Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 935
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Lilium Simple Smile, каквито ми падне,ползвам Laughing- имам лаврово,синапено,от мирта ,шарлан,зехтин,тричуп и др.Капвам и някоя капка етерични- имам различни видове и от тях.Но не съм постоянна в мазането с масла, по-постоянна съм с къносването.
 Косъмът става твърд и от отвара от розмарин и отвара от мляно  синапено семе- пробвала съм и двете.

# 631
  • София
Искам да питам тези от вас, които си слагат масла на косата кога ги слагате? На чиста коса /току що измита и подсушена или измита преди няколко часа/ или на мръсна коса /немита от ден примерно/? Много ми е неприятно да трябва да се мажа с масла на мръсна, немита коса, .....................От друга страна пък ми се струва много да я измия, да си направя масления масаж и след няколко часа пак да я измия. 2 миенета за един ден се събират, тя ще се премие Rolling Eyes
А не било добре да се спи с масло, защото запушвало порите и кожата на главата не можела да диша.
Евентуално като най-оптимален вариант може би да я измия преди лягане, да преспя и като се събудя да се "ойлосам" /така викам на мазането с масла Crazy/.
Вие как действате Simple Smile

И аз се присъединявам към питането. И аз не намирам подходящо време  за маслата. От известно време затова капвам 3-4 капки масло към разтворения сапун за миене. И така е нито преди, нито след миене, а по време на миене на косата.

# 632
Извинете за въпроса,но колко е доставката от сайта с алепските сапуни,защото аз никъде не успях да видя? http://seisabansoap.eu/ А съм се навила много да си купя доста работи  Twisted Evil Hug

# 633
Aз платих ок.5 лв доставка със спиди-икономична.

# 634
точно това щях да напиша Simple Smile
за доставка ползват куриери на Еконт и Спиди /принципно цената зависи от скоростта/ден или два/ и от теглото./
доколкото си спомням при самото набиране на поръчката най-накрая имаше опции за куриер със съответната цена-между 5лв и  7лв

# 635
Аз пък да попитам. Реших да мина от боя на къна, че ми писна да съсипвам косата си. Но разбрах, че къната прави защитен слой около косъма. в такъв случай маската, която си правя с тривитаминол ще има ли ефект или къната ще спира действието й?
Lilium, и аз се присъединявам към мненията, къната не би попречила на маската. С риск да засегна цялата тема за тривитаминола, никъде не съм срещнала резултати от изследване, които да твърдят, че витамините се усвояват от косъма. Той се състои от мъртви клетки по дължината си, няма метаболизъм, какво да се усвои? По дължината на косъма от маската с тривитаминола може да се очаква и се получава само козметично лустро - смазка, тоест - и мога да се обзаложа, че ще се получи същото и без него, само с другите съставки. Реалната полза от него е единствено в корена, за там няма да имаш никакво препятствие от къната.

# 636
Искам да питам тези от вас, които си слагат масла на косата кога ги слагате? На чиста коса /току що измита и подсушена или измита преди няколко часа/ или на мръсна коса /немита от ден примерно/? Много ми е неприятно да трябва да се мажа с масла на мръсна, немита коса, .....................От друга страна пък ми се струва много да я измия, да си направя масления масаж и след няколко часа пак да я измия. 2 миенета за един ден се събират, тя ще се премие Rolling Eyes
А не било добре да се спи с масло, защото запушвало порите и кожата на главата не можела да диша.
Евентуално като най-оптимален вариант може би да я измия преди лягане, да преспя и като се събудя да се "ойлосам" /така викам на мазането с масла Crazy/.
Вие как действате Simple Smile

И аз се присъединявам към питането. И аз не намирам подходящо време  за маслата. От известно време затова капвам 3-4 капки масло към разтворения сапун за миене. И така е нито преди, нито след миене, а по време на миене на косата.
AQUA, Stela_B, правя си маслен масаж винаги преди измиване на косата. Нерядко е вечер преди лягане, преспивам, и на другата сутрин я мия. В това отношение просто следвам практиката на индийките Simple Smile. Наред с това в метода на почистване на лицето с масла е заложена идеята, че подобното се разтваря в подобно. Така с маслен масаж на скалпа се надявам маслата да се смесят с кожния себум и да го "разредят или разтворят" един вид. Порите на скалпа могат да се запушат от прекомерно омазняване не по-зле от тези на лицето например. Затова им прилагам същия принцип и по правило добавям в сместа рициново масло, защото е отличен детоксикатор. Настоящата ми смес е кокосово и лаврово масла заради любимата ми лауринова киселина (и не само Simple Smile), масло от сминдух (чимен) заради фитоестрогените и витамините от В-групата (също стимулира растежа на косата), и рициново масло (по споменатата причина). Това не са правила, просто моята практика, която дава желаните от мен резултати Peace.

# 637
  • В полите на Пирин планина
Абсолютно подкрепям dragon8 за масления масаж - винаги съм го правила преди миене на косата. А за дължините маслата наистина имат само заглаждащо действие, т.е. се наблюдава външен ефект, който е положителен.

# 638
zigizagi, едва не пропуснах снимките ти, чудесни са Hug. Цветът е много красив, толкова обичам резултати на по-светла коса. Едни от тайно мечтаните ми цветове са на отлежало уиски или тъмен ром Simple Smile, на моята основа с къна няма да ги имам, но не пречи да се радвам на такива снимки  bouquet.

# 639
косата ми както казах по-назад е много суха, и масла не са ми помагали. та си бях взела чудодейния тривитаминол, и го трия в корените и по дължините, от 1 път съм много доволна, не знам на какво се дължи, но дължините ми сякаш веднага го поемат, тоест мазното по тях изчезва  Sunglasses След измиване ми стана изключително мека косата, доволна съм.

# 640
На мен ми е любопитно следното-знаем за полезното действие на  лауриновата к-на, а натриевият лаурил/лаурет сулфат е известен ,като доста евтино и  агресивно миещо вещество,което се получава при осапунване на кокосово  масло. dragon, твоят коментар тук ще е от значение!

# 641

AQUA, Stela_B, правя си маслен масаж винаги преди измиване на косата. Нерядко е вечер преди лягане, преспивам, и на другата сутрин я мия. В това отношение просто следвам практиката на индийките Simple Smile. Наред с това в метода на почистване на лицето с масла е заложена идеята, че подобното се разтваря в подобно. Така с маслен масаж на скалпа се надявам маслата да се смесят с кожния себум и да го "разредят или разтворят" един вид. Порите на скалпа могат да се запушат от прекомерно омазняване не по-зле от тези на лицето например. Затова им прилагам същия принцип и по правило добавям в сместа рициново масло, защото е отличен детоксикатор. Настоящата ми смес е кокосово и лаврово масла заради любимата ми лауринова киселина (и не само Simple Smile), масло от сминдух (чимен) заради фитоестрогените и витамините от В-групата (също стимулира растежа на косата), и рициново масло (по споменатата причина). Това не са правила, просто моята практика, която дава желаните от мен резултати Peace.

Мерси много Hug  bouquet
Сместа ти от масла изглежда чудесно както я описваш, все хубави съставки Simple Smile
А масло от сминдух откъде взимаш?

# 642
Мерси много Hug  bouquet
Сместа ти от масла изглежда чудесно както я описваш, все хубави съставки Simple Smile
А масло от сминдух откъде взимаш?

[/quote]
От същия сайт, от който купувам и лавровото масло:
http://seisabansoap.eu/product.php?ProductID=66

# 643
На мен ми е любопитно следното-знаем за полезното действие на  лауриновата к-на, а натриевият лаурил/лаурет сулфат е известен ,като доста евтино и  агресивно миещо вещество,което се получава при осапунване на кокосово  масло. dragon, твоят коментар тук ще е от значение!
bgroza, предполагам имаш предвид как от полезна субстанция произлиза вредна? Така е, въпреки че натриевият лаурил сулфат е производен на кокосово масло, той няма нищо общо с неговите полезни свойства. Получава се съвсем различно вещество с различно действие. Лауриновата киселина е наситена мастна киселина с естествен произход. SLS е анионно повърхностноактивно вещество, синтетичен пенител, алкален доколкото успях да открия информация за неговото pH във воден разтвор. Лауриновата киселина не уврежда защитния хидролипиден слой, кожата е способна да извлече полза от нея. Натриевият лаурил сулфат обаче е силен пенител, има изследвания, които сочат, че неговата употреба води до сериозно завишаване на трансепидермалната загуба на вода от кожата, тоест дехидратация и сам по себе си нарушава pH баланса. Което не значи, че продукт с него не може да е с киселинно pH, но при всички случаи самото вещество действа дехидратиращо и се определя като дразнещо за кожата. Най-силните пенители се получават от мастни киселини с верига от 12 и 14 въглеродни атома като лауриновата и миристиновата киселини. Та, по една случайност на природата, точно лауриновата киселина има производно, което има прекалено силна почистваща способност спрямо кожата. За съжаление "производно" не е равнозначно на "носещо същите ползи". В линка е описано много добре, особено статията "What does "coconut derived" mean"?:
http://swiftcraftymonkey.blogspot.com/search?q=SLS

# 644
Всъщност за SLS пише, че е органичен естер на сярната киселина и мастен алкохол, та не знам чрез колко химични процеси се получава Simple Smile, не съм химик. И също лаурил и лаурет разграничават 2 вещества, не е един и същ пенител. SLES е относително по-слабо дразнещ от SLS Peace. Мисля, че пояснение от иланг - иланг би било най-полезно.

Общи условия

Активация на акаунт