За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 394
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
На 11 години не е тийн, на 13 става.

# 541
На мен пък много ми допада идеята на Amelly! Тя си има виждания, които би следвало да уважаваме, а не да се опитваме да променяме в тема за интериор... Чудесно решение, Amelly! Щом имате бюро и стол, бъдещата ученичка е уредена. Този "скрин", както го наричаш ти, може да е обект на множество преобразявания и смени на функции.

Имам питане: сменихме холовия ъглов диван (т.нар. диван с лежанка; ах, колко го мразя!) с диван и кресло от ИКЕА. НО... имам проблем с пердето, което спешно трябва да сменя, защото е късо, до нивото на облегалката на стария диван, който изчезна от там. Ето и нагледно колко незавършено стои така:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/4kBrxuoZn58gP8yW6yqohE4xRk … s?feat=directlink

Като стар фен на марката, харесах си пердета в ИКЕА с ширина 1.45 м и 3.00 м дължина (стандартно за тях). Питането ми е: на стена, дълга 3.00 м ще стоят ли добре три боя пердета от посочената ширина, при все че прозорците на дограмата не са разпределени на три равни части (едната трета е вратопрозорец)?
Моля, предложете ми варианти!
П.П. допълвам, че плътни пердета не са необходими, тъй като карето срещу блока е заето от голям хипермаркет на две нива, а ние сме на 5-я етаж.

# 542
Sve_dim,

на стена около 3 м аз имам 4 броя (тоест 2 комплекта), но плътни пердета. Според мен за тънко ти трябват поне толкова или повече.

# 543
Sve, всичко е наред! pina  уважава моите идеи, аз още повече нейните, затова съм в нейната тема, аз още нямам ключ за новия апартамент и докато го получим, доста идеи ще ми минат през ума,та не се знае какво ще направим най-накрая! Търся, публикувам, питам и чуждите мнения "за" и "против" са ми много полезни, защото съм адски боса по въпросите на обзавеждането.

На твоята питанка - не обичам дълги пердета  Mr. Green Харесвам точно такива като сегашното ти, с дължина до перваза.

# 544
Амели, и на мен идеята ми се струва добра, стига да се изпълни качествено. Т.е. детенце да е добре защитено.
Също се сетих за едно детско икейско легло - http://www.ikea.bg//Files/Products/33563/500_500_2011_9_14_4_8_51.jpg
Имат го изложено в магазина и направено като стандартно двуетажно легло с матрак и отдолу. На мен ми се струва подходящо, защото пространството под втория етаж можеш да запълниш първоначално както си искаш (примерно със скрин, както си писала). Втория етаж не е така висок, както при повечето двуетажни легла. След като малката се отдели и преди бъдещото братче/сестриче да отиде да спи при нея може да си направи нейна си щуротевина в свободното пространство. А след като мине повече време може да се вземе матрак за долното ниво и новият-голям-малък човек да спи там.
Изкарах го вечното легло Laughing. Не знам дали е така, но на мен ми се стори практично и реших да споделя.

Иска ми се от няколко дни да се изкажа по въпроса с детските стаи, включително комбинираните за момченце и момиченце, но да видим кога ще ме огреят повече от 5 минутки последователно свободно време Crazy.

Све_дим, честити диван и кресло  bouquet!
За пердетата според мен е необходимо, ако са тънички дължината да им е поне х2 на тази на прозореца, за да стоят добре. Но това е субективно мнение, за мен е така. Може да е хубаво и с по-малка ширина.

Аз харесвам дълги пердета. В спалнята ни дори е по-дълго, влачи се по земята и го обожавам такова Blush.
Късо перденце имаме само в детската, но там прозорецът е един в средата на една от стените и започва от високо.

# 545
sve dim купи си три перденца, а после може да докупиш още едно или две - ако има нужда. Нали са готови оразмерени-така ги продават? Ако ти се видят недостатъчно като ги сложиш, ще си купиш още. Освен това като ги закачиш, може да ги подгъваш с карфички на различни дължини и така ще прецениш коя дължина най-много ти харесва. Тогава ако се наложи - ражеш. Така бих постъпила аз, ако не съм сигурна Hug

п п Идеята на Amily ми харесва. И икейското на Visible e добро предложение. Под леглото може да стане и място за игра - с повечко възглавнички и малко килимче. А в крайна сметка може и да му се поскъсят краката след време и там да се сложат чекмеджета.

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 17:56 от didida

# 546
Аз подозирам, че щом Sve_dim пита за 3 пердета значи е замислила нещо с четвъртото от комплекта  Mr. Green
Аз съм за дълги в този случай!

# 547
Понеже детските стаи са много важно, особено в този форум, да им обърнем пак внимание (по едно време писахме, нали? сега дано не повторя нещо...).

малка детска стая за момченце и момиченце   за две деца - леглата са едно до друго и стават като дълъг диван   много симпатично двуетажно легло в ниша  за две деца едно до друго   1..  за две деца на различна възраст

Още няколко интересни неща -  1..  2..  3..  4.. 

# 548
Аз следя този блог
http://www.thebooandtheboy.com/

Има невъобразимо количество невероятни снимки от детски стаи.

# 549
Pina,Doris благодаря ви много за отговорите  bouquet.За съжаление съм доста далеч от Варна, ще мисля др.вариант или подобна идея.

# 550
Благодаря Ви, мили момичета!
Шанта, излови ме с четвъртото перде Simple Smile!.
Основното ми притеснение е, че досега винаги съм имала едно цяло перде на голям прозорец и не мога да си представя как ще "стоят" три отделни пердета.
Извинявам се на Pina! Останала съм с грешно впечатление...

# 551
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile

# 552
Момичета, я кажете това някаква мода ли е кухненските шкафове да са два цвята?
Видях едно питане в темата на Нивиана, а след това поразгледах и в темата за кухните... Shocked

Много странно ми се видя, едно такова - като сукманче, ако мога да се изразя така... Blush

# 553
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile
Щом сте под наем, по-добре да не сменяте цвят на стени, освен ако не сте питали хазаите си? Има има нещо друго, ако не сте сигурни че ще Ви оставят дълго просто не си правете труда, за да не се разочаровате после...И още нещо, ако не е наложително не правете такъв тип инвестиция...това ще са пари на вятъра.
А ако все пак решите да се занимавате със стените: според мен, ако е тъмно кафяво, може да пробвате със стени в бледо пепелно розово или бледо зелено, но пак зависи за какво ще ползвате самата стая? Ако е за всекидневна е добре да е бледо зелено, ако е спалня може бледо розово.
Ако имате други въпроси ще се радвам да помогна. Успех.  bouquet

# 554
  • Варна
Аз предлагам да изциклите паркета.

Общи условия

Активация на акаунт