Какво се прави , ако НЕ искаш да кърмиш ?

• 23 792
  • 152
  •   1
Отговори
# 60
Ахи, не беше насочено към теб, мила  Hug. Разбрах какво имаш предвид.

# 61
Аз също не съм кърмила , не че не исках но нямах кърма ooooh! постоянно минаваха сестрите и ме питаха , аз им казвам нямам кърма те"и как така нямаш" не знам защо така ,но дали имах 20мл. и то от интервал 4-5 часа.Пих хапчета и за 3-4 дни нямаше и капка.
Моята кумица полудява при мисълта за кърмене било и изглеждало извратено и не мислила да кърми , честно казано аз продължавам да я оборвам , че кърмата си е човешкото естествено хранене природата така ни е създала и щом го е сторила значи трябва да се кърми.аз и съжалявам и не , че не съм кърмила.От една страна детето имаше зверски колики от това АМ до 9 месец Shocked но от друга имаше рефлукс и беше на АР мляко което спасяваше донякъде проблема , явно всяко зло за добро

# 62
Хубаво е, че наистина има такива теми, за да се почувстваме като хора, а не като свръхсъщества. Всеки  има право на избор и аз уважавам това.Синът ми е на 7 месеца, все още го кърмя и не смятам скоро да го отбивам, но искам само да изредя някои от нещата за кърменето, които НИКОЙ не ти казва, когато се чудиш да кърмиш или не и всички те убеждават колко е хубаво да кърмиш:

1. До четвъртия месец имах адски болки при ВСЯКО кърмене, въпреки че кърмих със силиконови зърна и нямаше причина на пръв поглед за болки;
2. Четири пълни месеца синът ми имаше зверски колики, а беше само на кърма. Бях спряла да ям почти всичко, карах на хляб и вода, защото колики се получават от почти всичко, което яде майката;
3. Давах Лактулоза на детето си абсолютно излишно защото имаше "запек", който се оказа от недохранване, което няма как да разпознаеш при кърменето;
4. Не можеш да пиеш почти никакви лекрства, непрекъснато трябва да внимаваш какво ядеш (и това след 9 месеца бременност);
5. Гърдите ми не приличат на нищо, след второто кърмено дете сигурно ще си ги замятам през раменете, а това е доста депресиращо за 28 годишна жена;
6. Не можеш да отидеш никъде сама за повече от час в първите 4 месеца от раждането на детето си, в следващите можеш за 2 часа;
7. Не можеш да се подложиш на диета и си носиш килцата, което депресира още повече;
8. Самата мисъл, че ще отбиеш детето си някога започва да те депресира, първо защото някой може да те упрекне независимо на каква възраст е детето и второ защото си свикнал вече и ще ти липсва;
9. За мастита, подуването, препълването, болките и стриите в гърдите, има ли смисъл да ги споменавам....

мога да изреждам още, но ще спра!
И всичко това, защото това е "хубаво" и "нормално" и евентуално, детето ти ще е здраво, което не е никак сигурно.
Единственото хубаво за кърменето, което мога да кажа е, че е евтино, което е важно за мен, но ако имах възможност да купувам хубаво АМ, сигурно отдавна вече нямаше да кърмя.
Това е от моя опит с кърменето!

Радвам се, че имах възможност да  го кажа някъде, без да бъда убита с камъни, но нека всяка жена когато се чуди за тази важна стъпка в живота си да може адекватно и информирано да прецени всичките "за" и "против"

# 63
  • Плевен
Аз също не съм кърмила изобщо. Родих преждевременно и бях в тежко състояние, бяха ми сложили състема, с която ми спряха кърмата. Аз го разбрах в последствие и бях доста разстроена, защото освен, че мислух да кърмя, бях изчела и де що има писано по темата кърмене.
Сега вече никак не съжалявам, че не съм кърмила. Детето ми се хранеше отлично с АМ, не е имало колики и никакви други проблеми. Не плачеше. Не е боледувало изобщо, ходи на ясла още от преди да навърши две години, сега е на градина и боледува много, много рядко и то без температура. Аз нямам здравословни проблеми и най-готиното е че гърдите ми са същите като преди 10 години, все едно никога не съм раждала.
Честно казано повечето ми приятелки, казват че ми завиждат, че съм си спестила толкова неприятности покрай кърменето и въпреки това си имам здраво и добре развиващо се дете.
Така, че очевидно некърменето не е болка за умиране.

# 64
orchidblossom   bouquet Hug

Хубаво го каза, защото навсякъде кърменето се абсолютизира, преекспонира и издига на пиедестал и който има проблеми или не му е приятно автоматично значи, че не се старае и че не мисли за детето си и т.н. Имам две здрави деца кърмени съвсем малко, защото ми омръзна да се запушвам непрекъснато и от сутрин до вечер да ходя с помпа в ръка и извадени гърди, които мачкам и разтривам и кисна във вода топла студена, че и зелки си слагах  после се чувстваш като идеот и лоша майка, защото мозъка ти е промит от статии и форумски мнения...  

# 65
  • София
Добре де, хора, защо допускате външни за сем. ви хора да ви влият за толкова личен избор? По-малко майки, по-лоши майки... Абсурдно е. Как ще си храните детето решавате само вие и бащата. Културните хора няма да ви се бъркат, а останалите са без значение.

# 66
Аз също не съм кърмила по мое желание, кърмата си я спрях с хапчета.

# 67
A_H_I_L_E_A аз бях като тебе първо ме хвана някаква депресия още в болницата рев,рев...сега се чудя за какво е бил Grinning следствие на депресията малко храна по здравословна с много течности с идеята,че не трябва да се тъпча за да имам кърма- и след няколко дена  кърмата изчезна ,  а що се отнася за нападки кой кърми и кой не-чужди мнения на непознати хора няма как да ме засегнат ама никак даже,

# 68
Аз не бях в депресия, а в еуфория.  Mr. Green Тъй като качих много кг през бременността, едва чаках да родя, че да спра да ям.  Mr. Green

# 69
Не вярвам  много кърмещи жени да успеят да гладуват толкова в продължение на седмица, това не е просто диета, а ужас за организма, особено в съчетание с неспането.  #Crazy
Сори за офф-а .. и не съвсем..

Неяденето не мисля, че има особено общо - други момичета видях, че също са споделили ..
Не 1, а 2 седмици след раждането почти не бях яла.. В следствие от което не само свалих кг, но и не бях ходила до тоалетна 10 дни.. Смятай за какво ядене е ставало въпрос  ooooh!
Но кърма имах толкова, че синът ми качи 1 кг за 2 седмици от изписването. Не правех друго освен да сменям памперси и да кърмя общо взето  Crazy
Така че изобщо не е от неяденето  Wink
След годинка пак с яко неядене си свалих всиките 20+ кг качени по време на бремеността за 3-4 месеца, при което пак никак не ми спря кърмата.. че и за години напред  Blush

Темата няма да я коментирам, но ми е странно как не искаш да правиш нещо, което никога не си правил, а само си гледал, чувал и чел за  newsm78

orchidblossom, мога по всичките точки да напиша точно обратното, но е въпрос на гледна точка  Wink

Hug мир Simple Smile

# 70
  • София
Темата няма да я коментирам, но ми е странно как не искаш да правиш нещо, което никога не си правил, а само си гледал, чувал и чел за  newsm78

Примерът може и да не е особено уместен, но, надявам се, показателен:
Не искам да вземам наркотици, въпреки че е нещо, което никога не съм правила, а само съм гледала, чувала и чела за ....
Та и с други неща е така.

Мир.  Peace

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 08:55 от Vivi

# 71
  • София
...
Темата няма да я коментирам, но ми е странно как не искаш да правиш нещо, което никога не си правил, а само си гледал, чувал и чел за  newsm78
...

Важното е, че на тези, които не искат да кърмят, не им е странно.

# 72

duhi_puhi, може и тогава да се заблуждавам, че е от неяденето. Просто това ми се вижда най-логично. Нали кърмата се образува от храната - каквото ядеш, отива в млякото. Като нищо не ядеш - какво да отиде?  newsm78
Иначе аз за 1 седмица свалих 10 кг.  newsm44 Та който се чуди как да сваля мога да му кажа да не яде нищо ама може да припадне.  Laughing

# 73
От многото кърмачки около мен аз мисля, че всичко е много индивидуално. Тук във форума що случаи изчетох като цяло кърменето протича при всеки различно, появяват се различни проблеми, при други пък не. Различни решения се налагат. Нали за това има и консултанти. Не може да се налага един модел върху всички.
Сега се сещам, че моят доктор и акушерката като родих ми казаха - трябва да се храниш хубаво, да спиш и да пиеш много вода по 4 л. Аз вярвам на докторите, а на този специално безпрекословно!

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 10:35 от Michael@

# 74
И на мен ми казаха, че не е нужно да прекалявам с яденето, но е важно да спя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт