МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 413
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Относно инцидента в Шейново, някой разбра ли кой е този велик доктор, който е оперирал момичето и не си е свършил работата, само защото не е платила за избор на екип?
до колкото разбрах Богданова,била специализант в Шеново,Ковачева май също е присъствала,не слагам д-р,защото това не са доктори,а касапи  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Това не е истина, Ковачева  не беше ли завеждащата родилно отделение? Не мога да повярвам, че се случват такива неща. И ако има и други такива, по-добре да им дават гласност, не трябва да им се разминава на такива.

Относно оризовките Какви давате? Аз тези, които съм купувала са със сол, ама на малкия не мога да дам от тях.

# 646
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Redreny2000, оризовки без сол съм намирала в LIDL. В Била тези, които съм виждала са със сол.

# 647
Привет и от мен днес,въпреки че съм ужасно зле - хрема,гърло, едвам се наддигнах сутринта,но си бяхме решили с милото да ме докара до София,че да изберем стол за кола на малката,понеже стария и е малък вече и не можем да се возим с него. Та купихме това на Чико,гледах,умувах,много се чудих,но накрая взехме това:

Не знам сбърках ли,но повече пари не можах да отделя,а често казано чисто по "харесване" ми допадна едно МОНИ за 90лв,обаче продавача каза,че тези столчета ако недай си Боже стане "краштест" на живо частите им се пръскали и е възможно да попаднат в око и къде ли не още Shocked,а на по-високия клас само се пукали.

Относно случая в Горещо: спомняте ли си Запряна? Не знам колко от вас тогава са го гледали,но имаше едно момиче на 22-23, което от секцио в клиниката на Мазнейкова(мъжа й беше дал ако не греша около 5000лв) е починала за 1седмица.Доколкото съм се интересувала след това и там няма наказани лекари,така че: Добре Дошли в България!!!

Днес взехме и проходилка - много не исках да купувам такова нещо,но като гледам как се радва на бънджито,а принципа там е същия,та накрая склоних и ще ви кажа другите дни как е положението с нея. А и другата седмица мисля да я водя при Алексиев (ортопеда) да си каже думата и той...

catwalk съжалявам за Преслав Hug
Момичета да ви попитам за едни пюрета от Карфур, вчера пазарувах там прах за пране и видях че марката предлага био пюрета имаше различни  с глутен и без глутен.

Бедствие, по принцип нямам никакво доверие на "собствените" марки, тъй като се цели ниска цена, а качеството не е приоритет и това не са само голословни приказки,а когато учихме Търговия имахме лекции с представители на такива фирми - Метро,Фантастико и т.н. Но личен опит с точно тези нямам...

catwalkаз самата не знам как да реагирам в такава ситуация - изпускала съм малката - беше на няма месец,но тогава не знаех,че бебе дори паднало от 30см може да получи счупване на ключицата -случай с бебето на Деси Банова (прогнозата на НОВАТВ),оттогава следя за следното след падане:1.видими следи от счупване и т.н. 2. повръщане 3.опипваме с лек натиск цялото тяло след като се успокой и ако се случи някъде да натисна и да ревне тичам в СПЕШНО 4.Следя обичайната координация дали е налице...

И да ви се похваля,че се оЦИКЛих вчера, след два месеца и 20дена липса...значи нямаме  EFP Та от днес съм на противозачатъчни  Grinning

Лека и спокойна,че Виброцила и леглото ме зоват....

# 648
Ехо, ето ме и мен.
г-жа Стихийно бедствие, аз пък знам точно обратното за собствените марки - понеже се спестява от реклама, лъскава опаковка и разни други екстри, затова могат да си позволят по-ниска цена. Поне тук, в Австралия е така. Обикновенно собствената марка се произвежда от някоя голяма фирма, но просто се увива в друга опаковка. За съжаление френски не знам, за да ти помогна.
Аз пък това за самообвиняването го нямам заложено в мен - не знам, лоша майка ли съм, що ли съм, но все си мисля, че давам най-доброто от себе си и няма смисъл да се вкарвам в такива филми - може ли да съм по-добра. Ами това са получили моите деца - това е. Разбира се, стремя се да съм имформирана, но не навлизам в детайли какви лоши последствия може да има това или онова. Както и не си мисля такива лоши неща. Ако не дай си боже се случи нещо, то тогава ще го мисля. Мисля си обаче, че понеже тук как да кажа - майките не са чак до такава степен себеотдадени на децата си, може би заради това. То няма цял живот да живее под крилото на мама, която ще му кълца био зеленчуци и готви манджи без сол...
Маринелке, да се успокоиш тогава. И да се оправяш. За столчето - тук продават много малко марки - например МаксиКози не отговаря на Австралийския стандарт и не се продава тук. Та аз нямам голям избор. Но съм купила столчета, които имат най-добри показатели при краш тестовете. Имаме 2 от 0-18 кг и две от 8-36 кг. София се вози в малките, Александър в големите. В този ред на мисли, аз и преди попитах, но никой не ми отговори - кога смятате да обръщате столчетата по посока на движението?. София все още е обратно на движението, но някой път, като ходим до баба и я слагам в стола на Александър (ако съм го оставила там за час-два). Е, няма такава радост, бълбука, пее, хили се. Та аз си мисля, че скоро ще го обърна, може би на следващото почистване на колите.
По въпроса какво е станало с горкото момиче - аз не мога да взема отношение, че не знам в детайли случката. Но все си мисля, че изцяло отношението към родилката в България е под всякаква критика - не говоря за това, че забраняват на бащата да присъства, за мизерните условия, за всезнаещите санитарки... Ако ви се гледа нещо интересно - http://www.channel4.com/programmes/one-born-every-minute/4od. Сега го дават по телевизията тук, иначе е снимано в Англия - казва се One born every minute. Снимано е в държавна болница, преди около 3 години. Та ако на някой му се гледа и после му се ще да напиши размисли по темата....
За приятелките, съветите и дружките за излизане...аз явно съм късметлийка, че живея в страна, в която никой не дава непоискани съвети (изключвам баби и майки). Имам 2 приятелки и 1 приятел, с които си разхождаме децата, но дори и не знам кой с какво и кога е захранвал... Просто обсъждаме други неща - какво да ги занимаваме тези деца, как да се държим в дадена ситуация, кой какво смешно нещо е направил, такива неща. На приятеля ми децата имат голям проблем със съня - не спят и не спят, та той ме е питал какво правим ние с нашите, но аз съм споделяла опит, а не давала съвети.
Проходилка - нямам, и няма и да купувам. То за кога - те след месец-два ще почнат да ходят... Къщата ми е зарината от играчки (от Александър, на София почти не съм купувала).
За коледа ще и купя кукла, голяма любов проявява към тези, от плейгрупата.
Та все си мисля - Лъки, моята София вече ама хич не го дъвче жирафът - може би ще е малко късно и за Ади (то май зависи каква е ситуацията със зъбите ви). София има 8...
Оф, много дълго стана, и друго май щях да пиша, ама друг път...
Лека нощ.

# 649
Маринелс, това столче имали възмоност да си променя позицията на полу легнало? Кирил не иска да седи в столчето докато се возим, но го занимавам и се справяме някак си, но ако му се спи това е идеалния вариант, слагаме го и за минутии е заспал в колата. Та не мога да си представя да е седнал и да климбуца главата му, за това питам.

# 650
Маринелс, това столче имали възмоност да си променя позицията на полу легнало? Кирил не иска да седи в столчето докато се возим, но го занимавам и се справяме някак си, но ако му се спи това е идеалния вариант, слагаме го и за минутии е заспал в колата. Та не мога да си представя да е седнал и да климбуца главата му, за това питам.

Да,на мен това ми беше едно от основните изисквания и по-принцип и категорията 0-18кг лягат,но те ми изглеждаха по "бебешки"т.е. прецених че това по-дълго време ще се използва.
Иначе такова полягване имат всички столчета,които са до 18кг,а тези които са 9-25 или 9-36кг нямат.

Катилиас - преди време тук пускаха разни клипчета от катастрофи и как е по-добре детето да е обратно на посоката на движение,обаче малката вече и е скучно наобратно и само хленчи,мрънка и т.н, Та сега като монтираме тоя стол ще я обърна по посока на движението...

# 651
Аз пък си намерих мама, с която си другаруваме - от наше позната семейство, с което не сме се виждали много често. Случайно се срешнахме в парка и се оказа, че сме родили по едно и също време. Та лека полека започнахме да излизаме заедно и да си общуваме. Гледаме си по различен начин децата, по различен начн ги храним и никоя не съди другата, не се намесва и уважава правото й на личен избор. Благодарна съм, че така се намерихме.

ей това имах в  предвид:)
Аз май съм късметлийка,че никоя от мамите с които се виждам не ми е казвала какво трябва да направя,а ми казват какво те правят,как го хранят и прочие...Споделяме си,ама никой не е тръгнал да съди другия,та камоли да му заповядва какво да направи
 И все пак забелязвам,че доста мами тук смятат за "луди" майките,дето дават на децата си неща,които те не биха дали на този етап.....всеки е прав за себе си и нека не се осъждаме,а да приемаме решението на другите за своите деца...всяка от нас иска най-доброто и всяка най-доброто го разбира по различен начин

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 10:25 от veset0

# 652
Маринелс, честити столче и прходилка! Дано на Анастасия да й харесат! Wink А колко пари ти излезе столчето, ако не е тайна?  Simple Smile
Ние сега също трябва да взимаме и само гледам оферти...даже в сайта на MotherCare има намаления и се замислям дали да не поръчаме от там, но ми се ще да го видя наживо първо  newsm78

# 653
veset0             smile3501           smile3525

# 654
Мами, имам въпросче, основно към тези които започнаха с овесена каша въвежднаето на глутена - после с какво продължихте, че съм в голяма чуденка. Предпочитам пак да е готова каша, но не знам каква  newsm78 Приемам идеи и от тези, които са процедирали по друг начин, разбира се.

catwalk, може и така да е за пуешкото. Нямам инфо от първа ръка, за да го твърдя със сигурност.
Надявам се да сте добре след падането. Мисля, че почти всички имаме такъв горчив опит, важното е да си вземаме поука от случилото се.

sirence, много са сладки цигулките, знаем ги ние. А да ти кажа, че от към дръжката е най-сладка  Laughing

Нашето сладурче днес сутринта за първи път помаха с ръчичка за "чао". Първо реших, че е случайно, но го пробвах още 3-4 пъти докато изпращахме баща му на работа и той всеки път махаше с ръчичка, като чуе да казвам "чао, чао". Много ме изненада, защото само няколко пъти съм му побутвала ръката, за да му покажа как се прави, а той явно много бързо е схванал каква е идеята на това "упражние".

# 655
  • Бургас
Момичета, приятелят ми има един колега с по-големичко детенце - момче и от време на време си говорят за децата и после вкъщи ми се сервират бисери като този от снощи - момченцето на колегата проходило на 8 месеца  Laughing Не е възможно, нали ?
Маринелка, относно фрактурите лекаря в спешното каза, че на тази възраст не може да има счупване, защото още са само хрущяли или както беше писала една съфорумка (сори, не помня коя мацка беше) - те сега са като гумени  Peace Но мен ме изплаши това, че беше облян в студена пот и блед като платно  Sad Боже, дано не го виждам пак така  Praynig
Относно собствените марки - преди бях скептична, но от време на време взимам по нещо от Била и съм доволна, но за пюренцата нищо не знам. И аз давам на Хип и Сънвал.
Това пуешко на Хип много гадно, бе  Sick, мирише ми на риба и машинно масло.

# 656
  • София
Мами, имам въпросче, основно към тези които започнаха с овесена каша въвежднаето на глутена - после с какво продължихте, че съм в голяма чуденка. Предпочитам пак да е готова каша, но не знам каква  newsm78 Приемам идеи и от тези, които са процедирали по друг начин, разбира се.

Mur, аз не съм въвела глутен още, че ни е рано, но според това което съм чела и мисля да спазвам глутенът се въвежда с овесени каши, след това се дава ръжена каша, ечемичена и накрая се стига до пшенична. Ще спазвам тези принципи като му дойде времето. Peace

# 657
Момичета да ви попитам за едни пюрета от Карфур, вчера пазарувах там прах за пране и видях че марката предлага био пюрета имаше различни  с глутен и без глутен.

Когато нямам био зеленчук за супа използвам готови пюрета къде мое производство къде купено, до сега съм използвала на бебилав и на Хип, но тези пише че са на парченца (не знам дали е така) което повече ми харесва. Опитах се да ги проуча ама пусто като не знам френски и що гугъл преведе това чета.

Аз купувам от тези пюрета, но от плодовите и за съжаление нямам наблюдения върху зеленчуковите, понеже тях аз сама си ги произвеждам  Wink, Марката на Карфур ми се струва хубава. Все пак във Франция са произведени, а не в България, за да са по-нискокачествени, както някой се изрази. Аз лично съм работила в хранителна верига със собствена марка и знам, че в началото се произвеждат хубави продукти, обаче фирмите производители в последствие развалят качеството, както всъщност правят и с всичко останало родно производство. Но това е друга тема.
Конкретно за пюретата на Карфур,пише, че са био, не съдържат захар и млечни протеини, но в състава им са включени житни култури (оризово и царевично брашно за безглутеновите, например). На етикета на зеленчуковите обаче съм чела, че съдържат сол в минимални количества. Пюретата на тази марка са разделени от 4, 6 и от 8 месеца. Предполагам, че тези,които е показала Стихийно бедствие, от 8 мес. наистина са с по-едра консистенция.
Момичета и ние от петък сме в отбора на сополивите. Горе-долу овладяхме положението с физиологичен разтвор, вит.С и сребърна вода, купихме и прословутия Бейби Вак, който наистина върши прекрасна работа. Обаче вечер малкия отразяваше температура около 37-37,5 градуса, което е по-притеснителното. Днес ще посетим педиатърката и ще видим какво ще каже, зъби ли са, вирус ли...
Какво стана със срещата в Южния парк, за която се говореше миналата седмица? Пропуснахме ли я или не се състоя?
Е, толкова дълъг пост не бях писала, да не говоря пък колко пъти го редактирах  Laughing

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 11:19 от Anelisa

# 658
  • София
Аз купувам от тези пюрета, но от плодовите и за съжаление нямам наблюдения върху зеленчуковите, понеже тях аз сама си ги произвеждам  Wink, Марката на Карфур ми се струва хубава. Все пак във Франция са произведени, а не в България, за да са по-нискокачествени, както някой се изрази. Аз лично съм работила в хранителна верига със собствена марка и знам, че в началото се произвеждат хубави продукти, обаче фирмите производители в последствие развалят качеството, както всъщност правят и с всичко останало родно производство. Но това е друга тема.
Конкретно за пюретата на Карфур пише, че са био, не съдържат захар, но в състава им са включени житни култури (оризово и царевично брашно, например).

Е, царевицата и ориза не са житни култури и не съдържат глутен, така чеее.....

# 659
  • София
Какво стана със срещата в Южния парк, за която се говореше миналата седмица? Пропуснахме ли я или не се състоя?

Anelisa, нямаше среща и май в това време няма да можем да се организираме скоро. Дано да се поооправи.
Да оздравявате бързо Hug

Общи условия

Активация на акаунт