НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 105 324
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 465
Дянков е един наистина щастлив човек с толкова много безвъзмездни помощнички! А не остана просеща майка, която да не разбра колко е нахална, грешна и виновна! Мисля, че оттук нататък държавата ни я чака само светло бъдеще, щом враговете са вече вътворени и обезсилени, а и отвсякъде те обгражда силен граждански дух!  Naughty

# 466
Иронията ти е неуместна , но ако от това ти става по-добре , продължавай ! Wink

# 467
В темата на всяка страница се обяснява колко по-голяма полза ще има, ако тези или повече пари бъдат вложени в детски градини, схеми за поощряване наемането на майки с малки деца и т.н.

# 468
В темата на всяка страница се обяснява колко по-голяма полза ще има, ако тези или повече пари бъдат вложени в детски градини, схеми за поощряване наемането на майки с малки деца и т.н.

Подобна полза, та и по-голяма ще има ако и едни други пари се вложат в същите проекти.

# 469
Ако имаш предвид детските , аз отдавна съм "ЗА". Peace

# 470
  • София
Какви пари, какви 30 лева?
Пари няма.
Не знам защо, някои хора си мислят, че държавата /или НОИ/ има една хазна, пълна със съкровища и си ги къта злобно и на никой не дава. Нито на майките, нито на пенсионерите, нито на децата, нито на безработните.
Жестоката истина обаче е друга.
Пари няма. И поради кризата, и поради други причини.
Парите, с които се пълни НОИ и НАП, ги изкарват 2 834 835 икономически активни хора /и те намаляват непрекъснато/.
Те трябва да издържат останалите 4 529 735 неработещи!

Сами си помислете доколко е възможно това.

Цифрите ги взех от сайта на НСИ.

# 471
Хахаха! Сега пък ти се шегуваш! Хората не се отказват току така от вече придобити социални привилегии. Виж какво правят гърците. Цял свят вика "Ненаядохте се!", ама те си пазят със зъби и нокти екстрите. И никой не се учудва, защото това е нормалното поведение и очакваната реакция на социума. Не е нормално именно заинтересованата страна да вика: "Ето мЪ, изпразнете ми джобовете, давам ви сЪ!"
Затова никак не ви разбирам. Махаме детските, махаме надбавките и като настане един живооот....

Нямало пари викате. Ами вижте например бюджета на Народното събрание за 2011. Разходите са 53 милиона лева. Като само за административно обслужване се полагат 14 милиона! За материално-техническо обезпечаване - 8,5 милиона!

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 09:47 от Анонимен

# 472
Значи пак стигаме до извода колко краткосрочни са ползите от разпределянето по 20-30 лв. на калпак и колко повече бихме спечелили като общество, ако същите тези пари бъдат генерирани с дългосрочна мисъл за това как може да бъде облекчен живота на семействата.

Аз се радвам за гърците, шапка им свалям за организираността и протестите, но и при тях се видя, че колкото и да протестират, при този ограничен ресурс, нещата няма как да бъдат същите както преди няколко години. Те продължават да протестират, правителството им вдига данъка върху имотите от 0,50 на 16 евро и така...

# 473
  • Варна
Жаве, Значи според теб е нормално това, което стана в Гърция? Давай да вдигаме заплати, пенсии, болнични до безкрай, нищо че няма откъде да дойдат парите за тях. Давай да трупаме милиарди дългове, то ЕС-то ще ни извади от тинята ooooh! Майко мила, добре че нашите управници имат поне дотолкова мозък да не допуснат у нас да се случи това, което в Гърция. Че някои хора верно си мислят, че парите растат по дърветата.

# 474
Хахаха! Сега пък ти се шегуваш! Хората не се отказват току така от вече придобити социални привилегии. Виж какво правят гърците. Цял свят вика "Ненаядохте се!", ама те си пазят със зъби и нокти екстрите. И никой не се учудва, защото това е нормалното поведение и очакваната реакция на социума. Не е нормално именно заинтересованата страна да вика: "Ето мЪ, изпразнете ми джобовете, давам ви сЪ!"
Затова никак не ви разбирам. Махаме детските, махаме надбавките и като настане един живооот....

Защото не съм съгласна аз да плащам майчинството на една майка + детските за 1-2 деца от моите данъци , ествствено , че аз не получавам детски , а болшинството , които се осигуряват на МРЗ , но вземат чисто повече от мен , да получават .
Защо моето дете да е ощетено ?
Ще ми обясниш ли ?

# 475
Нямало пари викате. Ами вижте например бюджета на Народното събрание за 2011. Разходите са 53 милиона лева. Като само за административно обслужване се полагат 14 милиона! За материално-техническо обезпечаване - 8,5 милиона!
Както вече многократно се спомена в темата онези 30 лева отгоре ще струват около 10 милиона (по думите на министъра).

Майко мила, добре че нашите управници имат поне дотолкова мозък да не допуснат у нас да се случи това, което в Гърция. Че някои хора верно си мислят, че парите растат по дърветата.
Добре, че имаме такива сърцати гражданки като теб, Месечинке!  Peace

# 476
Поради личните нападки, далеч от истината, искам да заявя, че дори да не увеличат сумата, аз ще я даря на майка, нуждаеща си от тези пари повече от мен.

1. Причината, поради която смятам, че това обещетение трябва да се увеличи или да се прецизира начинът му на разпределение е, че през втората година на детето майката по закон може да избира дали да го гледа у дома или трябва да се върне на работа. За да бъде изборът адекватен на закона, обещетението трябва да гарантира жизнен минимум за майките които се възползат от правото им дадено от закона. Жизненият минимум според НСИ е 180 лв. месечно И, след като майката, оставайки вкъщи, няма право на други доходи, би следвало да й се осигурят и на нея, и на детето точно тези пари /180х2=360 лв. месечно/.

2. Внесените от майката осигуровки трябва да имат някакво значение при разпределението на средствата. Едновременно с това, обаче трябва да се приложи и принципа на солидарността, т.е. майки като мен с високи доходи би следвало да отстъпят на майки с по-ниски, за да им подадат ръка, така да се каже, в труден момент.

3. Трябва да се учреди фонд за бременност, раждане, отглеждане на детето до една и съответно до две години, който да е отделен от останалите осигурителни причини /безработица, други форми на нетрудоспособност/. Има и прецедент - фондът за хората с увреждания. Смятам, че парите за майките и децата трябва да се разпределят според приноса на семействата в него. Например, семейство се осигурява общо 24 години /12 години мъжът и 12 години жената/, внесло е над 25 000 лв. в държавната хазна само от осигуровки. Ако майката иска да упражни законното си право да си остане у дома и да си гледа детето, то фондът трябва да я подпомогне реципрочно.

На всички отровни змии  bouquet Хубав ден, но и напрегнете горния етаж, защото от вашите интелектуални и жизнени способности зависи собствения ви живот. Ако вие не се борите за придобивки - няма кой да се пребори вместо вас.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 09:53 от Мишона

# 477
Я кой се оплаква от лични нападки  Grinning
Едно е ти да риташ, друго е теб да те ритат.

# 478
  • Варна
Добре, че имаме такива сърцати гражданки като теб, Месечинке!  Peace
Ми верно е добре, и аз съм много щастлива от този факт. Че ако бяха всички като теб... не ща и да си помисля.

# 479
Добре де, аз разбирам, че всеки извън нас е идиот, не върши никаква работа, само харчи нахалост, ама все пак като коментирате цифри се очаква малко повече конкретика.
Хубаво, Парламентът ни струва 53 млн, там са събрани най големите мизерници и т.н., знаете си. Ама вие какво предлагате? Да го закрием и България да е страна без НС, а законите да ги измисля кой?
Прочетете малко, пък сравнете, колко са ни депутатите спрямо населението, колко са в други страни, по колко пари и за какво се харчат, какво се получава срещу тях, формулирайте проблемите и дайте някакви идеи или поне протестирайте конкретно .
Все повече започвам да си мисля, че са прави хората когатп възприемат протестите на майките като едни свръхемоционални игноранти, които хал хабер си нямат от света извън памперсите и пюретата.

Общи условия

Активация на акаунт