Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детски градини в Пловдив - 3

 • 27 717
 • 119
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Тема за детските градини (не ясли) в Пловдив.

За какво е тази тема: в нея споделяйте лични впечатления от градината, която посещава детето ви (или която е посещавало):

- състояние на базата и на двора
- порядките вътре в градината
- госпожите и лелите и тяхното отношение към децата
- особености на учебния процес в тази градина
- отношение към родителите
- доволно ли е детето, лесно ли се адаптира е тази ДГ
- прочее неща, имащи отношение към конкретната градина и т.н.

За какво не е тази тема: тя не е за срокове за подаване на документи на даден набор, не е за критерии за прием и не е за всякакви подробности, засягащи прием в детските градини в града. Тема по въпроса за прием в ДГ в Пловдив има тук.
Темата също така не е за ходене на децата на детска градина по принцип, тип "как да се адаптира по-лесно" и "какви дрехи да носи" - за такива въпроси има достатъчно други теми в подфорума, задавайте ги там.

Темата за детските градини е за собствени впечатления от самите тях - т.е. след като детето е вече прието и я посещава, за да могат други родители да направят своя избор на база чуждия опит и мнение. По възможност избягвайте мнения, които не са лични ("чух...", "една приятелка каза...", защото могат да не са съвсем акуратни).
Опитайте се да се придържате към темата на темата - конкретни мнения за конкретни градини.
"Запис", мнения, които не са по темата, мнения, които са за ходене на детска градина по принцип, не е редно да се публикуват. Ако искате да следите темата - има начин. Натиснете камбанката до бутона за отговор.
Моля, прегледайте и старите теми, в която има събрани мнения за почти всички ОДЗ и ЦДГ в Пловдив!
Първа тема
Втора тема
Система за електронно централизирано класиране на ОБЩИНА ПЛОВДИВ

# 1
 • Мнения: 39
Здравейте,

Някой има ли информация в кои детски градини ще има групи по Монтесори от следващата учебна година? Голямото ми дете посещава филиала на „Малина“ (бившата „Котаракът в чизми“) и тъй като предстои и малкото да тръгне наесен, госпожите ми казаха, че и двете първи групи във филиала ще бъдат по Монтесори. Търсих официална информация, но не можах да намеря никъде, затова питам тук.

# 2
 • Мнения: 261
Здравейте,

Някой има ли информация в кои детски градини ще има групи по Монтесори от следващата учебна година? Голямото ми дете посещава филиала на „Малина“ (бившата „Котаракът в чизми“) и тъй като предстои и малкото да тръгне наесен, госпожите ми казаха, че и двете първи групи във филиала ще бъдат по Монтесори. Търсих официална информация, но не можах да намеря никъде, затова питам тук.

ДГ Марица +  Детските градини, в които първоначално ще се въведе образователната методика, са ЦДГ „Майчина грижа“, ЦДГ „Мирослава“, ОДЗ „Буратино, ЦДГ „Велимира“ и ЦДГ „Мир“. Решаващо при избора на петте градини е силната мотивация и желание от страна на директорите и екипите за въвеждане на иновации в преподаването и модернизиране на учебния процес.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 5 218
Децата от стартовите групи по Монтесори вече са втора група Simple Smile
Доколкото разбрах - от тази година отново ще има нови групи и градини по метода, а след 2 години - и паралелки в училищата!

# 4
 • Мнения: 39
Цитираните по-горе пет градини разкриха такива групи през 2016 г., когато и голямото ми дете тръгваше на градина. „Марица“ май я добавиха по-късно. Така или иначе аз питам за градините, в които предстои да се открият такива групи от следващата учебна година.

# 5
 • до едно тепе
 • Мнения: 6 623
В края на предната тема видях питане за Снежанка. Сина му е там. В момента усилено се говори за предстоящия ремонт. Абсолютно няма яснота нито къде ще са настоящите групи, нито дали ще има изобщо първа група. Казват, че през юни ще разберат дали ще стартира ремонта, или не. Аз лично реших да запиша дъщеря си другаде, макар че ще ни е трудно с 2 деца в различни градини.

# 6
 • Мнения: 1 826
Да,  наистина се говори за ремонт. Аз отидох преди два дни там и се заговорих с една от госпожите и тя ми каза същото...

# 7
 • Мнения: 1 189
Здравейте, ако някой може да сподели мнение за ДГ Люляк филиала на Теодосий Търновски ще бъда много благодарна!

# 8
 • ...
 • Мнения: 513
Здравейте и от мен 😊 някой има ли преки наблюдения от Чучулига? Търсих из стари теми, но намирам инфо от преди 10 години, което със сигурност не е актуално

# 9
 • Мнения: 1 826
Здравейте дами!
Може ли някой, чието дете посещава ДГ "Снежанка", да сподели дали знае при кои учители ще се сформират първите групи за 2018 и дали може евентуално да даде мнение и насоки?

Благодаря ви!

# 10
 • Мнения: 57
Момичета , изпуснах срока за подаване на документи за пурво класиране? Ще имали изобщо свободни места в градините за 2-ро ? Имам 21т , направо ми иде да се гръмна. Имам ли шанс да запиша детето ? Благодаря

# 11
 • до едно тепе
 • Мнения: 6 623
Едва ли ще е заето всичко навсякъде. Пред мен в градината, в която записах дъщеря ми върнаха една майка, че не може да си докаже всичките точки. Забелязах и, че обявените места сякаш са по- малко от капацитета на групите. За 2 групи примерно обявени 44 места. Аз поне не знам градина, в която групата да е от 22 деца. Е освен Майчина грижа, където бяха обявили 14 места. Там съм съгласна, че може да не са повече от 20.

# 12
 • Мнения: 2 922
Здравейте. Можете ли да ми препоръчате частна детска градина или почасова занималня за дете на 3-4 години? Не искам детето да посещава редовно, а примерно 1-2 пъти в седмицата до обяд. Има ли изобщо място, където да мога да го водя така?

# 13
 • Мнения: 599
Мен не ме върнаха, но директорката по телефона ми обясни, че 3 от точките не мога да ги докажа (не беше ясно упоменато условието за ползване на тези точки във формуляра за кандидатстване, но това си е мой проблем). И реално не мога да запиша детето си в първа група, но без тези 3 точки теоретично пак имам достатъчно за прием в същата градина. Но, детето все още седи класирано в системата и не мога да анулирам това, за да кандидатстваме на второ класиране. Автоматично ли ще отпадне от класирането след като обявят местата за творо класиране? Или аз трябва да направя нещо? Защото сега не мога да редактирам заявлението.  Иначе за местата за прием, да, обявяват 22 места, но в нашата градина (другите ми деца също са били в тази градина) всички групи реално са с 27 до 30 деца (не може повече, няма къде да спят ако са над 30, 30 е максималният леглови капацитет). В блоковите градини вероятно лимитът е доста по-малък.

# 14
 • Мнения: X
Ще можеш да анулираш, след като изтече срокът за записване.

Общи условия

Активация на акаунт