За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 607
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна

Къщите-музеи в България са толкова различни колкото времето в което са строени и финансовото състояние на стопаните им Peace.
Една Ослекова къща колко често срещан дом може да бъде? И това е просто един пример.
Аз ще върна филмовия интериор в темата с нещо което не ми направи впечатление да е обсъждано.
Филмът е Down with Love, представя началото на 60-те години в Америка.
Гледала съм го около милион пъти и никога няма да ми омръзне именно, заради визията... и нищо общо със съдържанието Blush.
...
А и много харесвам класическите дизайнерски мебели точно в онези интериори... Когато са стояли просто като мебели.
Знаеш ли понякога даден интериор ме вдъхновява и заинтригува дори само като си представя, колко смел, различен и интересен трябва да е човекът който ще обитава за мен странен и непонятен дом.
Например вилата на Долче и Габана, на тях си им отива да са в такъв дом Simple Smile
А и много харесвам класическите дизайнерски мебели точно в онези интериори... Когато са стояли просто като мебели.
Това не го разбрах  Rolling Eyes

# 196
Doris, кефят ме споделените ти мисли.

Ето обещаните снимки; апартаментът е в центъра на града, но целта е била да се постигне излъчване на къща. Не са ползвани услугите на дизайнер. Моля, не бъдете твърде критични!

https://picasaweb.google.com/111831187580255660757/October212011 … p;feat=directlink

Браво! smile3501

# 197
Ето обещаните снимки; апартаментът е в центъра на града, но целта е била да се постигне излъчване на къща. Не са ползвани услугите на дизайнер. Моля, не бъдете твърде критични!

Hug  Sve_dim дай ги за консултанти моля!;)))

# 198
При последните намирам някакво сходство с тосканските като цветове по дуварите, порцелановия романтизъм, текстила като килими и покривки, перденца с къдри. То ще да е било някаква 'нова' мода за времето си  Laughing

Това е било заради  пътуванията на богати търговци или семейства, чиито деца са учили в Европа и са привнесли в дома си европейския стил в бита.В много от възрожденските къщи присъстват виенски столове, виенски  и от др.  страни мебели, украшения, порцелан.

"Стилизирано селско" или  "стилизирано старовремско"- ако и да  няма такъв стил на обзавеждане/ то, ясно че няма/ носи една особена топлота, ако се избегне типичното "Чалго-механджийско обзавеждане"Нещо като рисувана народна приказка.

# 199
В  нов пост, защото няма особена връзка с предходния:
http://buildaroo.com/wp-content/uploads/2010/12/Milgard-Tuscany- … -double-hung.jpeg

Харесва ми, но с изключение  на абажура.А най-привлекателна е гледката от прозореца.

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 07:43 от Светкавица

# 200
  • Варна

https://picasaweb.google.com/111831187580255660757/October212011 … p;feat=directlink

"Звучи" ми романтично, мебелите в спалнята ми напомнят морето.
Не се смейте, но ми навяват спомени на едни стари снимки с дървените съблекални огряни от слънцето и мацките са дебелички (дано се върне стила на закръглените дами), устни като сърчице  и по бански с къси крачоли - найс а?  И тази покривка пачуърк в розовите нюанси - сладко. grinning039
Кухнята не ми звучи в синхрон, но пък пустия бюджет сигурно си е казал думата.

А за услугите на дизайнер, не всеки може да си позволи, а и гаранция, че ще попаднеш на точния - Франция Simple Smile

Освен това си имаме Нивиана!
И цяла армия аматьори тоже!

# 201
Знаеш ли понякога даден интериор ме вдъхновява и заинтригува дори само като си представя, колко смел, различен и интересен трябва да е човекът който ще обитава за мен странен и непонятен дом.
Абсолютно съм съгласна. Още в първия си пост тук, споделих, че всеки стил за мен носи красота, което обаче не означава, че бих се чувствала удобно в него за постоянно.
В този ред на мисли, споменатата вила на мен ми харесва Grinning.

За това което не си разбрала... Ще се опитам да обясня и много се надявам да се получи, тъй като ми е малко трудно Blush:.
Някога Х е направил стол. С годините цената му се вдигала и така до днес. През изминалите, примерно 60 години от "стол" се е превърнал в "страхотен стол", "скъп стол", "столът на Х", а след това в "Ти имаш столът на Х!?"
С минаващото време и издигането на нещо в култ се лишаваме от възможността да се насладим максимално и същевременно леко небрежно на комфорта му, тъй като вътре в нас битува специалното отношение.

# 202
  • Варна
За това което не си разбрала... Ще се опитам да обясня и много се надявам да се получи, тъй като ми е малко трудно Blush:.
Някога Х е направил стол. С годините цената му се вдигала и така до днес. През изминалите, примерно 60 години от "стол" се е превърнал в "страхотен стол", "скъп стол", "столът на Х", а след това в "Ти имаш столът на Х!?"
Ааааааааа разбрах  smile3538
Мнооого си права, но това е за този който може да разбере дали стола е на краля Слънце или бай Колю дърводелеца го е дялнал в гаража по снимка. Аз пак си признавам трудно се оправям със стиловете, добре че нямам пари да ходя по аукциони, считай че са ми пробутали гаражния стол.  
Например има един магазин за антики http://-spam147-/furniture/ разглеждам си го, представям си как ще се изтегна в това кресло с книга и разбирам, че това било Луи XV, е като за 150 лева си е реплика, едва ли д-то на краля се е докосвало до него, но пък моето с удоволствие, че и ако има една табуретка за краката.... А и цената е такава за може би защото не е на Луи 14
Та и в наши дни да е , например стол на Рон Арад...

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 18:06 от Doris

# 203
Радвам се, че се разбрахме, Дорис Grinning.

И нещо малко встрани може би...
Луи XV навярно се отнася до стила Blush.
Ето една статия по темата.

# 204
  • Варна
Радвам се, че се разбрахме, Дорис Grinning.

И нещо малко встрани може би...
Луи XV навярно се отнася до стила Blush.
Ето една статия по темата.

Мхм, и едва ли е антика Simple Smile Но пък според мен добро изпълнение и доста нещица ми харесват в този магазин, стабилни мебели от масив с вложен много труд...
Пина, нещо подобно ли търсиш? http://-spam147-/furniture/osvetitelni-tela/ Мисля, че могат да се пратят с Еконт. Креслото излиза около 60 лв доставката ми бяха казали, за лампион ще е по-малко.

# 205
  • Стара Загора
и аз запис тук,макар да харесвам друг стил,темата е изключително интересна .
и да не е само спам,пускам линк към интересни стилове
http://trend-dir.net/furniture/category/dining-room-designs/

# 206
И аз се записвам,че в момента обзавеждам мансарда, с невероятен изглед към морето.Мъжът ми реши,че се справям с обзавеждането супер до сега и не ни е необходим дизайнер Sad
Идеята е да са бели мебелите,защото имам червен кожен диван и сега съобразявам всичко с него Simple Smile

# 207
Леле, трябва да ви подкарам като в отчетна тема  Laughing

Дорис, благодаря за сайта, с любопитство разгледах антиките, ама няма да си купя от тях. Много скъпо! Харесах лампион от орех ама 260лв ли беше... Да, точно нещо такова искахме, пусто никъде нямаше подобно, ама ново. Иначе на тоя магазин аз можех да има продам десетина мебела, ама айде.

Светкавица, много ми хареса снимката! Какво имаш предвид под абажур? Полилея ли? Щото и него го харсах много!

kokovi4, какъв друг стил харесваш? Я разкажи? Да напомня, че темата не е за никой стил, тя е за цялото обзавеждане, което може да се срещне по света!  Simple Smile

Sve_dim, много ти благодаря, че сподели тези снимки! Най- ми е приятно, когато гледаме и обсъждаме неща реализирани от нас, наши близки или поне тук в България. Чужденците са ни ясни, че го умеят. По- ми е интересно ние до къде сме стигнали.
Много ми харесва обзавеждането! Рядко някой в родината без дизайнер или дори с дизайнер (  Laughing ) се сеща, че може да има концепция, че може да носи дух и да вложи малко от себе си в заобикалящата го среда. Както си личи, готвя се да обсъдя проекта малко по- детайлно.  Laughing
Започвам с антрето - много ме радва, че са избягали от стандартното българско антре с ръбато ПДЧ портманто. И аз исках това и успях да го направя. Нямаме портманто - ура!  Simple Smile Закачалката от ковано желазо просто ме уцели в сърцето, ох много искам такава!  Simple Smile Креслото също ме радва, то се знае, само не разбирам къде точно е, но то навсякъде ще е хубаво.
Трапезарията е разкош! Пендела е много еклектичен  Simple Smile Много ги харесвам, но не бих се осмелила на такъв фон да го сложа, а ето че си е съвсем на място. Комодите с настолните лампи ги одобрявам, тъй ме радва, че и някой друг, освен мен, се е сетил, че съществува такова животно - настолна лампа. Много харесвам 'натрупания' перваз на прозореца. И у нас тъй ги планирах, но още няма нищо. Бюфета също ми е на сърце. Само бих го украсила с поне 3-4 съда тип кани, чайници, чинии, щото то си е все пак бюфет. Не, че не може книги, ама малко секционно ми стои така.
За хола специални поздравления за лампиона и малката масичка! Наистина има сходство с моето виждане. Ние имаме две малки масички, но те стоят в страни от креслото и между двата дивана в ъгъла. При нужда се местят отпред - малка масичка е, никакъв проблем да я метнеш и с една ръка, ако трябва. Много исках да избегна големите маси, които заемат цялото свободно пространство в стаята и те карат да минаваш странично с милиметрови крачици, за да застанеш пред дивана и да седнеш на него.
Обожавам пердето в кухнята! Да не би да се изтегля нагоре? И да не живеят в района над ритуалната зала, там съм виждала такова перде на прозорец? И кухнята харесвам. Това, което бих променила е насочващия спот - ненавиждам ги. Другото е козирката с луните - категорично бих се лишила от нея, като може да се сложи корниз или нищо да не се слага.
Спалнята е също хубава.
Бъдещата детска също ми харесвам - пердето, пендела, стола  Wink
Дюшемето по пода е разкошно и отлично решение - масивно е, нали? Пердетата в дневната хем ги харесвам, хем ми идват малко 'шукарни' и ме отнасят в посока руско списание за интериор.
Категорично адмирирам цвета на стените! Ако бяха сложили и первази в цвета на дограмите - грешка нямаше да има.

# 208
....Ето обещаните снимки; .... Моля, не бъдете твърде критични!...
Све, поздравявам те Peace Много изчистено, стилно и елегантно.
Лично аз не бих живяла сред подобен интериор, защото не е мой стил. Но това не ми пречи да виждам красотата в него и когато е изпълнено с такъв финес, като у вас, да не си го призная. Още веднъж, поздравления от мен и много късмет в този дом Peace

# 209
Све_дим, чак сега успях да разгледам снимките. Честито на твоят близък човек, създал е прекрасен дом  bouquet!
За мен единствено завесите в дневната са странни.
Кухнята е по-различна от останалото, но е хубава.

И едно последно нещо, но то е до съвсем лично усещане - аз не се чувствам комфортно в спално помещение с латекс. За мен спалнята трябва да има някаква текстура, повече топлина и уют. Спалня и детска стая, без тапети на стените за мен са... голи.

Общи условия

Активация на акаунт