Майчинството счетоводно - 44

• 36 626
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • В полите на Пирин планина
Момичета може би сте писали ного по темата, но има толкова много изписано, че не успях да се ориентирам  newsm78 имам 2 въпроса и ще съм Ви мнго благодарна, ако ми ги разясните.

1. Рискова бременност съм и доки иска да излезна в болничендо края. Въпроса ми е имам право на 180+45 дни или тези 45 дни влизат в 180те. - отделно саИ ако съм ползвала и друг болничен по болест през годината пак ли трябва да и трябва да се приспадне от 180те или няма отражение? - това са дни, които се отпускат непрекъснато за една година от ЛКК и нямат връзка с други болнични издадени еднолично от лекар
2. Ако се осигурявам от 18 месеца на 1400 лева, много ли ще ми се отрази на майчинството този болничен? - няма да го намали, ако това е въпросът за отражението

Наистина много Ви благодаря предварително Hug

# 526
тоест искаш да кажеш, че ако ходиа на работа или съм в болничен ще получавам горе долу една и съща сума за майчинство?

# 527
тоест искаш да кажеш, че ако ходиа на работа или съм в болничен ще получавам горе долу една и съща сума за майчинство?

Да, можеш да прочетеш подробности в първия пост на темата.

# 528
  • София
ЕЛфита, благодаря ти Simple Smile
Пу да му се не види, веднъж да може да намажа нещо и да не ме хване Mr. Green

# 529
Момичета,гледахте ли новините вчера????? Нещо обсъждат да ни махнат платената отпуска по времето,когато сме в майчинство   #Cussing out,някакъв си измислен икономист го предложи,тея хора съвсем искат от всякъде да ни отрежат  #Cussing out

Здравейте,искам да попитам и аз нещо-от 01,04,2010 до 31,12,2010г ме осигуряваха на 515 лв,и от 01,01,2011 до сега ме осигуряват на 544 лв,въпроса ми е,че от 15,09,2011 съм в болничен ,/бременна съм/ колко пари ще ми е този болничен? Не съм го получила все още и затова питам:) И осемнадесете месеца се броят от месеца в които се издава болничен за раждане ,нали?Благодаря ви много

за дните от септември-220-240 лв
18 м назад от 45 дневния като месеца,в който се издава 45 дневния не влиза

Наистина ли ще взимам болничен 220-240 лв? все пак ме осигуряват на повече от 500 лв???

извади си ПИК код,за да си следиш нещата на сайта на НОИ

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 19:55 от Boten Mary

# 530
Момичета, наложи ми се да прекъсна с две седмици болничния и да пусна 2 седмици платена отпуска. Вясрно ли е, че следващото ми обезщетение за ноемврийския болничен ще бъде по-малко като сума?

# 531
  • София-Младост
Момичета, наложи ми се да прекъсна с две седмици болничния и да пусна 2 седмици платена отпуска. Вясрно ли е, че следващото ми обезщетение за ноемврийския болничен ще бъде по-малко като сума?
Ще се изчисли наново, а дали ще е по-малко...как да отгатнем Simple Smile

# 532
Здравейте момичета ,искам да питам при застъпено майчинство на каква база ще ми изчислят болничните от 45 дневния преди раждане до 410 дни? На МРЗ за страната или по някакъв друг начин. Понеже нали майчинството за първата година ще ми е като при първото дете ( като размер).

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 16:59 от Iovi Danina

# 533
Здравейте момичета ,искам да питам при застъпено майчинство на каква база ще ми изчислят болничните от 45 дневния преди раждане до 410 дни? На МРЗ за страната или по някакъв друг начин. Понеже нали майчинството за първата година ще ми е като при първото дете ( като размер).

Ако има застъпване не се изчислява ефективно нова база, по-скоро тя не се прилага, а се ползва среднодневното обезщетение, както за първото дете.

# 534
[quote author=Lady Brinne

Никъде - виж колко е стажа и дали трудовия и осигурителния стаж са равни / за периоди след 01.01.2003 год. / и ако да - важи по-горното. Намери си "работодател " и след това излез в отпуск за бременност и раждане - ще вземаш 270 лева, за остатъка до 410 дни , а след това - 240 лева или колкото опредлят обезщетението за гледане на дете от 01.01.2012 г.
[/quote]

Lady Brinne, извинявай че пак те занимавам, но намерих трудовата книжка. Имам стаж около 1г. и 7м., но там освен кога съм започнала, прекратила и т.н. не пише за какво са ме осигурявали. Това е било 89/91год.(мале колко съм дърта!!)
Как да разбера трудов/осигурителен стаж?

# 535
здравейте ако от тези 18 месеца назад имам 2 месеца през които не сам била осигурявана като 0 ли се смята или се прилага минималната работна заплата

# 536
Здравейте, момичета!  Wink
Вчера бях в НОИ и поисках да получа някаква справка относно майчинството, което бих получавала, но...никой не ми обърна внимание.Изпратиха ме при дежурните ревизори, които ми казаха, че майчинството се смята 90% от брутната заплата.Те не се занимавали с изчисления.....попитах, няма ли наистина в цялата сграда човек, който би могъл по-обстойно да ми отговори и да получа все пак някаква информация, какво майчинство да очаквам, понеже в момента съм на борсата до декември.
И през тези 8 месеца,  които съм безработна осигуровките са минимални, независимо от обезщетението.
Та, въпроса ми е, знае ли наистина някой, има ли хора в НОИ , които се занимават с изчисления и биха ме ориентирали в ситуацията.Защото това че се смята 90% от брутната заплата на мен ми е ясно  Wink
Това, което разбрах от дежурната ревизорка за 24-те месеца назад е, че влизат в сила от януари.
Благодаря предварително за отговорите  Grinning Hug

# 537
  • Пловдив
здравейте ако от тези 18 месеца назад имам 2 месеца през които не сам била осигурявана като 0 ли се смята или се прилага минималната работна заплата

ще ти взимат МРЗ за съответния период

Вчера бях в НОИ и поисках да получа някаква справка относно майчинството, което бих получавала, но...никой не ми обърна внимание.Изпратиха ме при дежурните ревизори, които ми казаха, че майчинството се смята 90% от брутната заплата.Те не се занимавали с изчисления.....попитах, няма ли наистина в цялата сграда човек, който би могъл по-обстойно да ми отговори и да получа все пак някаква информация, какво майчинство да очаквам, понеже в момента съм на борсата до декември.
И през тези 8 месеца,  които съм безработна осигуровките са минимални, независимо от обезщетението.
Та, въпроса ми е, знае ли наистина някой, има ли хора в НОИ , които се занимават с изчисления и биха ме ориентирали в ситуацията.Защото това че се смята 90% от брутната заплата на мен ми е ясно  Wink
Това, което разбрах от дежурната ревизорка за 24-те месеца назад е, че влизат в сила от януари.

разбира се,че от НОИ не се занимават със сметки на бъдещо обезщетение на бременни
сама си сметни обезщетението с калкулатора на първа страница.прочети и другите неща на първа страница,за да се ориентираш
ако имаш колебания и въпроси,питай в темата ни

24 те месеца не са приети още

# 538
  • София-Младост

Никой в НОИ няма да ти сметне какво би получавала в бъдеще като обезщетение.

# 539
Благодаря ви за бързите отговори  Grinning
Както отбелязах по-горе, служителка в НОИ ми каза, че 24-те месеца влизат в сила от януари:thinking:
 А, знае ли някой ако имам булстат, мога ли да се самоусигурявам по някакъв начин от януари, след като ми изтече Борсата  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт