Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 87 475
  • 777
  •   1
Отговори
# 330
Добре сега Гес,Дедо,да го ползваме ли този Гранд Максима или не? Mr. Green смисъл - няма нищо вредно в него  въпреки,че е "Имитация",нали?НО пък може и да не свърши работата,за която е взет,така ли?
The choice is yours.

Е,да де!мой е избора,но след всичко казано съвсем се обърках и затова питам! Няма нищо вредно все пак в него,въпреки,че беше наречен "имитация"?

# 331
Не, нищо вредно няма в него. Дедо има друго предвид, като казва "имитация" и не е съвсем точен с това определение. Съдържа избелители на кислородна основа. Аз го ползвам и нямам повредени дрехи.

# 332
Влизам в темата с молба за помощ от приятел.
В актуалната брошура на Masoutis (стр.60)
този Диксан - 64 пранета е на цена 13,90 Е

Питането ми е за бяло или цветно е и дали си струва като цяло? На стр.64 има Ариел.
Кой от праховете ще ме посъветвате да си поръчам да ми купят (за Скипа не ще и питане, него съм го поръчала вече)
Ах, как искам да живея близо до Гърция. Досега колко сервиза за хранене щях да имам като подарък към прахове...
Този гел е универсален, т.е. става за бяло и устойчиви цветове. Струва си: и цената е добра, и продуктът е хубав. Мен ако питаш, вземи и един Ариел. Само не се вижда за колко пранета е.

# 333
Добре сега Гес,Дедо,да го ползваме ли този Гранд Максима или не? Mr. Green смисъл - няма нищо вредно в него  въпреки,че е "Имитация",нали?НО пък може и да не свърши работата,за която е взет,така ли?
The choice is yours.

Е,да де!мой е избора,но след всичко казано съвсем се обърках и затова питам! Няма нищо вредно все пак в него,въпреки,че беше наречен "имитация"?

Ползвай си го за избелване на бели тъкани, кърпи, на бели чаршафи или на такива с преобладаващо бяло ако имаш. Какъв е проблема? Според мен в тази си роля препаратът ще си свърши работата. За премахване на петна има най-различни спрейове, които също вършат работа. Аз като имам петно третирам предварително с препарат. Не знам доколко прахчето с активен кислород премахва петна, аз лично не го използвам за тази цел. Според мен дилемата с тези прахчета е никаква.  Laughing

# 334
Влизам в темата с молба за помощ от приятел.
В актуалната брошура на Masoutis (стр.60)
този Диксан - 64 пранета е на цена 13,90 Е

Питането ми е за бяло или цветно е и дали си струва като цяло? На стр.64 има Ариел.
Кой от праховете ще ме посъветвате да си поръчам да ми купят (за Скипа не ще и питане, него съм го поръчала вече)

С такъв пера в момента, моят е с аромат на лавандула. Ползвам го за цветно пране и съм доволна.

# 335
  • Варна - Черна гора
Благодаря Guess Who и Pipi_  bouquet
И аз си мечтая да живея близо до Гърция (де им е бил умът на баба и дядо да се преселят от Сандански в Баня Карловско, сега щях да си пазаря на воля) , ама съм близо до ... Румъния  Mr. Green

# 336
Здравейте,

Взех си Dash спрей за петна и досега си играх да превеждам инструкциите отзад на етикета чрез google преводача. Едно не ми стана ясно:
non utilizzare il prodotto su capi lavabili esclusivamente a secco, което се превежда като
Do not use the product on washable garments only dry

Не мога да му хвана смисъла, моля за помощ за превода! Искам да ползвам препарата за едни петна от водни боички и много се надявам да свърши работа.

(Ако имате идеи за третиране на петна от водни боички, казвайте!)

# 337
От Гоуглето:  Wink

"Петна от водни бои се чистят със спирт и малко оцетена киселина или сапунен спирт."

"...с памук напоен със спирт натъркваш мястото с боята докато петното изчезне после переш"

# 338
Вчера в Карфур видях че продават немски Ариел в кутия. Струваше 18 лв. за 36+4 пранета. Не знаех, че и там го предлагат ... предния ден си купих такъв прах от магазинче за 21 лв. Crazy
Ако някой го интересува имаше и промоция на Бурти 6 лв. за 1,5 л.

# 339
Здравейте,

Взех си Dash спрей за петна и досега си играх да превеждам инструкциите отзад на етикета чрез google преводача. Едно не ми стана ясно:
non utilizzare il prodotto su capi lavabili esclusivamente a secco, което се превежда като
Do not use the product on washable garments only dry

Не мога да му хвана смисъла, моля за помощ за превода! Искам да ползвам препарата за едни петна от водни боички и много се надявам да свърши работа.
Преводът е Joy На български е още по-абсурден.

Казват да не се ползва за дрехи, които трябва да се чистят само на химическо чистене, т.е. дрехи, които не трябва да се перат нормално, а да се дават само на химическо чистене.
На английски химическо чистене е dry cleaning, защото при химическото чистене не се ползва вода, а разтворители (това чисто информативно).

Общо взето, ползването на този спрей не е голяма философия. Пръскаш върху петното, оставяш 10 минути и пъхаш в пералнята. За цветни дрехи се препоръчва да се направи тест на скрито място дали цветът няма да пострада.

Вчера в Карфур видях че продават немски Ариел в кутия. Струваше 18 лв. за 36+4 пранета. Не знаех, че и там го предлагат ... предния ден си купих такъв прах от магазинче за 21 лв. Crazy
Ако някой го интересува имаше и промоция на Бурти 6 лв. за 1,5 л.
Да не е Ariel Compact, от който се слагат само 80 мл на пране? Ако е той (поне в Бургас е), не е немски, а холандски или белгийски, защото езикът на опаковката е холандски.

# 340
Guess Who сега погледнах моя. Да същия е - Холандски.  Embarassed
Хубав ли е?

# 341
Guess Who сега погледнах моя. Да същия е - Холандски.  Embarassed
Хубав ли е?
Що да не е хубав? Ариел е това. Ако искаш да сравня дали е като немския, пиши ми кода от опаковката тук. Кодът е 8-цифрен и се намира около баркода (не става въпрос за самия баркод) или от другата страна, където са килограмите, със ситни цифрички. Представлява нещо като 98996289 S05.
Аз съм ползвала компактен Ариел за цветно, но от Германия, и смятам, че е един от най-хубавите прахове за цветно, които можеш да си купиш. При първа възможност пак ще си взема, но първо да свърша Персила.

# 342
Кода е 0013 2755 LE

# 343
  • Пловдив
Не знам дали видяхте...от утре в Лидл Фромил-а е на 3,99лв. за 2л. Peace За който му е фен  Grinning

# 344
Guess Who, какво имаш предвид под "компактен прах". Концентрат ли някакъв?

Общи условия

Активация на акаунт