Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 87 470
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
... Имайте предвид обаче, че всички петна трябва да се третират предварително. Да, всичко е бяло и свежо, но петната Ленор не ги премахва като Персил или Ариел.

Ето това вече е точно мнение. Не знам защо се захласнахте в Ленора за пране. Пробвах го. Далече е от немския Ариел и като изпиране, и като дълготрайност на аромат, и като действие върху тъканите. По-скоро П§Г се опитват да възвърнат загубените пазарни позиции на Даш в Германия след издънката със смяната на продукта. Не е нещо революционно, камо ли да се избиват да го купуват с огромни опашки изнервени немските домакини Mr. Green

Дедо  ,  не  искам   да звуча опортюнистично  ,  но  щe отбележа  , че  праха  на  ленор  за  бяло е  доста   силен .  С течен   за   бяло  не   съм   прала , само  с  течен  за  цветно - но  пък  аз  и половинката  нямаме  деца  ,  та  върху  какви  да е  упорити петна   трудно   ще пробваме .  Но   за бяло  определено  прахът  може  да  конкурира  Ариел  на  прах. Така  мисля  след първите   опити.  А  за реакциите   на  немските  домакини  Wink -  не си  прав -  отвори   немските  форуми  и  ще  видиш.  Май   някъде  по-  напред  бях  пуснала  един   такъв. Беше  охкане  и  ахкане  Laughing

За   петна  -   с две   ръце препоръчвам   Сил -   под  формата   на  гел, спрей   или аерозол . Ако  не  ме   лъжеше   мисълта   имаха и  Flecken tabs.  Няма    нещо  по-силно  от сил .

# 316
Бързо да минава карантината, от каквото и да е Peace.../хи-хи, да не е шарка - мен ме повтори на стари години, затова се смея, не че нещо де hahaha.../

Точно шарка.  Whistling  Знаеш ли, струва ми се, че някъде из темите за варицелата бях срещал твой пост, където казваше, че те е повторила. Много странно ми се струва това. Принципно човек не може да кара два пъти една и съща шарка. Има различни видове - да не си карала някаква друга преди? Специално за варицелата, ако я е прекарал човек, може да се разболее от херпис зостер, защото причинителят и на двете заболявания е един и същи вирус - варицела зостер. Но хайде да не спамя темата... Просто ми се стори странно. Ако наистина те е повторило, значи влизаш в графа "прецеденти".  Laughing  Човешкия организъм е непредсказуем така че всичко е възможно.

Значи Савекс събира фенове, а? Дали аз ви внуших, че го бива, или наистина го бива?

Наистина го бива! Тва е положението. Гледам си разни бели тениски, бели блузи, чаршафи с преобладаващо бяло - светят. Какво мога да кажа? Кво като е Savex! Savex ама пере! Виж, онзи Urban беше простотия, но този Premium White явно са го "барнали".

# 317
  • ГОре на черешата...
Ако наистина те е повторило, значи влизаш в графа "прецеденти".  Laughing  Човешкия организъм е непредсказуем така че всичко е възможно.

Мхъм, повтори ме, и още как Twisted Evil.
Точно мен си срещал - голямо наблюдение и ровене из старите бумаги падна в инфекциозното и накрая си признаха - да, може, имунитет при варицелата трае около 25 години. При мен бяха минали повече, а като малка съм я изкарала много леко - с няколко пъпки и явно не съм си изградила много добър имунитет. Ама на 31 така се опъпчиииих, стой та гледай ooooh!.
Сега чакам с интерес и малкият син да я изкара, нищо чудно аз тогава да потретя Whistling.
За сведение ММ не я е карал никога - нито той, нито с брат си, нито с нашия син , нито с мен. Сигурна съм, че и с малкия няма да я изкара. Пфу Crossing Arms.

# 318
Наистина го бива! Тва е положението. Гледам си разни бели тениски, бели блузи, чаршафи с преобладаващо бяло - светят. Какво мога да кажа? Кво като е Savex! Savex ама пере! Виж, онзи Urban беше простотия, но този Premium White явно са го "барнали".

Моля Ви се поплювайте го да не го развалят  Laughing Аз първа го бях похвалила на Guess Who още щом го пуснаха и съм много щастлива, че го е пробвала и е останала доволна, а също и Вие. Hug

# 319
Гес,
няма да цитирам, щото станаха много големи цветни Laughing чаршафи.
Опитах се да се "разберем", но ти едно си знаеш, едно си баеш.
Хайде да опростим нещата, защото ще досадим на момичетата. Кажи как се превежда същността на коментирания препарат Гранд максимо/на полски, английски, български/. После кажи дали е означен, че е за бяло, после дали отговаря на предназначението и накрая дали върши тази работа.
Така ще отговориш сама на последните си въпроси - концепцията на продукта е против петна, правят го химици като препарат против петна, но излиза такъв за избелване. Съставът не скрит, но продукта не е това, за което е обявен, затова го нарекох имитация. И няма проблем хората да търсят избелващ, но е лошо, когато поради алчност се забуждават от търговеца. Не би имало проблем, ако вместо обявен активатор за премахване на петна им се каже - избелващ препарат.

Държа да отговориш как е преводът на препарата от полския сертификат и как е позициониран на пазара в Кауфланд, дали върши работата за която е обявен, а после минаваме на лични Laughing

# 320
Червеното беше, за да се отличава моят коментар от това, което си написал ти. Със същия успех можеше да е в зелено. Какво толкова се засегна?

Преводът е: "прах за премахване на петна за бели и цветни тъкани". Така е позициониран в Кауфланд. Продуктът е точно това, за което е представен - прах за премахване на петна. Защо да излиза такъв за избелване? Премахва петната чрез активен кислород. Не можеш ги пипна в това отношение.
Дали върши работа - вероятно да. Щом избелва, значи би трябвало да маха и петна, които се премахват чрез избелване.

Ти си принципен човек, но никъде няма стандарт какво трябва да съдържа един препарат за премахване на петна, за да наречеш този специално "имитация". Вероятно не е толкова добър като Вениш, Ариел, Сил и т.н. Това, какъв е съставът, си го решава производителят (поръчителят в случая), а купувачът купува като гледа, чете и преценява, че това, което купува, е нужното му.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 23:39 от Guess Who

# 321
Eee, Гес, най-сетне!
Ама защо толкова трудно бре. От девет реки вода да търся, че да се съгласиш накрая. И думите ти с ченгел да вадя. Хайде да обобщим на какво се съгласихме Laughing
Според производител и според Кауфланд това е препарат за премахване на петна за бяло и цветно. Нали?
Обаче не става за цветно според теб и мен /ти каза, че само избелва/ и не маха петна / заедно казахме кои 4-5 съставки ги няма и ти Laughing ги посочи като необходими за това, както намери и документ/.
Това не е добре, нали?

Вметката ти за стандарт не е на място. Според теб ако искат и само сода за бъчви могат да сложат производителите, така ли?  Laughing  В таз връзка, защо не коментира какво има в същия този препарат на същия производител, но с тяхната си марка, а не с кауфландската

Остана само едно различие между нас - аз мисля, че препарата не си заслужава парите, колкото и да е евтин, защото не е това, за което се преставя/ дори ще развали някои тъкани цветни/. А ти си доволна, защото се дава на хората нещо евтино, макар и не точно по предназначение.

# 322
Ако наистина те е повторило, значи влизаш в графа "прецеденти".  Laughing  Човешкия организъм е непредсказуем така че всичко е възможно.

Мхъм, повтори ме, и още как Twisted Evil.
Точно мен си срещал - голямо наблюдение и ровене из старите бумаги падна в инфекциозното и накрая си признаха - да, може, имунитет при варицелата трае около 25 години. При мен бяха минали повече, а като малка съм я изкарала много леко - с няколко пъпки и явно не съм си изградила много добър имунитет. Ама на 31 така се опъпчиииих, стой та гледай ooooh!.
Сега чакам с интерес и малкият син да я изкара, нищо чудно аз тогава да потретя Whistling.
За сведение ММ не я е карал никога - нито той, нито с брат си, нито с нашия син , нито с мен. Сигурна съм, че и с малкия няма да я изкара. Пфу Crossing Arms.

Не си единстевният прецедент.  Laughing Най-близката ми дружка я повтори на 24 години, зарази се от племенницата си. Родителите и са лекари и са сигурни, че я е карала като дете, но ето...  Доста тежко протече и при нея, с много обриви и сърбежи.
И за да не съм офтопик:

За   петна  -   с две   ръце препоръчвам   Сил -   под  формата   на  гел, спрей   или аерозол . Ако  не  ме   лъжеше   мисълта   имаха и  Flecken tabs.  Няма    нещо  по-силно  от сил .

Подкрепям също с две ръце! Аз съм го ползвала само под фрмата на гел, но е незаменим за петна!  Peace

# 323
  • София
Дайте снимка на тоз Сил, че ме хвърлихте в размисъл - виждала ли съм го или не съм  Rolling Eyes

# 324
Дайте снимка на тоз Сил, че ме хвърлихте в размисъл - виждала ли съм го или не съм  Rolling Eyes

само в паралния внос може да го срещнеш, но и там не е много разпространен

https://www.google.com/search?q=sil+flecken&hl=bg&rls=co … AToV1yei1BqbQ8LgK

# 325
  • София
Благодаря ти, Енито  Heart Eyes Мисля, че съм го виждала, сега остава само да се сетя къде Blush

# 326
Eee, Гес, най-сетне!
Ама защо толкова трудно бре. От девет реки вода да търся, че да се съгласиш накрая. И думите ти с ченгел да вадя. Хайде да обобщим на какво се съгласихме Laughing
Според производител и според Кауфланд това е препарат за премахване на петна за бяло и цветно. Нали?
Обаче не става за цветно според теб и мен /ти каза, че само избелва/ и не маха петна / заедно казахме кои 4-5 съставки ги няма и ти Laughing ги посочи като необходими за това, както намери и документ/.
Това не е добре, нали?

Вметката ти за стандарт не е на място. Според теб ако искат и само сода за бъчви могат да сложат производителите, така ли?  Laughing  В таз връзка, защо не коментира какво има в същия този препарат на същия производител, но с тяхната си марка, а не с кауфландската

Остана само едно различие между нас - аз мисля, че препарата не си заслужава парите, колкото и да е евтин, защото не е това, за което се преставя/ дори ще развали някои тъкани цветни/. А ти си доволна, защото се дава на хората нещо евтино, макар и не точно по предназначение.
Е, Дедо, ти писа, че не е възможно да има препарат за премахване на петна, който да съдържа само активен кислород, а аз ти намерих доказателства, че може да има такъв и има. Отделен е въпросът, че ти твърдиш, че препарат само с активен кислород не е за премахване на петна. Това какво е тогава? Че е и немско. Отделно обаче се информирай има ли препарат за премхване на петна без активен кислород и ще ти щракне, че той е ключът. Ензимите ги има в праха, ПАВ - също, и то в доволни количества.
Какво извърташ сега, че съм намерила доказателство едва ли не, че такъв продукт трябва да съдържа и ПАВ, ензими и т.н.?
Оттам-нататък всичко друго е въпрос на интерпретация: ама имитация ли е, ама орязан ли е, ама за какво е представен, а пък не е, ама кой е алчен и измамник, ама струва ли си парите...
Сода за бъчви. Joy Може, що не.

Кажи сега за новия Ариел 3D. Ще го бъде ли на запад, или е само за нас?

# 327
Добре сега Гес,Дедо,да го ползваме ли този Гранд Максима или не? Mr. Green смисъл - няма нищо вредно в него  въпреки,че е "Имитация",нали?НО пък може и да не свърши работата,за която е взет,така ли?

# 328
Добре сега Гес,Дедо,да го ползваме ли този Гранд Максима или не? Mr. Green смисъл - няма нищо вредно в него  въпреки,че е "Имитация",нали?НО пък може и да не свърши работата,за която е взет,така ли?
The choice is yours.

# 329
  • Варна - Черна гора
Влизам в темата с молба за помощ от приятел.
В актуалната брошура на Masoutis (стр.60)
този Диксан - 64 пранета е на цена 13,90 Е

Питането ми е за бяло или цветно е и дали си струва като цяло? На стр.64 има Ариел.
Кой от праховете ще ме посъветвате да си поръчам да ми купят (за Скипа не ще и питане, него съм го поръчала вече)

Общи условия

Активация на акаунт