За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 378
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
точно заради покривността реших да са от чам вратичките.
боята която имам предвид е marabu-blackboard paint.  Barbabeau , пониш ли каква беше твоята боя или поне от къде я купи .
не съм сигурна  какви бяха разфасофките - май по 250 и 500мл. - и цените не мога да кажа в момента . едната беше 12лв. ,по-малката или по-голямата newsm78. на мен ми се видя скъпичко- не покриваха голяма площ , та затова си помислих за варианта с училищните дъски .
иначе съм гледала шкафове с такива вратички в каталога на икеа от 2008г. , но така и не открих кои точно са .
Тъй като не живея в България, боята не съм я купувала от български магазин. Обаче не беше някаква маркова. Когато купувах, в същия магазин имаше и бои за дъска на United Colors of Benetton, които бяха по-скъпи, но аз взех по-евтината и немаркова боя и нямах проблеми с нея. Боядисвах с велурено мече, става лесно. Мarabu - ако е тази марка Мarabu, за която си мисля аз - ползвала съм други техни бои и не са ме разочаровали. Peace
Вратичките на Икеа, за които пишеш, се казват FÖRHÖJA, но не знам дали все още се продават.

# 631
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

В общи линии аз го виждам така - всичко бяло (беж) и стените с покритие което пречупва светлината, а не я поглъща. Така ще си запазиш тъмните мебели и може да вкараш цвят в аксесоари и текстил, но не и по завесите.

това го казах на мъжа ми, когато се нанесахме и той каза, че мога да боядисвам колкото си искам, но той не се заема с тази задача, защото има други належащи проекти  Rolling Eyes
когато се нанесахме всичко беше прясно боядисано (тук се прави ремонт като се изнасяш...) и на мъжът ми не му се занимаваше. сега още по-малко...
тъй като в момента стаята за бебето е на преден план, то в трапезарията/хол мога само козметични промени да правя, т.е. това, което сама мога да свърша.
боядисване отпада, коремът ми е голям вече и се уморявам бързо Mr. Green

можеш ли дадеш снимка на корнизите? не си ги представям никъде newsm78

# 632
привет отново  Hug

снимах проблемното ми помещение, ще се радвам на съвети Simple Smile

това е холът  ;
вратата води към градината ; ТВ кът ; лампата в ъгъла - сама я правих  ; цялото помещение - в дъното е трапезарията ;
трапезарията - много е тъмна, сутрин закусваме на светната лампа  Rolling Eyes

Много ми харесва подредбата и мебелите, само кафявото малко не е мой стил(имам предвид цвета на плочките-теракот, може би?). Или поне на мен такъв ми се вижда цвета? Но иначе е разкошно!    bouquet

тъй като в момента стаята за бебето е на преден план, то в трапезарията/хол мога само козметични промени да правя, т.е. това, което сама мога да свърша.
боядисване отпада, коремът ми е голям вече и се уморявам бързо Mr. Green

можеш ли дадеш снимка на корнизите? не си ги представям никъде newsm78
Оле, с корем-бебе не боядисвайте и не се занимавайте, пазете се.  bouquet

# 633
asyalein, живяла съм в точно такъв апартамент със светлина само в единият край.
Ние бяхме сложили точно на мястото, където се разделя хола с трапезарията две двойни луминисцентни лампи. Не знам дали се сещаш, като тези едно време по соц. учрежденията. Ако имате желание може и някаква декорация около тях да сложите, да не стои като в офис.
Но си става много светло.

Такива лампи имам предвид: http://www.instructables.com/files/deriv/F9T/0AJV/F1Y7H131/F9T0A … Y7H131.MEDIUM.jpg
 А, това може да се направи, за да не се виждат много:
http://www.manufacturer.com/cimages/product/www.alibaba.com/0405 … orescent_Lamp.jpg

http://upload.ecvv.com/upload/Product/20095/China_T5_Office_Fluorescent_lighting2009591325182.jpg

За вратата на килера - имам аз пък един прозорец, който ей така, не знам защо е сложен в един ъгъл и направо ми нарушава хармонията... Laughing Laughing Laughing

Решила съм да слагам една плоскост, която може да е нарисувана, на нея да е опънат красив плат, или нещо подобно, на релса, така че да скрива прозорецът при мен, а за теб - вратата.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 23:08 от Melany99

# 634
asyalein, това имах предвид:

# 635

Ние бяхме сложили точно на мястото, където се разделя хола с трапезарията две двойни луминисцентни лампи.

Във фризьорския салон  Mr. Green Embarassed осветлението на тавана беше от такива лампи, скрити под...представете си чаршафчета около метър на 1,50 с мет халки в четирите края и закрепени към тавана (предполагам, че тези стоманените въжета от икеа биха могли да се ползват за захващането). Целия "чаршаф" стои опънат на 10-15 см от тавана. Така светлината е много мека, отделно си имаше осветление по стените.

В апартамент обаче не знам как би стояло.

Ха, снимката с трапезарията сменена ли е? Аз чак сега видях огледалото и наредената маса - много е хубаво Simple Smile

# 636
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ние бяхме сложили точно на мястото, където се разделя хола с трапезарията две двойни луминисцентни лампи.

там нямам кабел Thinking
имам само над масата в трапезарията и над масата в хола....
а и луминисцентните лампи дават студена светлина, която не харесвам Rolling Eyes
друго ще мисля...

панел пред вратата на килера не става - мислех го. килерчето се ползва активно, там ни е винарната  Simple Smile

Миоки , благодаря за снимката... за сега ще се въздържа от корнизите. на снимката е хубаво, ама в нас не мога да си ги представя, особено с тези жълти стени Rolling Eyes

Шанта, не съм сменяла снимката на трапезарията Simple Smile
чудя се дали около огледалото да не направя нещо като мозайка с разпилени тюркоазени парченца... така ще отразяват пречупена светлина отсреща  newsm78
сега кажи от къде да намеря тюркоазеният полюлей , може да не е същият Mr. Green

# 637
Да споделим идеи за украсата като елемент от интериорния дизайн.
Какво ви харесва за вашия дом, какво ви харесва, но не бихте поставили като украса у вас.
Картини, вази, пластики, всичко, за което се сетите.

Аз много харесвам свежи стръкове цветя, сезонни, в почти незабележима ваза.За съжаление, не мога да си позволя ,защото детето има алергия към полени, но с надежда да я преодолее.

Преди години в една семпла вила в Родопите, собственост на мои близки, край камината стоеше малка, незабележима делвичка със свежи стръкове, които изсъхваха и всъщност бяха билки.Оттам си късахме и сутрин си правехме чай, после събирахме нови.Свежи и изсушени се съчетаваха много приятно, радваха окото и носеха полза.

Вчера се загледах във витрината на един магазин с африкански статуетки .Винаги съм ги харесвала, но не бих си сложила у дома нещо подобно, не мога да обясня защо.

# 638
Asyalein, идеята на Миоки за белите декоративни корнизи е отлична и би се вписала много добре в твоя интериор. Помисли си пак! В БГ тези корнизи са от стиропор и са 0.99лв/м - евтино и ефектно.

Между трапезарията и дневната зона, щом няма окабеляване за таванно осветление,  бих поставила хартиени лампиони, напр. хартиените лампи на ИКЕА във формата на делви (пиша от тел. и не мога да дам линкове...).
Адмирирам идеята ти за тюркоазени допълнения. Ще се получи свеж и стилен интериор.

# 639
  • на североизток
Ей, много бързо се движите Tired

Iv4i, няма много снимки на пиано в детска стая, аз лично не мога си представя пиано комбинирано с шарени пдч мебели  Peace
Аз също и точно затова се чудя толкова какво и как да бъде. Освен това тези комбинации с цветни ПДЧ-та ми стоят прекалено "офисно" и постно. Харесвам МДФ-а или байцваното дърво с хубави детски цветове или натурално, но за съжаление не знам къде биха могли да ми направят по поръчка такива мебели и колко ли солено ще ми излезе( а бюджета е силно ограничен). Освен това сега с мъжа ми сме на етап сами да си правим мебели от ПДЧ( започнахме от коридора-един вграден гардероб и шкаф за обувки) и мислим като задобреем да се опитаме да направим и детската сами Embarassed
Все пак има и неща от ПДЧ, които ми харесват:
1...  2...  3...  4...  5...  6...  7...

Ето няколко примера на офисното звучене, което не искам да постигна в никакъв случай  Naughty:
1...  2...  3...  4...

И при тези картинки, ако добавим това пиано, направо става "манджа с грозде" Grinning

Ще ви дам и примерните разпределения, които Нивиана ми предложи, да си кажете и вие мнението: 1...   2...
В началото ми се искаше детската да е разделена на две половини по дължина за двамата и всяка половина да е различна като оформление, аксесоари и цветове - нещо като "за него" и "за нея" (по схемата вар.1) Тази идея ми дойде, защото те наистина са много различни - и по възраст, и по пол, и по характер. Баткото ми е много артистичен, ексцентричен, палав и нерядко див в игрите. Много обича да си прави сцени, да монтира осветление с разни лампички от всякакъв произход(светещи запалки, разни светещи играчки и др.) и да се изявява както той си знае Laughing Нали трябва да е център на вниманието Mr. Green Дори наскоро ми беше казал, че иска в стаята си да има от онези въртящи и светещи топки с многото стъкълца, дето ги има по дискотеките hahaha
А малката е тиха, кротка и нежна изследователка на заобикалящия свят Simple Smile Тя може половин час да стои на едно място и да изучава нещо дребно и съвсем обикновено.

Извинявам се за лиричните отклонения, но нали е важно какви ще са обитателите на една стая (къща, апартамент), за да може да се направи възможно най-удобното и подходящо обзавеждане.

Сега, обаче след дълго обмисляне съм се спряла на вар.4 от схемата по няколко причини:
- така остава като че ли най-много свободно място за игри
- леглата са едно до друго и така много по-лесно ще съм близо и до двамата, когато ги приспивам. Освен това се обособяват зона за спане и зона за учене, свирене и всякакви сериозни занимания
- бюрото си мислех да е двойно, но понеже тя е още много малка и скоро няма да и трябва, може да го направя единично със изтеглящ се плот при нужда (както е тук примерно) Но съм виждала много детски стаи за две и повече деца, които имат само едно единично бюро newsm78 Как мислите, кое е по-добрия вариант? А може би бюрата могат да са тема на отделни разсъждения?
- за леглата на ъгъл също се колебая как да разчупя стериотипа от соц-времената  Thinking Може би както са на последната снимка, едното малко по-високо от другото?

И последно, но може би най-важното...не мога да намеря "копчето" , "основната идея", в каква посока да вървя Rolling Eyes

Айде стига съм ви досаждала с моите разсъждения Mr. Green Ще се радвам на всякакви коментари и идеи    bouquet

# 640
Към шаренкото от вчера ми се иска да добавя още няколко картинки, защото са много красиви и вдъхновяващи, а и достъпни за изпълнение като идеи в български условия - 1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..

Шанта, пейка за теб - 1..

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 14:33 от pina

# 641
MissNellie , чудесна идея ! приятелка беше купувала такова фолио от Кауфланд ,  аз уж все гледам , но не мога да го открия . май , май ще поръчам от амазона ..... когато проуча как става .
. Barbabeau , супер си ! ще ги потърся тези врати в икеа !
да , за същите Мarabu  говоря .

аве и аз си падам по шаранийката и по други неща , но въпреки това не си представям да живея в такава къща . някак не мога да я приема като своя .
ей тук често зяпам и се дивя http://www.ikeafamilylive.com/stories/my-bright-home-ideas-turn- … -a-castle/explore.
шаранийка чудесна . в сайта може да видите и други подобни . повчето изглежда на текстилки , за които това е и бизнес .
asyalein, трябва да се съобразяваш и с това , че скоро ще тупуркат малки крачета , а малки палави ръчички ще пипат какво ли не и ще употребяват всичко като играчка .(
моят личен опит е такъв , не че е задължително и при вас  , но имай го предвид все-пак.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 15:30 от oska

# 642
В началото на темата бях писала за едно от най- любимите ми кътчета в интериора - домашния офис. Показах картинки там, но насъбрах още и все вдъхновяващи, затова ще повтора темата и ще ги покажа. Вероятно с времето ще ми попадат пак, но какво пък, ще показвам  Simple Smile

1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10.. 11..  12..  13..

Пейка за Шанта

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 16:32 от pina

# 643
  • Стара Загора
момичета помагайте,всекидневна и кух.бокс са едно помещение ,мислим кухня,маса ,ТV шкаф да ги направим бял гланц,дилема сега е какъв под ,стени ,плот и гърб на кухня.
За плота на кухнята мислех евентуално черно мат или дървесен декор,гърб тапет и стъкло или принт .

иска ми се да избягам от бели стени ....

# 644
При мен е същото, но аз не бягам от бели стени, обратното. Снимки съм пускала в икейската тема. Подът ми е сиво дърво (ламинат), кухня в бяло и сиво, акценти в естествения цвят на дървото - светъл, в случая бреза. В общи линии икейско звучене, скандинавско. Ето оттук нататък: http://simplyaven.snimka.bg/properties/apartament.601117.25249312 с уговорката, че снимам с телефон и цветовете са различни - на живо са доста по-бледи и светли, повече светлина има.

Според мен е хубаво човек да избере концепция в два до три основни цвята и акцентите да идват от аксесоари. Ако част от мебелировката е бял гланц, а плотът е черен, то може би още един цвят макс... И аз съм малко анти гърбове в трети десен. А на бяло/черно отива и светъл дървесен под, и състарено дърво, и сивкаво... Ти нямаш ли някакви предпочитания все пак?

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 17:02 от simplyaven

Общи условия

Активация на акаунт