Какво се прави , ако НЕ искаш да кърмиш ?

• 23 821
  • 152
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Когато влезе да ражда, преди това казва изрично, че не желае да кърми изобщо и мисля, че веднага след раждане от болницата ще й дадат да започне хапчета.
newsm10 Блонди

# 76
И на мен ми казаха, че не е нужно да прекалявам с яденето, но е важно да спя Simple Smile

Трудно е да се спи, особено в началото.  Grinning

# 77
това за спането като съвет ми хареса Grinning   де тоз късмет Grinning

# 78
Да, трудно е, но явно наистина има значение.
Аз имах най-много кърма като имах помощ вкъщи и можех да си почивам повече  Peace

# 79
И аз съм от некърмещите. С първата бременност се информирах и взех решение да не го правя. След раждането изпих 2 хапченца достинекс и това беше. Живот и здраве и сега ще постъпя така.

# 80
Страхотна тема! Пуснах една подобна, и сега видях че я има тази. Аз имах много тежка бременност, с артрит, бях на легло през цялото време с толкова болки, не можех да ходя. След като родих просто не исках да кърмя, изпитвах пълен ужас, имах нужда от почивка, лечение и тн. Спрях си кърмата в болницата с достинекс. И ако знаете, при всичко това, колко упреци отнесох, колко се вайкаха и тръшкаха свекър и свекърва ми, та чак се чудеха дали да не търсят банка за кърма. За някои хора е по добре да умреш, ама да кърмиш. ПРосто нямам думи. Вече съм започнала да ненавиждам всеки пост ЗА кърменето, и всички, които само го прокламират навсякъде. А като не можеш, какво?

# 81
nenibeni, хич да не ти пука за упреците. Аз като родих свекърва ми не попита как съм, вместо това буквално първия въпрос, който зададе беше "Кърмиш ли бебо?", казах и не, защото не искам. Явно съм звучала ядосана, но повече не ме е питала. За мен кърменето и съответно храненето с адаптирано мляко трябва да е въпрос на ЛИЧЕН избор на майката. Все пак за да расте едно дете, преди всичко му трябва здрава и пълноценна майка!

# 82
При мен пък може да се каже, че не получих достатъчно подкрепа за кърмене.  Laughing Сега обаче не съжалявам. Мисля, че дори стана по-добре така. Толкова много ми харесва да не кърмя, че си мисля, че нямаше изобщо да се чувствам комфортно, ако кърмех. (Противно на схващанията.  hahaha)
Мъжът ми беше против кърменето, напатил си от бившия брак понеже докато бившата му жена е кърмела тяхното дете, то постоянно е ревяло и в момента, в който е минала на АМ, е станало доволно и сито. И като почна и при мен същото - реве след хранене с кърма и спокойно след АМ, той беше първият инициатор, който ме караше да спра да кърмя.
Свекървата ми беше купила някакъв лактогонен чай и като го правех всичко се умирисваше супер гадно като на кръчма.  hahaha Като си направих 2-3 пъти без никакъв ефект, мъжа ми ми забрани да го пия и го прати обратно при майка си, че всичко се умирисвало ужасно.  hahaha И така до ден днешен той е против кърменето. Не знам дали съвпадение, че и при двете му жени се случи едно и също. Но всъщност се радвам, че не е някой от тия дето да ме порицава и т.н.
Сега и аз се радвам, че стана така. Мисля, че ако имам второ дете, бих избрала по свое желание да не кърмя и не бих положила и усилията дето ги положих тоя път.  Rolling Eyes

# 83
И аз съм от некърмещите. С първата бременност се информирах и взех решение да не го правя. След раждането изпих 2 хапченца достинекс и това беше. Живот и здраве и сега ще постъпя така.
Имало инжекция, която ти бият веднага след раждането, за да не слиза изобщо кърмата. Говори с гинеколога си, защото според мен това е по-добър вариант
На 2стр в тази тема Sourcherry е писала за това

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 10:58 от Bona Dea

# 84
  • София
Аз ядох всичко докато кърмех, не се съобразявах въобще. Детето почти нямаше колики. Моя близка и тя кара само на хляб и вода и кел файда- нейното дете имаше много колики. Според мен коликите са въпрос на късмет, не на начин на хранене на майката. Peace Както и за количеството кърма...ако пиех много вода като че ли имах повече...при мен явно беше въпрос на поета течност, а не на храна.

# 85
Bona Dea, благодаря ще попитам за инжекцията! При мен първия път не дойде мляко, но веднага пих достинекса. Въпреки това доктора провери дали не е дошла кърмата, но факт е , че след достинекс гърдите ми не бяха напрегнати и болезнени и дори си върнаха стария размер и форма.

# 86
  • Варна
и аз се присъединявам! спрях си кърмата САМА!!! кърмих месец и  2 седмици ,но не е за мен...бебо НЕ спираше да плачи...беше гладно вупреки .че по цял ден цедих и я слагах да яде...майната на всичко ...разредих храненията ,спрях да цедя и така за 1 седмица спря моят кошмар!! и спрете да пишете ,че кърмата не зависи от храната...зависи и още как!  Диета,стрес и още куп други могат да бъдат причина за спиране на лактацията(хормона стимулиращ лактация по-точно)

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 19:05 от Vivi

# 87
  • София
При някои зависи, при други- не. За мен значение имаше количеството течност, които съм поела. Познавам жена 40 кила, която кърми една година, в крайна сметка това са едни жлези, при нея са работили независимо килограмите. А докторите масово се опитват да те накарат да не кърмиш, и биха се изсмели на всяко усилие в насока кърмене, било оправдано или не. Съгласна съм за стреса, обаче.

П.П. Има функция за проверка на правопис, ужасно се чете написаното.

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 19:06 от Vivi

# 88
АЗ не изпитвам вина за това, че не съм кърмила. За другите не знам. Не всички изпитват вина.  Shocked
А за това дали кърмата спира от стрес, липса на храна и т.н., съм склонна да се съглася, че е индивидуално.

# 89
аз пък успях да намрея златната среда - храня детето си с изцедена кърма, цедя се по 3 пъти на ден, отнема ми по около 45 мин. по този начин хем не стоя гола по цял ден, мога да отсъствам от вкъщи по 6 часа като оставя кърма на майка ми, хем храня детето си с възможно най-доброто, а и си спестявам разхода за АМ, което предвид ниските ни доходи също не е без значение.Освен това за производството на кърма организма изразходва допълнителни калории, което ми е още един плюс, не гладувам, а вече съм минус 11 кг за 2 и половина месеца след раждането. Иначе уважавам решението на всяка майка дали да кърми или не - това е като да спориш дали секциото или естественото раждане трябва да се предпочете.

Общи условия

Активация на акаунт