата и се чудя защо няма постове за последните 2 месеца...Всички ли сте на круиз Simple Smile
От 2 години си мечтая да отидем на круиз с моя приятел и съм решила да сбъдна тази мечта през фаталната 2013, ако света не свърши преди това. Иска ми се да е през месец Май края и съм харесала средиземноморски круиз за 11 дни. Иска ми се да минава през Испания, Португалия, Монако, може до Мароко желателно да тръгва от Италия...
Исках да попитам знаете ли кога ще излязат дати за 2013 Април-Май и кога ще е най-добре да се запишем. Ранните записвания ще са по изгодни и ще  мога да планирам всичко предварително. Контитранс ми се струва доста надеждна компания , но дали не е по изгодно да се резервира през чуждестранни сайтове. Аз говоря англ. и Италиански и няма да имам проблем с това, но все пак друго е когато ти е на родния език и офиса им е тук....
Ще се радвам да споделите някое мнение.

Това е и моята мечта,но все така се случва ,че трудно синхронизираме отпуските и училището на детето.Сестра ми  редовно отмаря на круизи.Последно пътува  точно  по един маршрут 11 дни -Геноа,канарските острови,малага,Мароко,Рим-в общи линии доколкото си спомням.Понеже търсиш изгоден круиз-този беше с ваучер от Далавера.Повечкото разходи отиват по пътни от и до пристанищата.Пътували са и с Контитранс и чрез чужди посредници,но това с ваучерите всъщтност най-лесно се следи,а в отстъпките няма разлика.
Успех, и до плаване!

Може ли някой да ми каже дали е пътувал на круиз и какви са впе4чатленията му:
Попаднах на супер изгодна оферта, само за около 300 EUR
Ако знаете нещо за кораб MSC Splendida 6те съм благодарна, ако споделите

http://www.cruiseexpert.bg/8-day-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … winter-offer.html

Ден     Дата    Пристанище      Пристига
   Отплава
1    Sun 18 Dec     Barcelona     ....     18:00
2    Mon 19 Dec     At Sea     ....     ....
3    Tue 20 Dec     Casablanca     08:00    21:00
4    Wed 21 Dec     Gibraltar     09:00    14:00
5    Thu 22 Dec     Valencia     13:00    18:00
6    Fri 23 Dec     Marseille     13:00    21:00
7    Sat 24 Dec     Genoa     09:00    16:00
8    Sun 25 Dec     Barcelona     12:00    ....

# 215
  • София
...... Не се лъжете по евтини цени от 300 - 400 евро. В тези цени не са включени пристанищните такси, които започват от 190 евро.Да не говорим, че за тази цена, каютата, която ще ви бъде предоставена е без никакъв прозорец. Друга особеност е, че  4-5 каюти ползват обща баня и тоалетна. Да не говорим, че всички различно от вода се таксува допълнително.
Силвия Ангелова, хубаво е да препоръчаш ХАЛ, много са добри наистина, но това за кабините с обща баня и тоалетна го чувам за пръв път, както и че всичко различно от вода се плаща. Shocked
Сподели повечко за кораба - има ли топло басейнче, как са забавленията и храната? 7-дневен ли беше круиза?

# 216
Silviq Angelova,извинявай но аз бях на Сплендида за 1000 лв на 4овек,което вклю4ваше престой,пристанищни такси,самолет до Милано отиване и връщане,влак до Генуа и по една нощувка преди и след круиза.За бакшиши,напитки и обиколки на градовете съм изхар4ила най-много още 600 лв.Цената беше за вътрешна каюта,но въпреки това ни настаниха в страхотна каюта с балкон.
Казвам това за да разберат хората,4е да отидеш на круиз не е нещо неосъществимо и непосилно скъпо.Такъв филм като обща баня нямаше-обслужването е пове4е от перфектно.
Можете да сбъднете една ме4та и с италианскa компания и с промоция.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 13:13 от cvetence1328

# 217
  • София
И аз за сефте чувам за каюти с обща баня.

# 218
И аз не съм съгласна, че с италианска компания за 400 евро ще си задържително във вътрешна каюта и няма да са включени пристанищните такси. А това за общите бани и тоалетни ми звучи направо абсурдно! Ние бяхме на круиз с MSC от 23.09 до 30.09, в каюта с балкон - общо сме платили около 1100 лева на човек ( това включва 2 нощувки преди и след круиза, сам. билети и самият круиз с вкл. пристанищни такси, като стойността на круиза беше 840 лева). Може тази компания да не е най-добрата на круизния пазар, но за мен, като първо подобно изживяване беше неповторимо и на много добра цена!

# 219
  • Sofia
И аз не съм съгласна, че с италианска компания за 400 евро ще си задържително във вътрешна каюта и няма да са включени пристанищните такси. А това за общите бани и тоалетни ми звучи направо абсурдно! Ние бяхме на круиз с MSC от 23.09 до 30.09, в каюта с балкон - общо сме платили около 1100 лева на човек ( това включва 2 нощувки преди и след круиза, сам. билети и самият круиз с вкл. пристанищни такси, като стойността на круиза беше 840 лева). Може тази компания да не е най-добрата на круизния пазар, но за мен, като първо подобно изживяване беше неповторимо и на много добра цена!

MSC Orchestra?

Общи бани и тоалетни дори и за стафа не съм чула да има, а имам безброй много приятели, които работят на круизни кораби.

# 220

Да и беше прекрасно  Grinning!

# 221
  • Sofia

И ние бяхме на този кораб точно тогава Simple Smile

# 222
И ние бяхме на този кораб точно тогава Simple Smile

Аааа, супер! Може да сме се засекли някъде  Wink!

# 223
  • Варна
Аз съм плавал на кораб с общи бани и тоалетни , ама преди 30 год. и то български и руски соц. измишльотини.Сега ,въпреки че на МСЦ ПОЕЗИЯ бяхме във вътрешна каюта лукса си беше 5+звезди. Общо взето цените на МСЦ са доста по ниски ХАЛ при достатъчен лукс.Няма нищо лошо във ваучерите.Макар че цената не е 50 % по ниска от нормалните ,все пак е доста апетитна и ставатп рекрасни круизи.

# 224
Ние не сме купували круиз с ваучери. Просто имаше някаква промоция "двама пътуван на цената на един" и наистина се получи много добра цена  Wink!

Общи условия

Активация на акаунт