Детски градини в Пловдив - 2

• 146 852
  • 902
  •   1
Отговори
# 540
Ако детето е ходило на ясла, защо да е малко времето от три месеца, децата свикват за месец с новите правила, ако не боледуват и отсъстват много? Аз също не виждам да е научил нещо ново от както ходи, всички песни, стихчета, рисуване и т.н. е само което сме го учили вкъщи. Моля, уважавайте и чуждото мнение, защо всеки пост е контра?

# 541
  • Пловдив
Ако детето е ходило на ясла, защо да е малко времето от три месеца, децата свикват за месец с новите правила, ако не боледуват и отсъстват много? Аз също не виждам да е научил нещо ново от както ходи, всички песни, стихчета, рисуване и т.н. е само което сме го учили вкъщи. Моля, уважавайте и чуждото мнение, защо всеки пост е контра?

Не, не всеки пост е контра, понеже между две контри има по едно оплакване от градини и учителки. Всички искат децата им по ясли и градини да бъдат гледани така, както си ги гледаме вкъщи, но на някои с натрупан опит ни е ясно, че това е невъзможно. Както и за резултатите от обучението в градината, едва ли не за 3 месеца трябва да се случат чудеса. И това няма как да стане. Че то в първи клас не става, какво остава за 3 годишни деца в градина.
Да, има деца, които са ходили на ясли, но сигурно 2/3 от децата в първа група не са. Именно заради тях е необходим този период. Едни свикват за месец, други и за година не могат да свикнат с ходенето в градината. А това, че едно дете знае и може много неща, не означава, че другарчето му по стол знае и умее същото. Та и затова е нужен този преходен период за всички деца. А родителите трябва да бъдат малко по-търпеливи. Учителите си имат програма, съобразена с възрастта, а не с индивидуалните способности на някое дете или с наученото вкъщи.
momo*, ти отделяш време и се занимаваш с детето си. Но има деца, на които никой не отделя време за занимавки и не умеят и не знаят нищо.   Peace

# 542
  • Пловдив
Аз изобщо не очаквам детето ми да е научило нещо чак до подготвителните групи. На три години искам да е доволен, щастлив, да му харесва да ходи в градината, да играе с децата. Той знае и може всичко, което се очаква от тригодишен, от там нататък е важно да се забавлява.

# 543
  • Sunshine state
Аз изобщо не очаквам детето ми да е научило нещо чак до подготвителните групи. На три години искам да е доволен, щастлив, да му харесва да ходи в градината, да играе с децата. Той знае и може всичко, което се очаква от тригодишен, от там нататък е важно да се забавлява.
Peace Точно казано!

# 544
Здравейте,
Преместихме се да живеем на ново място и се налага  да преместя детето в друга  детска градина  Чух добри отзиви за ЦДГ" Рая".  Намерих и техният сайт. Като материална база изглежда много добре.
http://cdgraya.eu/

# 545
Здравейте,
Преместихме се да живеем на ново място и се налага  да преместя детето в друга  детска градина  Чух добри отзиви за ЦДГ" Рая".  Намерих и техният сайт. Като материална база изглежда много добре.
http://cdgraya.eu/

И какъв е въпроса Ви  newsm78 newsm78

# 546
  • Пловдив
Здравейте. Момченцето ми трябва тази есен да тръгне на градина и не мога да избера такава, нямам преки наблюдения, тъй като децата на приятелките ми се ваче големи, аз късничко сварих. Mr. Green Та моля за съвет, коя да избера, живеем в центъра, най-близо са ми - Майчина грижа, Незабравка, Щурче, евент. Люляк и Малкия принц. Благодаря ви предварително, ако на някой детенценто в момента посещава някоя от изброените, моля да споделите впечатления, вкл. имена на учителки. Материалната база за мен не е важна, по-скоро държа на добро отношение, детето ми е трудничко, доста е нервен и ревлив от бебе, като чета темата истински се уплаших, чак съм на път да се откажа да го пускам тази година, но от. др. страна си мисля, че контактът с деца ще му се отрази добре. Да не пропусна -мнения за частна забавачка Слънчевата къща?

# 547
Въпросът ми е следният: Има ли сред вас родители, чиито деца посещават ЦДГ" Рая" , доволни ли са?
Видях, че ще има Ден на отворените врати в градината, но аз няма да мога да отида точно тогава.

# 548
Здравейте,искам да вмъкна едно въпросче:да сте чували за детската занималня "Фамилия" -частна е. Моля споделете,ако сте чували и какво.благодаря

# 549
  • Пловдив
Здравейте,искам да вмъкна едно въпросче:да сте чували за детската занималня "Фамилия" -частна е. Моля споделете,ако сте чували и какво.благодаря

Здравейте,

Щях да записвам малкия в първа група миналата есен. Ходих да разгледам и поговоря с директорката. Всичко ми се стори страхотно (базата, мястото, храната, персонала). Не записах детето там, по простата причина, че свикна с държавната градина, където беше приет. Но, ако се наложи занапред, тази градина ми е резервен вариант.

Съвета ми е да се свържете с директорката и да си уредите среща. Тя е много любезна жена.

# 550
Здравейте! Изчетох доколкото ми бе възможно мнения за различните детски градини в р-н Централен, но като че ли няма толкова много мнения за ЦДГ Мирослава или ако има са стари.
Другата градина, която ме интересува е Незабравка, за нея само две мнения открих.
Знам, че Мирослава е "хитът" в момента, затова я посочих и на първо място в заявлението за кандидатстване, а на второ писах Незабравка.
Моля, някоя майка да се включи, като сподели за една от двете градини. Всичко ме интересува, с което може да ми бъде полезна.
Знам, че Мирослава е с добра база, басейн, персонал също, имат много дейности (рисуване, пеене и т.н.), които развиват успешно. Но си мисля, че тази слава, която се носи на градината на децата на богаташите, малко и влияе зле. Има ли нещо, което да ме притеснява от тази гледна точка, събират ли се постоянно пари, както се говори или това са празни приказки?
Много се двоумях между тези две градини, още повече, че Незабравка ми е доста по-близко, буквално за по-малко от 10 мин. пеша сме там. Освен това, Незабравка е малка градина, която е с по-малко групи, направена кипричко отвън поне, създава впечатление за по-задушевна атмосфера, което за мен е важно. Мисля си, че и вниманието към децата може да е по-голямо, заради по-малкия брой (има група от 16 деца). За Мирослава пък ме убедиха, че госпожите са доста добри професионалисти.
Малко дълго стана... ще съм благодарна на всеки, който се включи с по-нови впечатления.

# 551
  • Пловдив
Във всички детски градини допълнителните занимания /танци, английски, бойни изкуства и т.н./ са платени. Безплатното плуване е веднъж седмично. Принципно в детските градини нямат право да събират пари за каквото и да е било. Даже знам, че и ако родителите искат да купят нещо, се иска разрешение от общината.
Никакво събиране на пари освен плащането на таксата, не може да бъде задължително.  Peace

# 552
  • Пловдив
А за тези допълнителни занимания има групи ако се съберат деца. Ако няма желаещи нищо не могат да развиват. Те се провеждат от външни фирми, които гонят печалба. Всяка година в началото се пускат едни листове какви занимания иска да посещава детето, от коя фирма. Пишеш футбол - бля-бля фирма. Английски - дрън-дрън фирма. Има листове коя фирма какви занимания предлага по принцип. Ако не се съберат деца - занимания няма.

# 553
Да, това, че трябва да се съберат групи и да има желаещи е ясно... явно в Мирослава има такива и то доста... Аз се интересувам извън тези неща.

# 554
  • Пловдив
Здравейте!
Искам да запиша синът ми на детска градина от есента, но се чудя коя да избера. Моля за мнения за Мая, Осми март и Албена в Кичука. Прочетох всички коментари за тези градини в темата, но са доста отдавна, а ми се иска по-актуална информация. Всяко мнение ще ми е от полза, защото сега започнах да проучвам нещата и ще съм благодарна да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт