КРУИЗИ

• 84 020
  • 840
  •   1
Отговори
# 765
Пишете че бакшиша се взема от кредитна карта,  ами ако нямаме такава тогава се плаща кеш така ли е?  Въобще как е заплащането на кораба- с кеш и кредитна карта?  Аз трябва да прочета общите условия на Коста круизис, ама не ми се захваща,  че са на английски език....  Rolling Eyes
Никой ли не е преспивал преди качване на кораб в Ница,  че чакам да ми препоръчате някакъв хотел за 1 нощувка да си резервирам от сега...
Общите условия на круизните компании ги има и преведени в сайтовете на някои Туристически компании. Тук можеш да прочетеш за Коста: http://www.infocruises.bg/ShowPage.aspx?id=2588

# 766
Bled, избрахме Ница, защото до това летище имаше осигурен транспорт от кораба... Аз разгледах оферти за евтини хотели по  Promenade,  има доста с 2-3звезди и на прилични цени между 50-60 евро за двойна стая. За една вечер сме и не държа да е лукс и скъпотия.... Mr. Green По-скоро да е на удобно място, лесно за предвижване до летището и все пак да можем да разгледаме града.. Аз не знам дали ще имаме време и Савона да разгледаме, все пак от там тръгваме???? newsm78
Някой ползвал ли е осигурен транспорт от кораба? Директно на кораба ли те стоварва и има ли време да обикаляш преди отплаване (гледам че има няколко часа по графика)?

# 767
  • Sofia
Можете ли да ми кажете кога и от къде се получава инфо за цената на допълнителните екскурзии, за трансфери кораб - летище, допълнителни пакети и т.н.?

# 768
Tari Tasartir,
ие ги получихме веднага след като направихме плащането. На кораба също могат да ти дадат тази информация.

# 769
Tari Tasartir, за коя компания конкретно питаш? На MSC мога да ти дам линкче Simple Smile

# 770
Можете ли да ми кажете кога и от къде се получава инфо за цената на допълнителните екскурзии, за трансфери кораб - летище, допълнителни пакети и т.н.?

Ако сте закупили круиза от самата круизна компания-на сайта им има подробна информация,точно по тези въпроси.Аз ползвах посредническа фирма,която ми отговори на същите въпроси.

# 771
  • София
Здравейте момичета, мисля че бях го казала, но да си припомним.
Как да видите всички подробности и цени за всяка една екскурзия за съответното място през 2013г.
Примерно за MSC:
Влизате в сайта, http://www.msccruises.com/gl_en/select_your_country.aspx
Показва се карта на света, избирате Европа, след което избирате Италия, не България.
След като сте вече в италианския профил, от менюто избирате excursioni. След това избирате в кой район е круиза, съответния град и годината. Трябва да стигнете примерно до това меню:
http://www.msccrociere.it/it_it/Destinazioni-Crociera/Mediterran … b=4&year=2013
Избирате дадена екскурзия и готово, излизат подробности и най-отдолу са цените. Може да си преведете с google и да избирате.
В други компании също има цени, но в повечето трябва да имате личен профил за да ги видите.
Успех, ако има проблем съм насреща.

# 772
  • Sofia
Благодаря, аз още не съм платила цялата сума и може би затова нямам тази подробна информация. Може би е най-добре да се обърна към посредническата компания.  Peace

Bled, с MSC сме, така че ще се възползвам и от твоите указания.  Hug

# 773

Tari Tasartir
Привет,за да спамя темата-закупила съм си пакет от "Контитранс" и каквото не ми беше ясно -на тях звънях.При окончателното плащане ми пратиха по мейла  билета с №резервация и с нея си направих профил.С него разглеждах сайта им и само резервирах брегови екскурзии.На борда ги платих Peace
Успех и приятно плаване Wink

# 774
  • Sofia
Sause baus!,
Вашият круиз мина ли вече? Не съм прочела отзиви, да не би да съм пропуснала?

# 775
  • София
Благодаря, аз още не съм платила цялата сума и може би затова нямам тази подробна информация. Може би е най-добре да се обърна към посредническата компания.  Peace

Bled, с MSC сме, така че ще се възползвам и от твоите указания.  Hug

Tari Tasartir Един съвет от мен: Резервирай и плащай екскурзии само на борда на кораба. Много често компаниите дават промоция за комплект от две или три екскурзии в различни дни, които излизат доста по изгодно. Това е като да си купиш ваучер за виното предварително за 7 бутилки, а не да ги плащаш по една всяка вечер на по-висока цена.

# 776
Бреговите екскурзии трябва ли предварително да се резервират или вси4ко може да стане на кораба?
Питам, за6тото на някои от екскурзиите пи6е, 4е са ограни4ени бройки?!!! Rolling Eyes
Не 4е няма голям избор на други, а и не сме ре6или дали сами няма да си обикаляме, просто някои екскурзии имат обяд и затова са много скъпи... по над 100 евро на 4овек.... А ние имаме 6, даже 7 брегови екскурзии....  То много пари само за това... Joy
А ако ре4ем и сувенири да си купим от всеки порт или да похапнем местни храни....  #2gunfire #Crazy

# 777
  • Sofia
Bled, добър съвет, благодаря!
Аз искам засега да се ориентирам за цените, пък и с удоволствие ще приема препоръки за определени екскурзии, ако някой има впечатления.
маршрутът ни е Рим-Палермо-Ибиса-Палма де Майорка-Вилафранш-Генуа-Рим

# 778
  • София
Bled, добър съвет, благодаря!
Аз искам засега да се ориентирам за цените, пък и с удоволствие ще приема препоръки за определени екскурзии, ако някой има впечатления.
маршрутът ни е Рим-Палермо-Ибиса-Палма де Майорка-Вилафранш-Генуа-Рим

Tari Tasartir За този маршрут съм дала вече подробна информация, с това трябваше да започнеш. Потърси ги, успех.
Ето намерих част от него, да не търсиш ти:
В Чивитавекия слизат голяма част от пасажерите с цел посещение на Рим. Ако сте били вече в Рим или мислите да ходите, не взимайте екскурзия. Хванете шатъл буса, разгледайте Чивитавекия за час-два и се отдайте на плаж на кораба, точно тогава е най-спокойно. Рим не се разглежда за няколко часа, трябва много време.
Палермо, може да избирате екскурзии от 4 часа до цял ден с включен обяд, можете да отидете също така и на плаж в Сицилия, от вас си зависи.
Тунис, екскурзията е задължителна, сами да обикаляте, не е за препоръчване. По възможност вземете тази която включва Картаген, Thermes d'Antonine и Sidi Bou Saïd.
Ибиса, два дена, имате време за всичко, единият ден може да отидете на екскурзия, изберете тази която обикаля острова и после завършва в крепостта срещу порта. На другия се разходете сами. Има превоз от порта до града.
Villefranche sur Mer, тук е дилемата, накъде за един ден. Това е порт между Монако и Ница, много красиво място. Избора е труден.
Палма...сме минали с друг кораб. Има портове с 3-4 екскурзии, има и такива с цели 15. Палма е от тях, това да не те стряска, никога когато си с кораб не можеш да видиш и 1/10 от мястото. Екскурзиите са от 3 до 7/8 часа. Не се изхвърляйте, няма смисъл, целодневните са скъпи и това идва от обяда, който се сервира някъде.... Но направи си сметка, на кораба ти е безплатен, а тук май си го плащаш. Вземете най-добрата комбинирана, за около 4 часа, може да остане и малко свободно време.
Круизите малко се различават.......Успех....

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 13:52 от Bled

# 779
Tari Tasartir, дори да не си платила цялата сума, ето тук можеш да вкараш номера на резервацията си, кораба, датата и да получиш инфо за пакетите и за напитки, и за екскурзии, и СПА и всичките им там екстрички:
http://www.msccruises.com/gl_en/Reservations-On-Board/Login.aspx
Номера на резервацията го има на документа с потвърждението за круиза.

Другия начин, конкретно за екскурзиите, Bled го е разказала вече. Ето го и на английски, ако ти е по-удобен от италианския Simple Smile
http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Destinations/Mediterranea … b=4&year=2013

Общи условия

Активация на акаунт