КРУИЗИ

• 83 952
  • 840
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Tari Tasartir, дори да не си платила цялата сума, ето тук можеш да вкараш номера на резервацията си, кораба, датата и да получиш инфо за пакетите и за напитки, и за екскурзии, и СПА и всичките им там екстрички:
http://www.msccruises.com/gl_en/Reservations-On-Board/Login.aspx
Номера на резервацията го има на документа с потвърждението за круиза.

Другия начин, конкретно за екскурзиите, Bled го е разказала вече. Ето го и на английски, ако ти е по-удобен от италианския Simple Smile
http://www.msccruises.com/gl_en/Cruise-Destinations/Mediterranea … b=4&year=2013

Veselina K Здравей, на английския няма цени, затова и дадох италиански. Поздрави.

# 781
Да да, напълно си права, Bled, сори, не съм искала да те коригирам нещо, само допълних кратко твоето инфо, което си е супер и от което аз лично многократно съм се възползвала, защото постовете и съветите ти така или иначе винаги са абсолютно подробни и изчерпателни   Mr. Green

# 782
  • София
Да да, напълно си права, Bled, сори, не съм искала да те коригирам нещо, само допълних кратко твоето инфо, което си е супер и от което аз лично многократно съм се възползвала, защото постовете и съветите ти така или иначе винаги са абсолютно подробни и изчерпателни   Mr. Green

bouquet

# 783
Питане за Ница - от къде се вземат билети за тази совалка от лети6тето до града? От каси предварително или в самия автобус продават?  newsm78
Понеже 6те резервирам хотел по този булевард Promenade и 6те ползваме совалката от и за лети6тето....

# 784
Aааа сетих се да питам и за Рим. Някой ползвал ли е екскурзия от кораба за Рим, има една евтина около 29 евро на 4овек... Мисля 4е те водят с автобус от пристани6тето до Рим и после има6 свободно време да обикаля6 сам, накрая на деня те вра6тат отново на кораба... Няма обяд и друго в цената, затова е най-евтината...  newsm78
Или вие сами си обикаляхте в Рим?????

# 785
lunna pateka,
По назад в темата 450 беше писала.
От Чивитавекия до Рим може да хванете влак - бързият е 12 евро на човек и стига за 30-40 минути, а обикновения е 5 евро и стига за 1.30 мин. С обикновения може да слезете на спирка Свети Петър (Ватикана) и да започнете разходката от там. После може да го хванете на връщане от Термини или от някоя друга удобна за вас спирка. Бързият мисля, че спира директно на Термини.

# 786
Дайте ми съвет! Коя компания да избера? Търся нещо на ниво, но да не е затормозяващо като снобската атмосфера на Cunard... На този сайт има доста неща за най-големите в бизнеса
http://www.ukcruise.org/
Засега сме се насочили към Carnival - някой има ли опит с тях?

# 787
  • София
Дайте ми съвет! Коя компания да избера? Търся нещо на ниво, но да не е затормозяващо като снобската атмосфера на Cunard... На този сайт има доста неща за най-големите в бизнеса

Евелина33 Здравей, ако Cunard ти се струва, както казваш снобска, Carnival почти не се различава от нея. Още повече, че двете компании са едно и също нещо, влизат в портфолиото на Carnival Corporation. Плавали сме и с двете.
При положение, че търсиш нещо на ниво, то винаги ще ти изглежда снобско. Това означава, че трябва да се ориентираш към нещо по освободено, но ще загубиш нивото.
Пробвай с Norwegian Cruise Line или Princess Cruises, при тях положението е по FreeStyle, и в същия момент има лукс.
Мога да ти предложа и много други като Holland America, Princess Cruises, Seabourn и др., но ще ти се види пак снобско. А например от рода на MSC, ще кажеш пада нивото.
Така, че много, много средно положение няма, или слагате балните рокли и папионките, или търсите свободата в по-ниското ниво. 
Поздрави и успех.

# 788
Днес се върнах от Балтийският круиз със NCL. Те наистина са freestyle и не е задължително да се спазва специален етикет на облеклото. Обстановката е изискана ,а ресторантите са на ниво. Преди 2 години бях с тях на Norvegian epic . Корабът беше съвсем нов и ми се стори по-луксозен от сегашния Norvegian star, който е от2001 г. ( реновиран изцяло преди 3 години ). На NCL не си ангажиран с часове за хранене и можеш практически по всяко време да се храниш. Има по-претенциозни и по- обикновени ресторанти. На мен лично ми харесва. Признавам ,че друго не съм пробвала, но това го препоръчвам !

# 789
Евелина 33, защо луксозната атмосфера на кораба ти се струва снобска? Снобско го прави поведението и държането на хората, които са там. Ако са надути богаташи,  които парадират с парите се и се фукат с дрехи, gsm-и и други, това е снобско... Но не вярвам на кораба да има такива хора, първо истинските богаташи не ходят по такива места (събрани на куп 3000-4000 човека). Второ истинските богаташи не парадират с богатството си по този грозен начин... Аз говорих с хора, пътували много по кризи и според тях 70 и повече процента на кораба са пенсионери,  останалите са многодетни семейства...Ееее някои лелки си носят балните рокли с голи гърбовете и дантели,  но масово хората си ходят спортно-елегантно. Освен това аз гледах доста любителски клипчета за нашия кораб и компания и даже на официалните вечери, хората бяха нормално облечени. Нямаше дълги до земята рокли, някои мъже не бяха и със сако и вратовръзка,  а само по риза и панталон. Просто нормално облекло за ресторант. През останалото време се разхождат по дънки или по анцуг.... Пък и си мисля, че всеки се облича така както му е удобно,  все пак си на екскурзия с ограничен багаж... Ние ще летим със самолет и имам право на 1 куфар до 20кила...Така че не мога да пренеса целия си гардероб, а и не смятам за необходимо.  Не отивам на модно ревю или да ме избират за нещо..... Mr. Green

# 790
  • София
...Засега сме се насочили към Carnival - някой има ли опит с тях?
Мисля, че Carnival много ще ви харесат - не съм усетила никакъв снобизъм, а и Кунард са по-висок клас кораби и не биха могли да се сравнявт на една база. Корабите на Карнивал се наричат "фън" шипс и наистина купона е денонощен. Препоръчвам ги с две ръце за среден клас кораби!
Не мога да разбера как повечето пътували с Норуджиън схващат "фри" стила само като свобода в облеклото и часовете за хранене?!?  newsm78 Ми то ако е това - Принцес имат 24 часов бюфет. Laughing

lunna pateka, ползвали сме екскурзията на Коста, за която питаш - има разлика около 6-7 евро, като крайна цена на човек, сравнено с ползването на влакче, но основно е важно колко часа имаш на разположение в Рим и къде искаш да ходиш, както и липсата на риск да няма влак, или да го изпуснеш.
Извинявай, но от известно време се каня да те питам как ти хрумна да летиш до Ница за круиз от Генуа?

# 791
Yav4e mrav4e,  ние имаме за Рим сравнително малко време от 9.00 до19.00. Така поне е по график в описанието на круиза. А иначе круиза ни започва от Савона, Франция,  а не от Генуа. И когато търсих билети имаше само до Ница, а между другото ние живеем в Белгия... Та така.. затова сега търся хотел в Ница... просто нямаше удобен полет в деня на отплаване от Савона... ooooh!

# 792
Не мога да разбера как повечето пътували с Норуджиън схващат "фри" стила само като свобода в облеклото и часовете за хранене?!?  newsm78 Ми то ако е това - Принцес имат 24 часов бюфет. Laughing

А като какво толкова друго да го схващат ми е интересно............

# 793
  • София
А като какво толкова друго да го схващат ми е интересно............
Аз нямам лични впечатления и мога само да предполагам, защото това вероятно е концепция, а не свободно облекло и часове за хранене.

lunna pateka, това че живеете в Белгия обяснява за мен нещата - мислех, че от Бг ще летите.
Ако ви е 1-ви круиз препоръчвам да си вземете тази екскурзия - ще минимизирате риска и ще имате време за основните забележителности.
В Ница на крайбрежния булевард видях един хотел от веригата Mercure - погледни го в сайта им - препоръчвам ги!

# 794
Евелина33, мисля, че круизите са точното и предпочитано място, където можем да се почустваме "дами", да си облечем балните рокли, които сме натрупали в гардероба си (2-3 броя) и сме обличали само по 1 път (на сватба или друго подобно тържество) и за които сме изхарчили стотици лв. или евро.
Ако търсим семплото, да отидем на къмпинг, на почивка в планината...или нещо подобно.
Не...ние почитателите на круизи, искаме лукс, лукс и...лукс.
Аз съм била само на 2 круиза  с MSC и следващата компания, в която се "прицелвам" е точно Cunard. Изчаквам хубава оферта от тях...В момента има нещо интересно за нас и вероятно ще резервирам.
Моя съвет е: слагай балната рокля и тъмния костюм на съпруга си в куфара и напред. И там са хора (даже по-фини от нашата, българска "общност") и ще си прекарате няколко дни като "бели" хора.

Общи условия

Активация на акаунт