Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 866
  • 781
  •   1
Отговори
# 735
lasi, като за първи път сложи 100 гр., нека добре се омаже първия път. След 3-4 седмици къносай само корените с 50 гр. . Щом имаш бели косми сложи и две-три супени лъжици оцет непосредствено преди нанасянето. Моята коса също тънка по рождение, 80% побеляла от ЕГН, само с къна ми стои рижава, затова правя две стъпки - 3-4 часа с къна и после 1 час с индиго. Харесвам си я в момента, никога не съм си я чувсттвала по-добре. А от месец-два спрях да ползвам шампоан и балсам със силикон и я чувствам още по-добре. За тънкостта не се притеснявай - ще се уплътни от къната, ще спре и да цъфти.  Но преди да се къносаш изчакай 3-4 седмици да са минали от последното боядисване.

# 736
lu_lu благодаря ти  за съвета Hug, аз харесвам рижавото Simple Smile , дразни ме, че от боята е заприличала на метла в краищата, надявам се от къната постепенно да се възсътанови

# 737
lasi, моята беше същата до преди две години. Краищата й бяха сухи, стърчаха на всички страни, едни такива начупени. Едва преди четири месеца подстригах и последните остатъци от боята. И нещо в краищата пак не ми харесваше - ставаше  на клечки  3-4 часа след къпане., а в корените се сплескваше. Чак след като изхвърлих силиконовите продукти /шампоан и балсам/ нещата се оправиха. Явно продължителната употреба на силиконови продукти води до натрупването му по косъма и го изсушава. Поне при мен. Не знаех, че от време на време силикона трябва да се отмива с дълбоко почистващ шампоан.

# 738
Mamagemelar, в темата за пазаруването от iherb,се споменаваше,че маслото от ракитник оцветява кожата в оранжево,когато се ползва за маски.
Hug   и на косата ?,т.е. толкова ли е силно,че ще се вижда оцветения скалп newsm78

# 739
За скалпа не бяха писали, но май ще се оцветява и той. Особено ,ако се нанася на чист скалп.

# 740
Mamage, плескай смело – това лято оранжът е хитов цвят Mr. Green
dragon8, нова тема? Може ли да сложиш някоя снимка със звезди в косите на първа стр.? Hug

# 741
pergola, тези дни няма да успея. Мисля, че ти би могла идеално да поемеш щафетата Hug. Звезди звучи супер, аз сега съм на тема пеперуди в косите Simple Smile:
http://www.google.bg/search?hl=bg&cp=16&gs_id=1q&xhr … -vGEsHOtAakoemKDw
Взех си една синя пеперудка и ще я прикрепя със силикон за фуркет, ще пусна снимки следващата седмица Wink.

# 742
pergola, тези дни няма да успея. Мисля, че ти би могла идеално да поемеш щафетата Hug.

псмъртно не мога да реагирам в близката една седмица

някоя доброволка с умения в оформянето на първа страница? Peace

# 743
Момичета къносах се, сега съм рижава  Joy Joy Joy,  оказа се, че бялата ми коса е повече отколкото предполагах.
Смесих 100 грама къна с топла вода и малко червено вино, оставих да прстои5 часа, загрях я преди употреба и добавих 3 с.л оцет, държах я 3 часа. Резултата е по-блестяща, по-плътна, доста рижава , на кичури коса . Харесва ми, иска ми се да има малко по- червеникав оттенък следващия път, как да го постигна според вас.  newsm78
Отивам да чета по-старите темички  Hug

# 744
Така дами, много благодаря за информацията събрана на първа страница от темата за Хенапристрастени. По ваши напътствия, прочетох текста за къната и индигото. Аз съм с червеникава коса, боядисвана с бои и прочие, и не пипана от няколко месеца. Корените ми са израснали доста, и имам няколко притеснения, относно използването на натурални средства за постигането на кестеняв цвят. Ще съм благодарна, ако можете да ми помогнете.   bouquet

1) Трябва ли да направя нещо специално, за да постигна равномерен цвят по цялата дължина на косата? Или само да смеся къната с вода, да добавя ябълков оцет, и да я оставя една нощ в стаята, ще е достатъчно? На сутринта, до колко разбрах, ще трябва да я нанеса на суха/мокра коса, и оставя така за няколко часа. След измиването, дали ще има резки разлики между цвета на корените ( където е моят натурален цвят ), и там, където е била предварително червена косата?

2) Веднага след като измия къната с вода, ли трябва да нанеса току - що приготвеното индиго, смесено с топла вода?

3) Не искам много тъмен цвят. Задължително ли е да се боядисам в две стъпки, или е напълно достатъчно да добавя разреденото с топла вода на каша, индиго, към престоялата една нощ, къна? При такъв случай, би ли имало значение, дали косата е мокра/суха?

Извинявам се за многото въпроси. Надявам се не ви досаждам.  smile3525

# 745
ще почна от края – няма значение дали косата е суха или мокра – важното е да е чиста.
колкото повече се оставя да престои къната, толкова по-червен цвят отделя. ако правилно съм разбрала, ти целиш кестеняв цвят, следователно 2 часа са й достатъчни, ако ще правиш къносване в две стъпки. все пак нямаш бели корени, затова можеш да смесиш къна и индиго и да нанесеш в една стъпка, а най-лесно ще ти бъде да ползваш готовите смеси на хенафокс или логона /имай предвид, че светлокафяв цвят всъщност гони цвят млечен шоколад/. не си писала какъв е естествения ти цвят /ако е рус не съм много наясно дали това, което изписах ще даде желания от теб резултат, защото нямам преки впечатления/

# 746
pergola,   bouquet  bouquet  bouquet
Много ти благодаря!
Естествения ми цвят е мнооого тъмно русо, по-скоро светло кестеняв. Корените са израснали няколко сантиметра, но се сливат с вече убитото червено, по дължината на косата. Нямам бели коси, така че ще пристъпя към боядисването в една стъпка. Ще потърся и въпросните бои, но за кои по-точно да гледам?
http://www.armina-bg.com/produkti/logona/item/rastitelni-boi-za-kosa.html
или
http://www.armina-bg.com/produkti/logona/item/rastitelni-kremoobrazni-boi.html

Благодаря отново за отзивчивостта и бързия отговор! Надявам се утре-други ден да се похваля с резултати.

# 747
точно тези не съм ползвала, в момента съм с тази:
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D … %D1%8F%D1%82.2467
но цветът й доста по-тъмен, отколкото човек си представя на първо четене/аз съм брюнетка и идеята ми е да изсветлея един-два тона, но за теб може е мн.тъмно/

# 748
моля,насочете ме,ако знаете-къдеда търся инфо за тотално нерастяща коса?-става въпрос за момиченце ,на което за7г.са му рязали по мъничко коса ,само  3или4 пъти...просто няма повече  Confused

# 749
Не знам къде да четеш,но каква е причината за този неразтеж-как живee това дете,храни ли се пълноценно-т.е. с достатъчно белтъчини,особено  животински,има ли някакави други заболявания,взема ли лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт