Вече съм на ясла! Тема втора, хайде идвайте в отбора!

• 34 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Шумен
Намусената сестра тази сутрин ги прие. Взе и мед. бележката от педиатъра (след дългото отсъствие ми я върна, били сме взимали храна и не трябвало бележка  Naughty ) като се опита да прочете какво точно пише (лекарката дописа нещо след сестрата и после я разписа и аз не разчетох какво е) а децата се чудеха какво да правят Confused Отидохме малко по-рано от обичайното и не бяха почнали да закусват, но Вали седна на столчето до масичката(първо е трапезарията със столчета и масички а по-натам е общото помещение) а Миша се изправи до нея, други деца не видях и не чух и да е имало са били много навътре.

# 91
Здравейте и то мен в новата тема. След цяла седмица на ясла сега сме пак вкъщи. От три дни сме с хрема. Надявам се така да се задържим. Почнах да и дават коластра аз и се надявам да помогне. Някой може ли да ми каже какви капки използвате за хрема. Виброцил не ни помагат изобщо, та се чудя нещо по - силно. Дойде време да се върна на работа, а още не сме спали там.

# 92
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Горската детска градина е голяма промивка - поне моя синковец я слуша с отворена уста
Пък за Франклин тръгва на училище имам голям грях  Embarassed - аз му я чета Франклин тръгва на "детска градина" и вчера си играят с братовчеда /но той е на 7/ и малкия му обяснява Франклин тръгва на "детска градина" а големия го поправя Франклин тръгва на УЧИЛИЩЕ - естествено малкия го натопи - Пък той ме ЛЪЖЕ че тука пише Франклин тръгва на УЧИЛИЩЕ ....  Embarassed Embarassed Embarassed
Сега търся книжката Франклин си оправя стаята  Laughing Laughing Laughing - ама няма да лъжа повече

my_love пробвали ли сте да правите капки за нос от клеева тинктура - щото при малкия помагат

# 93
  • София
И ние в къщи. Оказа се възпалена 3 сливица.След като Виброцил не ни помогна,ни изписаха Тобрадекс.

# 94
  • around the world
Здравейте!
И на нас ни предстои тръгване на ясла след 2 дни.  
Малчо досега е бил само вкъщи и то с мен, но се надявам адаптацията да не ни е много трудна  newsm17 .

# 95
  • Шумен
Понеже моя нос не е спирал от доста време (почнах да се замислям да не е алергия някаква  newsm78 ) вчера превантивно при първи протичане след плач ги почнах с лайка. Не знам дали капките спряха последната хрема (задна стана накрая) или комбинацията от капки, сироп за кашлица (кашляха от секретите) и АБ. По-добре говори с ЛЛ на детето нека ти препоръча други капки щом тези не действат.

# 96
elizabet_s не съм капала в носа. Как се приготвят? Давала съм и само да пие.

# 97
И Деян е болен от миналата седмица - тежък отит на дясното ухо (лявото е по-добре)  Sad Засега се удържаме без антибиотик, но ми казаха да имам готовност и с него, ако се наложи. Цялата седмица няма да е на ясла. Ходи вече повече от месец, а досега не е ходил нито веднъж цяла седмица (5 поредни дни)  ooooh! Аз тръгвам от 1.11 на работа, а още не сме изкарали цял ден - да отиде да закусва там и да го взема в 17.30-18 часа. Как ще я караме така......

# 98
Клеева тинктура. 5-10 капки в 10 мл вода се из­ползват като капки за нос. 5- 6 пъти дневно по 3- 4 капки в лявата и дясната ноздра. ,

Лайка. Една супена лъжица лайка с 1 чаена лъжица мед и 100 г вода се варят, докато водата остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. От тази отвара в носа 5- 6 пъти на ден се капят по 3- 4 капки във всяка ноздра. Дава добър ефект при водниста хрема и за­пушен нос. Препоръчва се за бебета и малки деца

с Клеевата тинктура винаги ги пробвам преди да капна на мен - защото може да изгори - малко са лютички - а иначе и аз ги ползвам при хрема - и изсушава добре

# 99
Благодаря ти, ще пробвам това.

# 100
  • Шумен
Аз при лайката мед не слагам, моята рецепта е: 1 с. л. лайка се слага в 100 мл. вода и се сварява докато остане наполовина, прецеждам през марля и добавял малки щипчици сода за хляб и сол. Капя по 3-4 капки 3-4 пъти на ден. Всяка сутрин правя нова отвара. По този начин като бебета съм борила хремите винаги, ЛЛ ми я каза и помага  Peace

# 101
И от мен  здравейте  Hug

Предната седмица ни казаха по най-учтивия начин да носим двд филмчета, специално благодарим на майките от предната група, които купиха двд-то, но нямаме филмчета.....Леко, меко казано освен Франклин нямам идея друго какво да им занеса в яслата...Нямам възможност за запис на Том и Джери или Ну Пагади, други идеи за купуване на филмчета за тази възраст. В къщи дребния не се заглежда все още качествено по филмчета и не знам какво би го впечатлило. А дали сте виждали клипчета с детски песнички (български разбира се) да се продават на двд...?

За капките и аз ползвам капките от лайка, ползвала съм с баткото и клеевата тинктура, но съм добавяла и сребърна вода....може да пробвате олинт има за деца, добре отпушват носа....

десито и аз правя така капките, но не слагам 100 мл. а просто заливам с една кафяна чашка вряла вода 1-2 супени лъжици лайка и като изстине, прецеждам и почвам да капя..Моята лична ми каза, че можело и на всеки час да се слагат.

# 102
дора изследователката - е страхотно филмче за гледане от много дечица и е образователно

# 103
има ли го на бг, да се продава. Големият ми син го гледа събота и неделя по тв 7 и е доволен, дребното и то хвърля по някое око, но не съм срещала по магазините  newsm78

# 104
това незнам - щото и малкия го гледа с голям интерес всеки път по тв7 и затова го препоръчах
на майстор мани толкова не се кефи колкото на дора
но меже да го има в интернет някъде по замундата примерно

Общи условия

Активация на акаунт