Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 552
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
След месец ще ми свалят брекетите. След 2 години и кусур дойде дългоочакваният момент.
Какво следва след това???

Ретайнери - постоянни или сваляеми, доколкото съм запозната те са от изключително значение за да не се получи рецидив. Няколко ортодонта ми казаха, че тези които са носили брекети особено по-възрастните пациенти не трябва да дъвчат дъвка, защото така мускулите на челюстта ставали по-силни, а това увеличава възможността за рецидив.

# 376
  • София
Мускулите на челюстта нямат общо със зъбите. Има два вида едните отварят, другите затварят челюстта и са достатъчно силни. Дъвкането на дъвка няма да ги направи по-силни.
Толкова са силни, че заради тях трябва да седя вързана 70 дена.. да могат евентуално да атрофират  Crazy

АНИ, честитоооо Simple Smile Доста време не беше писала , но тази новина си е хубавичка:) Сега следват само хубави неща и ще забравиш бързо, че си имала нещо залепено на зъбите.. освен ритейнърите де Simple Smile

# 377
Деси, не знам как точно действат мускулите. И на мен ми беше чудно, но го чух от трима ортодонта, едната е доцентка, другата също е преподавател по дентална медицина,затова си мисля, че може и да е истина.

# 378
Здравейте отново! Вчера бях на преглед при д-р Куюмджиева в София.Каза ми същото като д-р Алагьозова с изключение на това, че нямало нужда да се вадят зъби, въпреки тесните ми челюсти и дълбоката захапка.Всъщност това и исках да чуя, защото съм против ваденето на зъби. Но сега съм пред дилема коя да избера... едната иска да ми извади 3 зъба, от които 2 са напълно здрави, а другата смята, че може и без вадене да мине всичко. Компромис ли ще е ако не извадя тези 3 зъба ? Забравих да спомена, че д-р Куюмджиева работи с Деймън, ако това има значение. Споделете мнение за д-р Куюмджиева, защото не съм срещал отзиви за нея в предишни ваши коментари.

# 379
  • София
А, как ще ти коригира дълбоката захапка или само ще подрежда зъби?

# 380
А, как ще ти коригира дълбоката захапка или само ще подрежда зъби?
Ами каза ми, че първо ще ми постави брекети на горната челюст и след 2 месеца на долната.

# 381
  • София
Попитай я как мисли да реши този проблем на следващата ви среща или преди да решиш. Това , което ти е отговорила ми се струва като .. ела да се пробваме без вадене, сега горните след два месеца долните брекети... пък ако не стане работата здраве да е!

Задължително се информирай за всичко преди да вземеш решение! Да не е после да изкачат непрекъснато "неочаквани" неща и да се чудиш какво да правиш. Всяко лечение трябва да си има ясна цел и план за постигането й.

Ако целата е само редене на зъби ок, ако е и оправяне на оклузията и дълбоката захапка, бирата е вече друга. Ако искаш потърси и трето мнение.

# 382
Здравейте отново! Вчера бях на преглед при д-р Куюмджиева в София.Каза ми същото като д-р Алагьозова с изключение на това, че нямало нужда да се вадят зъби, въпреки тесните ми челюсти и дълбоката захапка.Всъщност това и исках да чуя, защото съм против ваденето на зъби. Но сега съм пред дилема коя да избера... едната иска да ми извади 3 зъба, от които 2 са напълно здрави, а другата смята, че може и без вадене да мине всичко. Компромис ли ще е ако не извадя тези 3 зъба ? Забравих да спомена, че д-р Куюмджиева работи с Деймън, ако това има значение. Споделете мнение за д-р Куюмджиева, защото не съм срещал отзиви за нея в предишни ваши коментари.

Прочети постовете на Деси малко по-назад, описала го е подробно.Има възможност ако не се извадят зъби може горната челюст да се получи като отворено чекмедже над долната, а ако се извадят да се измени целия профил и да се получи т.нар. "птиче лице". Затова е от голямо значение каква е тежестта на дълбоката захапка и дали ще може да се оправи с брекети, апарати, ластици или ще се стигне и до операция. Моя проблем е подобен, сложих естетични Деймън, няма да вадим зъби / само мъдреците /, ортодонтката каза, че и до операция няма да се стигне...дано да е права.

# 383
Деси, мерси! Ти волю-неволю се грижиш за темата!  Grinning

Ритейнъри значи казвате!  Thinking Това чудо по неудобно или по удобно е от брекетите? Виждат ли се?

А дъвки изобщо не дъвча, най много 2-3 пъти да ми се случи в годината.  Wink

# 384
  • София
Хахах, АНИ, какво да се прави Simple Smile Трябва да се популяризират някои теми, че хората да им обърнат внимание. Аз съм си такава активна - като се захвана с нещо няма пускане докрай  Joy Mr. Green

Мен днес ме зарадваха, че ще ме развържат другата седмица.. но първо да стане и тогава ще се радвам Simple Smile

# 385
Привет не се съмнявах, че в любимия форум ще има подобна тема...
Та на дърти години реших да пробвам с брекети. Носила съм като малка, но имам още криви зъби които много ме дразнят  Tired
Преди да съм прочела темата и да съм заляла с въпроси за добри специалисти в София и добри видове(типове) брекети, може ли да споделите как преодоляхте неудобството(ако сте имали такова) от носенето на брекети. Аз се притеснявам, че хората постоянно само това ще гледат, а понякога се налага да говоря пред много хора и се притеснявам много  Cry

# 386
Привет не се съмнявах, че в любимия форум ще има подобна тема...
Та на дърти години реших да пробвам с брекети. Носила съм като малка, но имам още криви зъби които много ме дразнят  Tired
Преди да съм прочела темата и да съм заляла с въпроси за добри специалисти в София и добри видове(типове) брекети, може ли да споделите как преодоляхте неудобството(ако сте имали такова) от носенето на брекети. Аз се притеснявам, че хората постоянно само това ще гледат, а понякога се налага да говоря пред много хора и се притеснявам много  Cry

Първо, бъдете сигурна, че ще изглеждате много по-добре с брекети и подредени зъби, отколкото без и с криви такива. А за хората - и да нямате брекети, те пак ще си "зяпат" и обсъждат. Ако сте от по-голям град няма толкова да ви е неудобно, защото там като, че ли хората са по-други. В крайна сметка ако можете да си го позволите слагайте си и не му мислете много, на злобните хора устите не можете да затворите ако ще и в манастир да отидете.

# 387
  • София
Ще те гледат в началото втренчено, но после няма да ти прави впечатление я защото ти си се приела вече и не се притесняваш от тях, или пък защото те са свикнали с новата ти метална усмивка Simple Smile
Но определно след 2 месеца, катто се поподредят ще си много щастлива и изобщо няма да ти пука! Аз сега се чудя как съм се усмихвала преди. А пък след всичко, което мина в лечението ми нямам търпение да се видя в завършен вид!

Надявам се другата седмица поне да придобия представа!  Praynig

# 388
Току що се връщаме от първична консултация при д-р Алагьозова. Както и предполагах, ще се вадят зъби  Sad, аз си знаех, че имам малка горна челюст, и тя го потвърди, трябва да се извадят горните 4ти зъби. Честно да си призная, първоначално се стресирах от факта, че ще ходя като щърба баба 3 месеца, докато се прибере разстоянието, но тя ме увери че няма друг начин. Ако не се извадят горните ми зъби щели да станат още по-издадени напред и да се получи като отворено чекмедже. Обясни ми, че за моя случай Деймън няма да помогнат, та ще слагам сапфирени на Айс, тъй като държа да са възможно най-естетични.
Лечението ми ще струва 1800 евро (за справка 1200 евро с метални) , което включва и горен ритейнър за след брекетите, както и някаква лента за долните зъби, която се залепяла от вътршната им страна и се носила цял живот, за да останат те завинаги прави. Ако някой носи такава лента, моля да ми каже, тъй като аз не бях чувала досега за подобно нещо.
Лечението ми ще продължи година и половина (да се надяваме), като брекетите ще ми ги сложи 3 дни след изваждането.

Сега остава само да си намеря хирург, тя ми препоръча др Станимиров, но каза, че взимал много скъпо, и сега се чудя към кого да се обърна. В тази връзка как се извъшва ваденето? С пълна упойка ли? Ужасно ме е страх  Embarassed

Иначе от др Алагьозова придобих страхотно първо впечатление, ще видим как ще е за напред Simple Smile

# 389
Здавеитеее ... Simple Smile Искам да ви питам нещо.Тези, които държат брекета за дъгата от някакъв сок станаха оранжево-розово-жълти, а бяха розови !!! Някаква идея как да им възврна цвета или да ида до од 1 седмица се пада преди часа ????? Не ми харесват такива. Едва две седмици ги имам,а толкова бързо ги съсипах

И относно онези сини и червени точки по брекетите аз си ги махнах сама,защото от миенето,яденето и те се отлюпват
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт