Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 194 120
  • 774
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ако под "звездичка" разбираш брекет...няма да можеш да ги залепиш сама Wink
Отлепянето по принцип не е болка за умиране, но  може да ти създаде следните болки:
- болки(истински Wink ), защото той не е в дъгата и напрежението върху него няма да е нормално
- може да се изкриви , поради това, че не е в дъгата, и естествено да върне малко назад лечението

ии май това се сещам...

Иначе добре дошла и безпроблемно брекетоносене Simple Smile

# 76
Благодаря за отговорите Simple Smile Още се чудя дали да сложа или не.. но май клоня към "да" Simple Smile Някой имал ли е проблеми - да стане по - зле, вместо да се подредят?

# 77
Благодаря за изчерпателния отговор. А ако се отлепи, няма ли да падне или нещо подобно, или мога да си "залепям" като я натискам към зъба?

Добре дошла при нас   bouquet
Отлепването не се случва толкова често, дъщеря ми носи вече година и половина и досега се е отлепил само един. Ние също пътуваме, изчакахме си часа и тогава го залепиха. Не е страшно  Peace

# 78
Благодаря на всички за топлото посрещане и отговорите Simple Smile След нова година ще ходя на преглед, да видим какво ще каже ортодонтът. Simple Smile

# 79
Здравейте! Искам да изкажа мнение за прикачения списък от мири на ортодонтите в България.
Това , че някой не е член в българското дружеството на ортодонтите, не значи че няма квалификация  "ортодонт".  Той може да я е получил в чужбина и изобщо да не желае членство в местната браншова организация, като същевременно може да е член на международна такава.  Важно е сертификатът за пълен курс на обучение със съответните модули да е издаден от оторизирана международна организация (а не за лекция на някоя търговска фирма, примерно).
И все пак най-важен е резултатът!

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 16:10 от noa_bg

# 80
Здравейте!
Ето че и в тази тема се появих:-)
Имам дъщеря на почти 8г. и ни казаха да я заведа на ортодонт, з-то няма място за кучешки зъби отгоре. От прочетеното и разпитаното стигнах до Росица Пейчева. Днес сме на преглед при нея първичен...ще видим какво ще ми каже, ще изчакам и снимките на детето които така или иначе ще трябва да направя. Само ме учудва това че някой плащат 1000 лева при нея за шини, а други по 2800 лева за шини. Явно има различни проблеми, различен период за справяне с проблемите и смяна на машинки, но пък чак такава цена...за шини. Моля накой който скоро е слагал независимо къде да каже цени.
Благодаря!  bouquet

# 81
Шини или брекети  newsm78
1000 лв. ми се струват много за шини, 2800 добре за брекети  Peace

# 82
За шини говоря и в двата случая:-) колкото и да е странно. Апаратчето щяло да се меня 2-3 пъти з-то челюста порасвала и разни такива...

# 83
  • Русе
МОЯТ СЪВЕТ Е ДА ИЗЧАКАШ 2-3 ГОДИНИ И ДА ПРЕСКОЧИШ ШИНИТЕ. ИМАМ ГОРЧИВ ОПИТ В ТОВА С ДЪЩЕРЯ МИ. МЪЧИХ Я ОТ 7 ГДИШНА ТОЧНО С ТОЗИ ПРОБЛЕМ И В КРАЙНА СМЕТКА НА 14 Г. ПАК СЛОЖИХМЕ БРЕКЕТИ.

# 84
  • София
Ние с raja_nikol сме най-върлите противнички на шините във форума!
Няма смисъл от мъките с тях!

Единствено оправдавам някакви такив ранни манипулации, ако се вижда явно и несъразмерност на челюстите...на последния ми преглед имаше такова момиченце на около 10год..

# 85
Ние с raja_nikol сме най-върлите противнички на шините във форума!
Няма смисъл от мъките с тях!

Peace Mr. Green

# 86
Здравейте! Бих искала да разбера  от някой който е ходил при Д-р Иванова от София,дали поставя брекети само на една челюст? Проблема ми е, имам преден крив зъб на горна челюст.

# 87
  • Пловдив
Живи и здрави през новата 2012 и много хубави усмивки пожелавам. Ние другата седмица сме на преглед при нашата ортодонтка. Добрата новина е ,че кучешкия зъб най-после се показа , една година близо откакто падна , та сега сигурно ще сменяме дъгата.

# 88
Здравейте! Бих искала да разбера  от някой който е ходил при Д-р Иванова от София,дали поставя брекети само на една челюст? Проблема ми е, имам преден крив зъб на горна челюст.

И аз се присъединявам към питането на мари-лу. Записах си час за преглед за феверуари, но нямаше как да попитам зза това по телефона.

# 89
Здравейте, мили момичета! Здрава, весела и удовлетворяваща 2012г.! Аз също много искам да сложа брекети /на почти 40 год. съм  Embarassed/,за момента това ми е най-силното желание, но цените ми се струват почти непосилни.  #Crazy Много, много моля момичетата, които имат инфо за Варна или Добрич да споделят дали е възможно да се намери добър ортодонт, който да не взима повече от 3000- 3500 лв. за естетични /прозрачни/ брекети. Ще чакам вашите отговори с нетърпение.  bouquet Желая ви усмихнат и спорен ден!

Общи условия

Активация на акаунт