Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

 • 38 475
 • 311
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Заповядайте в новата тема за гр. Пловдив!
Успешен прием за всички дребосъци!


Тази тема е за:
- дискусии за прием в ясли и детски градини за настоящия и следващи набори
- общи неща, валидни за прием, разпоредби и т.н. за яслите и детските градини в целия град
- обмяна на информация за документи, срокове и прочее

Тази тема НЕ Е за:
- "отчетни" по набори, по градини и прочее - има си подфорум за това
- "Какво мислите за тази ясла/градина" - има си теми за това
- за общи въпроси като "Какво да носи в раничката" - има си теми за това
- за размяна на реплики и дуплики, които нямат общо с темата и трябва да се разменят на лични съобщения между потребителите
- за спам, чат и прочее немодератороугодни занимания

Система за електронно централизирано класиране за прием на децата в
в общинските детски ясли, целодневни детски градини и обединени детски
заведения на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ: http://dz-priem.plovdiv.bg/
Ръководство за родителя
Информация за набор 2017 година
Скрит текст:
За родените през 2017 година деца, които навършват 3-годишна възраст през 2020 г. и следва да постъпят в първа възрастова група в детските градини през учебната 2020/2021 г., първото основно класиране ще е на 14 май 2020 г. Свободните места за него ще бъдат публикувани в срок до 8 януари 2020 г. вкл. на сайта на системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски ясли и детски градини на територията на Община Пловдив /dz-priem.plovdiv.bg/. Препоръчваме на родителите да кандидатстват след като се запознаят с публикуваните свободни места.

Крайният срок за подаване на заявленията по електронен път за новосформираните първи групи е 12.05.2020 г. За родителите, които нямат достъп до интернет, е предвидено подаване на заявления на хартиен носител при директорите на детските градини, които са първо желание за прием (за тях крайният срок е 11.05.2020 г.). По-ранната регистрация не дава предимство при класиране. При промяна на обстоятелствата, посочени в заявлението, родителят е длъжен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал заявлението.
График на предвидените класирания за 2020 година
Линк към Често задавани въпроси и отговри, където може да намери … ата Ви информация

# 1
 • Мнения: X
Здравейте, зачетох се в старата тема и оставам с впечатлението, че на пролетните бебчета е доста трудно да се класират, ако искат да тръгнат около втората годинка,  защото изпускат голямото класиране за септември.
Въпросът ми е към майките, които са подавали документи извън голямото класиране, колко време чакахте да ви приемат в желаната от вас ясла?

# 2
 • Мнения: 1 703
Да, дъщеря ми е пролетно бебе- през март, навърши 2 миналата година, от февруари започнах да кандидатствам, до август не я приеха. Накрая я записах в Изгрев - ОДЗ "Щастливо детство". Доволна съм, персоналът е прекрасен.

# 3
 • Мнения: X
Здравейте, за първи път ще кандидатстваме, колебая се между две градини и се чудя, ако ни приемат в първата, мога ли да се откажа и да се запиша във втората или където те приемат - там?

# 4
 • Мнения: X
Много добре обмислете първото желание, защото ако приемат детето и не го запишете в срок, на следващото класиране остават много малко места, ако въобще останат свободни.
Аз също се колебаех между две градини, писах на първо желание тази, в която се разкриваха две групи и местата не бяха 19, а 38 за класиране на общо основание. Имах стандартния брой точки, без никакви преференции и прецених, че така шансът ми за прием на детето се удвоява. Не съжалявам за избора си, без това разстоянието между двете беше една пресечка, а условията бяха идентични.
Успех!

# 5
 • Мнения: X
Благодаря!

# 6
 • Мнения: 2 988
Здравейте. Моето дете през май прави 2 години и започнах да следя за свободни места в яслите. Искам да го пусна от септември, но дали ще стане не знам. Имате ли представа дали тръгването може да се отложи и ако да с колко?

# 7
 • Мнения: X
През септември шансовете са най-големи. Ако го приемат и го запишеш, трябва да тръгне реално в рамките на следващите седмици. Може да се отлага по здравословни причини, но всичко зависи от директора на яслата/ОДЗ-то и не може да се отлага безкрайно. Ако не искаш да тръгне сега, подай документи чак за масовия прием в края на лятото. Просто следи в желаната ясла, кога ще обявят големия брой места. Не говорим за 2-3… а за поне 10-12, ако е ОДЗ и доста повече, ако е ясла. Не забравяй, че ако го приемат и не го запишеш, имаше някакъв наказателен срок, в който не може да се кандидатства, докато не изтече, но съм забравила как стоят нещата, а и мисля, че се налага след второ незаписване на прието дете. Провери, за да не те подведа.

# 8
 • Мнения: 2 988
Много благодаря за информацията. Засега първо ще огледам местоположението на яслите и ще събера малко информация. Пък после ще видим

# 9
 • Мнения: X
Класирането за есента не излиза ли през Май? Аз нещо се обърках.... В рамките на следващите седмици от излизането на класирането ли трябва да се запише детето? И аз искам да го пусна чак на есен, нали сега трябва да кандидатстваме?

# 10
 • Мнения: X
През май е кандидатстването за новосформираните групи в детските градини. Didi i Mitko питаше за ясли. Погледнете календара с дейностите.

За детските ясли се подават след обявяването на местата, в текущия месец, за следващия.

# 11
 • Мнения: 1 703
Приеха детето в Десислава. Впечатления да споделите!

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 6 260
Двете ми деца завършиха там, едното - тази година. Изключително доволна съм.
В която и от двете първи групи да запишете детето си, няма да съжалявате, но аз лично съм пристрастена към Калинка Simple Smile

# 13
 • Мнения: 1 978
Здравейте! Приеха детето ми в ДГ "Таня Савичева", имате ли впечатления за градината и за двете групи "Веселячета" и "Бон-бон"?

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 52
Здравейте, не открих никъде тема, затова бих искала да попитам тук за някоя добра ясла в Кършияка. Искам да пусна сина ми през септември, но не съм сигурна кога да кандидатсвам за да бъде приет до тогава. Бих била благодарна ако ме насочите относно дати. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт