Прием в ясли и детски градини в Пловдив - 7

• 56 309
  • 472
  •   1
Отговори
# 465
И моето дете е в градина в Изгрев. Деси, може би дори са в една и съща с твоето, обаче още на първата родителска среща директорката каза, че градината си има всичко и не е нужно да се събират доброволно каквито и да е суми по обновяване. Озадачена съм какви са тези суми, които се събират по други места.
При нас всеки месец има театър и основно за такива неща събираме, но аз още не съм давала пари, понеже моето все болно се оказва.

# 466
  • Пловдив
Да, вероятно децата са в една и съща градина 🙂

Наистина това са големи суми, аз и не виждам какво толкова биха купували/подновявали, като последните години повечето се стегнаха с проекти.
Из някои райони базите са топ изпълнение.

# 467
Обобщено, че не е за подробности...
Има родител купил неща да речем за около между 3-5 хил.,  като не се интересувам, го научавам в движение. Това е основното, което върти суетнята  на персонала.
После постоянно се пускат инициативи от семейството съгласувани съответно в тесен кръг, последното разбуни мълчанието и предизвика реакция.
Не се разбира смисъла и доводите, че по принцип никой не е против, а момента не е подходящ и е редно да изговорят с другите
Искат да го купят еднолично дори.
Аз честно казано съм против такава показана благотворителност, която се бие с лични интереси.
Тепърва ще дискутираме, като в небрано лозе съм.
Виждала съм богати хора да дават и да искат изрично да са невидими, без снимки, обяснения, такова чудо не съм

# 468
  • Пловдив
Ооо, такива "туземци" пък изобщо не бих ги отразила. Като имат да наливат.
В цялостен план изобщо не мисля, че е работа на родителите да оправят /във всякакъв смисъл/ общински учреждения, пък били те и градините, където учат децата ни. В края на краищата 101 институции лежат и получават заплати благодарение на тях - ами да правят те нещо по въпроса.

Лично аз нямам против за някой консуматив, за преживяване на децата...но   за подобни неща едва ли ще съм ентусиазирана, да не говоря, че такива суми не ме бият през ръцете, че да се чудя за какво да ги дам.

# 469
Безумно е как се ентусиазират родители да ремонтират базата и да купуват какво ли не, а никой не повдига въпроса за дневния режим на децата, който не е променян от 30 години. Не се коментират най-важните неща, какво правят децата там, освен да попълват заветните тетрадки? Продължава да битува за нормално да лежат по 3 часа на обяд в леглата, въпреки че всички знаем, че не е редно, както и да не излизат навън с месеци.

# 470
Безумно е как се ентусиазират родители да ремонтират базата и да купуват какво ли не, а никой не повдига въпроса за дневния режим на децата, който не е променян от 30 години. Не се коментират най-важните неща, какво правят децата там, освен да попълват заветните тетрадки? Продължава да битува за нормално да лежат по 3 часа на обяд в леглата, въпреки че всички знаем, че не е редно, както и да не излизат навън с месеци.

# 471
  • Пловдив
Ей, това неизлизане най-ме дразни. Но и много родители са против при по-хладни дни.

# 472
При нас отдавна никой не ги е изкарвал, когато се постави въпроса вече персонала има позиция, защото се пазят всячески, иначе не

Помогнахте ми да си проветря главата.
На мен приключенците не ми пречат, където са решили да поправят всеки отчупен ъгъл на стената, а момента, в който се унасят и започват да са вещи за всичко.
Почват да бълват занимания как да е по-весело на децата, вече и при нас имат виждане над работния процес, получава се някаква безспирна въртележка.
Границите никой не ги слага, дори от възпитание, че става досадно, щом е поправил стената е благодетел и не може да му се откаже, защото му оформили документ и всичко си е законно.
Учителите негласно вземат страна, напрежението витае

Поне виждам, че и при други се спори и има караници, когато е нужно общо решение

Общи условия

Активация на акаунт