Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 917
  • 781
  •   1
Отговори
# 645
А за маслата на Икаров какво ви е мнението, момичета?

# 646
dragon, мерси! Изчерпателно и полезно за всички.Винаги чета състава и се старя да избягвам шампоани и гелове за лице със СЛС/СЛЕС, или поне да са в по-малка концентрация в продукта.
Понеже съм с мазна кожа и имам нужда от добро измиване , прилагам метода със содата, размесена със сапуна. От доста време ползвам тези сапуни за лице и са невероятни/нека не се приема за реклама, но аз пазарувам козметика, измиващи средства и др.основно от този сайт/:
http://www.iherb.com/search?kw=nubian%20soaps

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 09:31 от bgroza

# 647
кой е метода за сода смесена със сапун?

преди година и половина имах косопад - само след 2 седмици "терапия" със стимулант за коса на Икаров + фитовал - шампоан и капсули косопадът ми спря и дори започна да ми никне нова косица. Напоследък доста отрицателни мнения за маслата на Икаров виждам тук - били гранясали и пр. Аз съм доволна от стимулатора за коса, маслото за нокти и бадемовото.
Тук четох http://www.blackhairinformation.com/deep-conditioning/the-best-6 … -or-relaxed-hair/ има писано накратко за маслата - някои от тях са с малки молекули, които могат да проникнат в структурата на косъма - това са кокосово, маслинено и масло от авокадо. Другите не прониквали в косъма, но го омазняват и предпазват външно и т.н...

# 648
Косъмът става твърд и от отвара от розмарин и отвара от мляно  синапено семе- пробвала съм и двете.
Може ли малко повече инфо как приготвяш отварите и как нанасяш?За измиване или престояват?
Аз постигам този ефект с хума или лечебна кал,обаче големият недостатък е,че отмиват къната.

Мисля,че не са съвсем чисти.Съмнява ме,че слагат течен парафин,въпреки че никъде не го пише.На мен ми харесват маслата на Балчо.

# 649
Започнах с тях преди 3-4г. Цитирам по памет мнението на съфорумка, чиито познания в областта на козметиката /по аматьорски Simple Smile / са ме впечатлили достатъчно, за да си ‘сверявам часовника ‘ с нея:
Основното предимство на маслата на Икаров е тяхната достъпност /като цена и разпространение/.

Мисля че на пазара има вече достатъчен избор от по-добри предложения.

# 650
OM, отварата от розмарин я правя така- слагам 1 супена лъжица в 500 мл вода да ври 15 мин. на тих огън. Изстива, втривам в корените ,омокрям и дължините , преспивам и на сутринта мия. Остатъка съхранявам в буркан в хладилника. Моята става доста твърда от розмарина.
Сипеното семе - смляно в кафемелачка- заливам с вряла вода /1 супена лъжица със 100-150мл вода/и оставям да престои до изстиване и втривам в корените. Може да ти запари на скалпа - няма страшно, даже е полезно/на мен не ми е парило никога, но съм опитвала отварата- лютивичка е!/. Стоиш, колкото изтраеш и измиваш.

# 651
zigizagi, едва не пропуснах снимките ти, чудесни са Hug.
Благодаря ти! За съжаление и на моята основа няма да се получава за в бъдеще такъв цвят. Но съм доволна, защото за 3 седмици косата ми живна, пораснаха ми нови косми (някои от тях бели Twisted Evil) . По-важно ми е да имам хубава коса, а не светла, колкото и да се харесвам с по-светъл цвят  Laughing.
Скоро пак ще се къносам само в корените и по основния кичур бели коси с готовата смес, а като я свърша ще започна експериментите с мои смеси.

# 652
bgroza ,благодаря ти  bouquet.Ще пробвам.

# 653
ОМ, имай в предвид, че освен твърд,косъмът става и по-сух и може  се наложи използването на масла или балсам.Глицеринът има овлажняващо действие, но пък косъмът омеква от него.

# 654
Моята и без това омазнява бързо,така че добре ще и дойде.

# 655
zigizagi, едва не пропуснах снимките ти, чудесни са Hug.
Благодаря ти! За съжаление и на моята основа няма да се получава за в бъдеще такъв цвят. Но съм доволна, защото за 3 седмици косата ми живна, пораснаха ми нови косми (някои от тях бели Twisted Evil) . По-важно ми е да имам хубава коса, а не светла, колкото и да се харесвам с по-светъл цвят  Laughing.
Скоро пак ще се къносам само в корените и по основния кичур бели коси с готовата смес, а като я свърша ще започна експериментите с мои смеси.
Опасяваш се цветът да не се насити и да потъмнее със следващи къносвания? Може да правиш оцветяване само в корените със сместа, а глос по дължините. Аз последно правих къносване в корените, а по дължината си нанесох смес от едно нещо, наречено лечебна къна+амла+вода+балсам на алверде за чувствителен скалп. Въпросната лечебна къна ми заприлича напълно на касия, след като я смесих с топлата вода и по цвят, мирис, консистенция, и по трудните за разбъркване сбити топченца, които остават. Купих си я от една дрогерия тук. Ето сайт на фирмата, която я предлага:
http://www.carmenbg.com/herb.php?lng=bg&id=102
С това Lawson alba и силно отровно определено ме смаяха Shocked, на опаковката не пишеше, че е отровно Thinking! Не че споря, няма да я пия и нищо ми няма, след 2 часа по косата ми. Отлично смляна е и косата ми беше много приятно уплътнена и обемна след нея. За 50 гр. беше 1,70 лв.

# 656
Някой пробвал ли е да си прави кичури с къна?

# 657
Не, просто естественият ми цвят е доста тъмен. Този светлият бях постигнала с 2 години изсветляване с професионални бои и 6% оксидант, които тотално унижощиха косата ми като гъстота и дебелина на косъма.
Да, няма да я къносвам цялата, само корените и глос   bouquet

# 658
Здравейте ,момичета!Отдавна не съм се включвала при вас,но когато намеря време ви позачитам да съм час и да не изоставам с информацията:)Качвам снимки след снощното ми къносване.Днес ме спираха на няколко пъти да ме питат какво използвам за блясък на косата,което си беше голям комплимент за мен.В резултата на упорити двегодишни грижи за косата и ползване само на къна,резултата е повече от добър.Жалко само,че къдриците ми няма как да се върнат:(((На първите снимки съм малко след като родих,косата ми е много чуплива и гъста,сега си е направо на клечки и наполовина като обем,но го преживях(макар и трудно).В началото ползвах къна и касия и цвета ми беше разкошен меден,после запо4нах да се увличам в разни експерименти с малко индиго и я потъмних доста.Не беше зле,но определено това не е моя цвят.Сега от една година насам ползвам само къна и то само за корените,но краищата си останаха доста тъмни(на някои от снимките се вижда разликата в цвета).Правя си и домашни маски,но не изсветлява и това си е,явно ще стане с постепенно изрязване.Не е фрапираща разлика,но ме дразни!Както и да е,впуснах се в подробности,дано не съм ви отегчила WhistlingПросто исках да споделя с вас резултатите си и да кажа,че това е моя начин за оцветяване и грижа за косата-макар и права сега косата ми е с двойно по-дебел косъм и невероятен блясък,което преди ми беше мечта!
Dragon,обичам те бе,човек!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
http://dilandii.snimka.bg/other/kosa.495971.27180906

# 659
dilandii, косата ти е страхотна!!!  bouquet
За къдриците - може и да се върнат ако повечко я мажеш с масла или като мине още малко време. Моята се начупи отново 4-5години след раждането. Скоро след него беше абсолютно права.
А винаги може да си измайсториш подобен 'уред":
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=657165.0

Общи условия

Активация на акаунт