Какво се прави , ако НЕ искаш да кърмиш ?

• 23 831
  • 152
  •   1
Отговори
# 90
И аз не съм кърмила, тоест правих някакви жалки опити в началото, но не мога да ги нарека кърмене, защото нито едно ядене не минаваше без АМ.в началото се чувствах виновна, сега не.Не беше за мен, явно затова така и не ми дойде кърмата.сега гледам приятелки, който изкарват децата си за по 15 минути, защото после трябва да кърмят, съобразяват се с какво се хранят и тн.Не е за мен !Не си представям да съм вързана за дивана по цял ден и това да ми е заниманието, докато домът ми бавно но сигурно заприличва на кочина.Много подреден човек съм и мисълта да зарежа всичко и да се отдам на безкрайно кърмене не само ми е далечна, но и някак отвратителна.детето ми общо взето е яло само АМ(като изключим жалките ми опити) и никога не е имало колики до сега.Наистина по-хубаво от кърменето няма, но се придават някакви свръх способности на кърмените деца, което честно казано ме дразни.Те сигурно Батман, Супермен и Жената котка са кърмени до първи клас  Stop

# 91
  • Mars Hotel
Не си представям да съм вързана за дивана по цял ден и това да ми е заниманието, докато домът ми бавно но сигурно заприличва на кочина.Много подреден човек съм и мисълта да зарежа всичко и да се отдам на безкрайно кърмене не само ми е далечна, но и някак отвратителна.

hahaha
Така ли си представяш, че минава денят на кърмачките? Че те са мърли и мързелани? Че техните деца не спят, не си играят, а само сучат? Е, извинявай, на мен това ни е някак отвратително.  Stop

# 92
нещо не мога да схвана нали темета е да се препоръчат някакви хапчета или съвет как да се спре кърмата,а не кой кърми или кой не? а и също след толкова изчетени теми не мога да разбера защо някои(не всички) кърмещи майки са толкова зле настроени към не кърмещите,тука нали си даваме съвети,а не да се нападаме взаимно,аз лично не кърмя,не чувствам никаква вина за това,и мисля,че всеки сам си прави избора Simple Smile а относно спирането на кърма в болницата лекарят ще ти каже мъжът ти какви хапчета да ти донесе

# 93
  • Варна
 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
нещо не мога да схвана нали темета е да се препоръчат някакви хапчета или съвет как да се спре кърмата,а не кой кърми или кой не? а и също след толкова изчетени теми не мога да разбера защо някои(не всички) кърмещи майки са толкова зле настроени към не кърмещите,тука нали си даваме съвети,а не да се нападаме взаимно,аз лично не кърмя,не чувствам никаква вина за това,и мисля,че всеки сам си прави избора Simple Smile а относно спирането на кърма в болницата лекарят ще ти каже мъжът ти какви хапчета да ти донесе

# 94
  • София
Не си представям да съм вързана за дивана по цял ден и това да ми е заниманието, докато домът ми бавно но сигурно заприличва на кочина.Много подреден човек съм и мисълта да зарежа всичко и да се отдам на безкрайно кърмене не само ми е далечна, но и някак отвратителна.

hahaha
Така ли си представяш, че минава денят на кърмачките? Че те са мърли и мързелани? Че техните деца не спят, не си играят, а само сучат? Е, извинявай, на мен това ни е някак отвратително.  Stop

МОето до третия месец само това правеше...като ги попремина сучеше бързо, но много често. Не спеше докато не го отбих. Но домът ми винаги е разхвърлян, не зависи от кърменето това  Sunglasses.

# 95
И моя е разхвърлян при все, че не кърмя. Просто съм небрежна относно домакинската работа.  hahaha Но ако кърмех, поне оправдание щях да си имам.  Laughing

# 96
  • Mars Hotel
Точно това имам предвид. Домакиня и кърмачка не са взаимноизключващи се, както и не е задължително тези, които хранят с АМ да са изрядни. Моя съседка, която не кърмеше, изкарваше по цял ден навън, ама буквално по цял ден. Прибираше се към 9 вечерта, като се стъмни. Зимата беше само по кафета с бебето. Не ми се мисли как е изглеждал домът й. 

# 97
Аз пък съм по цял ден вкъщи и въпреки това грам не върша дом. работа. Може пък тази жена да си е вършила работата сутрин рано/вечер късно.  Thinking

# 98
за спиране на кърмата пих достинекс. струва към 23лева. две хапчета са като второто се пие след 48часа.

# 99
за спиране на кърмата пих достинекс. струва към 23лева. две хапчета са като второто се пие след 48часа.

Лекаря ли ти препоръча второто да е след 48 часа, на мен ми го предписаха след 12 часа?

# 100
# 101
ако прочетеш упътването, то там мисля, че пишеше нещо съвсем различно

# 102
  • Варна

Интересувам се,ако неможе да се кърми от самото начало и се мине на АМ....В случай че се окаже че бебето е с алергия към белтъка на ктравето мляко към какво се преминава за хранене имайки впреддвид че няма кърма ? Някоя мама да има информация как се процедира ?

# 103

Интересувам се,ако неможе да се кърми от самото начало и се мине на АМ....В случай че се окаже че бебето е с алергия към белтъка на ктравето мляко към какво се преминава за хранене имайки впреддвид че няма кърма ? Някоя мама да има информация как се процедира ?

Ако де докаже алергия към белтъка на кравето мляко - АБКМ, то се изписва хидролизатна формула по ЗК. Това е АМ за бебета с алергия към протеина, най-често това е Фризопеп.

# 104
  • UK
И аз се учудвам на тези, които решават, че няма да кърмят ей така, защото "не е за мен", прочели нещо и решили.
Аз кърмя по 10 минути на кърмене, не затова ми е разхвърляна къщата, не вися по цял ден по диваните, не ми пречи да съм навън по разходки. Не съм имала проблеми със зърната, нито запушвания или млечници или ревящи бебета. Толкова от самосебе си се получиха нещата. Спестих си цялата хамалогия по миене, стерилизиране, преваряване, не мъкна цяла раница с бурканчета и шишенца със себе си. А това, че не мога да се откача от бебето за 6 часа, и да не кърмя, пак няма на кого да го оставя, за мое съжаление. Родих секцио, но и със засукването нямах проблеми, ако това има връзка (за мен няма). Не ходя с помпи по крайниците вместо ръце, цедила съм мноооого рядко. За парите не говоря, защото идея си нямам колко би ми излизало АМ, а и парите не са критерия по който бих решавала как да си гледам детето.
Реших, че ще кърмя защото знаех/бях чувала, че така е по-добре и просто си стана като по книга, не бях прочела все още съседния форум, където ако не кърмиш, си най-безотговорната майка.
И все си мисля, че при повечето кърмещи майки би трябвало да е така.  Rolling Eyes
Звучи гадно, да не ми се обидят съфорумките, но ако се колебаете дали да кърмите или не, по-добре не влизайте в Кърмаческия, нормално там пишат майки с проблеми с кърменето, търсещи съвети, но не това е ежедневието на кърмещата жена. 

Общи условия

Активация на акаунт