КРУИЗИ

• 84 075
  • 840
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Bled, много полезна информация, както винаги Hug

Ние имаме спиране и в Палма де Майорка- за там нещо да препоръчаш?

Тук малко ме изненада, нашият маршрут с Orchestra не включваше Палма де Майорка, явно има лека промяна. Още по-добре, това е във ваша полза. Палма...сме минали с друг кораб. Има портове с 3-4 екскурзии, има и такива с цели 15. Палма е от тях, това да не те стряска, никога когато си с кораб не можеш да видиш и 1/10 от мястото. Екскурзиите са от 3 до 7/8 часа. Не се изхвърляйте, няма смисъл, целодневните са скъпи и това идва от обяда, който се сервира някъде.... Но направи си сметка, на кораба ти е безплатен, а тук май си го плащаш. Вземете най-добрата комбинирана, за около 4 часа, може да остане и малко свободно време. Успех....

# 646
  • София
Да напиша нещичко и аз,пък и съвети с охота приемам.
За Тунис съм съгласна на 100%,Барселона -голям град много за гледане,значи с обиколни автобусчета,повече гледане и возене.Геноа,без аквариума ,за един ден-централната стара градска част стига.Валенсия -основната стара градска част и парка с Града на изкуствата и науката-пак основно гледане отвън.Марсилия -не знам,този остров на Монте Кристо за любители на замъци става ли,да се бие път до там.Въобще този град най-малко съм го проучвала EmbarassedНещо за съвет и допълнение-всички места са за един ден,но това е положението.

Sause baus Напълно съгласна, за един ден нищо не става......
Тунис- си наясно.
Барселона- освен тур. бусовете, една разходка по Las Ramblas идва добре.
Генуа- всичко що носи името Palazzo.........си струва.
Валенсия- задължително и Ciudad de las Artes y las Ciencias.
Марсилия- трудна работа, задължително катедралата Notre-Dame de la Garde, двете крепости на рицарите, хайде и замъка Иф на споменатия Кристо, има още много, ако трябва да ги изброявам...но накъде в един ден.

# 647
Относно хотел в Генуа - ние имахме 2 нощувки (1 преди и 1 след круиза) и бяхме в Cit Hotel Britannia 4*, CITY CENTRE. Много е удобен - до пристанището ходихме пеш, около 600 м е.
Цената на такси от летището до хотела около 22-23 евро.
Цената на хотела зависи от натовареността. За едната нощувка платихме 63 евро, за втората 86 евро - за тройна стая (2 възрастни и 1 дете на 6 години), със закуска.
Аз лично съм много доволна от хотела - стаите са двуетажни и са доста големи, 3 или дори 4 човека спят без никакъв проблем, има обзаведена кухня, но не сме я ползвали.

Относно круиза и спирките - ние бяхме с дете, пък сме и пътували доста, та не ни е било цел да обиколим всички забележителности за по няколко часа. Но нявсякъде слизахме и основно се разхождаме сами (и задължително сядахме по ресторантите).

Рим (Чивитавекия) - ние ходихме до Рим, но градът е на около 1,5 ч с автобус и се губи много време в пътуване. Моята препоръка е да не се ходи до Рим - харчат се излишно пари, а почти нищо не се вижда

Палермо - ние се разходихме пеш из центъра и мисля, че това е достатъчно. Екскурзия ми се струва излишна (но аз съм била из Сицилия и друг път).

Тунис - взехме си екскурзия от кораба, но го отчитам като грешка. За 150 евро (за 2 възрастни и детето) видяхме Картаген и Сиди Бу Саид. С такси, което може да се вземе от пристанището можехме да отидем поне на още 1 място и да ни струва 2 пъти по-евтино. С екскурзията от кораба, повечето време отиваше в организирането на 50 човека от автобуса да се движат като компактна маса...

Ибиса - разходихме се пеш до стария град, а на другия ден бяхме на плаж - пак стиганме пеш до едно близко плажче. И пихме сангрия Simple Smile

Вилфранше сюрмер - ходихме до Монако с влак. Струваше около 12 евро на човек в двете посоки. Разгледахме Монако сами.

Весело прекарване на всички, които очакват своето морско пътешествие!

# 648
Моля, ако някой е пътувал с кораба MSC Preziosa да сподели впечатления. Предстои ми пътуване в края на октомври по маршрут Генуа, Наполи, Тунис, Барселона, Марсилия.

# 649
  • София
Моля, ако някой е пътувал с кораба MSC Preziosa да сподели впечатления. Предстои ми пътуване в края на октомври по маршрут Генуа, Наполи, Тунис, Барселона, Марсилия.

topic Preziosa е най-новият кораб на MSC, пуснаха го на вода в средата на март. До момента е направил само няколко круиза. Вие сте едни от първите щастливци, вероятността някой да сподели е малка. Ще трябва ти да го направиш като се върнете. Корабът е близнак на Divina и много близък до Fantasia и Splendida. Пътували сме на два от тях и съм сигурна, че много ще ти хареса. За маршрута можеш да прочетеш малко по-нагоре, градовете се повтарят от другите кораби. Успешно плаване.

# 650

topic Preziosa е най-новият кораб на MSC, пуснаха го на вода в средата на март. До момента е направил само няколко круиза. Вие сте едни от първите щастливци, вероятността някой да сподели е малка. Ще трябва ти да го направиш като се върнете. Корабът е близнак на Divina и много близък до Fantasia и Splendida. Пътували сме на два от тях и съм сигурна, че много ще ти хареса. За маршрута можеш да прочетеш малко по-нагоре, градовете се повтарят от другите кораби. Успешно плаване.

Аз ще плавам с него по-рано и обещавам да споделя всичко като се завърнем. Тук има видео на откриването му от март месец, може да си го погледаш да му се порадваш:
http://www.msccruises.com/gl_en/Ships/MSC-Preziosa/Video.aspx

Има "спирки" на два вулкана (Етна в Месина и Везувий до Неапол), сега съм в чуденка аз кой от двата да посетим и кой да пропуснем  newsm78

# 651
Здравейте, завърнахме се преди ден, със смесени чувства съм............и доволта и не.....но за парите които сме платили е прилично. Но за вбъдеще няма да се кача на круиз с  толкова натоварена програма  Mr. Green  и на  MSC.
Това което не ми допадна е че персонала е изцяло от далечния изток....а и имахме най-мързеливият камериер  Twisted Evil  редовно се оплоквах, не чистеше....от към хигиена беше ужастно...думи нямам, а бяхме в мини суит  Close  
За организираните екскурзии, за мен е безсмислено да се дават толкова много пари, ние си купувахме билети за шаталите от кораба, от 10 до 12 евро, като можеш да ги ползваш неограничено, но при условие че си от 5-6ч на пристанище, безмислено е да се мъчиш да обиколиш всичко....невъзможно е. Избираш си къде да отидеш, почти винаги те стоварват в центъра на града, и решаваш какво ще ти е интересно да видиш.
Един съвет за пътуващите със  MSC, предлагат трансфер от кораба до леището или гара...за предпочитане е. Не чакаш багажа си а директно в автобус и те извозват до точката която си посочил. Ние се лашкахме с влака от Генуа до Милано, беше доста претъпкан  Twisted Evil  , като сложиш и цената на таксито и билета за влака и това че има само 2-3 влака през деня от Генуа до Милано си спестяваш доста неудобства....
И още нещо, корабът беше пълен с българи.....един друг се гледаха страшно и си шушукаха зад гърба, възмутително беше....а непознати когато те срещат по коридорите и асансьорите те поздравяват и се усмихват......а съграждните, сякаш си му изял десерта  Mr. Green  балкнски манталитет......

# 652
Благодаря ти за критичното мнение vesselaa . Най-сетне тук да се появи и нещо правдоподобно, а не само суперлативи за круизите.
Аз отдавна съм се отказала от MSC. A другите компании са доста скъпи.....

# 653
vesselaa благодаря за споделеното.Без да питам получих ценно инфо.,особено за финалния трансфер.Е,ще пробваме с тази компания ,пък живот и здраве за в бъдеще ще видим Hug

# 654
  • София
Ми каквото такова, аз вече съжалявам, че не резервирах епик на  NCL, нали уж исках само на там, после реших че и на сплендида може и най-накрая тази промоция наклони везните. Но сега ме е яд, не стига, че нямаше каюти от чивитавекия, откъдето исках да тръгнем и щяхме да останем няколко дни в рим, ами и сега тия отзиви. Ама тя агентката не ми даде много време за мислене и трябваше бързо да решавам.Не, че мисля, че няма да ми хареса сплендида, дори съм сигурна, че ще ми хареса, просто мисля, че епик е по-хубав и фрий стайла ми допада, а иначе персонала какъв е не ме бърка, честно казано знам, че има много българи, които работят по корабите и ще се радвам, ако срещна такива.
Весела, а на масите с българи ли ви настаняваха за вечерите?

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 23:27 от insane

# 655
  • Sofia
veselaa,
къде може да се намери информация за условията на трансфера до летището?

# 656
Забравих да препоръчам пакетите които предлагат когато се качвате на кораба, разгледайте ги внимателно и не бързайте да ги отхвърляте. За предпочитане е пакет олинклузив за питиетата - 42 евро на ден, без ограничение на напитки във всички барове и ресторанти, защото инъче излиза по-скъпичко. и то доста....
insane, аз също не съм расист, но политиката на компанията май е такава ....имаше само 6 българи които роботеха там, от които с 3 само можехме да общуваме. Но камериер от Мадагаскар да чисти, извинявай....той просто оставя половината боклук след себе си....Агента предупреди ли ви, че имате по 7 евро такси на човек на ден за обслужване....и че на всяка порйчка в заведенията по 10 % сервис.....За стайла не се тревожи, не носи мого официални дрехи, няма да ти трябват, един е достатъчен....всяка вечер е кежуал .....не пускат само с къси гащи  Laughing
Дано съм била полезна с инфото, ако има още въпроси ще отговоря с удоволствие  Hug
Все пак не може всичко да е идеално  Wink  за да не е скучно.

# 657
Tari Tasartir , на самия кораб на рецепция се дава заявка, но гледайте да не е последния ден.

# 658
  • София
Момичета, за тези които тепърва тръгват на плаване, в никакъв случай не тръгвайте с лоши чувства. Казаха се верни неща по-горе, но това не значи, че на вас ще се случи същото. Не знам с кой кораб е била vesselaa, може би Lirica, Opera, Melody някои са по на десет години и там малко по друг начин седят нещата. Персонала по корабите почти на всички компании идва от едни и същи региони. Въпроса е какъв е контрола, италианците са малко като нас и има слабости, но все пак това са най-ниските цени, какво да искаме повече.
Колкото до българите, да много сме вече, гледат ни накриво, и ние по между  си се гледаме като извън земни. Защо ли? Когато преди доста време правехме първите си круизи се молехме да срещнем нашенци, дълги години въобще нямаше такива. Е какво сега да се молим за обратното ли?
За всеки има място под слънцето, винаги може да си смените или смяната или масата, ако не ви харесва компанията.
Ако сега започна да пиша обратното, да се хваля какъв е лукса в еди коя си компания, защо не се качите на нея и т.н., ще стане още по лошо, няма как всеки да си го позволи.
Нека се съобразяваме колко пари даваме, колкото по-малко, толкова по зле........

# 659
 Bled, права си....но не мога да се съглася, че трябва да понасям да ходя през ден да се моля на накакъв камериер да ми смени хавлията и да ми почисти стаята, а след това да чака бакшиш ....е няма как да стане. Пък и това е включено в цената ми и в неговите задължения. Все пак 750 е за 6 дни не са малко, за да получаваме това отношение....Претенциите ми бяха само за хигиената в кабината.....,а що се отнася до храната в ресторанта, беше повече от добра.

Общи условия

Активация на акаунт