Къна и билки за хубост - Customized decision

• 114 316
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
Момичета,бихте ли препоръчали нещо и на мен,моля ви.Искам да си оцветя косата с нещо,което максимално я щади,защото е мн изтощена.Фризьорката ми каза,че цвета на естествената ми коса е натурално 5 от боите за коса.(искам да е нещо с естествения ми свят а той е  тъмно кестеняв).Междудругото имам доста бели косми вече. Досега ползвах ''денис'' и ''чифели'',но ми се иска да знам дали мога да си я оцветя с нещо по-безвредничко.
Благодаря предварително на всички,които ми отговорят!   bouquet

Можеш с къна+индиго, а най-добре с готова оцветяваща билкова смес. Разгледай в сайта на Хенафокс - добри са.
Благодаря ти,че ми обърна внимание.Разгледах сайта,но аз въобще нищо от това не съм ползвала и въобще немога да се ориентирам.Ако може да ми препоръчаш точно нещо
Харесах например някаква кестенява билкова боя.Обаче дали трябва нещо допълнително да се прибави и как точно да я направя,незнам. newsm78Чета за някакви измивания с шикакай вместо шампоан....Иска ми се някой точно да ми каже:първо сложи от това,после от другото и така... EmbarassedЗнам,че искам много.Започнах да чета темата,но тя е обширна и се отказах.И понеже вие сте доста наясно с това,ми се искаше някоя от вас да ми обясни.Дори незнам след като сега съм с боя,дали мога да си сложа къна или трябва боята да падне първо.Много неща не са ми ясни....Ще съм благодарна отговор.

# 151
Aни-2, рецепти за измиване с шикакай има в блога на Хенафокс (можеш да го намериш в гугъл)
Към боята не е нужно да се добавя нищо допълнително, на пакетчето, а и в сайта е описано  как се ползва: " Начин на употреба: смесете с топла вода (50о С) до получаването на каша. Без да изчаквате, с помощта на ръкавици нанесете равномерно по косата, като я разделяте на участъци. Покрийте с найлонова шапка и оставете да престои 3 часа. Изплакнете обилно с вода; за по-наситен цвят изсушете косата със сешоар".
 Можеш да сложиш къна след боя, но резултатите до известна степен са индивидуални, затова се препоръчва тестване на отделен кичур.
Ако искаш да получиш по-пълна информация - най-добре прочети инфото в блога, доста е изчерпателно. Успех Peace

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 19:46 от nellira

# 152
Aни-2, рецепти за измиване с шикакай има в блога на Хенафокс (можеш да го намериш в гугъл)
Към боята не е нужно да се добавя нищо допълнително, на пакетчето, а и в сайта е описано  как се ползва: " Начин на употреба: смесете с топла вода (50о С) до получаването на каша. Без да изчаквате, с помощта на ръкавици нанесете равномерно по косата, като я разделяте на участъци. Покрийте с найлонова шапка и оставете да престои 3 часа. Изплакнете обилно с вода; за по-наситен цвят изсушете косата със сешоар".
 Можеш да сложиш къна след боя, но резултатите до известна степен са индивидуални, затова се препоръчва тестване на отделен кичур.
Ако искаш да получиш по-пълна информация - най-добре прочети инфото в блога, доста е изчерпателно. Успех Peace
Благодаря ти за информацията!  Simple Smile bouquet 

# 153
А къна само от блога на хенафокс ли мога да си набавя или има и по аптеки или магазини? Embarassed
Извинявам се за глупавия въпрос ама наистина нямам представа. Simple Smile

# 154
Къна се продава на много места. Ако държиш обаче да е натурален продукт, без химически добавки, важно е на етикета, където е отбелязан съставът (INCI),  да пише само:Lawsonia Inermis Extract. Къната от сайта на Хенафокс може да се открие в магазини в София, Пловдив, Варна, Плевен и Благоевград (в сайта има адресите им). 

# 155
Къна се продава на много места. Ако държиш обаче да е натурален продукт, без химически добавки, важно е на етикета, където е отбелязан съставът (INCI),  да пише само:Lawsonia Inermis Extract. Къната от сайта на Хенафокс може да се открие в магазини в София, Пловдив, Варна, Плевен и Благоевград (в сайта има адресите им). 
Държа да е натурален продукт,да.Аз съм от Сливен и ще потърся тук по магазините с такъв състав,и ако не намеря ще си поръчам от Хенафокс. Simple Smile
Благодаря ти отново! Simple Smile

# 156
  • Стара Загора
Здравейте момичета,аз съм новичка по тези форуми,но наистина получавам много полезна информация.Аз също се къносвам и до сега съм нямала никакви проблеми.В къната слагам доста неща,за да подхраня косата допълнително.Всеки път я правя по един и същи начин.Този път обаче къната не хвана и нямам обяснение защо.Дали е възможно да е заради хормони,тъй като съм на един вид изкуствена менопауза чрез инжекции.

# 157
denica_todinova, какво имаш в предвид под "този път къната не хвана"?  Бели корени, които са останали неоцветени, или какво? Каква къна ползваш и какво слагаш допълнително вътре?
В никакъв случай не е заради хормоните, аз съм се къносвала при всякакви ситуации, вкл. и бременност.

# 158
  • Стара Загора
Правя се с индийска черна къна.Вътре слагам жълтък,ракия,хума,мед,тривитаминол,зехтин.Общо взето правя си маска докато се къносвам.Нямам бели коси,но косата ми е доста светла,може да се каже,че като излизат корените е тъмно руса.Пада до4-5 измивания от пред на бебешкия бретон  Embarassed и там където сега е опадала или има израснала коса е в тъмно кафяв цвят,а надоло си е черна

# 159
denica_todinova , като чета какво слагаш в къната учудващо е, че изобщо хваща ! Маслата, жълтъкът, хумата и ракията свалят цвета по принцип и забъркани с къната трудно се получава оцветяване, дори и при стоене с часове . Тази черна къна да не е с оцветител?

# 160
Момичета,бихте ли препоръчали нещо и на мен,моля ви.Искам да си оцветя косата с нещо,което максимално я щади,защото е мн изтощена.Фризьорката ми каза,че цвета на естествената ми коса е натурално 5 от боите за коса.(искам да е нещо с естествения ми свят а той е  тъмно кестеняв).Междудругото имам доста бели косми вече. Досега ползвах ''денис'' и ''чифели'',но ми се иска да знам дали мога да си я оцветя с нещо по-безвредничко.

Можеш с къна+индиго, а най-добре с готова оцветяваща билкова смес. Разгледай в сайта на Хенафокс - добри са.
Lady Brinne,готовата билкова смес,това билковата боя от сайта на хенафокс ли е? Embarassed
Гледам,че има някаква билкова смес за която не пише,че оцветява косата и отделно има билкова боя в различни цветове. Thinking

# 161
  • Стара Загора
bgroza,честно да ти кажа нямам идея дали има оцветител,винаги така съм се къносвала.С индийска къна,уж най-хубавата била  newsm78

# 162
denica_todinova , освен пак да се намажеш, дано да хване!

# 163
  • В полите на Пирин планина

Lady Brinne,готовата билкова смес,това билковата боя от сайта на хенафокс ли е? Embarassed
Гледам,че има някаква билкова смес за която не пише,че оцветява косата и отделно има билкова боя в различни цветове. Thinking

Да за билковата боя говорех - тя има няколко цвята, но имай предвид, че оцветява по-тъмно от очакваното - моята коса е светло кестенява и стана направо шоколадова от светлокестенявата билкова боя.

# 164
  • Стара Загора
bgroza и аз така си мисля,но викам да мине малко време  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт