Scrapbooking & Cardmaking - 15

• 64 948
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Маги, има ли нещо , което не знаеш  Heart Eyes По повод снимките ти и аз ги виждам със реалните цветове от публикацията... както и да ги гледаш все прелест  Laughing
Nice^day, не ми се отваря страницата във фейс  Thinking

Ето още една картичка... семпла, но ...

Аз имам въпрос... с какво се бигова най- добре... аз го правя с игла , а си мисля, че хората са си измислили инструментче за целта, а? И още, откъде мога да си купя такива 3Д подложки или лепенки или каквото там се казва?

Благодаря ви   bouquet

# 646
oblak11, от досега показаните ти картички тази ми е любимата. И предишната ме изкефи, но би ми харесала повече ако копчетата бяха по ярки цветове.
Инструмент за релеф, също специални за биговане, като тези от клипчетата и 3D квадратчета има в повечето специализирани магазини. (виж линковете на първа страница)
Споменах инструментите за релеф, защото аз най-често тях използвам за биговане, но освен игла може да се ползват много подръчни средства - един изписан химикал е много по-щадящ повърхността на картона от иглата.
За залепяне вместо специализираните квадратчета (предполагам, че с тях е много по-удобно) ползвам монтажна лента от тези, които се ползват в стоителството. Последно съм си купувала от Лидъл с качество, което идеално ме устройва.  И тя е двойно лепяща, но по-дебела от двойно лепящото тиксо. Излиза доста по-евтино и аз предпочитам да лепя цели ивици, не само в точка, както е с квадратчетата, но при рязане ножицата трябва доста често да се почиства.

# 647
с моя  малък  стаж по  специалността,аз  използвам едната  част  на ножицата.Минавам  с  нея,като  не натистак много Embarassed

# 648
  • Русе
vintage, радвам се че помогнах. Simple Smile
Облаче, много свежа е тази картичка. Течето вече ти е отговорила за питанките. Simple Smile

# 649
oblak11, ето линкa
Последната ти картичка много радва!

Преди време си купих този шаблон за рязане http://hobbisimo.com/products/products/Creatables%252dLR0115.html# и още като го поръчах не режеше много добре, но като слагах двоен картон и едниният поне се изрязваше както трябва. Но след като го използвах около 5 пъти, вече на места въобще не реже. Та въпросът ми е дали случайно знаете някакъв начин, по който може да се заточи, така да се каже, самият шаблон  newsm78
Сега видях, че има фолио за заточване на пънчове - http://armstrongshop.com/product/4178/ek-usa-koplekt-technost-fo … ete-na-ek-ms.html
Някоя от вас пробвала ли го е?

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 16:50 от Nice^day

# 650
  • Русе
Nice^day, не съм пробвала да заточвам шаблони. И аз имам същия проблем точно с тази пеперуда, затова и рядко го използвам, а когато го ползвам минавам по няколко пъти през машината за да се изрежат всички детайли добре.

# 651
Nice^day ,фолиото за пънчове е като домакинското.Не съм пробвала да заточвам шаблони,но точно тази пеперуда създава проблеми,за разлика от другите две от същата серия.Явно проблема е само в нея.Пробвай ,така или иначе не можеш да я използваш,но поне има шанс да стане Peace
Ако някой има наблюдения от металният адаптор за биг шот може да сподели дали при използването му този проблем с шаблоните ще отпадне?

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 17:03 от vintage

# 652
Аз  също има  пеперуда  от  същата  серия.Проблема  не е  в  шаблоните.Подложете още  нещо,аз подлагам  едни  тънки  книжки.Просто  не  е  достатъчна  височината  за да  го отреже.Имам  и едни  др на тях им  е  необходимо  съвсем малко.Пробвайте,докато  намерите точната  дебелина.Готварското фолио  също  може  да  се  използва  за  наточване  на  пънчовете.Просто с  пънча  се  реже  фолиоти и по този  начин метала  на пънча  се  наостря.Надявам  се да  съм  била полезна

# 653
vintage , honey_bunny ,благодаря ви! Ще си потърся в тези магазинчета.
Облаче,картичката е много красива.
Ето най-новото при мен: http://elispassion.blogspot.com/2012/03/blog-post_07.html

И аз си мисля,че фолиото прилича на домакинското.Даже съм се чудила дали не мога да си позаточа кривите ножици с него newsm78

# 654
ножиците  можеш  да наточиш и тези уредчета  за точене  на  ножове

# 655
ножиците  можеш  да наточиш и тези уредчета  за точене  на  ножове
Или със стара пиличка (метална) за нокти.  Hug

# 656
Благодаря ви за отговорите! Ще пробвам с домакинско фолио, пък каквото стане Simple Smile

# 657
  • Варна
Пънчове и ножици можете да заточите с т.нар. водна шкурка. Тя е много фина и тънка и стават добре.

# 658
Аз имам въпрос за релефните папки,наскоро си купих една  на тим холц на която е толкова изразен релефа,че буквално ми реже картона.Имал ли е някой такъв проблем и дали се е справил с него?

Нямам от тези папки, но сега се сещам да питам - с Биг шот си, нали? На Tab1 ли ти прави проблем или и когато ползваш папката без табовете?

На новите момичета - добре дошли сте и от мен! С много красиви проекти изпълвате темичката!

# 659
Miss Emerald,с биг шот съм,да.На без ''таб ''ги къса,на ''таб 2''  направо ги реже Sad

Общи условия

Активация на акаунт