Цветарската дружина готви се за бяла зима

• 55 368
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
  • Gone with the wind
Защо пък не на терасата в саксия - Месечинката си гледа така доматки
То и на мен ми е дилема де, че нали се боря за всеки см земя с брата на Боян и жена му - големи са собственици, пък и снахата ме била преварила с не'ам колко си години - имала повече права от мен  Rolling Eyes (това сериозно ми беше заявено) . Тук май по братски, по равно, на всеки откъм вратата го нЕма, та - аз тъпо и упорито, полека-лека си превземам територии. Отидоха им част от малините, сега ще заминат и останалите - ако искат да си ги садят в двора, който си , е лично техен (купиха си земя точно до нас) - не мога да разбера какво е това собственическо чувство, че всичко е тяхно, че чак и ми дават акъл да ходя да садя при нашите щом имам мерак  ooooh!

# 616
Леле, Кучо, закъсала си го с роднини... Стискам палци да се разберете!!!
И да знаеш, през живота си домат не съм отгледала, не мислех и че ще ми се прииска да отгледам, ама с тези, дето ги показваш... като виж, друг акъл ми дойде Wink

# 617
Здравейте.
 Викам ще мълча ама то с тези домати може ли да се мълчи.  Hug  Heart Eyes Страхотни са. Аз мислех да вземам семена на майка на жълти домати от тук, но преди нова година ходихме да купуваме риби и за очила на Вики и направо забравих. Хем бях в него магазин.
Ще погледна дали няма в Кауфланд и да й пратя.
Момичета онази година гледах домат тук, стават в саксия. Аз също няма къде да сложа на друго място. Тази година пак ще засадя едно коренче. Миналата имах също и салатки, сега ще има и едно коренче краставички. Нека се радва Вики, тя си ги гледа.
Трябва да снимам цветята си, но ме мързи а и се занимавам с 100 други неща. На ст. Добри мушката се развива чудесно и цъфти.  Hug
 Моя мъж ми унищожи едно сандъче с бегонии и ми идваше да  Cry Било му задушно в килера и отворил нашия. Е всичко измръзна, а до сега бяха прелесни.
Нели, какво направи с курса. Нищо не казваш.

# 618
  • Gone with the wind
Гооди, Нели, Ети, Вилма, Хекси - да пратя на мама, а?
Някой друг иска ли семки - имам за още 1  (+ Месечинката, че ми е отколешна лИбоФ  Heart Eyes )
Падат се по 6-7-8 семки от вид - предполагам стигат да си ги захванете  Rolling Eyes

# 619
Здравейте и за много години  Hug
Аз пък исках да си отгледам на терасата 2-3 коренчета ягоди. Спря ме това, че живеем на много натоварена улица и всичко потъва в прах. Някакси не здравословно ми се видя да ядем такива плодове, то не че щяхме да се прехранваме само с тях, но все пак  Wink
Сега имам въпрос - някой отгледал ли е сакъзче от семе? Поръчах малко семенца за проба и ми е интересно какво ще стане. Мисля да ги сея в торфени таблетки - още нещо, което никога не съм правила.

# 620
  • Варна
Ку4о Heart Eyes
Охх, нямам търпение да дойде пролет, тази зима хич не я обичам. Вярно че във Варна досега голям студ не е имало, но ми стига кондензът по прозорците и мухълът по стените, за да съм крива. За празната тераса да не говорим Whistling

# 621
  • Gone with the wind
За кондензът миналата година си купихме влагоуловител на ток - събираше по литър - литър и половина вода за 1 нощ  ooooh! Имам чувството, че изтегляше и водата и от саксиите, гъбата сутрин беше сбръчкана от сухота, поливах цветята през ден.   
За момента май си решихме проблема с вентилатор в комина - върти на самотяга, но стените са сухи, не като миналата зима - като пипнеш тапета - вир вода, а по первазите направо локвички.  Малкото допълнително вентилация ни помогна повече от влагоуловителя. Машинката сега я ползвам нощем в банята с подвижния простор да ми суши прането  Mr. Green

# 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте и за много години  Hug
Аз пък исках да си отгледам на терасата 2-3 коренчета ягоди. Спря ме това, че живеем на много натоварена улица и всичко потъва в прах. Някакси не здравословно ми се видя да ядем такива плодове, то не че щяхме да се прехранваме само с тях, но все пак  Wink
Сега имам въпрос - някой отгледал ли е сакъзче от семе? Поръчах малко семенца за проба и ми е интересно какво ще стане. Мисля да ги сея в торфени таблетки - още нещо, което никога не съм правила.

миналата година имах страхотни мушката от семена. хекси и тя завъди калифорнийско мушкато от семена. значи и със сакъзите трябва да стане  Hug
а за ягодите  Thinking те зреят раничко и може да не хванат праха. опитай  Hug

кучо, страхтни са ти доматите  Laughing моите са събирани от миналата година: черитата са "жълти крушки" и "червено грозде"- точно като тези на Хейй Simple Smile , другите са "жълто от гаджето на Поля"  Blush , "розово от баба Петра" и т.н.  Blush

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 19:51 от st. Dobri

# 623
За много години, дружина.... Hug

Виждам доматки показвате.Разкошни са!
Аз като една панелна градинарка  Wink да се похваля с моите чери домати. Брах реколта цяло лято. Цъфтяха в захлас допреди Коледа  ooooh!
Нали съм си експериментаторка- стигнах  до домати на панелен балкон  Laughing Втора година чеша крастата, а уж всичко на майтап беше.

# 624
Здравейте , момичета. Искам да си поръчам някой луковици и семена и имам въпрос , дали някой е поръчвал от този сайт и дали нещата са им качествени? http://www.mmtrbg.com/galery.php

# 625
  • Gone with the wind
Шу, аз съм поръчвала от тях - далии и божур. Като цяло знам, че хипеаструмите им не си отговарят на сорта /това май не зависи от тях, а от доставчика им/
От далиите една не изникна /не съм сигурна дали е била на ММ или на Сортови семена/, божура цяла година се чудеше ще живее, или ще мре  newsm78 Ще го видя напролет

Погледна ли сайта на сортови - в момента има намаление за предварителните заявки. Винаги съм била доволна от обслужването им и от качеството на стоките
http://sortovisemena-bg.com/

# 626
Абе, я кажете повечко за тия домати в саксия... Много сте, 'начи... и вие едни... к'ви мухи ми пускате сега! Simple Smile

# 627
  • на североизток от Рая
   Най-обичам да се включа като е голяма седянката! Обичам виииииииииии!  Hug

Айде първо за доматите: Кучо ,искам семенца, ама да не ги унищожа.  Thinking
 Аз миналата година имах чери доматчета на терасата. Бях забравила. Добре, че ме подсетихте. Берях си най-редовно чепчици ей така, за удоволствие. И пипер съм гледала. Значи става на тераса, въпросът е да го отгледам до растение. Ако пратиш някое-друго семенце, ще те гушна виртуално. Душицата ми тя! Зарибителката НИ тя! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Месечинке, тъй добре се почувствах като те "видях" тук!  Hug

Хрисииии, не питай за изпита въобще. Naughty Вече няма да кажа кога ми е датата за следващия. Само на семейството ще кажа. Ако го взема, ще разберете. Още съм на главата на инструктора/убавеца/ и днес отново отивам да карам. Научих се, трупат опит и си правя кефа в чуждата кола. Пък изпитващите да ме късат. Щом искат пак да ме видят... WhistlingЗатуй ме късат.

# 628
Как беше поздрава: Здравейте дружина.  Laughing
Ку4о, много си мила. Ние с какво ще се отблагодаряваме.  Hug Ще се радвам ако има няколко семенца. Със сигурност ще се засадят и гледат.
Нели, и аз така виках ама накрая ме притисна времето и нямаше как трябваше да го взема.
Уилма, домат като домат. Хихих. Аз си взех готово коренче, засадих в по голяма саксия и си го поливах. Наложи се да сложа пръчка и да превържа защото стана гигант. Тази година съм решила да взема п орано, защото миналата с итръгнахме за Бг точно когато почнаха да зреят. Или ще загъвам с нещо през ноща или ще вкарвам саксията. П и мен за сега са виряли домати, салатки, розмарин, див лук, мащерка, магданоз и босилек. Тази година имам и лавандула.  ooooh!
Ето моя домат
http://media.snimka.bg/8724/023703697-big.jpg?r=1
и доматчета http://media.snimka.bg/8789/023834016-big.jpg?r=0

# 629
Тук моят поздрав ще е:

За много години, земеделци!  Grinning
Да сте живи и здрави! Тази тема наистина е краста, след като изчетох всичко, особено последните страници и аз май ще купя семенца за черита. Китките ми продължават да зимуват, малко им е светлината и никой не иска да чуе за цъфтене. Иначе с луковичните засега (пу-пу) съм добре - всички фрезии ми покълнаха, започнаха и зюмбюлите.
Нямам търпение да изпролетее и да изнеса всичко на терасата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт