Отговори
# 615
Аз не се обиждам, че съм от малък град.
Все пак обаче и аз минах през едно раждане, минах и през аборт по мед. показатели и да ви кажа честно нито единия път, нито другия път съм плащала, но отношението на лекарите беше перфектно. И двете неща се случиха да са в различни болници и при различни лекари. Еми такъв ми бил късмета, но съм доволна. Сега за 3-ти път ще заложа на късмета си и се надявам да не ме подведе. Знам ,че раждането не е шега работа, но не е и чак толкова страшно.
Аз приключвам с тази тема, че ще станем досадни вече, а и Теди ще ни се ядоса малко.
Лека нощ на всички. 

# 616
А, чак да се ядосам... Бях ви оставила няколко чАса и сега като погледнах... Shocked Не мога да смогна да ви изчета бе! Laughing Именно заради бързите ви темпове на писане не се напъвам да променям темите от-до. Сменям само началните картинки (и новото инфо, ако някой е споделил такова). Може полека-лека да си подготвя новия вид на темата за момента, в който ще се започне с масовото раждане (което май наближава - в началото на следващия месец вече ще имаме момичета в 9-тия). И без това сигурно ще се занимавам с темата най-много докато родя... Не смятам, че после бих се справила. Като тръгна да предавам щафетата обаче, ще го обявя на всеослушание, така че вие от сега си помислете коя/кои от вас ще има/т желание да създават новите теми. Wink

# 617

Добро утро!

# 618
 Добро утро, момичета!   bouquet Голям спор сте развихрили снощи, днес предлагам да го караме по-лежерно Simple Smile Има теми, по които винаги ще има разногласия. мамите, които вече са купили козметика- на какво са се спрели?! С щерката ни препоръчваха най- вече Нивеа и Бочко. Аз ползвах и Мустела също. В интерес на истината само един Джонсън ми направи проблем, но не бях единствената. Аз съм оставила козметиката и гащиризончето за изписване за декември месец- друго преди раждане не ми е нужно, но ми е интересно вие на какво се спряхте?

# 619
Добро утро.
Lady Vi, мерси за кафенцето, точно от това имах нужда.
Lyubi и аз за сега съм се спряла на Нивеа и Бочко. Иначе и аз с Ива имах проблем с едно бебешко олио на Джонсън, милата от едно мазане такива обриви получи, че повече не съм и помислила за него и направо го изхвърлих.
Аз пия набързо кафето и заминавам да пазарувам. Ще купувам комплекти чаршафи на щерката, че са и за смяна вече. Ако харесам нещо и на бебока може да взема.

# 620
Добро утро на ранобудните  Hug
Аз съм се спряла на Hipp олио и шампоан за коса и тяло и вече купих сапунче на Nivea. От Hipp съм доволна, защото си мажа корема с олиото против стрии, а и съм чувала, че е добра бебешката козметика. Когато ходих на една лекция в окръжна завеждащата детското отделение, която я водеше каза за Johnson, че често предизвиква алергична реакция и не го препоръчва, а за кремчето Бочко, че не отговаря като качество на цената си. Та на кремче против подсичане не съм се спряла още.

# 621
Миме, аз Ива я мажех за подсечено дупе само с Бочко и много помагаше. Сега ако нещо са го развалили не знам, ама тогава беше много хубаво.

# 622
Juli мисля, че има и Здраве бебе, може да го пробвам, а и аз се изненадах за Бочко и това, което тя каза, защото го знам от години (повече от 10), когато сестра ми мажеше дупето на племенника.

# 623
  • София
Аз също ще взема кремчето Бочко.Доволна съм от него.С първото дете ползвах олио на Пенатен.Не е имал никакви обриви,т.е. доволна бях от него.
Относно шишета и залъгалки мисля  отново да заложа на Авент.Вярно,че всяко бебе си има претенции към формата на залъгалката,но ....ще видим.
Относно пелените -първият път използвах Памперс.Онзи ден попаднах на една промоция на Хъджис и взех един малък пакет.Така,че този път с това ще започнем,а на татък ще видим.

# 624
Juli мисля, че има и Здраве бебе, може да го пробвам, а и аз се изненадах за Бочко и това, което тя каза, защото го знам от години (повече от 10), когато сестра ми мажеше дупето на племенника.
Да не би тази жена да е имала предвид, че много евтино кремче, а много помага? Не знам аз до сега лоши отзиви за него не съм чувала. Сега и кумицата ми маже кръщелницата с Бочко и тя е много доволна.

# 625
Добро утро на всички! Хубав и ползотворен ден ви желая! Без болежки, проблеми и притеснения!

Аз вече купих шампоан и олио Bubchen Baby First. Предния път първо използвах Мустела, после за къпане Bubchen, а за мазане зехтин и мас (по съвет на педиатърката), за подсичане Бочко...когато поотрасна използвахме Bubchen. Относно Джонсън, още в родилното ми казаха да не купувам такова.

За пелените. В началото използвахме Памперс, но после направи алергия към тях. Използвахме Хъджис и Пуфис. Еднакво доволна съм.

И само да добавя...За дупето сега съм решила да пробвам Sudokrem. Чувам много добри отзиви.

# 626
Не не, не каза лоши неща, дори мажеше куклата, на която ни обясняваше как се къпе с него  Mr. Green , но то ва и бяха думите - не отговаря качеството на цената има и по-добри за същата цена, но не е споменавала марки.

# 627
Добро утро!   bouquet

Аз мисля да използвам за ежедневна грижа  емулсията за вана на Ойлатум,и 1-2 пъти в седмицата шампоана им(те са медицинска козметика ,за тези които незнаят).Също себа мед ми допада за по-специалната грижа от тях ще купувам,за под памперса май судокрем ми се струва най-хвален  newsm78 Това са си мои планове,ще видим кожата на бебето какво ще понесе,имам тестери вкъщи на всичко- на нивеа,ойлатум,мустела,себамед,судокрем...ще пробвам и тогава ще купувам.

Искам само за плащането да вметна нещо на кратичко,знам че приключихте темата вече,но според мен абсолютни всички,които се изказахте сте прави,погледнато от различни гледни точки нещата стоят точно така!Но истината според мен е една- докато лекарите не получават достойно заплащане ,ще се налага и ние да си плащаме,ако искаме да си задържим специалистите в България! Просто държавата не може да си позволи да им плаща повече,във всеки сектор е така...За мен е подигравка ,човек който е учил 8 години (обща медицина,после специализации,стажове и т.н.)  за взема по 800 лв (в най-добрия случай и то по големите градове)..извинете ама един пицар взема по 1200лв.  Rolling Eyes В момента лекарите,които дават дежурства по държавните болници,работят само за чест и слава..и наистина повечето го правят,защото така си привличат клиенти по частните кабинети ,а не заради заплатата...
Малко покрай кризата ,като че ли всички се овълчихме и по-трудничко ни се откопчват парички ,за нещо което не сме длъжни да плащаме...Но лично аз си спомням как за какъвто и да е преглед в държавна болница си оставях по 20 лв на лекаря (не защото той ми ги иска,а с думите "е така да се почерпите за мое здраве")...Дори като ме оперираха в клиниката на Мазнейкова,баща ми остави допълнително 200 лв на лекаря е така от благодарност,нищо че си плащаш всичко.
Ноо в никакъв случай не толерирам лошо отношение на лекар към пациент,който няма възможност да остави пари!това за мен е най-грозното нещо,което може да направи човек,от който се очаква хуманност!
Също много ме е яд на лекари ,които под масата вземат 5-тте лева на пенсионери...голям келипир с тея 5 лева мамка му...а те старите по седмица си карат с толкова...Как ще вземеш пари от този човек,като знаеш ,че едва изкарва месеца ..както и да е...навсякъде има и хора и хора...
Стана по-дълго от колкото исках,но ме жегна темата(на социални теми много се паля  Laughing).Да обощя,за който не му се чете целия пост - Който може (и иска)- да плаща,но отношението трябва да е добро към всички!

# 628
Маринка, не трябваше да зачекваш май пак темата  Simple Smile, аз до колкото разбрах от спора точно в това е проблема и съм съгласна, с тези които го написаха, че именно даването на някой лев доброволно, заради доброто отношение, стимулира недоброто отношение към пациенти, които не дават.

# 629
Добро утро!
Имам един въпрос, а и хем да разведрим темата от това заплащане Simple Smile
Значи, бебето докато се кърми може да заспи, добре ама нетрябва ли да се оригне. При това положение какво правим оставяме го да спи или го събуждаме?

Общи условия

Активация на акаунт