НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 463
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 220
Майките с ниски заплати нямат никакъв интерес да се върнат, след като получават МРЗ, без да работят. Тези с високи си се връщат.

# 2 221
Майките с ниски заплати нямат никакъв интерес да се върнат, след като получават МРЗ, без да работят. Тези с високи си се връщат.

И колкото по-рано се върнат, толкова по-вероятно е да има къде.

# 2 222
И в България има човешки фирми, които дават "бебе-бонус" и се държат законно с майките.

Има, наистина!
Фирмата, в която аз работя дават бонус не само за бебе, но и за сключен брак  Peace
Само в моя отдел за 2 години има 4 бебета, а сме 15 човека  Heart Eyes
Не сме единствената такава фирма, да не си помисли някой сега , че се хваля  Crazy

# 2 223
Колко трябва да ми е висока заплатата, за да предпочета да се върна пред това да бъда до детето си, когато се нуждае най-много от мен. Само за сверка.  Защото на мен ми се струва, че поради други причини се връщат толкова рано майките....

# 2 224
Аз се чудя що за работа работят някои госпожи тука, че хем внасят огромни социални и здравни осигуровки, от които се възползваме ние - с две-трите деца, хем са у форума ден и нощ....
....
Работя такава работа, която да ми позволява свобода. Върша си работата и вкъщи, и на работното място, през останалото време нямам забрани какво ще правя.
Е, не са големи осигуровките ми, но и майчинство през вторите години на двете ми деца не съм ползвала.
А същата ми тази работа ми позволява и да съм повече време с децата си.
Не всеки има собствен бизнес все пак и не всеки има възможност да започне такъв, както и не всеки има богат мъж, на който да разчита. Но хората са си го казали отдавна - "Сит на гладен не вярва". Пожелавам на богатите да се разорят, да ги удари кризата, да дойдат на нашето дередже да няма как да си платят сметките и да няма какво децата им да ядат и тогава пак да говорят.  Wink

# 2 225

И колкото по-рано се върнат, толкова по-вероятно е да има къде.

Да, и това е много важен фактор. 2 години са много време, пропускаш доста, после докато навлезеш в работата. В това време шефът може да е назначил някой по-добър от теб и трябва да го уволни.

HAPPY_QUEEN , познавам такива хора. Жена, която от години не е работила, започна доста непрестижна и нископлатена работа. Случва се. Но не хленчи, че някой й е длъжен за нещо.

# 2 226
HAPPY_QUEEN нали си наясно до какво ще доведе разоряването на тези "богатите" ?
Или те надценявам доста .
И без твоите пожелания това се случва .

# 2 227
Въпреки това зависи, Трещерица, нова. Аз исках да се върна, когато детето ми стана на 12 месеца. Оказаха ми. Получих приятелски съвет да си изкарам двете години майчинство, защото после така и така ще си отида. Така и стана. Вярно, тактично ме помолиха да напусна, платиха ми обезщетение, но не ме задържаха на работа, въпреки че, имах желание за ранно връщане. Така постъпиха и с други две колежки след майчинство. Ръководството се смени, сега положението е различно.
Ситуациите са твърде многообразни, за да има вариант да бъдат обобщени така просто.

# 2 228
Въпреки това зависи, Трещерица, нова. Аз исках да се върна, когато детето ми стана на 12 месеца. Оказаха ми. Получих приятелски съвет да си изкарам двете години майчинство, защото после така и така ще си отида. Така и стана. Вярно, тактично ме помолиха да напусна, платиха ми обезщетение, но не ме задържаха на работа, въпреки че, имах желание за ранно връщане. Така постъпиха и с други две колежки след майчинство. Ръководството се смени, сега положението е различно.
Ситуациите са твърде многообразни, за да има вариант да бъдат обобщени така просто.
Именно!  Peace

# 2 229
Голяма част от жените се връщат, защото не могат да издържат вкъщи. И в това няма нищо лошо, има динамични хора, които се нуждаят от повече контакти, не им стига да са само с децата. Но да ми обясняват, че в името на БВП са го направили, е направо смешно. А да се твърди, че лентяйстваш в периода, в който детето се спира само, когато спи, показва, че никога не си бил до дете във възрастта 1-2 г.

# 2 230
Аз не мога да си обясня злобата и омразата към майките, които са останали още 1 година вкъщи?
Нали стана ясно, че майчинството 2рата година е по-малко от държ. издръжка на децата в държ. ясла/градина.
Най-озобените защитнички на премахването на 2рата година майчинство сигурно са се възползвали от държ. ясли и градини и са взимали също 1/2 майчинство за 2рата година! Не мога да разбера какво лаят  ooooh!

Знаете ли какви пари си искат детегледачките сега - от 600 до 900лв? Частните ясли и градини са от порядъка на 450лв -900лв. Кой може да си ги позволи?
Ние не можем. Затова свекърва ми е тук и  помага, вместо да се 'радва' на пенсионерските си години и да харчи 'огромната' си пенсия  ooooh!

# 2 231
Хм,те повечето бабИ помагат Thinking......не знам ,защо всички скачате срещу Сънидей!
Смятам,че е права в голяма степен.....И аз сама си гледам децата ,но намерих начин да изкарвам и пари.....Търсих,намерих.

# 2 232

Да бе, противничките на втората година майчинство били озлобени...

Ауууу, даже и кълнете като циганки! Mr. Green

# 2 233
  • СОФИЯ
Хм,те повечето баба помагат Thinking......не знам ,защо всички скачате срещу Сънидей!
Смятам,че е права в голяма степен.....И аз сама си гледам децата ,но намерих начин да изкарвам и пари.....Търсих,намерих.

Боже, тука като в детска градина стана.
Не е ли по-добре, преди да родите дете, самите вие да пораснете?
Аз се оттеглям. Не мога да водя дискусия с недорасляци и да слизам на нивото им.
Така съм се държала в 9-ти клас Crazy

Аммм...тогава тебе те каня да си хортуваме на Малдивите, щото Трещи се оказА от друго килимче  Laughing

За кво е права? И Саша Безуханова да седи зад този ник...нищо не оправдава подобно отношение. Успелите жени следва да умеят да спазват и правилата в общуването. Да не говорим, че последните страници с кИфтетата и екстравагантно изплетените одеала и чорапи са си просто забава, щото сериозността тук се изчерпа  Grinning

# 2 234
Аха, мотива със злобата и омразата. Никой няма нищо против майките да си гледат децата и до 18 г.
Въпросът е в непрекъснатото хленчене на някои, че не им стига парите и че държавата им е длъжна.  

Общи условия

Активация на акаунт