Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 906
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
dilandii, разкошен резултат, макар че на мен повече ми харесват точно по-тъмните ти краища Peace

а, да се отчета и аз
dragon8, и аз те обичам Hug Hug Hug
ако не беше ти нито щях да отворя някога темата, нито да добия смелост да клепам всичко, което така щедро споделяш като инф. и още щях да разхождам 3 унили косъма по темето Mr. Green

# 661
Zigizagi,мерси много!Въна ми надежда за къдриците,с масла мажа също,но честно казано не съ фен,предпочитам да добавя към маслото жълтък и мед-косата ми става много по-хубава след тази маска,отколкото само след масла.Сега ще го погледна този домашен фризьор,нещо бавно ми се отваря,а ме заинтригува! Hug

# 662
dilandii, и аз теб Hug! И да не бягаш повече от темата за толкова време Simple Smile! Снимките са уникални, цвят, блясък, заслепяващ е направо...Обичам си и цялата темичка и всички момичета, както пишеше една участничка в Longhaircommunity, ставаш член на форума, за да се научиш на по-добри грижи за косата си, а оставаш заради приятелите там Simple Smile.

# 663
pergola, кой знае и ти каква грива криеш, но не подаваш снимков материал Hug. Знаете ли, че косите ви са много по-хубави, отколкото вероятно си мислите Peace? Обгрижената коса винаги си личи. Аз моята не я намирам за нищо особено, реално ако нямах проблеми и цели!, щях ли да копам така Simple Smile?

# 664
  • Бургас
dilandii , сподели моля ти се този светъл цвят как става - колко къна, колко касия? Защото и аз се потъмних, а искам да ми е такава светла!

# 665
dilandii , сподели моля ти се този светъл цвят как става - колко къна, колко касия? Защото и аз се потъмних, а искам да ми е такава светла!
Tintina,на снимките в началото,където косата ми е къдрава съм с къна и касия.Това обаче беше преди две години и не помня пропорцията...Полсе запо4нах да добавям индиго и грешката ми беше,че на няколко пъти намазах цялата коса и стана доста тъмна,с което сега се опитвам да се преборя.А иначе сегашните ми снимки са само  с къна(от една година насам слагам само къна и то в корените само,за да не потъмнявам още пове4е дължините).Стоя час и половина,къна и топла вода,нищо друго не добавям! Peace

# 666
Мерси много Hug  bouquet
Сместа ти от масла изглежда чудесно както я описваш, все хубави съставки Simple Smile
А масло от сминдух откъде взимаш?

От същия сайт, от който купувам и лавровото масло:
http://seisabansoap.eu/product.php?ProductID=66
[/quote] Благодаря ти Hug

# 667
http://www.carmenbg.com/herb.php?lng=bg&id=102
С това Lawson alba и силно отровно определено ме смаяха Shocked, на опаковката не пишеше, че е отровно Thinking! Не че споря, няма да я пия и нищо ми няма, след 2 часа по косата ми. Отлично смляна е и косата ми беше много приятно уплътнена и обемна след нея. За 50 гр. беше 1,70 лв.

dragon8,не знам това за отровната къна.Ясно е,че няма да пиеш,но ако има нещо наистина опасно,нали все пак съставките се абсорбират чрез кожата и попадат в кръвта?

# 668
Здравейте ,момичета!Отдавна не съм се включвала при вас,но когато намеря време ви позачитам да съм час и да не изоставам с информацията:)Качвам снимки след снощното ми къносване.Днес ме спираха на няколко пъти да ме питат какво използвам за блясък на косата,което си беше голям комплимент за мен.В резултата на упорити двегодишни грижи за косата и ползване само на къна,резултата е повече от добър.Жалко само,че къдриците ми няма как да се върнат:(((На първите снимки съм малко след като родих,косата ми е много чуплива и гъста,сега си е направо на клечки и наполовина като обем,но го преживях(макар и трудно).В началото ползвах къна и касия и цвета ми беше разкошен меден,после запо4нах да се увличам в разни експерименти с малко индиго и я потъмних доста.Не беше зле,но определено това не е моя цвят.Сега от една година насам ползвам само къна и то само за корените,но краищата си останаха доста тъмни(на някои от снимките се вижда разликата в цвета).Правя си и домашни маски,но не изсветлява и това си е,явно ще стане с постепенно изрязване.Не е фрапираща разлика,но ме дразни!Както и да е,впуснах се в подробности,дано не съм ви отегчила WhistlingПросто исках да споделя с вас резултатите си и да кажа,че това е моя начин за оцветяване и грижа за косата-макар и права сега косата ми е с двойно по-дебел косъм и невероятен блясък,което преди ми беше мечта!
Dragon,обичам те бе,човек!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
http://dilandii.snimka.bg/other/kosa.495971.27180906

Страхотна коса! И цветът, който се е получил в корените само с къна е разкошен!

# 669
  • Бургас
Tintina,на снимките в началото,където косата ми е къдрава съм с къна и касия.Това обаче беше преди две години и не помня пропорцията...Полсе запо4нах да добавям индиго и грешката ми беше,че на няколко пъти намазах цялата коса и стана доста тъмна,с което сега се опитвам да се преборя.А иначе сегашните ми снимки са само  с къна(от една година насам слагам само къна и то в корените само,за да не потъмнявам още пове4е дължините).Стоя час и половина,къна и топла вода,нищо друго не добавям! Peace

А какъв е естественият ти цвят?

# 670
http://www.carmenbg.com/herb.php?lng=bg&id=102
С това Lawson alba и силно отровно определено ме смаяха Shocked, на опаковката не пишеше, че е отровно Thinking! Не че споря, няма да я пия и нищо ми няма, след 2 часа по косата ми. Отлично смляна е и косата ми беше много приятно уплътнена и обемна след нея. За 50 гр. беше 1,70 лв.

dragon8,не знам това за отровната къна.Ясно е,че няма да пиеш,но ако има нещо наистина опасно,нали все пак съставките се абсорбират чрез кожата и попадат в кръвта?

ОМ, писах им, щом получа отговор, ще го споделя. Чемериката например също е отровна за вътрешен прием, а отварата й се ползва за коса външно без проблем. Може да е нещо подобно. Но най-много ме озадачава, че на самата опаковка нямаше подобно предупреждение, което е недопустимо, ако действително има отровни вещества в растението. Затова ще чакам разяснения.

# 671
bgroza, четох много хубави отзиви в друга тема за аюрведичния сапун от сайта, който посочи, както и за черния африкански сапун nubian heritage. Като гледам съставките, много ми харесват Peace. И пак ми става супер интересно, как има много доволни клиенти, ползващи алкални сапуни, противно на общоприетото в дерматология и козметология правило, че алкалните продукти не са полезни за кожата. Как става тази работа? И как в същото време абсолютно не съм била доволна от "pH балансирани" почистващи средства за лице? По моята проста логика нещата няма как да опират само до едно pH на продукта Thinking...
Между другото, защо да не "направиш реклама" Simple Smile? На отзиви като твоите, бих се доверила напълно. Мен трябва да ме обявят за "зарибяваща", но споделям всичко, което ми е полезно Peace.

# 672
dragon8, в момента имам в къщи точно черния африкански и аюрведичния Grinning .
Жалко,че бързо се изчерпват в сайта и все не мога да се докопам до кокосовия  и този, с лимонова трева.
Аз съм с мазна кожа и ми е нужно добро измиване ,което установявам ,че е възможно само с алкални измиващи средства.Тези сапуни за сега са най-доброто,след множеството експерименти. И все пак слагам по мъничко сода върху сапуна и с него натърквам лицето. Вътре има и някакви растителни частици,които действат  масажиращо и ексфолиращо .Много малко сапун прави обилна ,мека пяна. Лицето ми се измива идеално,а кожата ми не стои "опъната" след това.Напротив-чувствам я чиста, стегната,не пресушена.
Имам и гелове от сайта,"без сапун", с неутрално РН и т.н.Дори и да сложа сода, измиването с тях не ми харесва. Остава едно лигаво усещане по кожата ,което ме дразни.
Кремове,серуми за лице също взимам от там -пробвала съм повече от десет вида вече.

# 673
Аз не съм се интересувала от такива подробности и не ползвам сапун за лицето,освен онова с нахута дето си забърках.Обаче лятото си правя един курс на косата и лицето с лечебна кал-вземам си я от балчишката Тузла,където ПХ на калта и водата в езерото са силно алкални.И определено се забелязва голям ефект.Само отмитата къна е негативното,но лято наблягам на оцветяване с орехови листа.
Продават ли някъде пакетирана кал,но българска.Лятото си купих една от мъртво море,обаче като и прочетох после състава и силно се разколебах,не посмях да я пробвам.

# 674
  • Варна
Най-близкото, което съм срещала май е зелената родопска глина / хума http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=6287&am … &bilki_p=4359

Зелена родопска хума за красота
Глината е ефикасно средство за красива и здрава кожа, заличава бръчките. За целта лицето трябва да се измива с глинена вода. Добре е да правите и маски. Намазвате лицето, чакате десетина минути и след това се измивате с леки движения. След това се намазвате с лимонов сок. Вместо вода, може да отмиете хумата с отвара от лайка. Ако кожата ви е суха – намажете се със зехтин.

Родопската глина прави косата по-здрава, премахва пърхута.

Общи условия

Активация на акаунт