Майчинството счетоводно - 44

• 36 904
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
alen mak ,имате ли брак с бащата?на 12 м неплатен ще имаш право само при определени условия

# 181
не, нямаме брак, но той е припознал малкият... Има изменения в КТ ли!?!? Аз за гражданския най-вече се интересувах, а то...

# 182
  • Пловдив
не, нямаме брак, но той е припознал малкият... Има изменения в КТ ли!?!? Аз за гражданския най-вече се интересувах, а то...

вече всеки от родителите има 6 м неплатен,които не може да прехвърля на другия родител

в твоя случай ще може да ползваш 12 м,ако декларираш че нямате брак и не живеете в едно домакинство.това че детето е припознато не е пречка

# 183
благодаря; а при гражданския договор се осигурявам само пенсионно, нали? Ако искам и за безработица,майчинство,временна нетрудоспособност,трябва допълнително доброволно ли?

# 184
  • В полите на Пирин планина
благодаря; а при гражданския договор се осигурявам само пенсионно, нали? Ако искам и за безработица,майчинство,временна нетрудоспособност,трябва допълнително доброволно ли?

При гражданския договор няма опция да се внасят другите вноски, така е по КСО. Доброволно няма как.

# 185
Здравейте!Имам питане към вас.
На 6.11.2011 г. ми изтича отпуска за гледане на дете до 2г. Бях назначена само по документи на работа във фирма по време на бременността.Сега е време да приключим взаимоотношения, след навършването на 2 г. на дъщеря ми.След това мисля да се регистрирам на Бюрото по труда.За целта трябва да ме съкратят.Въпросът ми е следния-задължително ли е първо да си взема натрупаните отпуски за 2-те години и чак тогава да се регистрирам на борсата? Или могат(формално) да ми ги изплатят и от 7.11.2011г. в 7 дневен срок да подам документи в Бюрото по труда.
Предварително благодаря  bouquet

# 186
  • Русе
Здравейте!Имам питане към вас.
На 6.11.2011 г. ми изтича отпуска за гледане на дете до 2г. Бях назначена само по документи на работа във фирма по време на бременността.Сега е време да приключим взаимоотношения, след навършването на 2 г. на дъщеря ми.След това мисля да се регистрирам на Бюрото по труда.За целта трябва да ме съкратят.Въпросът ми е следния-задължително ли е първо да си взема натрупаните отпуски за 2-те години и чак тогава да се регистрирам на борсата?- Не, не е задължително- отпуската може да бъде изплатена (по документи) на веднъж при прекратяване на трудовото правоотношение. Или могат(формално) да ми ги изплатят и от 7.11.2011г. в 7 дневен срок да подам документи в Бюрото по труда.
Предварително благодаря  bouquet

# 187
Здравейте .Искам да попитам следното. В момента съм бременна. Работя в една фирма ,където съм на трудов договор от 04. 06 .2010г .Искам доброволно да напусна на 30 11 2011 до тази дата ще направя пълни 18 месеца ,които ще са ми нужни за майчинството .Термина ми е на 30. 03 .2012 ,но от датата ми на напускане до термина има 4 месеца през ,които няма да работя и не сам си пуснала болнични .Въпроса ми е дали в този случай ще имам майчинство 2 години, тъй като не желая повече да работя за тази фирма и още нещо осигурявана сам на 2 часа ще има ли някакъв проблем при получаване на майчинство и дали ще ми дадат такова заради тези 2 часа ?Благодаря! Praynig

# 188
  • София-Младост
Здравейте .Искам да попитам следното. В момента съм бременна. Работя в една фирма ,където съм на трудов договор от 04. 06 .2010г .Искам доброволно да напусна на 30 11 2011 до тази дата ще направя пълни 18 месеца ,които ще са ми нужни за майчинството .Термина ми е на 30. 03 .2012 ,но от датата ми на напускане до термина има 4 месеца през ,които няма да работя и не сам си пуснала болнични .Въпроса ми е дали в този случай ще имам майчинство 2 години, тъй като не желая повече да работя за тази фирма и още нещо осигурявана сам на 2 часа ще има ли някакъв проблем при получаване на майчинство и дали ще ми дадат такова заради тези 2 часа ?Благодаря! Praynig
Ще почна отзад напред, защото тези 2 часа осигуряване означават, че нямаш 18 месеца осигрителен стаж, нито дори 12.
След като напуснеш сегашната фирма смяташ ли да постъпиш другаде? Защото , ако нямаш осигуряване към датата на издаване на първият болничен нямаш право на обезщетение.

# 189
Момичета, много моля за помощ!  Praynig

До няколко дни трябва да имам точна информация какво е необходимо като документи, къде да се представят, и какво да се направи, за да започна да получавам детските надбавки на детето в друга страна?  newsm78
Мъжът ми си изкара жълта карта за пребиваване в Дания, съответно и ние с малкия ще получим автоматично право на пребиваване. Бях чула, че ако подам в БГ информация, че ще живеем извън страната, мога да получавам детски по датските закони. Има ли някой представа как стават нещата и необходими ли са предварително някакви документи от Дания, които да се представят тук (и къде е това тук  Blush)?  newsm78

Много ще съм ви благодарна за всякаква информация, която може да ми е полезна...   bouquet

# 190
  • Пловдив
Бира с таратор,предполагам,че ще ти искат документ,че в БГ не получаваш детски надбавки /взмиаш го от социалните по личната ти карта/.За да могат да ти отпуснат от Дания.Защо да представяш документи от Дания в БГ?Нали искаш детски помощи от Дания,а не обратното  newsm78.Трябва да се интересувате какви са конкретните изидсквания за детски помощи в Дания.Случая е много частен и едва ли някой тук знае

# 191
Бира с таратор,предполагам,че ще ти искат документ,че в БГ не получаваш детски надбавки /взмиаш го от социалните по личната ти карта/.За да могат да ти отпуснат от Дания.Защо да представяш документи от Дания в БГ?Нали искаш детски помощи от Дания,а не обратното  newsm78.Трябва да се интересувате какви са конкретните изидсквания за детски помощи в Дания.Случая е много частен и едва ли някой тук знае

Благодаря ти за отговора!  Hug Ами реших да попитам тук, защото мамите тук са доста компетентни и може някой да работи в социалните и да знае точно какво ми трябва... А защо питам за документи от Дания ли? Защото съм супер боса счетоводно погледнато  Crazy

# 192
Майчета, каква сума ви преведоха за м. Септември? Питам за сумата за отглеждане на дете до 2г. възраст? 240 или 270лв?

# 193
  • София-Младост
Майчета, каква сума ви преведоха за м. Септември? Питам за сумата за отглеждане на дете до 2г. възраст? 240 или 270лв?
240лв. е обезщетението...няма връзка с увеличението на МРЗ.

# 194
240лв. е обезщетението...няма връзка с увеличението на МРЗ.

Имам приятелка, която след месец детенцето й навършва 1 годинка, и при нея ли ще бъде толкова обезщетението? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт