Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 549
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
Да, аз за лингвални изобщо не мисля. Казаха ми, че дерат повече и също че поради трудното почистване, след свалянето си пълен с кариеси. А тъкмо си си оправил зъбите откъм естетика Simple Smile и малко няма смисъл според мен. И освен това парите са много повече за тях..

Аз просто още не съм наясно с тези естетичните и за тях ми беше въпросът. Ако някой друг знае, нека сподели, моля Simple Smile

# 421
Да, аз за лингвални изобщо не мисля. Казаха ми, че дерат повече и също че поради трудното почистване, след свалянето си пълен с кариеси. А тъкмо си си оправил зъбите откъм естетика Simple Smile и малко няма смисъл според мен. И освен това парите са много повече за тях..

Аз просто още не съм наясно с тези естетичните и за тях ми беше въпросът. Ако някой друг знае, нека сподели, моля Simple Smile

Аз лично ще слагам сапфирени (и на двете челюсти)  Peace

# 422
Благодаря на всички, които ми отговориха. Аз имам час за тази седмица и ще видим какво ще се случи.
Аз съм от пациентите, които много въпроси задават и искам да знам всичко. Наистина искам в най-кратки срокове да приключа с брекетите и това 5 години мотане ми се струва  Tired

Доколкото виждам препоръчвате Алагьозова. Виждам, че има много доволни Simple Smile
Ако някой иска може да ми пише и на ЛС от кой е доволен или не.   bouquet

Сапфирени брекети - здрави ли са иначе като цена ме устройват  Rolling Eyes Доста са парите, но ако наистина са по-малко видими бих се съгласила. Здрави ли са? Изобщо проблеми има ли с сапфирени брекети?
Знам, много питам, но питам защото с търсчка не открива нищо или почти нищо....  Hug

# 423
  • София
Нося се да се похваля Simple Smile
От 24 часа съм развързан и използвам прибори за хранене Simple Smile
Е, мога да си отворя устата само един сантиметър, но е по-добре от нищо  Joy и най-вече мога да говоря почти членоразделно, но значително по-добре от преди  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А минаха 55 дни..

# 424
# 425
Другарчета, отново правя включване  Wink става дума за ваденето на здрави зъби преди поставянето на брекети и ефекта от това.

Та, както споделих миналата седмица, на първичната консултация ми казаха, че единствения начин да бъде поправено струпването на зъби в горната ми челюст е с вадене на горните 4ти зъби. Ако те не се извадели, в момента в който брекетите започнат "да ви вършат работата" тъй като няма да има на къде да тръгнат зъбите, за да се изправят, те вместо настрани ще тръгнат напред. След като изчетох доста мнения тук и в други форуми, че резултатът от ваденето на зъбите ще доведе до "птиче лице" или най-общо казано ще се загрозя, защото няма да има симетрия между двете челюсти, се замислих сериозно какво да правя. Но тъй като аз имам личен пример на слагане на брекети без вадене, позволете ми да го разкажа.

Сестра ми беше с една идея по-криви (струпани) горни зъби от моите, а долните бяха същите. Когато беше на 15 реши да си сложи брекети. ОД й каза, че зъбите й ще се изправят без вадене. Сложи метални брекети, които носи 2 години и наскоро свали. Да, действително зъбите й се изправиха и няма и помен от предишното струпване. НО !!!! За моя най-голяма почуда и ужас, се случи точно това, което др Алагьозова ми каза че ще се случи, ако не се извадят зъби при тясна челюст - ГОРНИТЕ Й ЗЪБИ СА ИЗДАДЕНИ НАПРЕД !!!! Незнам дали го описвам добре, но се вижда най-ясно в профил - вместо под ъгъл 90 градуса спрямо (да кажем) пода, зъбите й са под тъп ъгъл спрямо пода - издадени са напред !!! Искам да ви кажа, че изобщо, ама изобщо не е красиво !!! Както се досещате, това е причината да не избера нейния ОД, а да потърся сама.

Само ще кажа, че пред алтернативата да съм в с прави зъби, но издадени напред и с грозна усмивка, по-скоро бих си останала с криви. Това определено не беше задоволяващ резултат, но тя се харесва, и аз нямам намерение да й казвам истината в очите, защото е още малка и много чуствителна на тема външен вид  Heart Eyes

В тази връзка моля ако има някой, който вече е свалил брекетите, или е към края, след сваляне на зъби, МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ дали при него/нея се е получил този ефект на "птиче лице", за който говорите!  Hug Hug Hug

# 426
  • София
MadM, аз мисля че съм писала в тази тема, но може и да не съм.

Имам братовчедка, с която много си приличахме. Тя сложи брекети (не знам какъв вид) и се наложи изваждане на зъби.

Определено промяната в лицето и е голяма, има много хубава усмивка, но физиономията наистина и се промени (не, че не е хубава, просто аз май не мога да и свикна), не знам дали е въпросното "птиче лице", но аз много се страхувах да не се получи така и с моето лице (понеже си приличаме много) и като споделих с ОД притесненията си, тя ме успокои, че при моите брекети зъби не се вадят и няма да се получи "този" ефект.

С Деймън съм, оправаме захапката с ластици, и много се харесвам Simple Smile

Колкото до това, според мен хората не осъзнават за промяната в лицата си толкова много. Та едва ли някой ще си признае че има "птиче лице" благодарение на някой си ОД.

Успех в решението ти!

# 427
Какво е птиче лице  newsm78, уж за ветерани се броим вече, пък .... Embarassed

# 428
  • TX
изчетох цялата  Mr. Green
чакам снимки от Деси преди и след, голямо патило с добър край надявам се.
Водих синковеца на консулт с ОД във Варна след препоръка от нашата стоматоложка и направена панорамна снимка. Нащият зор е, че нямаме мъдреци (не ме тревожи това) но имаме липсващ 2-ри зъб, няма зародиш и всичките му млечни са с корени големи и то. Ще се слагат брекети на по късен етап. Когато пробият вс. постоянни.

# 429
  • София
Аз на това "птиче лице" му викам - настъпано с чехъл. Но вчера мислих защо му казват точно така... и измислих следното  Joy оптически и видимо профила ти изглежда остър, точно в средата където е носа е като конус..защото под него е доста малка и коста и оптически заради прибирането на горната навътре (че да компенсира малката долна)...

Ама и аз го обясних някак си... че и на мен ми е трудно да се разбера  Joy

Иначе, аз май ще почакам за снимките... мога да видя само профилните, но не и на зъбите и усмивката... въпреки, че ми е трудно да се възприема с новата подредба..толкова е хубаво да ти се срещат  нормално челюстите.. зъб със зъб, да се виждат всички предни...накрая сигурно ще има да ходя озъбена и да се хиля за щяло и нещяло  Joy Joy Joy
Нещо за трите дни, нямам особен напредък с отварянето и това забавя продължаването на лечениете (малкото , което ми остава). Но така или иначе това си беше добре познат и очакван риск за мен, колкото и да ми се искаше да става по бързо... не мога да накара мускули, които са атрофирали да са раздвижени за 2 дни...

# 430
Деска, много усмивки заслужаваш ти  Heart Eyes

# 431
MadM, аз мисля че съм писала в тази тема, но може и да не съм.

Имам братовчедка, с която много си приличахме. Тя сложи брекети (не знам какъв вид) и се наложи изваждане на зъби.

Определено промяната в лицето и е голяма, има много хубава усмивка, но физиономията наистина и се промени (не, че не е хубава, просто аз май не мога да и свикна), не знам дали е въпросното "птиче лице", но аз много се страхувах да не се получи така и с моето лице (понеже си приличаме много) и като споделих с ОД притесненията си, тя ме успокои, че при моите брекети зъби не се вадят и няма да се получи "този" ефект.

С Деймън съм, оправаме захапката с ластици, и много се харесвам Simple Smile

Колкото до това, според мен хората не осъзнават за промяната в лицата си толкова много. Та едва ли някой ще си признае че има "птиче лице" благодарение на някой си ОД.

Успех в решението ти!

Фъстъчка, и по мои наблюдения физиономиите се променят, но целта е това да бъде в положителна насока все пак  Wink При мен въпроса е, че самата ми усмивка не е много хубава - когато се усмихна не се виждат всички зъби (като на мацката от рекламите), а само до кучешките горе ... Та моите очаквания са след брекетите не само да имам прави зъби, но и по-широка усмивка. Та в този смисъл, като казваш че физиономията на братовчедка ти е променена, как мислиш - в положителна посока ли е, или по-скоро не?  Hug

Деси, поздравления за това, че вече си на финалната права, след цялото приключение около усмивката ти   bouquet

Пак по темата - вчера се видях с много близка приятелка, с която се запознах в деня, в който си свали брекетите - тя ми сподели, че на нея са и извадили и 4те кучешки зъба  Shocked Искам да ви кажа, че я познавам от около 7 години и ако не ми го беше казала това, никога ама никога нямаше да разбера, че е без 4 зъба, и то кучешките !!!! Тя самата е невероятно красивно момиче, със страхотна уста и усмивка, и никак ама никак не прилича на никакво животнче, още повече на пиле  Laughing

# 432
оптически и видимо профила ти изглежда остър, точно в средата където е носа е като конус..защото под него е доста малка и коста и оптически заради прибирането на горната навътре (че да компенсира малката долна)...

Деска, в какъв смисъл да компенсира малката долна? При мен в момента явно горната е по-малка, щом само горе трябва да се вадят зъби, тъй че след като се наместят няма ли двете челюсти да станат (оптически поне) еднакви по големина? А не горната да е по-голяма от долната? Да, при мен наиситна ще се прибира горната навътре, но това е защото тя в момента е доста пред долната и като си стисна зъбките има разстояние  Thinking

Ох, след толкова размишления, в деня в който най-накрая си сложа брекетите, банкет ще вдигна ! bowuu

# 433
  • София
Та в този смисъл, като казваш че физиономията на братовчедка ти е променена, как мислиш - в положителна посока ли е, или по-скоро не?  Hug

Определено в положителна...просто на мен ми изглежда различна и затова сигурно ми е странна.

# 434
  • София
MadM, аз доколкото разбрах при теб има дълбока захапка и затова вадят горни, за да намалят зъбната дъга (то коста няма как само с вадене) и по този начин да се изравни големината на двете дъги.
Но сега си мисля, че не съм разбрала правилно... и нямаш проблеми със захапката, но имаш струпване на зъби горе и като се наредят няма да има място за всички и затова трябва да се извадят..

Извинявам се, ако нещо пак не съм разбрала. понякога като пиша от работа, не съм много съсредоточена в "забранените" дейности Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт