Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 560
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Честито на помъдрелите!  bouquet

Mamaqni,ти си герой!Сама с три деца!!!! smile3501

За флуора-абсолютно против съм.Мъжът ми е зъболекар и всяка седмица се сблъсква с ронещи се детски зъбки.

Брей,Бубе,Рафката голям сладур.Ина е дооооста далече от това умение newsm78

# 331
Добър ден!
Ние бяхме няколко дни в Плевен на гости на баба ми.
Честито на сдобилите се със зъбки!Да са здрави и бели!
Флуор и аз няма да давам.Свекърва ми е зъболекарка и е против!
Хера,Луси и аз завиждам благородно!Браво за хубавото изкарване!

Аз пък се чудя защо когато го кърмя Марти и после повръща,а когато яде пюре или се наложи АМ не повръща? newsm78
Иначе сега съм започнала "терапия" за кърма.Купих си чай за кърмачки,и ми препоръчаха едно хомеопатично.Май има ефект,дано закрепя положението.

Много сте изписали,много исках и аз да пиша,ама забравям ooooh!
Обаче много хубави бебоци видях и тук и със фейсбук!И са мнооооого пораснали!

# 332
  • Айтос/Бургас
Здравейте!  bouquet
Относно яденето-Калоян яде 4-5 пъти по 180-200 мл.АМ. Искам да попитам майките,които не кърмят през какви интервали храните  бебоците? Ние сме на 3 1/2-4 часа.Когато го храня на 4 часа,стават 4 хранения за деня,тъй като той се събужда сутрин към 6.30-7,а вечер яде последно максимум в 20.30-21 и заспива,та...не са ли малко 4 хранения на ден newsm78,като цяло за деня изяжда между 680-850 мл.
Не съм захранила още,тъй като отложихме ваксината,а след това се разболя и още сме на лечебна хумана смесено с АМ.Не знам още колко да чакам,сега пък акото ни е тъмнозелено от 2 дни Rolling Eyes
Ааа,и още не се обръщаме,а като го държа прав се дупи и стъпва на пръсти Rolling EyesЗа седене сам-абсурд,само подпрян с възглавници и пак се изхлузва... ConfusedДали да не посетим ортопед или невролог? newsm78

# 333
Здравейте момичета!  Чета ви, но не съм писала, та сега като нищо да се отприщя яко Simple Smile Който иска да чете пък Simple Smile))

Ние нали една седмица бяхме сами, та вчера татито си дойде........... Голяма радост, колкото и да му се спеше на човека,  #Crazy ококори очите за него. Имаше и много подаръци за Максито Simple Smile
Предната седмица имах и аз няколко кошмарни нощи с НЕспящо дете и доста бързо ми се отразиха на очичките - кървясаха милите ми  Shocked Simple Smile От 2 вечери насам пак си е ОК, буди се само веднъж сутринта да яде и евентуално ако промрънка вечерта за  smile3504
Максим няма зъби още, но мисля, че скоро може да се появят. На това отдавам тази нервност вечер. Стои седнал, но не за дълго. И прав стои доста добре. Но пък откакто седи седнал спря да се обръща........ми мързи си го. Та въобще не го натискам да се върти.......ако ще. В стола за хранене се набира и седи седнал и блъска по таблата с всички играчки и ги хвърля долу Simple Smile
За храненето - яде всичко и то с охота. По този повод искам да попитам няколко въпроса:
1. по колко мл АМ/кърма ядат сега на около 6мес (които дават от шише)?
2. към зеленчуковото пюре на обяд слагате ли мляко, и по колко?
3. следобед какво давате? цяло плодово пюре(125гр)? каша? каша + пюре? давате ли и мляко?

Аз на обяд давам 190гр пюре, от което 30мл е кърма, но не знам дали му е достатъчна? Това го правя от скоро, преди това давах125гр пюре и после кърмех. Но така не мога да се оправя с неговите кг и колко яде (а това не е никак малко). За сега това количество му е идеално, изяжда всичко. Следобед давам плодово пюре 125гр и кърмя (пак не знам колко яде).... Малко по малко искам и това да попроменя, но не знам как е правилно. Защото само пюре, няма да го засити достатъчно. А по различни планове за меню пипе, че може примерно 60гр плодово пюре преди обяд и следобед пак 60гр + мляко? Вие какво мислите?

Марте, защо да не дадеш на Магито каша? Максим също не е от малките (няма да казвам кг  Embarassed ) но давам през 2 дни каша елда (1/2 от дозата т.е. 1 лъжица каша с вода) + плодово пюре. Не смятам, че ако даваш каша 2 или 3 пъти седмично ще качва чаааааак толкова.  Thinking
Луси, честито зъбче на Венцулинито  Hug и добре се завърнали с Херудута......чакаме снимки (то това някак си се подразбира )
Флуор също не мисля да давам.....достатъчно се наливаме с мин.вода.
Бубе, Ралфи е станал мнооооого готин  Heart Eyes, и има супер коса Simple Smile

За климатиците - и аз скоро го мислех, та се сдобихме с радиатор. Нещо не ми харесва идеята с този климатик. Освен че изсушава, всички мръсотии, които се въртят там.... Сега проветрявам хубаво вечер, пускам да се затопли и така. От скоро спи и със спалния чувал (бяхте ги обсъждали) и с тънко одеяло. Преди това го пробвах по пижама и по-дебело одеяло, също беше добре, но какви ли не варианти пробвах........... ту му е топло и му се изприщва вратлето, ту пък му беше студено.... та така, сега поддържам 20 градуса и спи нормално. Преди като замръзваше (бях ви писала) беше доста под тези градуси явно, около 17 е било Simple Smile

Мамаяни, ти наистина си герой, сама с три деца!  Hug

Честит Рожден Ден на Джижонка! Много здраве и весели дни с мъжете ти  Heart Eyes
Честит Рожден Ден и на мама на Тони и Ванко............ същото пожелание, с един мъж в повече Simple Smile

Не знам дали имаше още........... отивам да си направя кафенце, да му се насладя докато още има спокойствие. Ако се сетя още нещо, ще пиша пак.  Hug

# 334
ДД и от нас.
Вчера станахме на 6м. и се разболяхме,температура,запушен нос.Изтървахме си ваксината,Мелани тежи 6.230 и дълга 67см.
За яденето-яде 1-2пъти през нощта.
 Не седи седнала все още.
Мушенце
1.Мелани яде по90- 100гр.
2.Не слагам мляко.
3.Давам каша +плодово пюре,но не го яде,нали сме злояди.

Честито на рожденничките    ura.

# 335
  • София
Привет.
За храненето-Дани яде по 150мл АМ
В зеленчуковото пюре слагам около 40-50мл АМ
Плодово още не съм давала(утре мисля да дам),но педиатърката каза в него също да слагам АМ за да го засити.
За сега аз си правя зеленчуково пюре-давала съм картоф,морков,червена чушка,тиквичка.За утре съм взела готово пюре от ябълка ,зеле и грах,но мисля да добавя малко масло и сол.
За обръщането-обръща се от гръб по корем(но само наляво  Simple Smile) ,а от корем по гръб от няколко дена го прави.
Сядане-още не може ,само като го държа в мен.Количката вече я повдигам малко в полулегнало положение-и той да види свят.
За храненето -нощно време не става.Заспива около 20-20.30ч.Към 23ч го храня(спейки яде) и става около6-6,30 сутрин.Така че мога да кажа че вече се наспивам.

# 336
 Да се включа и аз. Много сте изписали от вчера насам, дано не забравя нещо (но гаранция, че точно така ще стане  ooooh! )

Първо- ЧРД на Диджонка и мама на Тони и Ванко! Живи и здрави момичета и много щастливи, усмихнати и спокойни да бъдете (това последното все се стремя да постигна и все не мога..  Tired )

МамаЯни- няма ли някоя баба, която да се навърта да помага от време на време?! И аз бях сама лятото с децата и ако не беше баба ми да идва сутрин да гледа бебето и да прави закуска на Габ, да сте ме опяли до сега Mr. Green ..То грам сън нямаше за мен, побърках се направо..  Tired
За млякото- Правя на Ралфи 165 мл (но често слагам 170, че е по-лесно) вода + 5 лъжички и половина Ам. Не знам колко става като крайни милилитри, обаче.. Но в 90% от случаите остават 50 мл. МОже би изяжда чисто към 120?! Това 5 пъти на ден. Нощем не го храня от повече от месец вече, давам чай на Хип, върши идеално работа. Той по принцип много го обича този чай и лочи с удоволствие, чак очите си притваря, много е смешен  Laughing

За каши и пюрета да кажа и аз- все още давам пюре само на едното хранене- обедното (около 2 часа) За сега е ял само еднокомпонентни пюрета- морков, сладък картоф, тиква, круша, грах и не знам имаше ли още нещо. Каша чиста оризова съм предлагала няколко пъти, но е доста отвратен от нея. Днес, обаче смятам да дам на обяд пюре круша+ оризова каша, разтворена с АМ. Тоест да ги смеся, че иначе не се яде тази гадост кашата..
Не знам дали съм казвала, но на Габ каши така и не съм давала. Броят се на пръсти моментите, в които е ял, не му харесваха, аи не исках излишно да го товаря с килограми и всичко си беше ОК.
Тук педиатърът ми каза да съм по-упорита с кашата, да давам и нея, аз поклатих утвърдително глава, но наум си казах "аз едно дете съм отгледала без каша, ти ще ми кажеш сега каша да съм давала"  Mr. Green

За Мушето да уточня, че към обедното пюре не добавям мляко в пюрето, но след 30-40 минути си иска млякото (веднага след пюрето не иска да пие мляко) и му давам 120 мл+ 4 лъжици АМ.

Ти като казваш да добавяме мляко, какво имаш предвид- течно мляко или на прах?  Thinking

Иначе като те чета, Ралфи прави същите неща като Максим  Laughing Удране на играчки в стола и пусането на земята, набирането, хубаво и стабилно стъпване на крака и така нататък  Sunglasses

Представяте ли си, живот и здраве лятото ако си диваме, акто се видим, вече ще имаме едни щъкащи дечица...  Crazy

Отивам да чета назад , да видя дали не изпуснах нещо и ако има, ще се включа пак. Подозирам, че и моето писание стана ужасно сълго, но  и аз като Мушето ще кажа- който иска да чете, пък  Mr. Green

П.С. Забравих си собствените неща в крайна сметка  Mr. Green
Рафаелчо и той с конюктивит..Донесох си от БГ Офтакуикс, капки за очи и сега слагам тях, 3 по 1 капка. Много са хубави, не са кортикостероидни, а антибиотични и действат веднага. Лятото като се беше оконюктивитил (егати думата сътворих  Laughing ) тях слагах и подействаха веднага. Малко са скъпи, обаче- 12 лв. За съжаление купих само един за тук, но ако пак се случи ще го заведа до педиатъра, избрах един, който ми е съвсем наблизо и мога да ходя пеш с количката  Grinning

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 17:47 от БУБА

# 337
Аз май оживях - един съвет - никога не се включвайте в избирателни комисии, дори и след смъртна заплаха  Tired Не бях спала повече от 48 часа, но .... минало-свършило. ooooh!

За храненето - яде си АМ. Само на обяд давам и пюренце. За сега само еднокомпонентни. Останалите хранения са си АМ. Яде през 3 часа. На мама ламята.  Heart Eyes

Честит рожден ден на Джиджонкова и Мама на Тони и Ванко - много усмивки, момичета!

# 338

Ти като казваш да добавяме мляко, какво имаш предвид- течно мляко или на прах?  Thinking

Имам предвид кърма или вече направеното  АМ като милилитри, че в сухо състояние не мога да го оправя колко е това АМ Simple Smile

# 339
Искам да ви попитам, ако някой знае, от какво може на Филип да му е излязла огромна , червена пъпка на брадата, вече си има и връх - все едно е в тежък пуберртет?????  Shocked Shocked Shocked

# 340
Искам да ви попитам, ако някой знае, от какво може на Филип да му е излязла огромна , червена пъпка на брадата, вече си има и връх - все едно е в тежък пуберртет?????  Shocked Shocked Shocked
Хахахаха, Еди така се роди - викам си УжасТ, хванал ни пубертата още от раждането  hahaha hahaha, сега отвреме на време пак му излиза, но незнам от какво, може и от плюнките му  Crazy

Привет от нас,  Hug

Джиджонка и Мама на Тони и Ванко: Честити да са ви рожденните дни! Бъдете много здрави, за да се радвате на мъжете в живота ви! Бъдете все така грижовни майчици и обичани и закриляни любими за вашите половинки!

Муше:
Еди яде отскоро по 180мл АМ в 06.00, 10.00 и 20.30часа
На обяд в 13.00 яде зеленчуково пюре около 130гр (НОООО... му е малко и днес Педи ми се скара да му давам 160гр, както и млякото да го намаля на 160гр и плодовото също да бъде на 160гр...)
Не добавям мляко!
На следобедното ядене в 16.30 яде плодово пюре около 130 - 140гр, но трябва да го увелича! Редувам плодовото с каша (или оризова, или безмлечна елда), но към елдата добавям малко плодово пюре, щото е безмлечна...
Ох, дано си ме разбрала, че май объркано стана  Blush

Днес бяхме на консултация, тааа кг-те ни са малко в долни граници 7540гр, а сме дълги 70см.
Тааа +440гр за месец и малко сме качили, тааа педи каза да му давам от всичко по 160гр., обаче пък млякото му идва малко по 160... ама може и да пробвам, ама от утре... Бихме двете ваксини и ни дадоха направление за рутинните изследвания: кръв и урина... но това другата седмица ще правим!

Добре дошли на екскурзянтките! Мноооого хубави снимки виждам  newsm10 smile3501

Марта, за акото препоръчвам: тиква, круша (ако яде)... хубаво е да се консултираш с доктор за това захранване на Маги! Успех!

Бубе, Ралфито е страшен пич! Много е сладък! Браво на голямото момче, вече седи само!  smile3501 Hug

Даниели, Честити шест месеца на малката госпожица!!! Пожелавам й бързо оздравяване!!!!  Hug

Хоупи, в комисия ли си бе човекО? Сега и данъчна декларация в края на годината ще трябва да попълваш мисляя newsm78, аз пък бях застъпник, амааа нали съм млада мамааа, та ме пожалиха и стоях само 20минути  Blush...

А бе какви опашки, какво бавене на изборите .... отидох в най - натовареното време и имаше не повече от 5 човека, имаше две "тъмни стаички"... не видях проблем  Tired

# 341

Имам предвид кърма или вече направеното  АМ като милилитри, че в сухо състояние не мога да го оправя колко е това АМ Simple Smile

Муше, аз ако се наложи да прибавям мляко, то трябва да е готова течност. Peace

# 342
А бе какви опашки, какво бавене на изборите .... отидох в най - натовареното време и имаше не повече от 5 човека, имаше две "тъмни стаички"... не видях проблем  Tired
Не знам как е било в Бг и колко време са чакали хората, при нас драмата беше със самите книжа и безумните процедури по вписване и обработване на данни. Както и да е. Дано на балотажа да си легна преди изгрев слънце!  Praynig

Ох, с какво да я мажа тази пъпка? Аз не смея да я пипам, ама ме е страх  да не му остане белег после?  Да не би да е нещо с хормоните? (те нали имат хормони? ) Егати гадното !newsm78 Shocked

# 343
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЖИДЖОНКА И МАМА НА ТОНИ И ВАНКО!ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,МНОГО ЩАСТЛИВИ И САМО ХУБАВИ МОМЕНТИ С МАЛКИТЕ СЛАДУРЧЕТА!

Бърз отчет:Венцулини на 6 месеца и 1 седмица - 8 кг. и 68 см.,боцнато едно краче с противохепатитната и не толкова жалене на кълката като друг път Mr. Green Най-вероятно ще си имаме ваксина и на 7-ия месец,защото нямаме никакъв белег от БЦЖ-то Twisted Evil Доколкото разбрах днешната ваксина не би трябвало да предизвика странични ефекти като Т и т.н.,така че дано всичко мине гладко Praynig

Честно ви казвам,мързи ме да чета и да пиша Tired
На болните - бързо оздравяване Hug

На Хоупова
- стига се филмира,детето явно кара ранен пубертет smile3532Мажи със Судокрем - лекува всичко Peace

И ДОБРЕ ЗАВАРИЛИ на всички,които ни приветстваха с Херудута Hug

# 344
На Хоупова[/b] - стига се филмира,детето явно кара ранен пубертет smile3532
smile3516
И ДОБРЕ ЗАВАРИЛИ на всички,които ни приветстваха с Херудута Hug
Нали видя, че УМИШЛЕНО не съм ви приветствала с Хердута !!!!!
 smile3515

Общи условия

Активация на акаунт