ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 574
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Хай банда Wine Glass

Пуци,и Жожо е подсечен,но вече се подобрява,проветрявам и мажа с Мустела от една седмица....преди мазах на Бюбхен, Здраве, Джинджира алба и....нйенте резултат/

И аз съм фен на ужасийте Flutter

И да ви кажа,малкия по-добре понася сега ваксините-пу-пу да не чуе рогатия fingerscrossed
това се дължи явно на противоалергичните...най-високата температура засега е 37.8 ректално,демек 37.3 което е нищо Grinning

Аз мисля да захраня с готовия картоф на Хип,вие какво ще кажете?

# 526
magnet да не ти секва ентусиазъма, но имай предвид, че повечето бебета картофа в чист вид го недолюбват / при нас така стана и сега картофи яде или с тиква или с моркови /. Но виж морковчетата и тиквата са друго нещо.
За картофите - на Пупи госпожицата ги хапва судоволствие, тя ще каже как го прави пюрето.
Има и друго - консистенцията е важна - в началото пюрето трябва да е по пухкаво и редичко, Дидко има позиви да връща от по-гъстите пюрета, които му давам/комбинация тиква с картоф например/ точно като при възрастен, , като е по-рядко яде без проблем.
Браво за ваксините  Hug

# 527
  • Sunshine state
Магнитче,чувала съм от познатите мами само положителни отзиви за пюретата на Хип.Аз в началото дадох чисто картофено пюре с АМ.Варя обелените картофите(2 средно големи)почти до разпадане.После ги намачквам и добавям 1 доза АМ(30мл. вода и 1л. АМ).Ако ти се стори гъсто,добавяш още АМ,някои картофи са с по-голямо съдържание на нишесте и поемат повечко течност.Първоначално ги прекарвах през цедка,но после спрях,защото се получава същото и само с намачкване.Като за начало,както и Девилчето е казала,трябва да е по-редичко,за да свикне бебчо с новата храна.Сега го правя по-гъсто,че Лора не го харесва рядко.Готовото на Хип е по-рядко и ще е подходящо. Peace След 1 седмица добавих 1/2 средно голямо сварено морковче към картофеното пюре.Самостоятелно не го искаше,а и на мен ми се стори безвкусно и не настоях.След още една седмица дадох тиква(цигулка) към него.Също сварена.Давам го на обяд.Вече имаме заместено хранене с него и сега обядва това.След хранене давам водичка,за да отмие евентуални парченца,а и все пак е солена храна(ако може така да се каже изобщо..).Забелязах,че след започване на захранването увеличи приема на вода. Peace
Малко дълго стана,но и аз обичам да се каже по-детайлно,а не само ориентировъчно.   bouquet
Ох,разсипа ме днес малкия зверунгел.. ooooh! То не беше пищяне,то не бе рев..  #Crazy Направо се побъркахме с баща й..И да си призная,й викнах.Ужасно гузно ми стана после,ама наистина ме ядоса.2 часа не млъкна..Знам,че не го прави от проклетия и не е съзнателно,но нервите ми бяха яко опънати и й викнах да млъква..  Embarassed  Sad Олекна ми като ви го казах. Какво да се прави,трябва да издържим някак си. Praynig Дано да спи тая нощ,че вече силички нямам.  Rolling Eyes
Ахилеа,и аз понякога забравям да ям.Днес бе такъв ден.По едно време се усетих,че се олюлявам от ниското кръвно и чак към 7ч. вечерта хапнах една салата.Това невинаги е лошо,защото имам още няколко килца за смъкване.  Flutter Ето ти темичката за бисерите,голям смях е http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620787.0   bouquet
Пуц,за подсеченото правиш каквото можеш.Освен съвет да й миеш дупето при всяка смяна с водичка и да подсушаваш добре след това,друго не знам какво да ти кажа.  Hug
Мели,ще го цитирам и без това не съм записана,та да не е гол запис.  Peace Какво прави днес твоя мъж?  Simple Smile
Девилче,аз не й се връзвам,ако преиграва,ама тя наистина реве и то истерично.Ако е само актьорска игра,иди дойди,ама  Naughty  Wink Иначе и аз се шегувам с нея най-редовно. И ние вилнеехме здраво,когато родителите ни ги нямаше.Да не говорим,че бях гепцала ключа от апартамента на баба ми и там правех нелегални купони.Още има кръгчета от чаши по секцията. Laughing
Лека от мен момичета!Желая ви спокойна нощ с малките сладурки и сладурковци.  Hug

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 00:24 от Pupitka

# 528
  • София
Пупи мерсаж, хич не е трудно и сама да му правя пюренце,стига да намеря читави картофи-обещали са ми едни домашни па да видим Crossing Arms

# 529
Добро утро, посестрими в занаята.  Mr. Green

Пупенце, аз също й креснах вчера, напълно те разбирам.  Hug Ужасна работа е това, хем ти е жал, че нещо не му е кеф, хем така ти  изпилва нервите, че се докарваш до крясъци.  Close Права е Девил, че понякога пиеси играят, ама то пак изнервя чисто звуково.  ooooh!

Мия аз винаги при преобуване и мажа, снощи вече ми писна и преди лягане я наплесках с линола, че Здравето нали изсушава. Тази сутрин е вече значително по-добре, явно и проветряването има голям ефект. Имам аз едно подозрение, че аз съм виновна, но да видим дали ще се потвърди.

За пюретата - хич нямаше да се сетя да го разредя ако докторицата не ме беше предупредила. Замразила съм кърма с тая цел от някои дни със свръхпроизводство. Сега и аз се замислих дали да се занимавам с варене на "био"-картофи, че другите са трагични, няма да й дам от тях, или да си взема готово бурканче. По принцип хич не ми се дават пари за нещо, от което ще се изяде точно една лъжичка. То колко може да се консумира готовото пюре, поне за две хранения издържа ли?

# 530
  • София
То колко може да се консумира готовото пюре, поне за две хранения издържа ли?

Да ,издържа,даже до 3 дни издържа отворено и в хладилник.

# 531
А, виж ти, чудесно. Ще взема да пробвам с него - нали е само зеленчукът, без добавки? Някъ мернах, в слагали нишестве за сгъстяване в готовите пюрета.  newsm78

# 532
  • Sunshine state
Добро утро.Аз рано рано тук.   food010
Не съм много наспана,но какво да се прави. Wink
Пуц,радвам се,че се е оправило подсеченото.Какво имаш предвид с това,че си виновна?Да си яла нещо ли?За пюрето,няма друго упоменато на опаковката,само зеленчукът и млякото.Може да се съхранява,да.То иначе хич няма да е изгодно.  Simple Smile
Магнитче,дано да ти дадат картофи.Ако ми беше по-близо,щях редовно да те снабдявам.  Sad
Ако се наложи да купуваш,гледай просто да са някакви български.Ако имате кола,може да отскочите до някое близко селце и да попитате дали продават хората по къщите.Мои приятели редовно си пазаруват разни продукти по този начин. Peace
Тази нощ успях да дремна към 5 часа,но пак беше неспокойна.Спа единствено от 2 до 5 непробудно,после имаше развъртане. ooooh! Много се надявам днес да пропусне частта с крясъците и рева,но като я слушам от сега колко е разговорлива,не ми се вярва. Rolling Eyes
Отивам да пия конска доза кафе,че да ми просветне малко. Grinning

# 533
Добро утро - нашия син ни събуди в 07:30 да ставаме за училище Simple Smile. Ама не си мислете, че това ми е първото ставане от снощи. Пробвах аз една идея на мъжа ми както каза "да спирам тока" - спим на включена лампа с мека светлина, та детето като се пробуди и като минем даването на водичка и биберон угасих лампата изчаках да видя няма ли да се стресне - отговора е не, заспа си пак, но не изключвам просто такава нощ да съм нацелила.
Да се похваля Дидко вчера успя да си налапа крачето докато го къпех.
Ако не сте разбрали да кажа, че има намаление на пюрета гербер в Карфур - ако се купят повече от 2бр. отстъпката е 40%, аз ще ходя да разгледам.
Магнет до сега съм давала на Диди пюрета на Хип и Милупа, яде и двете. Аз картофеното пюре домашното като правих го разбих с пасатора и стана ок, не беше лепкаво.
Така или иначе се налага да се купуват различни марки, защото само един производител няма всички комбинации.
Ще чакам abs да каже как са си изкарали почивката.

# 534
А, то вярно, че с мляко. Хм, така ще й станат две нови неща, обаче, щото тя сухо мляко не е пила от болницата, а и тогава го повръщаше. Май по-безопасно да пробвам за начало с био-компирите.

За виновността да, подозирам, че моето плюскане на шоколадови вафли има нещо общо. Знам, че няма пряка връзка между моето ядене и съдържанието на кърмата, но непряка си има, по мои наблюдения. Ще продължа да наблюдавам и ще спретна мъфини, да ям поне домашни сладкиши.

Девил, сега като каза това за лампата, да кажа и аз - снощи, както се оплаках беше рев неземен и мрънкня в промеждутъците за поемане на въздух. Като я изкъпах и сложих в леглото изгасих лампата и тя млъкна сякаш с нож й отрязах гласа. Вероятно е било от изненада, но се впечатлих. После замяучи пак, де, но тихичко.

# 535
  • Sunshine state
Девилче много ти благодаря за инфото относно намалението на пюрета в Карфур.Днес мъжът ми взима заплата и ще наминем със сигурност.  Hug  Как успя да си налапа крачето малкия разбойник?  Simple Smile Ти как го къпеш? Ние използваме все още мрежичката за вана,но много взе да натежава и й умалява.  Confused За лампата смятам,че е добре да спинка на тъмно,успокояват се бебетата,а при будене през нощта,да се пуска някоя слаба нощна,за да не се разсънва.Бебчетата не се плашат от тъмно,този страх се появява едва към 2-3 год. възраст.  Peace
Магнитче ,и друго се сетих.Често по селата има изнесени пазари,на които хората продават продукцията си.Това също е вариант.  Hug
Ние хапнахме и сега спи.Учудващо,за сега е спокойна.  Praynig
Пуц,спокойно можеш да слагаш кърма в пюрето. Ние го правим с АМ,защото млекоцентралата е аут оф ордър. Laughing Може и с водичка от вече сварените картофи,но е хубаво да има мляко,за да не е съвсем непознат вкуса,а и да овкусява по някакъв начин иначе неутралния картоф.  Peace
А да попитам,има ли други мамчета в темичката без кола?  Embarassed

# 536

Днес Диди става на 5 месеца - голям съм заплес.
Пупи подариха ми дюшек за къпане и слагам Дидко върху него да легне, като си слагам едната ръка под главата, а с другата действам, но скоро ще го слагам без дюшек, че вече го потапя от тежестта си. Мисля да постилам кърпа на дъното на коритцето да не е хлъзгаво. Наливам не повече от 10см вода. Ами успя - до сега стигаше крачетата, но само толкова и имаше доста см до устата да премине, ама снощи като се сгъна изведнъж и хоп, таткото не успя да го снима иначе щях да покажа.
Ние сме с кола - толкова сме свикнали вече. Пупи никой ли от двамата с мъжа ти не е шофер?

# 537
  • София
Ха добър ден и от мен!
Девил, честити ви 5 месеца, да е жив и здрав Дидко и да расте голям, голям мъж!  Heart Eyes
С удоволствие ще си подцокна от това питиенце...
Пуц, аз точно щях да те питам дали (като видна кърмачка  Mr. Green) нямаш някой крем за разранени зърна да намажеш дупето на бухалинка, че тези кремове обикновено съдържат ланолин, който е много походящ за подсечено г*зенце. Радвам се, че й минава  Peace
Пупи, споко, аз на Димитър му викам да млъква редовно  Embarassed Вчера например се опитвах да гледам X Factor и, естествено, от пищенето му нищичко не чувах. На няколко пъти му креснах да млъква... Хич не ме отрази, само ми се ухили зъбато и продължи...  ooooh!
За кое картофено пюре си говорите (от готовите) - това на Хип ли? Че то е гъсто като цимент, не съдържа никакво мляко и може да седи отворено само 24 часа...  newsm78 То всъщност всички зеленчукови пюрета на Хип не могат да стоят отворени повече от 24 часа в хладилник... Пише си го на самите бурканчета.
Оффф, тоя малкия лигоч ще го напляскам накрая, седнал ми е на коленете, дърпа ми ръцете от клавиатурата и пищи "мамаааа, мамааа, ай`ееее...."  ooooh! Ще го слагам да спи и после пак ще пиша, то така само се боря с него

# 538
Devil_Rose, честити 5 месеца на сина ти!   bouquet

Така като се замисля май аз съм спала най-много тази нощ.  Laughing Около 7 часа и отгоре - с прекъсване, но се събират. Напоследък все по-често се случва (когато давам успокоителния чай).
Бебчо се събуди към 3:30 за ядене, а аз му направих солидна доза чай  Mr. Green . Е, след чая направих и малко АМ, но по-малко от обикновено. Не се наложи 2 часа да се занимавам с него, а само един.  Laughing Към 6:30 пак нещо взе да мърмори, но много ми се спеше и си казах, че докато не ревне като хората, няма да стана. Станах 2-3 пъти да му бутна биберона и да му дам вода, мързеше ме пак да му правя чай. Към 7:30 пак е заспал. Към 8:30 мрънна малко, но после пак сме заспали и към 9:30 ревна и аз викам чакай да му дам да яде, че ще вземе много да отслабне с моята чаена диета и толкова много време между яденетата.  Laughing Сутринта като му смених памперса, видях че е пропуснал - дрехите му бяла леко мокри, което значи че е от отдавна, та са имали време и да поизсъхнат.  ooooh! Ама съм небрежна майка - сигурно затова  е мрънкал ама кой да се сети да го смени, пък можеше и да се разсъни.  Whistling
А хич не съм доволна от оригиналния Памперс - всеки ден поне по 1 или 2 ми пропускат. Свекървата е взела някакви евтини то Лидл - Тужур. Преди снощното хранене му бях сложила такъв памперс и не беше пропуснал. Мисля през нощта само Тужур да му слагам, за да няма повече излагации. Лошото е само, че са по-твърди.
За спането на лампа поддържам с две ръце за изгасена лампа. До преди седмица някъде не я изключвах цяла нощ понеже бебока не искаше да спи и ми беше по-лесно вместо да стана и да светвам, направо да стана и да отида да се занимавам с него. Обаче откакто взех да я гася (особено в 6 часа се опитах да му налучкам устата за биберона  hahaha и след няколко неуспешни опити и опипване най-накрая успях.  Laughing) заспива по-бързо.  Peace

# 539
Още нещо: някой цитира ли ме в темата с бисерите, че не можах да видя, но понеже гледах отгоре-отгоре, все пак да попитам преди сама да се цитирам.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт