Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 194 131
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте на всички,
виждам темата  и аз ще дам мнение за брекетите и ортодонтията.

Аз мога да ви споделя че има много доволни пациенти от Д-р Иван Горялов от Пловдив.
Сайта му е http://usmivki.com на него ще намерите цените за услугите, но обикновено до цена на лечението се стига след преглед.  На сайта също могат да се видят мнения на пациенти, както и част от случаите (преди - след), което е най-добрия начин да се уверите че доктора работи добре.

На http://alexandersmile.com можете да видите повечето от завършените му случай, както и на други лекари които ползват Алекзандър системата в брекетите.

Както и да е може да се уверите сами.
Много познати съм пратил при него и не съм чул някой да е останал недоволен.

# 61
Извинявам се, но ми изглежда прекалено скъпо. За тези пари, с тези брекети ( Alexander ) цената е невъзможно висока. Има момичета тук с Деймън, които съм и стрували по-малко. От скромното ми разучване, Alexander се оказаха от най-обикновените брекети, и съм засичала цената от 155лв за пълен комплект от тях. Ясно е,че цената обявена в сайта на този ортодонт включва лечение и т.н, но  5140 ( и се качва в зависимост ) лв за две челюсти е прекалено! Та дори отделно се заплащат някои от процедурите. Направило ми е впечатление, че те трябва да се включени в цената на лечението, а не да се дават още 600лв.

Ако съм в грешка, някой да ме поправи моля. Не се заяждам, изказвам моето лично мнение, базирано изцяло на проучвания.  Peace

# 62
Мири, като чета ваият проблем е бил същия като при нас- няма място за кучешките зъби. Ние носим брекетите вече година и половина и място има, единия изникна на половина, другия преди седмица проряза. Остана само да се смъкнат в зъбната редица.
Заинтересувах се от това за дишането- как го установихте? И моите и двете са с трети сливици, и дишат през устата, казаха ни, че това прави проблемите с подредбата на зъбите. Голямата вече го израстна, но малката....всичко се повтаря. Разкажи повече- как го установихте, имали ли сте проблеми с трета сливица?

Радвам се, че прие извинението ми   bouquet

# 63
  • София
Дами,

аз тъкмо идвам от предглед.
3мм ме делят от заветната хирургия...и след нея...край на тази брекето-глава от живота ми Simple Smile

# 64
Raja, така като чета по форумите, заключавам, че явно проблема с мястото за кучешките зъби е доста често срещан - все пак ако правилно съм запомнила от лекаря ни те са и последните , които пробиват. Проблемите с дишането ги забелязахме още, когато беше по малка- малко само да настинеше започваше веднага обилна секреция от носа и носоглъдката, които не минаваха почти цяла зима. Лятото нещата се пооравяха, обаче с есенния сезон отново същия проблем. Притеснявах се дали няма синузит, но лекарите категорично отхвърляха това. Доста лекари сменихме УНГ, но проблема така и не се решаваше. Една доцентка от Пловдив ни направи изледване на проходимостта на въздушните пътища, което не мога да кажа точно как се казваше, но тя ни обясни, че има девиация на носните пътища и през едната ноздра преминава много по-малко въздуш отколкото през другата. Ортодонта ни обясни , че има т.н. компресия в горна челюст и липса на достатъчно място за всички зъби , и затова поставихме специален апарат, които да я разшири. И тъй като тавана на горната челюст всъщност се явявал и под на носните ходове по този начин те се увеличавали. Иначе не е имала проблеми с възпаляване на трета сливица, операцията, кояно ни предлагаха до колкото разбрах се изразяваше в нещо наречено по- грубо като "чупене на носа и преправянето му", но както казах не се решихме.
Щастлива съм , че поне ортодонта ни беше професионалист и решихме проблема. Наистина беше мъчително за мен да я гледам как постоянно се мъчи да диша и при най-малката хрема.

# 65
ще ми кажете ли каво ви съветват ортодоните, задължително ли е брекети и на двете челюсти?

# 66
  • София
ivelina, зависи от случая. Понякога макар и да не виждаме защо все пак е нужно да са и на двете!

Това най-добре ще ти каже ортодонта Simple Smile

# 67
ще ми кажете ли каво ви съветват ортодоните, задължително ли е брекети и на двете челюсти?

Нас ни посъветваха и на двете, за да могат правилно да се срещат зъбите. Не била важна само подредбата, а и контакта между тях  Peace

# 68
И мен ме посъветваха същото. Макар на долната челюст да нямах проблем, трябваше да сложа и там брекети, понеже долните зъби "бият" неправилно по горните и от там идва проблема при горните.

# 69
Здравейте, трябва да направя консултация с ортодонт в София, тъй като зъбите са ми ужасно криви и вече бих искала да си ги оправя и да не ме е срам да си отварям устата.
Бихте ли ми дали телефона на д-р Иванова, която работи на Иван Асен доколкото разбрах. Има ли сайт кабинета и и как и е първото име. Не успях да намеря в нета, нейн телефон. Благодаря ви!

# 70
Телефонът на д-р Иванова е 02 9449456.

# 71
Благодаря. Ще се обадя утре да видя какво е положението с часовете за първоначален преглед.   Simple Smile

# 72
Здравейте на всички. Дано приемате нови попълнения  Whistling
На кратко: в 3-4 клас носих шини, защото имах криви зъби, изправиха се, но се появи нов проблем.. предните 4-5 отгоре отидоха леко напред. Преди няколко дена се реших да сложа брекети като преди това бях твърдо против. Прочетох, че ако се спазва добра хигиена няма да се появят кариеси и за моя проблем (правилна захапка с лек проблем в няколко зъба) периода на носене ще е до 1 година с което се навих Simple Smile Останаха ми няколко неизяснени въпроса, които се надявам ще ми разясните. Има ли значение хигиената за появата на кариес или си е до зъба? Чувала съм, че  звездичките се отлепят.. тъй като не живея в София ще ми е проблем постоянното им отлепване. Колко често се случва и по каква причина? Има ли странични ефекти.. например нещо да объркат и да ги разкривят, вместо да ги изправят? И последно..  Blush... Задължително ли е да се слагат и отгоре и отдолу - моя проблем е отгоре, въпреки, че и долу имам 1-2 съвсем леко криви, но те не ми пречат...?

# 73
  • в матрицата
Ivanina,  добре дошла при нас  Hug
На въпросите ти: Хигиената е от най-голямо значение за появата на кариеси, за това не я пренебрегвай  никога и ще имаш здрави зъби  Peace
За отлепянето -  случва се, не е болка за умиране. Няма проблем да изчакаш часът си, няма кой знае какво да се случи, за това не го мисли.
Дали е задължително да се слагат и на 2те челюсти - това  го преценява ортодонта   
Надявам се да съм ти била полезна, ако имаш и други въпроси, питай  Wink

# 74
Благодаря за изчерпателния отговор. А ако се отлепи, няма ли да падне или нещо подобно, или мога да си "залепям" като я натискам към зъба?

Общи условия

Активация на акаунт