МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 411
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Овесената каша на Тьопфер я давах постепенно увеличавайки количеството пет дни, и минах направо на попарата, при която съшо започнах от едно сухарче, докато на шестия ден стигнах до три  и половина. Със сиренцето бях захранила преди овеса, в зеленчуковото пюре. Утре ще дам кус-кус на Плазмон с любимото ми сиренце - а както се очертава и Марио много го харесва. И започвам да разннобразявам закуската - ще редувам попарка с кус-кус и кашички.

Откакто смениха времето, малкият заспива в 8, и става в 5-5.30 да пие мляко, и после заспива до 8, като в 8.30 яде попарката. Некърмените вече бебета  - как сте с режима?

Мами, дадоха ми една проходилка, ама мноого паянтова - няма да го сложа малчо в нея - имам чувството, че ще я обърне. Колко струва една хубава стабилна проходилка, и моля кажете, ако сте много доволни от някой конкретен модел, та да се замисля ?  newsm78

Така значи, Мигео, ние се чудим къде се губиш понякога, а ти при февруарките  Joy
Бобо ги надминава всичките, нали? До другата седмица и проходилото сладурче ще догони Simple Smile

# 676
От dir.bg:
"Обезщетенията за майчинство ще бъдат увеличени от 240 на 270 лева от януари следващата година, съобщи Пламен Димитров. Той бе категоричен, че още на миналото заседание на Съвета за тристранно сътрудничество е станало ясно, че нужните 16 млн. лева за увеличаване на обезщетенията за майчинство през втората година ще бъдат намерени в бюджет 2012 г. От заседание на правителството стана ясно, че парите ще бъдат спестени от орязването на бонусите на военни и полицаи при пенсионирането им. От МВР и МНО обаче се пребориха това да не се случи.
Засега обаче остава увеличението на сроковете за изчисляване на обезщетенията за първата година майчинство, за безработица и за обезщетение при болест"

Ха, честито! Simple Smile
Само да не ни премахнат натрупването на отпуск, докато сме в майчинство, което някакъв - очевидно стар ерген, или безхаберен баща, беше предложил.

# 677
Сиренце докато Бойко и Дянков не го кажат и те - НЕ ВЯРВАМ  Laughing

# 678
  • София

Само да не ни премахнат натрупването на отпуск, докато сме в майчинство, което някакъв - очевидно стар ерген, или безхаберен баща, беше предложил.

това ми хареса...вземи думите от устата Laughing smile3521

сиренце, моята проходилка е на хаук, доста стабилна е има и стопери против обръщане.Нашата е в розова, разбира се Laughing

http://shopix.bg/img/products/60/G3828z-01-646298a.jpg

# 679
  • София
сиренце, проходилката нова е  около 90лв, ако не ти се дават толкова пари, можеш да разгледаш в продавалника има много проходилки.Има и като моята
http://prodavalnik.com/prohodilka-play-center-hauck-i2725653

# 680

Laughing ние вкъщи го обявихме за гей! Но и стар ерген май също важи Simple Smile

# 681
Хи-хи-хи  Joy Гей не се бях сетила, че може да е ...
Майски, мерси за мнението - проходилката ви наистина изглежда много стабилна, ще ходя тия дни във Вис Виталис да ги гледам.

# 682
сиренце , ние сме с ето тази : http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/16727 като точно във Вис виталис струва 120 лева...Има мнооого мелодии,за малки музиканти е...мен не ми се даваха 120 лева,щото имаше и по-евтини и също хубави(аз от нета си бях харесала за 80-90 лв.) ама милото я хареса и искаше нея да вземем...За стабилността-според мен е много стабилна и добра...не ми се даваха щото сигурно 2-3 месеца ще я ползваме,но здраве да е:) за другото,житот и здраве ще си я ползваме пак  Mr. Green

# 683
Здравейте, момичета!
Калоян вече 2 седмици е със сополи и не му минава, днес занесох секрет за изследване да видим каква е причината!
 Ако някоя мама знае нещо ефикасно да каже!
Ние все още нямаме зъбчета и не пълзиме  Sad , само ние сигурно сме така!
 От днес Калоян започна да яде вече месно пюре - пуйка , като за начало!
Въведох преди това и 1/4 жълтък., глутена все още не съм въвела!
Като чета какво ядат вече другите деца - ние сме май доста назад  Embarassed
Моля дайте ми предложение каква да ни бъде преди обедната закуска,че незнам какво да му давам(с алергия към белтъка на кравето мляко сме,а и глутен не съм въвела) ,а само на мляко се мръщи(пие си го с удоволствие само сутрин и вечер преди лягане), на обяд яде зеленчукво/месно пюре , а след обед каша(просо,елда,ориз - с някакъв плод).

# 684
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Vikiimm , не сте само вие - и ние не пълзим, а и нямаме зъбки!
Сиренце докато Бойко и Дянков не го кажат и те - НЕ ВЯРВАМ  Laughing
Мисля, че Дянков обяви, че ще е така! newsm78 Ако не бъркам нещо!

# 685
migeo, аз овеса ще го въвеждам 10 дни, а след това исках да давам 5-6 дни ръж. Обаче тук ударих на камък, понеже няма безмлечна каша само с ръж. Трябва или да си купя ръжено брашно от биомагазин или да кривна от първоначалните си намерения и да взема тази каша, която Tasha е показала, но в нея освен ръж има пшеница и ечемик, които също са глутенови. Такъв тип каша има и на Милупа. Ако взема от готовата каша, сигурно ще редувам един ден каша само от овес, един ден смесени зърна или някаква такава схема, тъй като ечемика и особено пшеницата съдържат повече глутен.

Еna, бях се засилила да давам домашни праскови, но на него не му харесаха.  Друг "мъхест" плод не съм пробвала, но мисля че няма проблем вече. Ние нещо изоставаме с плодовете като цяло  Thinking

Някой питаше за жълтъка наскоро - аз още не съм давала. Като питах педиатърката миналия месец, тя каза да въведа първо някои меса и глутена, а след това жълтък.

vikiimm, на нас ни изписаха Виброцил за хремата, но го капя от два дни и не мога да дам отзиви. И ние нямаме зъби  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 23:02 от Mur

# 686
Благодаря ви момичета за отговорите  Hug .Значи процесът на въвеждане на глутен трябва да е бавен,ще следвам тази последователност овес>>ръж>>ечемик>>пшеница
Mur за какво ти е каша като има брашно,даже така е по-добре http://www.bioslunceluna.com/shop/my-organic-market-bio-produkti … c-market-bio.html
lilyrose  hahaha

# 687
мигео, кво се хилиш, няма отърване от мен, виж как те засичам, а  Wink

добре, че се заговори за глутен, че след седмица-две мисля да се почваме, та поне имам някаква предварителна представа за схемата.

Горещо не съм го гледала, няма и да го гледам Sad Чух за случая по новините. Насълзиха ми се очите, нацелувах хубаво бебо, благодарих на Господ, че го имам и той мене.

Anelisa, спуках се да се хиля с вас с тази кошара. Аз купих най-простата и обикновена на хаук, колкото да имаме преносима като ходим на село. Сама се научих как да я сгъвам и разгъвам  Crazy при положение, че съм много зле с тези неща.

Нашето сладурче днес сутринта за първи път помаха с ръчичка за "чао". Първо реших, че е случайно, но го пробвах още 3-4 пъти докато изпращахме баща му на работа и той всеки път махаше с ръчичка, като чуе да казвам "чао, чао". Много ме изненада, защото само няколко пъти съм му побутвала ръката, за да му покажа как се прави, а той явно много бързо е схванал каква е идеята на това "упражние".
умното си е умно бееее, на кого да се метне  Wink Много сладко  Heart Eyes

за собствените марки - специално на Карфур всичко какво съм си купувала тяхно съм оставала доволна. Но не такъв е случаят с Метро, Фантастико и Била. Но пък тези пюрета, които Бедствието показа не ги бях виждала. Ще ги потърся следващият път. А за френския, Бедствие, можеш да разчиташ на мен. Peace

mama_vessy, кестените, доколкото ми е известно, не съдържат глутен, но ти така или иначе го въведе, доколкото помня. И аз се чудех дали да не му дам, поне им е сезона сега. Но пък виж тук  newsm78

Лъки, мерси за инфото за Дядо Коледа, това с Български пощи наистина го бях пропуснала, а е ценна информация.
Мигео, я кажи, на български ли ви отговори Дядо Коледа? Бях чела, че на какъвто език пишеш, на такъв отговарял добрият старец.

# 688
Добро утро Simple Smile

За сополките, като ни избиваха зъбчетата отгоре имаше сополки Сами като не знаех че е от зъбите почнах да слагам Виброцил и Морска вода, Ходихме на лекар за всеки случай.. и се оказа че няма зачервено гърло или хрипове на дробовете, и педиатърката ни каза да спрем виброцила. След като му избиха и 3-те зъбчета отгоре спряха и сополите. Simple Smile Но от виброцила по принцип съм доволна вече няколко пъти се е налагало да капвам на Сами.

А относно проходилките, ние ползваме и то май стана доста време, чак вече не иска в нея. По му е интересно да пълзи и да се изправя (което прави от 2 месеца) сега вече се и пуска като се изправи и май скоро сравнително спокойните дни ще свършат... Сами за секунди се задържа прав без да се е хванал сам.. другото което прави е застава на колене и стои така. Струва ми се, че се подготвяме за вървене самостоятелно....

Хубав ден от нас Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 07:36 от стефанова

# 689
сиренце, проходилката нова е  около 90лв, ако не ти се дават толкова пари, можеш да разгледаш в продавалника има много проходилки.Има и като моята
http://prodavalnik.com/prohodilka-play-center-hauck-i2725653

На тази проходилка може ли да се регулира височината според детето?

Общи условия

Активация на акаунт