Детски градини в Пловдив - 2

• 146 886
  • 902
  •   1
Отговори
# 510
И през нашата градина мина логопед в началото на учебната година. Децата, които отсъстваха бяха помолени да го посетят за диагностика в близкото училище. Напълно безплатно.
Абсолютно за всеки район има такъв логопед. Дори градината да има отношения с някоя фирма, към района има логопед, който децата могат да посещават безплатно.
Чака се за записване, защото с предимство са учениците от малките класове и групите са натоварени, но след няколко месеца включват децата в групите.
Друг е въпросът дали ще ви допадне логопеда, но гаранция за това няма и при частните фирми. Моята щерка избяга като ужилена и каза повече да не я водя Laughing. И аз съм съгласна с нея. Следващата година ще мисля за други варианти.

# 511
  • Пловдив
Хм, в Сопот имаше диагностика и на малките групи. 3-годишния ми син беше изпратен. Отделно, че не харесах логопеда и го водих на друг, но иначе е безплатно. В Пловдив няма ли при малките?

# 512
  • Пловдив
Тъй като нямат много места предпочитат да ходят само в големите групи. При нас мина и през малките -без първа група-да чуят определени деца (като моето например), които са по-назад в говоренето.

# 513
  • Пловдив
и при нас в първа група отделиха внимание на едно детенце - все още посещава логопеда.
И сега като се спомена за кабинетите - в градината на дреб има такъв, засичала съм часове с дете в него (детето беше от малките групи, не съм сигурна първа или другата втора) Peace

# 514
А получавате ли информацията за протичането на деня при децата и кой ви я дава - лелята или госпожата. При нас е изключително оскъдна, предава ми детето лелята, която не е била сутринта...

# 515
  • Пловдив
А получавате ли информацията за протичането на деня при децата и кой ви я дава - лелята или госпожата. При нас е изключително оскъдна, предава ми детето лелята, която не е била сутринта...

Понеже като го взимам в 17.3 е или последен или са 2-3 деца, имам възможност подробно да разпитам госпожата за всичко, което ми дойде на ум. В това отношение няма проблеми.

# 516
  • Sunshine state
Ако конкретно нещо ни интересува-питаме,но не е всекидневно,понеже и да е имало нещо,тя си казва жената. Примерно днес не е спала или трудно заспа,ей такива. Обикновено я взимаме 16.30-17ч и става навалица долу,та не може да се отдели толкова внимание на всеки. Peace

# 517
Здравейте! Дъщеря ми е на детска градина в първа група и не ми разказва подробно какво са правили в градината. Само като я питам какво е правила, все ми отговаря, че е играла. Бих искала да знам в първата група на какво ги обучават? Тази вечер имам намерение да питам госпожата. Очаквах да научат някакви стихотворения, песни да пеят. Може много да искам или е рано за тези неща, ще се радвам да разбера вашите мнения какви са.

# 518
  • Пловдив
ragazza84, на родителска среща не си ли ходила? Там обикновено показват книжките, по които децата работят. Имат по 5-6 такива. Като за първа група оцветяват по контур, може и да лепят предварително изрязани елементи. Трябва да имат часове по физическо и по музика. Ами питай я дали ходят в салона /ако е в стандартна детска градина, в която имат физкултурен салон/, дали идва госпожа по музика с акордеон или йоника. Не се ли готвят за коледно тържество? В първа група не всички деца успяват да научат по някое стихче, но пък би трябвало да може да ти изпее нещо. Питай я на какви игри играят - тип балонът се надува, пускам-пускам-кърпа и т.н. Може просто да не й се разказва, има и такива деца. А и може за нея всичко да е игра, което е нормално за тази възраст.

# 519
Аз когато и да отида все гледат детски или пък слушат песни.
Досега напредък не съм видяла никакъв. И тъй като имам големи разправии просто смятам да я отпиша.
Комуникацията с учителите е равна на Нулева ! Освен стандартното слушаше !, яде и спа друго не чувам.
Смачкаха и психиката за норматив. Не и обръщат внимание, на няколко пъти сънуваше кошмари и ме пита постоянно дали е лоша !?
Сега най-актуалното е: На мен Дядо Коледа няма да ми донесе подарък защото съм лоша !  #Cussing out

# 520
  • Пловдив
Моят син едва сега, ПГ 6 годишни казва, че са учили нещо. Досега предните години винаги са играли. Примерно "игра с орехи". Питам учителката каква е тази игра с орехи - показвали са им нагледно с брой орехи 1,2,3,4,5.

# 521
В началото преди да тръгнат на градина имахме родителска среща и оттогава не сме имали и не знам с какви книжки работят, дано наистина да ги занимават, че в групата и двете госпожи са нови  Confused Иначе казва, че правели гимнастика и ми показва как танцували, но не съм я чула да казва стихове, но явно не всичките казват, ще трябва да питам. Тези дни вкъщи си играе на балона си надува, явно и това правят в детската градина, но тази игра я знае от яслата и затова не съм отразила. Иначе повече им дават да рисуват и толкоз. За коледното тържество не знам дали се подготвят, нищо не са ми казали. Та някой път ми се ще да я отпиша и аз, но си викам после, че ако я запиша някъде другаде, може пак да е също положението

# 522
  • Пловдив
Дъщеря ми е в първа група. Ходи с голямо желание на градина, обича госпожите и лелките, има си приятели. Допълнително ходи и на народни танци. Два пъти в седмицата ги посещава музикален педагог. Вече знае няколко стихотворения от градината. С песнички не могат да я изненадат, тя и отпреди това знаеше много. Всеки ден се занимават с помагалата и ми носи оцветена картинка или апликация. Подготвят коледно тържество с песни и стихчета за дядо Коледа. От сега знаят, че и за празника на мама ще има Simple Smile.

# 523
  • Пловдив
Е значи учат де, на тази възраст заниманията са свързани повече с рисуване. Какво да правят друго? Та това са деца по на 3-4 години, една част от които едва говорят, тепърва има да развиват много неща. 
Няма ли писмо до дядо Коледа  newsm78
Поне в 4 градини имам наблюдения в момента, навсякъде има списъци кое дете какво иска за подарък. Знае се кога ще дойде дядо Коледа, правят се календари.
Имайте предвид, че учителките няма как да отделят време всеки ден на по 20-25 родители, за да дават обяснения. Най-малкото няма как да оставят останалите сами в занималните. Затова най-много информация получават тези, които пристигат първи в градината или си тръгват последни /ние редовно "затваряхме" градината поради работното ми време и информация винаги е имало, когато попитам/. А и ако има нещо специално за казване, ще те информират. Щом никой не иска среща с теб, значи в общи линии всичко е наред.

# 524
  • Sunshine state
Дъщеря ми е в първа група. Ходи с голямо желание на градина, обича госпожите и лелките, има си приятели. Допълнително ходи и на народни танци. Два пъти в седмицата ги посещава музикален педагог. Вече знае няколко стихотворения от градината. С песнички не могат да я изненадат, тя и отпреди това знаеше много. Всеки ден се занимават с помагалата и ми носи оцветена картинка или апликация. Подготвят коледно тържество с песни и стихчета за дядо Коледа. От сега знаят, че и за празника на мама ще има Simple Smile.
И при нас същото- носи всекидневно картинки и апликации,които са правили. И е нормално да играят,все пак са деца. Телевизор имат и сигурно гледат,но учат и песнички,понеже пее някои. Коледно тържество ще имат и събрахме пари за снимка с Дядо Коледа. Отделно и списък с желаните подаръци от децата има долу-нашата искала китара. Simple Smile През седмица имат и театър и изобщо само положителни неща мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт