Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детски градини в Пловдив - 3

 • 28 492
 • 119
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Тема за детските градини (не ясли) в Пловдив.

За какво е тази тема: в нея споделяйте лични впечатления от градината, която посещава детето ви (или която е посещавало):

- състояние на базата и на двора
- порядките вътре в градината
- госпожите и лелите и тяхното отношение към децата
- особености на учебния процес в тази градина
- отношение към родителите
- доволно ли е детето, лесно ли се адаптира е тази ДГ
- прочее неща, имащи отношение към конкретната градина и т.н.

За какво не е тази тема: тя не е за срокове за подаване на документи на даден набор, не е за критерии за прием и не е за всякакви подробности, засягащи прием в детските градини в града. Тема по въпроса за прием в ДГ в Пловдив има тук.
Темата също така не е за ходене на децата на детска градина по принцип, тип "как да се адаптира по-лесно" и "какви дрехи да носи" - за такива въпроси има достатъчно други теми в подфорума, задавайте ги там.

Темата за детските градини е за собствени впечатления от самите тях - т.е. след като детето е вече прието и я посещава, за да могат други родители да направят своя избор на база чуждия опит и мнение. По възможност избягвайте мнения, които не са лични ("чух...", "една приятелка каза...", защото могат да не са съвсем акуратни).
Опитайте се да се придържате към темата на темата - конкретни мнения за конкретни градини.
"Запис", мнения, които не са по темата, мнения, които са за ходене на детска градина по принцип, не е редно да се публикуват. Ако искате да следите темата - има начин. Натиснете камбанката до бутона за отговор.
Моля, прегледайте и старите теми, в която има събрани мнения за почти всички ОДЗ и ЦДГ в Пловдив!
Първа тема
Втора тема
Система за електронно централизирано класиране на ОБЩИНА ПЛОВДИВ

# 1
 • Мнения: 39
Здравейте,

Някой има ли информация в кои детски градини ще има групи по Монтесори от следващата учебна година? Голямото ми дете посещава филиала на „Малина“ (бившата „Котаракът в чизми“) и тъй като предстои и малкото да тръгне наесен, госпожите ми казаха, че и двете първи групи във филиала ще бъдат по Монтесори. Търсих официална информация, но не можах да намеря никъде, затова питам тук.

# 2
 • Мнения: 261
Здравейте,

Някой има ли информация в кои детски градини ще има групи по Монтесори от следващата учебна година? Голямото ми дете посещава филиала на „Малина“ (бившата „Котаракът в чизми“) и тъй като предстои и малкото да тръгне наесен, госпожите ми казаха, че и двете първи групи във филиала ще бъдат по Монтесори. Търсих официална информация, но не можах да намеря никъде, затова питам тук.

ДГ Марица +  Детските градини, в които първоначално ще се въведе образователната методика, са ЦДГ „Майчина грижа“, ЦДГ „Мирослава“, ОДЗ „Буратино, ЦДГ „Велимира“ и ЦДГ „Мир“. Решаващо при избора на петте градини е силната мотивация и желание от страна на директорите и екипите за въвеждане на иновации в преподаването и модернизиране на учебния процес.

  # 3
  • Пловдив
  • Мнения: 5 287
  Децата от стартовите групи по Монтесори вече са втора група Simple Smile
  Доколкото разбрах - от тази година отново ще има нови групи и градини по метода, а след 2 години - и паралелки в училищата!

  # 4
  • Мнения: 39
  Цитираните по-горе пет градини разкриха такива групи през 2016 г., когато и голямото ми дете тръгваше на градина. „Марица“ май я добавиха по-късно. Така или иначе аз питам за градините, в които предстои да се открият такива групи от следващата учебна година.

  # 5
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  В края на предната тема видях питане за Снежанка. Сина му е там. В момента усилено се говори за предстоящия ремонт. Абсолютно няма яснота нито къде ще са настоящите групи, нито дали ще има изобщо първа група. Казват, че през юни ще разберат дали ще стартира ремонта, или не. Аз лично реших да запиша дъщеря си другаде, макар че ще ни е трудно с 2 деца в различни градини.

  # 6
  • Мнения: 1 826
  Да,  наистина се говори за ремонт. Аз отидох преди два дни там и се заговорих с една от госпожите и тя ми каза същото...

  # 7
  • Мнения: 1 219
  Здравейте, ако някой може да сподели мнение за ДГ Люляк филиала на Теодосий Търновски ще бъда много благодарна!

  # 8
  • ...
  • Мнения: 513
  Здравейте и от мен 😊 някой има ли преки наблюдения от Чучулига? Търсих из стари теми, но намирам инфо от преди 10 години, което със сигурност не е актуално

  # 9
  • Мнения: 1 826
  Здравейте дами!
  Може ли някой, чието дете посещава ДГ "Снежанка", да сподели дали знае при кои учители ще се сформират първите групи за 2018 и дали може евентуално да даде мнение и насоки?

  Благодаря ви!

  # 10
  • Мнения: 57
  Момичета , изпуснах срока за подаване на документи за пурво класиране? Ще имали изобщо свободни места в градините за 2-ро ? Имам 21т , направо ми иде да се гръмна. Имам ли шанс да запиша детето ? Благодаря

  # 11
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  Едва ли ще е заето всичко навсякъде. Пред мен в градината, в която записах дъщеря ми върнаха една майка, че не може да си докаже всичките точки. Забелязах и, че обявените места сякаш са по- малко от капацитета на групите. За 2 групи примерно обявени 44 места. Аз поне не знам градина, в която групата да е от 22 деца. Е освен Майчина грижа, където бяха обявили 14 места. Там съм съгласна, че може да не са повече от 20.

  # 12
  • Мнения: 2 922
  Здравейте. Можете ли да ми препоръчате частна детска градина или почасова занималня за дете на 3-4 години? Не искам детето да посещава редовно, а примерно 1-2 пъти в седмицата до обяд. Има ли изобщо място, където да мога да го водя така?

  # 13
  • Мнения: 599
  Мен не ме върнаха, но директорката по телефона ми обясни, че 3 от точките не мога да ги докажа (не беше ясно упоменато условието за ползване на тези точки във формуляра за кандидатстване, но това си е мой проблем). И реално не мога да запиша детето си в първа група, но без тези 3 точки теоретично пак имам достатъчно за прием в същата градина. Но, детето все още седи класирано в системата и не мога да анулирам това, за да кандидатстваме на второ класиране. Автоматично ли ще отпадне от класирането след като обявят местата за творо класиране? Или аз трябва да направя нещо? Защото сега не мога да редактирам заявлението.  Иначе за местата за прием, да, обявяват 22 места, но в нашата градина (другите ми деца също са били в тази градина) всички групи реално са с 27 до 30 деца (не може повече, няма къде да спят ако са над 30, 30 е максималният леглови капацитет). В блоковите градини вероятно лимитът е доста по-малък.

  # 14
  • Мнения: X
  Ще можеш да анулираш, след като изтече срокът за записване.

  # 15
  • Мнения: 398
  Извинявам се за глупавият въпрос, но днес бях да запиша детето и ми дадоха листче с необходимите изследвания и ми казаха да ги занеса два дни преди 17-ти... което означава петък, защото медицинската бележка за паразити е валидна 3 дни, а събота и неделя не знам дали ще приемат... Както и да е, забравих да питам за необходимите неща и дрешки за престоя... защо не ми дадоха списък за тези неща?

  # 16
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  Чревните важат 15 дни. Кръвните май 7. Бележката че детето е клинично здраво важи 3 дни. Значи трябва да е с дата 14 септември. Нашата ЛЛ дава направо без дата, защото няма как всичките и пациенти да се изредят за един ден за такава бележка. Просто гледа изследванията и ако е ОК дава и тази бележка.
  Дрехите обикновено ние си ги приготвяме в раницата. В началото поне 2 доп.комплекта, че в първа геупа първите 2 седмици при баткото масово се напикаваха, намокряха, поливаха с айрян и каквото се сетите още. Пантофи са ви необходими и пижама според условията. Раницата я носим в понеделник и седи там през седмицата и в петък си я вземаме. Значи на 17 септември с готовата раница до 8.20- 8.30 трябва да сте в градината.

  # 17
  • Мнения: 398
  Ясно. Благодаря много!

  # 18
  • Мнения: X
  Още един съвет, сложете в раничката и плик, в който евентуално ще ви връщат намокрени/изцапани дрехи. На следващата сутрин ще попълвате запасите от чисти дрехи.

  # 19
  • Мнения: 39
  В нашата градина организираха  родителска среща за първа група няколко дни преди началото на учебната година. Уведомяваха ни по телефона, но не е лошо да следите и входа на самата градина, където може да залепят съобщение. На тази среща ни разясниха всичко - резервни дрехи, пантофи, пижами, допълнителни дейности (безплатни и платени), размер и срокове за плащане на таксите и т.н. В някои градини искат децата да си носят мокри кърпи, шишета с вода или други неща. След началото на годината имаше втора родителска среща, вече за всички групи, на която трябваше да занесем попълнени и подписани документи (че сме запознати с правилата за вътрешния ред, кой може да води и взима детето, какви дейности искаме да посещава и т.н.). При всички положения, ако нещо не ви е ясно, просто се обадете в администрацията и попитайте - не вярвам да откажат да ви отговорят.

  # 20
  • Мнения: 574
  Има ли някой впечатления дори от трета ръка за ДГ Таня Савичева в ЖК Тракия?

  # 21
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  В нашата градина директорката абсолютно забранява да се носят каквито и да е консумативи. Кмета забранил. Единственото, което успяваме от време на време от касата на групата е да купим нови флумастри и пастели. По едно време учителките ни казаха, че имат нужда от чашки за еднократна употреба, защото те единствено никога не им достигат, обаче директорката ги секна и сега не смеят да си поискат. За родителската среща е хубаво да е предварително, но едва ли го правят в много градини. Дъщеря ми я записах в друга, не в тази на батко и и там директорката само ми каза до 14- ти да занесем изследванията. Нищо друго. Е каза ми и в коя група ще е детето.

  # 22
  • Мнения: 574
  Извинявай, не разбрах коя е вашата градина.
  В нашата градина директорката абсолютно забранява да се носят каквито и да е консумативи. Кмета забранил. Единственото, което успяваме от време на време от касата на групата е да купим нови флумастри и пастели. По едно време учителките ни казаха, че имат нужда от чашки за еднократна употреба, защото те единствено никога не им достигат, обаче директорката ги секна и сега не смеят да си поискат. За родителската среща е хубаво да е предварително, но едва ли го правят в много градини. Дъщеря ми я записах в друга, не в тази на батко и и там директорката само ми каза до 14- ти да занесем изследванията. Нищо друго. Е каза ми и в коя група ще е детето.

  # 23
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  Сина ми е в Снежанка.

  # 24
  • Мнения: 29
  Можете ли да ми препоръчате частна детска градина или почасова занималня за дете на 3-4 години? Не искам детето да посещава редовно, а примерно 1-2 пъти в седмицата до обяд. Има ли изобщо място, където да мога да го водя така?

  В ЧДГ "Детство мое" мисля има група за по-малки от известно време. Не знам дали има вариант за 1-2 пъти в седмицата, но не пречи да се пита.
  Детето ми е последна година там и общо взето мога да кажа само добри неща за градината.

  # 25
  • Мнения: 2 922
  Мерси за информацията. Ще питам като се преместим окончателно.

  # 26
  • ...
  • Мнения: 513
  След дълго чакане да се освободи място в 3та група в район западен сега са се освободили места в 3 градини и както винаги става, когато имаш избор започваш да се чудиш🤔 имате ли инфо за Росица и Светла? Росица вече ми е препоръчана, но Светла ме блазни заради басейна...

  # 27
  • Мнения: 33
  Здравейте,
  Ако някой има впечатления от ДГ Осми Март в Южен, ще се радвам да прочета. За някакъв ремонт се говори, но никой нищо не знае.

  # 28
  • Мнения: 2 922
  Някой има ли впечатления от ДГ Маргаритка или Елица? В момента има свободни места във втора група и искам да опитам да кандидатстваме. И ако само ние сме кандидатствали ще вземат ли детето ми въпреки че не сме от района на ДГ?

  # 29
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
  Ще го вземат, разбира се.

  # 30
  • Мнения: X
  Класирането е по точки. Можете да се ориентирате дали има други кандидати от Чакащи класиране и с колко точки са. Разбира се, че имате шанс. Ако обаче детето е записано в ДГ, трябва да се свържете с администраторите за да ви отключан профила. Иначе няма да можете да кандидатствате. Успех.

  # 31
  • Мнения: 2 922
  Благодаря момичета. За момента пише, че няма други деца, които да чакат класиране. Двете градини не са ни хич близо, но никъде другаде няма места и вече се отчаях.

  Детето е записано на градина, но в Асеновград и вече подавах документи още миналия месец, но за другото класиране.

  # 32
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  Изчакайте още няколко дни да обявят местата във всички ДГ. Погледнах сега, че срока за обявяване е 25.06. За второто класиране много от градините ги обявиха последния ден.

  # 33
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
  Аз на твое място бих отишла директно при директорката на детското заведение, в което искаш да запишеш детето. На място ситуацията може да изглежда по по- различен начин от тази обявена в сайта и да направите постъпки за записване...или поне ще си наясно как да продължите. Не изчаквай много много (личен съвет).

  # 34
  • Пловдив
  • Мнения: 781
  Здравейте, при записване на детето за градина родителите задължително на постоянен трудов договор ли трябва да бъдат? Как стоят нещата, ако договора е е 6-месечен изпитателен?

  # 35
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
  Няма значение какъв е договора, може и да не работят. Важно е да се докажат вече получените точки в декларацията по съответната подточка с някакъв актуален документ( служебна бележка за работещите).

  # 36
  • Мнения: X
  Моя близка е на граждански договор, без проблем записа детето.

  # 37
  • Пловдив
  • Мнения: 781
  Благодаря ви много!

  # 38
  • Мнения: 24
  Момичета какво.ви е мнението за ДГ Перуника?Интересува ме база,персонал,отношение към децата.

  # 39
  • Мнения: 2 922
  И твоето дете ли е прието там?

  # 40
  • Мнения: 24
  Да,там е приет,но градината ми е напълно непозната.

  # 41
  • Мнения: 2 922
  И на мен ми е непозната, но ни е най-близо от всички, които бяха обявили свободни места и нямам особен избор.

  # 42
  • Мнения: 2 099
  Здравейте, има ли някой приет в ЦДГ "Албена"? Синът ми е приет там, в група " Слънце" при г-жа Пашева и Ламбрева.

  # 43
  • Мнения: 61
  Здравейте
  Какви са тези случайни числа, за които чувам?

  Викториянка, може да питате във Фб групата за градини в Пловдив.

  # 44
  • Мнения: X
  Здравейте
  Какви са тези случайни числа, за които чувам?

  Викториянка, може да питате във Фб групата за градини в Пловдив.

  Ако има 15 деца с еднакъв брой точки, системата генерира случайни числа, на базата на което разпределя примерно 8 свободни места. Колкото е по-голямо това случайно число, толкова е по-голям шансът за прием.
  Преди години имаше бъг, едно и също случайно число се запазваше при последователни класирания, без да се променя. Но мисля, че отдавна е коригирано това.

  # 45
  • Мнения: 1 466
  Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук, но не намерих къде другаде да го задам. Искам да запиша сина си на градина от септември, но тъй като е с проблеми, ще съм благодарна на мнения и препоръки за подходяща такава.
  Синът ми в момента е на 2г. и 7м. Заради съдов инцидент в мозъка, получен вътреутробно, е с двигателен проблем, засягащ главно дясната ръка. Правим рехабилитация, нещата се подобряват, но все още фината моторика не е добре. Основно действа с лявата ръка, която е добре, като с дясната си помага. Отделно отключи епилепсия, която е без припадъци, но при гърч е необходимо веднага да му се постави лекарство. Откакто сменихме терапията, не е имал пристъпи, и се надяваме, че нещата са преодолени, но реших, че е важно да го спомена. Водя го и на логопед. Говори, но рядко прави изречения. Умствено е добре.
  Няма значение дали градината ще е държавна или частна. За мен е важно групите да са малки, учителите да са спокойни и разбрани, да има занимания по Монтесори (може и без това), да има медицинско лице, което при проблем да може да реагира адекватно, да има добър логопед, в случай че все още е необходима терапия, както и възможност за полудневни посещения, тъй като се налага да продължим рехабилитацията и занапред.

  Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 13:59 от Forest rain

  # 46
  • Мнения: 10
  Попитайте в ДГ "Кремена" Тракия


  # 47
  • Мнения: 10
  Моля за мнение за ДГ Зорница район Южен.

  # 48
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
  Попитайте в ДГ "Кремена" Тракия

  По-скоро “Велимира”- там има занимания по системата на Монтесори.  “Кремена” не е нищо особено.

  # 49
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  Говорете с директорката на Буратино. По Монтесори са. От тази година имат и психолог. Не знам как стои въпроса с логопед. Персонала са спокойни, винаги усмихнати и приветливи. Да кажем, че я сравнявам с друга градина, в която беше сина ми и атмосферата е в пъти по- добра. Във всяко едно отношение.

  # 50
  • Мнения: 1 074
  За критерия "малки групи" не мисля, че ще намерите резултат. Обикновено са по 27-28 деца, понякога дори и 30-32. А, за логопед ... ние сме втора група и до сега логопед не ни е посещавал, ходим си на частно, а дори миналата година госпожата ме убеждаваше, че е много рано за подобни занятия и си давам парите на вятъра. Аз пък не съм на това мнение!

  # 51
  • Мнения: 1 466
  Благодаря за мненията. Ще проуча изброените. Точно заради големите групи в държавните клоним повече към частна.
  pi_pi, моят син посещава логопед, откакто стана на 1г.и 6м. И на мен ми обясняваха, че е излишно, защото казваше думи по това време. Аз обаче прецених, че има нужда и се оказах права. Той не дъвчеше правилно и още беше на пюрета.
  Терапия може да се започне и при бебе (ако е налице индикация за проблем), като тогава е насочена предимно към правилното засукване, по- късно дъвчене, пиене от сламка и чаша, преодоляване на хипер или хипотонус на езика. Всички тези процеси имат връзка и с говора на по- късен етап. Не знам защо масово се смята, че детето трябва да е достигнало определена възраст, за да посещава логопед. Така се губи излишно време, особено при деца с определени увреждания, при които колкото по- рано се започне, толкова по- добре.

  Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 20:36 от Forest rain

  # 52
  • Мнения: 33
  Здравейте момичета! Моля за мнение за ДГ Малкият принц. Кои госпожи ще са тази година и ако някой има поглед върху отношението им. Благодаря предварително! 🤗

  # 53
  • Мнения: 24
  Здравейте мили дами. В голяма чуденка съм , в коя градина да кандидатствам : Кремена, Еделвайс,  Десислава или Таня Савичева?
  Незнам,  коя да избира,  моля за вашето мнение,  за да направите избора ми по лесен.  Благодаря ви предварително,  на всички отзовали се!

  # 54
  • Пловдив
  • Мнения: 5 287
  В Десислава тази година завършват Завездица - уникален персонал Blue Heart
  Плюс е, че и самата група е малка - капацитетът и е 20 деца.

  # 55
  • Мнения: 39
  Вероятно се включвам твърде късно, за да повлияя на избора ви, но все пак ми се иска да споделя. Малката ми дъщеря беше диагностицирана с епилепсия, за щастие се повлиява отлично от терапията и откакто е на Депакин, няма изменения в ЕЕГ-та. Въпреки това ни беше важно да има кой да ѝ дава сиропа, а и да реагира при евентуален проблем. Записахме я във филиала на „Малина“ (адреса на „Бугариево“, преди „Котаракът в чизми“), защото и сестра ѝ ходеше там. За късмет директорката се смени точно преди началото на учебната година и бяхме леко уплашени. Все пак в момента ситуацията е такава: директорката смята, че педагогическият персонал не може да дава лекарства (въпреки че става въпрос за предварително дозиран и изтеглен в еднократна спринцовка сироп), поради което това прави медицинската сестра. Също тя е уведомена за проблема, като в кабинета ѝ има предоставен от нас Диазепам с точни инструкции за дозиране и поставяне в случай на пристъп. Същевременно персоналът проявява голямо разбиране и досега проблеми не сме имали (детето обаче няма никакви други проблеми или заболявания, развива се нормално и говори отлично). Обучението в градината е по Монтесори, като имам наблюдения върху деца, които и в трета група не говорят - с тях се занимава логопед. Като цяло сме много доволни от градината.
  Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук, но не намерих къде другаде да го задам. Искам да запиша сина си на градина от септември, но тъй като е с проблеми, ще съм благодарна на мнения и препоръки за подходяща такава.
  Синът ми в момента е на 2г. и 7м. Заради съдов инцидент в мозъка, получен вътреутробно, е с двигателен проблем, засягащ главно дясната ръка. Правим рехабилитация, нещата се подобряват, но все още фината моторика не е добре. Основно действа с лявата ръка, която е добре, като с дясната си помага. Отделно отключи епилепсия, която е без припадъци, но при гърч е необходимо веднага да му се постави лекарство. Откакто сменихме терапията, не е имал пристъпи, и се надяваме, че нещата са преодолени, но реших, че е важно да го спомена. Водя го и на логопед. Говори, но рядко прави изречения. Умствено е добре.
  Няма значение дали градината ще е държавна или частна. За мен е важно групите да са малки, учителите да са спокойни и разбрани, да има занимания по Монтесори (може и без това), да има медицинско лице, което при проблем да може да реагира адекватно, да има добър логопед, в случай че все още е необходима терапия, както и възможност за полудневни посещения, тъй като се налага да продължим рехабилитацията и занапред.

  # 56
  • Мнения: 1 466
  Много благодаря за мнението. Друг човек също ми препоръча тази градина и ще се поинтересувам от нея. Синът ми няма гърчове вече, а лекарството го приема сутрин и вечер, така че няма да се налага да му го дават в градината.

  # 57
  • Мнения: 1
  Здравейте на всички! Предстои ни кандидатстване в ДГ в Пловдив. В район Централен сме. Моля ви за някакво инфо относно "Люляк", "Малкия принц" и "Каменица".

  # 58
  • Мнения: 283
  За Малкия принц ви трябват много връзки в общината. Или да си изкарате детето болно. С нормалния брой точки там не може да се класирате. На нас ни е първо желание, но бяхме "посъветвани" да се насочим към Каменица.
  Последно за Люляк чух добри отзиви.

  # 59
  • Мнения: 1
  Здравейте момичета. За първи път пиша в групата. Търся мнения за ЧДГ децата обичат монтесори-иванина. Ние имаме нужда от психолог и от логопед. Благодаря ви и лек ден!

  # 60
  • Мнения: 1 219
  Синът ми посещава ЧДГ децата обичат Монтесори от две до три годишна възраст. Мога спокойно да кажа, че детето сега в държавната детска градина (Люляк-филиала на Т.Търновски) се чувства в пъти по-добре!
  Приемат болни деца, персонала не е особено грижовен към децата - дори носа му нямаше кой да избърше, имахме проблеми, свързани с махането на памперса и искахме да се консултираме с някой - първо не срещнахме никакво съдействие, второ - проблемът ужасно много се задълбочи. Като цяло директорката и целия персонал се интересуват само от финансовата част или поне нашите впечатления са такива. Не съм убедена и че са способни да практикуват методите Монтесори. Много рядко изразявам толкова негативно мнение, но в случая просто няма нищо хубаво, което мога да кажа!

  # 61
  • Мнения: 61
  Здравейте
  Има ли някой с пресни отзиви за ДГ Весела, конкретно за учителките там?

  # 62
  • близо под тепетата
  • Мнения: 623
  Здравейте. Някой от вас има ли отзиви за фирмите, които предлагат допълнителни дейности в градините? От кой сте доволни , а от кой - не?
  В голяма чуденка съм към коя фирма да запиша дъщеря ни на английски език. Миналата година беше към Данивер, но изобщо не бях доволна.
  Чували ли сте мнения за Супер Старс? Клоня към тях или Стилянидис.

  # 63
  • Пловдив
  • Мнения: 5 287
  Наблюденията са ми от времето на баткото (5-6-7 години оттогава) - английски в градината от външна фирма - НЕ!
  ... То всъщност от тези дейности май само футбола е горе-долу ок

  # 64
  • Мнения: X
  Нито английскя, нито народните танци стават. А на Данивер вече нито една от дейностите не е за свят. Помня времето, когато бяха монополисти и беше горе-долу добро положението, преди 12-13 години. Не сте задължена да запишете детето на допълнителни дейности.

  # 65
  • ...
  • Мнения: 513
  Аз съм много доволна от английския език, мисля че фирмата се казваше Кронос, но просто учителката е много добра и децата научиха страшно много думи. Съжалявам, че няма друг спорт, освен футбол, защото е много по-удобно часовете да са докато детето е на градина.

  # 66
  • близо под тепетата
  • Мнения: 623
  Знам, че английският в градината не върши, но в школата, в която исках да я запиша няма група в тази възраст и остава за догодина. Може би тази година ще пропусне английския и догодина направо в школата.
  Иначе след работа почти нямам време да я водя някъде допълнително и затова исках да комбинирам курсовете в градинката.
  Evangeliya, при нас няма оферта от такава школа...
  Иначе в градината тази година има включена оферта за спортна програма Елемента към ФА Супер Старс. Лятото бяха организирали спортен празник на децата и по снимките и разказите като че ли на всички деца е харесало. Имало е пълзене, скачане, катерене, хвърляне, вдигане и пренасяне....все интересни неща, според мен Relaxed

  # 67
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
  Спортните занимания на Супер Старс са много добри. През лятото и моето дете посещаваше някои мероприятия, ходи на екскурзия. През учебната година е към школата, но не в ДГ.

  # 68
  • Мнения: 2 305
  Здравейте някакви мнения за ДГ Незабравка и Чучулига коя е по-добре?

  # 69
  • Мнения: 1 074
  Здравейте някакви мнения за ДГ Незабравка и Чучулига коя е по-добре?
  За коя възрастова група?

  # 70
  • Мнения: 2 305
  За първа група

  # 71
  • Мнения: 1 466
  Здравейте, по стечение на обстоятелствата не записах сина си на градина миналата година. Ще започне от тази, като през есента ще е вече на 4г.
  Знам, че ще е трудно да го класират, понеже шансовете директно за втора група са по- малки, затова имаме като резервен вариант и частна градина.
  Сега събирам мнения за градините в район Централен. Харесала съм "Майчина грижа". Знам, че там групите са по- малки. Също искам да попитам за ДГ "Каменица" и по- конкретно намиращите са на "Цар Борис III Обединител".
  Някой има ли отзиви за частна детска градина "Фамилия"?

  # 72
  • Мнения: 61
  Аз също се интересувам, излизат ли свободни места за 2ра група през годината? Някой да има поглед?
  И кои държавни градини в момента са с по-малки групи?

  # 73
  • ...
  • Мнения: 513
  Ние се местихме след 2ра група и без проблеми се намери място, но предполагам зависи района

  # 74
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
  В  почти всички градини има места за след всяка група. Много често се случва да бъде отписано по някое дете и да обявят мястото му. Дъщеря ми е в една от Монтесори градините и още в първа група бяха отписани 4 деца само в тяхната група. 3 от тях заминаха в чужбина да живеят. Обикновено ги обявяват с второто класиране за 1 група или в някое от следващите. Просто си следите желаната градина на всяко класиране и разбира се кандидатите, за да прецените какъв шанс имате с вашите точки. Сина ми го местих между 3 и 4 група без никакъв проблем,но той имаше много точки,защото сестра му беше вече записана там.

  # 75
  • Мнения: 283
  Здравейте, по стечение на обстоятелствата не записах сина си на градина миналата година. Ще започне от тази, като през есента ще е вече на 4г.
  Знам, че ще е трудно да го класират, понеже шансовете директно за втора група са по- малки, затова имаме като резервен вариант и частна градина.
  Сега събирам мнения за градините в район Централен. Харесала съм "Майчина грижа". Знам, че там групите са по- малки. Също искам да попитам за ДГ "Каменица" и по- конкретно намиращите са на "Цар Борис III Обединител".
  Някой има ли отзиви за частна детска градина "Фамилия"?
  Здравей! За тези, за които питаш, нищо конкретно не мога да кажа, освен това което съм чела и чула от познати. Мога да ти препоръчам обаче друга градина в района- Люляк, централна сграда. В момента синът ми е 1 група, много съм доволна от отношение, грижи, дейности, общо взето от всичко. Ако те интересува нещо конкретно- пиши.

  # 76
  • Мнения: 1 466
  poli_s, благодаря за информацията. Имаш предвид сградата на ул. "Екзарх Йосиф" ли?
  Би ли споделила колко горе- долу са децата в групата?

  # 77
  • Мнения: 283
  poli_s, благодаря за информацията. Имаш предвид сградата на ул. "Екзарх Йосиф" ли?
  Би ли споделила колко горе- долу са децата в групата?
  За тази сграда, да. Децата са доста- по списък 29. Не знам дали ще има свободно място, но екипът( поне нашата група) е уникален.

  # 78
  • Мнения: 61
  Не мога да разбера кога излизат места за всички групи? В момента например не намирам почти никъде за втора.

  [/b]
  Ние се местихме след 2ра група и без проблеми се намери място, но предполагам зависи района

  # 79
  • Мнения: X
  За втора група ще излезе място само, ако някое дете го отпишат. Следи редовно, по всяко време може да се случи.

  # 80
  • Мнения: 1 466
  Здравейте, търся отзиви за ДГ "Осми март" на бул. "Н. Вапцаров"80. Синът ми се пада да е втора група от септември. Досега не е посещавал ДГ.

  # 81
  • Пловдив
  • Мнения: 358
  Здравейте, детенцето ми ще е в 1-ва група през септември. Прочетох тази и предходната тема, но не открих информация за ДГ "Радост" в Съдийски. Чудя се м/у нея и Каменица, въпреки, че най-близо ми е "Чайка," но тя е в Източен и нямаме шанс. За трети избор ще оставя "Малкия принц", за там вероятно шансът ни ще е минимален. Та въпросите са ми може ли мнение за възпитателите, които ще поемат 1-ва група през есента в "Радост", а и за Каменица и Малкия принц? Какви са условията в сградата на "Радост"? Предвижда ли се ремонт на "Каменица"? Извеждат ли се децата на въздух (доколкото такъв може да се каже, че има в Пловдив)? Ще съм благодарна за всяко мение по въпросите ми, а и за всяко извън тях.

  # 82
  • Мнения: 1
  Здравейте!
  Тази есен предстои синът ми да започне да посещава детска градина. Трудно ни е да изберем, тъй като нямаме обратна връзка за нито една.
  Много благодарна бих била да прочета мнения за градините в кв. Смирненски.
  По-конкретно ме интересуват СВЕТЛА и РАЯ.
  Благодаря!

  # 83
  • ...
  • Мнения: 513
  Синът ми посещава Росица, сега е 4та група. Преместихме се от друг град и я посещава от 3та група. Като цяло съм доволна, много се занимаваха с децата, съжалявам, че сега изпусна толкова много от подготовката за училище. Няма голям избор на допълнителни дейности, за Светла знам, че има басейн, което си е плюс, но нямам идея дали е поддържан и как са уроците по плуване там.

  # 84
  • Мнения: 1 466
  Здравейте, търся отзиви за ДГ "Светлина" и ДГ "Перуника".

  # 85
  • Мнения: 1 486
  Още три дни и ще видим класирането.
  Дано поне за градина да ни огрее, защото с яслата бяхме на червено.

  # 86
  • Мнения: 1 858
  Здравейте! Писах в темата за яслите и градините в Пловдив, но да попитам и тук. Приеха детето ми в ДГ "Таня Савичева", имате ли впечатления за градината и за двете групи "Веселячета" и "Бон-бон"?

  # 87
  • пловдив
  • Мнения: 238
  Здравейте, искам да преместя детето ми от ДГ "червената шапчица" филиала, в друга градина.От септемри ще бъде 2-ра група и чакаме документи за одобрение за ресурсна помощ.Та въпроса ми е, къде в тракия мога да разчитам на адекватни учители, които биха били в полза на детето ми, което изостава само говорно, всичко останало е в норма, но в настоящата градина, предпочитат деца-войници, самостоятелни и не представляващи никаква трудност за персонала...

  # 88
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
  Във всички градини предпочитат деца, които не им създават затруднения 🤐🤦♀. Във Велимира, ако не се лъжа,  има групи обучаващи се по програма Монтесори, може би ще са в помощ на детето.

  # 89
  • Мнения: 1 858
  Съмнявам се, при Монтесори децата ги стимулират да са максимално самостоятелни и на тези, които изостават в умения като да си оправят сами леглото например им помагат другите деца, което пък често поражда недоволство у тях. Подчертавам, че това не са мои лични впечатления, а разказ на приятелка, чието дете е във Велимира.
  За съжаление, не мога да дам адекватен съвет и да споделя личен опит, но е най-добре да се обърнете и към логопед за допълнителна помощ и работа с детето.

  # 90
  • пловдив
  • Мнения: 238
  Ходим на логопед и правим барокамери, всички специалисти казват, че му е нужно още много малко за да се случат нещата, но това малко което трябва да дадът учителките в градината, не го получава

  # 91
  • Мнения: X
  Монтесори е подходящо точно за дечица с "проблеми" в развитието.

  # 92
  • Пловдив
  • Мнения: 5 287
  Това в държавните детски градини е много далеч от същността на Монтесори и всеки запознат с метода ще ви го каже

  # 93
  • Мнения: X
  Само не ми възхвалявайте прекалено метод на жена зарязала собствените си  деца, за да прокламира нещо си.
  Вече е твърде комерсиално. Не става.

  # 94
  • Мнения: 2 922
  Здравейте, търся отзиви за ДГ "Светлина" и ДГ "Перуника".
  Синът ми посещаваше Перуника. Изключително доволна съм от учителките. Дано е приключил строежът на новото крило

  # 95
  • Пловдив
  • Мнения: 358
  Само не ми възхвалявайте прекалено метод на жена зарязала собствените си  деца, за да прокламира нещо си.
  Вече е твърде комерсиално. Не става.
  Неоспорим факт. Всъщност, имала е само едно дете. Лично аз не съм убедена в "успехите" на методиката й, макар така сериозно рекламирана вече два века Hands V

  # 96
  • Пловдив
  • Мнения: 1 108
  Здравейте, някой с актуални отзиви от ДГ Майчина грижа, но в Стария град, мисля бившата Щурче?  Записах го вече, но нещо ме човърка отвътре Simple Smile

  # 97
  • Мнения: 389
  Здравейте.
  Може ли актуално мнение за ДГ Здравец в район Южен?
  Синът ми септември ще тръгва. Силно съм притеснена, защото все още е с памперс, а при записването директорът беше категоричен, че деца с памперс не приемат. Малкият категорично ми отказва да се доближи до гърнето или до тоалетната и просто нещата не се получават, до септември едва ли да настане някаква промяна, още повече, че имам съмнения, че детето е от аутистичния спектър.
  Моля за мнения дали наистина детето няма да тръгне ако е с памперс и има ли директорът законово основание за това.
  Благодаря.

  # 98
  • Мнения: 1 486
  Трябва да са без памперси, защото няма кой да ги сменя. Има един учител и една леля на 20 и няколко деца. Учителят се занимава с обучението, значи остава лелята да свърши всичко за всички деца. Няма как да смогне чисто физически. Потърсете психолог, ще Ви помогне за детето.

  # 99
  • Plovdiv
  • Мнения: 92
  Здравейте! Търся отзиви за ДГ Славей в р-н Север. Имам две момченца едното започва там в яслата, а другото в първа група. Благодаря!

  # 100
  • Мнения: 539
  Здравейте.
  Може ли актуално мнение за ДГ Здравец в район Южен?
  Синът ми септември ще тръгва. Силно съм притеснена, защото все още е с памперс, а при записването директорът беше категоричен, че деца с памперс не приемат. Малкият категорично ми отказва да се доближи до гърнето или до тоалетната и просто нещата не се получават, до септември едва ли да настане някаква промяна, още повече, че имам съмнения, че детето е от аутистичния спектър.
  Моля за мнения дали наистина детето няма да тръгне ако е с памперс и има ли директорът законово основание за това.
  Благодаря.
  Мисля, че няма законово основание да откажат посещения на деца, които са с памперс, но едно от изискванията е да са без памперс. В групите в Пловдив са по 26+ деца и наистина няма кой да се занимава със смяната на памперс и това може да доведе до цял ден с един памперс да стои. Моите и двете деца завършиха ДГ "Светлина" и при двете в първа група имаше деца, за които се носеха памперси за 1ва група  и протектори за чершафите за обедния сън. За няколко месеца ги махнаха, но не мисля, че е било с помощта на персонала. В ДГ нямаше гърнета, само малки тоалетни, предназначени специално за деца, които обаче не са с врати, само като клетки.
  Здравейте, търся отзиви за ДГ "Светлина" и ДГ "Перуника".
  И двете ми деца завършиха в ДГ Светлина. Малката тази година ще е първи клас, каката вече 5ти. Мога да кажа само хубави неща за целия персонал. И двете са ходели в сборни групи и познават всички учителки, нямаха проблем с нито една. Никога не са ни пресирали да не ги пускаме на сборни групи било през зимата или през лятото, защото госпожите си имали отпуска. Директорката е временна, няколко пъти вече се сменя от пенсионирането на Барбова и мога да кажа, че това е слабо звено, но учителите са с опит и това не се отрази в обгрижването и преподаването. Каката ни отиде отлично подготвена за първи клас (можеше да стои на едно място 30 мин и да вдига ръка, когато иска да каже нещо в клас и пр. дребни детайли, които се оказаха от съществено значение, освен чисто учебните - да може да разказва позната приказка, да разказва кратко по картинка, да познава всички букви и да сричкува, да смята до 10 с минимална подсказка с пръсти и пр.) Сега очаквам същото от малката, т.к. екипът беше почти същият. Нямаше дистанционно обучение, но пък госпожите си бяха взели почти целия материал преди обявяването на ИП. От май като пуснаха градините успяха да си вземат и останалите по 10-12 стр от помагалата, които бяха останали. Сградата е стара, има нужда от подобрения, няма басейн, играчките на двора ги смениха почти изцяло с нови дървени. Тържества се правят за родителите само веднъж годишно, но за самите деца без присъствие на родителите имаше за всеки празник като в началните групи децата са повече зрители, докато в четвърта група на ротационен принцип се изнасяха тържества пред останалите групи. Веднъж месечно горе-долу имат театър, който се заплаща от родителите. Външните занимания са основно на Данивер, танците са горе-долу ок - кака Любче ги води, английският също беше добре, но не помня името на г-жата и спорт имаше до преди една година от типа на Елемента, което беше най-интересната част от външните занимания. Всички правят по един открит урок в края на годината. 2020/21 са две първи групи като едната се води от Гледачева/Николова, а другата Русева/Пеева, но мисля, че Пеева се пенсионира тази година. И от двете групи има отлични отзиви и постоянно се вижда какво се работи от децата, окачено на таблата пред групата. И четирите учителки винаги са били на разположение на родителите с информация за развитието на децата им като Пеева и Николова като че ли нямаше и нужда да ги питаш, те си те посрещаха/изпращаха с наблюденията си. Работят по учебните помагала на Просвета, като предишния випуск завърши с тези на Слово и за малката купихме по едно допълнително помагало на Слово за финна моторика, която не е застъпена много добре в помагалата на Просвета, а е важно след това за писането на буквите в първи клас. Нямат логопед в градината в момента, Барбова беше логопед и за предишния випуск тя поемаше и обследваше децата, за този на малката има външен за градината. Не знам доколко е добра, но в групата на малката имаше деца с проблеми, които страшно много напреднаха от първа до четвърта група, естествено не само благодарение на логопед в градината, но и с много подкрепа и помощ и от страна на учителките в групите. Стана доста дълго, но се надявам да е полезно и за следващите.

  # 101
  • Мнения: 389
  В Светлина са казали на моя приятелка, че не е проблем памперса, явно на някои места правят компромиси.
  При нас нещата са в положителна насока, научи се да пишка прав на кукуто, казва си, даже през нощта се буди и иска на гърнето да пишка, хем е с памперс. Голямата работа обаче е много зор, тръшкане, стискане с дни, пълен отказ.

  # 102
  • Мнения: 2
  Здравейте някой да изкаже мнение за ПГ групата на Данов Понеже в момента сме там и скам да го преместя в ЧДГ “Джой” и за там искам отзиви.....🤔също така четох и за ОУ “Васил Левски “Пловдив че имало ПГ и там хубави неща чета моля ви мами помощ .....

  # 103
  • Мнения: 2 922
  Моят син е в Хр. Г. Данов. Прави ми впечатление, че преимуществено се занимават с математика и имат твърде много ненужни (лично мнение) часове музика. Не знам така ли им е заложено и по програмата, но по време на дистанционното обучение през ден събирахме и изваждахме до 10, а буквите останаха на заден план, което за мен не е нормално. Вкъщи гледаме да се занимаваме с него, за да компенсираме

  # 104
  • Мнения: 246
  Здравейте,може ли да ми препоръчате ЧДГ от която сте доволни ? Благодаря Simple Smile

  # 105
  • Мнения: 2
  Здравейте,може ли да ми препоръчате ЧДГ от която сте доволни ? Благодаря Simple Smile
  Здравейте,може ли да ми препоръчате ЧДГ от която сте доволни ? Благодаря Simple Smile
  В момента моят син е в ЧДГ “Джой” в гр.Пловдив и сме доволни 🙂😇

  # 106
  • Bulgaria
  • Мнения: 4 054
  Здравейте! Има ли някъде списък на детските градини, които работят по метода Монтесори?

  # 107
  • Мнения: 246
  Здравейте,дами Simple Smile Няма да поставям две ваксини на моето момченце и това няма да ми посволи да го запиша на ДГ и търся частна която не е задължително да има ваксини. Няма да му поставям само реимунизациите.

  # 108
  • Мнения: 86
  Здравейте!
  Един, може би, глупав въпрос, но ще го задам Simple Smile Ако детето има малък брой точки, при подреждането на желанията, трябва ли да сложа желаната от нас градина на четвърто или пето място или си я пиша на първо? Защото виждам, че за всяко следващо желание, точките за прием са по-малко. Или аз се бъркам?

  # 109
  • Мнения: 1 858
  В това няма никаква логика. Първо, не се разпростирайте с много желания, защото и без това малкото точки, ще намалеят. Второ, подрежда се от най-желаната градина. До голяма степен важно е и случайното число, което ще Ви се падне, но то не зависи от Вас, а и май няма как да разберете какво е преди да излязат резултатите от класиранията. Успех!

  # 110
  • Мнения: 86
  Благодаря Sweat

  # 111
  • Мнения: 735
  Здравейте  , остава малко време до класирането за 1-ва група ДГ . Район  Южен сме с 18.5 точки и се колебая между 8-март на вапцаров и светлина . Бихте ли споделили личен опит или наблюдение от двете гранини ? Благодаря

  # 112
  • Мнения: 539
  Светлина на Южен или филиала, който беше бившата Надежда?
  С двете си деца съм пътувала в продължение на 8 години до Светлина на Южен (основна сграда, а не в апартаментите) и пак бих пътувала за нашите си госпожи. Децата ми получиха много добра подготовка за първи клас и при двете почти не го усетих. Базата не е нова, но е съобразена с изискванията за пространство от едно време. Някъде из темата бях писала преди доста подробно за условията (нямат басейн, но имат салон, вътрешен двор с маркировка за безопасност на движението). Външният двор е с подменени вече изцяло играчки от новите, дървени, които се надявам и да поддържат за вбъдеще. Бившата Надежда са филиал на Светлина от няколко години, но продължават да се намират в апартаменти в блоковете и да пресичат улицата, за да стигнат до площадката си, така че ако сравнявате филиалите на 8ми март и Светлина, които и двата са подблокови, по-добре е 8ми март (поне площадката им е веднага пред блока и не пресичат нищо, така че имат и по-голям шанс да ги извеждат навън и при нетолкова топло време.)

  # 113
  • Мнения: 573
  Здравейте,може ли мнения за градините в район Източен,за сега сме се спряли на първо място на Чайка,но сякъш нещо ме дърпа повече към Детелина и се чудя коя да пиша на първо желание.Има ли някой в темата с впечатления?

  # 114
  • Мнения: 61
  Детелина е супер

  Здравейте,може ли мнения за градините в район Източен,за сега сме се спряли на първо място на Чайка,но сякъш нещо ме дърпа повече към Детелина и се чудя коя да пиша на първо желание.Има ли някой в темата с впечатления?

  # 115
  • Мнения: 86
  Здравейте!
  Някой може ли да изкаже актуално мнение за Таня Савичева и Еделвайс в Тракия?
  Благодаря!

  Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:07 от Sue61

  # 116
  • Пловдив
  • Мнения: 521
  Здравейте. Може ли отзиви за "Валентина", "Албена", "Котаракът в чизми" и ЧДГ "Дъга от мечти"? Особено ме интересуват мнения за преподавателите, които ще водят 4-та група от септември. Дъщеря ми ще бъде първа група от следващата година и се колебая между тези градини. Благодаря предварително!

  # 117
  • Мнения: 12
  Здравейте. Моля за мнения относно ДГ Дъга, кв.Кършияка- отношение и грижа за децата, база. Интересува ме също и конкретно мнения за г-жа Петрова и г-жа Кунчева. Прегледах стари теми, но информацията е от преди много години.
  Благодаря.
  Прекрасен ден.

  # 118
  • Мнения: 398
  Здравейте!
  Някой може ли да изкаже актуално мнение за Таня Савичева и Еделвайс в Тракия?
  Благодаря!
  За Еделвайс мога да дам мнение. Госпожите са много добри, за вече четвърта година не мога да се оплача от нищо, откъм отношение... същото се отнася и за директорката, много добър човек, влизала ми е в положение за някои неща през годините.
  Имам позната, на която детето е в Таня Савичева, не съм чула да се оплаче.

  # 119
  • Мнения: 86
  Здравейте!
  Някой може ли да изкаже актуално мнение за Таня Савичева и Еделвайс в Тракия?
  Благодаря!
  За Еделвайс мога да дам мнение. Госпожите са много добри, за вече четвърта година не мога да се оплача от нищо, откъм отношение... същото се отнася и за директорката, много добър човек, влизала ми е в положение за някои неща през годините.
  Имам позната, на която детето е в Таня Савичева, не съм чула да се оплаче.

  Благодаря за отговора Simple Smile

  Общи условия

  Активация на акаунт