Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 540
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
Ами, аз не съм сигурна от какво точно се получи, тъй като близо 16 години след брекетите разстоянието си е било ОК, т.е. нямах разстояние. И като си гледам по снимките почва осезаемо да се забелязва след раждането.
Аз си мислех дали не могат да ми ги вържат тия 2 зъба с някакво ластиче и да ги приберат малко за сметка на съседните разстояния.
За тия фасети, трябва ли да се пилят зъбите?

# 511
  • София
Мисля, че не трябва да се пилят. Само се обличат..или поне аз така си го представям. Но не като коронките или изграждането... Но всеки стоматолог ще ти каже най-добре.

А от къде се появило... само те си знаят и за съжаление не могат да говорят Simple Smile

# 512
А някакви предложения за добър ортодонт, или център?
Моята стоматоложка ми препоръча др Грациела Неделчева. Има ли добри отзиви за нея?
(моите брекети ги слагах едно време в родния ми град)

# 513
Здравейте , аз също имам доста сериозен проблем със зъбите. На 20 години съм мъж , зъбите ми са доста криви и горните и долните , направо се презастъпват. Но пък редовно ги мия и т.н.
Искам да попитам тези , които са провеждали лечение - мога ли да си намеря брекети на изплащане защото нямам толкова голяма сума на куб. Благодаря и успех на всички Simple Smile

# 514
Защо ви намерих чак сега... Щях да си спестя разочарованието след прегледа при д-р Динкова (Тотлебен, 11). Може да е добър специалист, но според мен цените са завишени - от 2 до 5 хиляди евро(!), но както и да е... Ще продължа да търся  докато не намеря ОД със съотношение цена-качество, което да ме устройва. В този форум има доста информация, която ще ми бъде от полза:)
Благодаря на всички

# 515
  • Sofia
Лечението е дълго и скъпо,проблемите при всеки са различни,не може да се сравнява едно лечение с друго,всеки случай си е индивидуален , не се доверявайте на евтини оферти,на финала пак излизат доста скъпи всъщност.
Скрит текст:
И двете ми деца са пациенти на клиника ВАЛОР в кв.Лагера при проф.Мутафчиев и екип от квалифицирани млади специалисти.Потока от пациенти от цялата страна и чужбина е огромен,просто не знам как смогват...И за двете ми деца съм плащала лечението на малки вноски/по 100-150лв.през 2-3 мес./ в продължение на 5 год.И на двамата беше по 1900лв.,като имаше 10% за второ дете намаление.Много съм доволна от вниманието и най-вече от постигнатите резултати.При дъщеря ми всичко приключи успешно,а сина ще си носи брекети още дълго време,ходим през 2-3 мес. на преглед...Прегледайте галерията на клиниката в сайта им,има много интересни случаи с чудесен финал на лечението.

# 516
Идвам да се похваля  Sunglasses

Днес ми сложиха брекетите на горната челюст  Party Party Party

Да си призная апарата дето разтваря устата ме поизмъчи, ужасно ме боля... НО! В момента в който се видях и страшно много се харесах  Blush Толкова са красиви и нежнички брекетите, че питах ОД "нали няма да се счупят като си измия зъбите сега?"  Laughing Laughing Laughing А от 5 човека, с които се видях след това само един ме пита това брекети ли са  Laughing Наистина не си личат, прекрасни са!!!

Все още ми е малко трудно да говоря и дискомфортно, но вече усещам по-голям натиск точно върху този зъб, който най-много ме дразни, дано скоро се похваля с някакво разместване!  Praynig

# 517
  • София
MadM честито и със здраве!  Grinning

# 518
Чувал ли е някой за др.Баташка  от Пловдив вече се набутахме при нея,лечението е 1500лв,това малко ли е или много? newsm78

# 519
Вмъквам се в темата със следния проблем: Дъщеря ми е на 15, горните втори зъби са издадени напред. Вчера посетихме ортодонт, неговото мнение е да сложим апаратче. Той смята, че сме закъснели и сега ще станат нещата, но с много упоритост от нейна страна и за по-дълго време 1-1,5 година. Същевременно смята, че няма нужда от поставяне на брекети, изтъкна ми рисковете с нарушаването на емайла от лепилата и риска от трудно поддържане на хигиена и т.н. Но аз се съмнявам в ефективността на тези апаратчета, незнам дали съм права  newsm78. Ако някой е позлзвал от тези апартчета нека сподели за тяхната ефективност. Ясно е , че ще търсим и друго мнение на специалист. Препоръчайте добър ортодонт в Пловдив за второ мнение.

# 520
Щом само с апаратче ще се оправи какво по добре от това,наистина и аз съм чувала че брекитите увреждат емайла,макар че стоматолозите го отричат това.Синът ми е на 15 ще носи и апаратче и брекети,ужас ама какво да се прави при нас липсва кучешкия зъб,тоест лежи вътрешно върху другите предни.

# 521
Точно в това е проблема, притеснявам се да дали ще е достатъчно ефективно това апаратче и да не се стане така, че  след 2 години  да започнем отново. Иначе, наистина е добре и от гледна точка на поддържане на добра хигиена и от финансовата страна.

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 16:02 от veni_ev

# 522
Нашият проблем е голям първо също сме закъснели и второ ще се носи апарат на небцето 6месеца и брекетите 3години как ви се струва,ще има ли изобщо ефект,всичко това за1500лв,казват че било ефтино на други места е 4000,

# 523
Вашият апарат колко ще струва?

# 524
  • Пловдив
Личното ми мнение е че, апаратчетата нищо не вършат и си е набутвация да се слагат защото при повечето  случаи  след тях се слагат брекети, аз лично като дете съм носила за горните предни зъби никакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт