МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Цоп!    bouquet

Много ми е приятно да видя НОВАТА ТЕМИЧКА!  Peace
Връщам се да чета, че съм изпуснала доста!

В търсене на рецепта за бебешки безглутебови и безяйчни бисквити попаднах на една тук във форума. Някой пробвал ли е да прави и дали са станали?
Дадохте ли вече глутен на бебчетата?

ЛЕка и спокойна нощ

Стихията сподели една рецепта за безглутенови бисквитки Simple Smile Предната седмица мисля че Simple Smile

# 226
Ена, честити зъбенца  tooth

Рени, брашното от елда го препичах, че е по-гадничко на вкус и мирис, след това само го заливах с вряща вода, колкото да стане гъста каша, но може и да се свари на котлона. А оризовата каша - една препълнена супена лъжица оризово брашно + 100-120 мл. вода и на котлона за 2-3 минути, след това докато изстине 2-3 минути настъргвам половин ябълка, смесвам и е готова кашата. Киноа по същия начин като ориза правя, но нещо не ми харесва вкуса  Sick а на Марти пък съвсем не.

Anduli, сподели с нас на каква находка си попаднала за бисквитите

# 227
Anelisa не доставят да БГ. Доставката става с посредник - транспортна фирма. Иначе приемат Бг карта  Peace Ето повече инфо:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453958.0

mama_vessy, мерси и на теб. Чак сега виждам пояснението ти   Hug

# 228
Ей, много писали тези мами, кога си гледат децата се чудя  hahaha
Здравейте и от мен! Днес кръстихме Ади, държа се чудесно, много й беше интересно в църквата. Размрънка се по едно време като й омръзна на едно място, но случи ли се нещо - я да я намажат с олио, я да обикалят и млъкваше веднага. Накрая обаче нададе вой докато я обличахме, явно й стана студено като я съблякохме, пък й попът доста й намокри главичката. Цял ден будува, освен с една пауза следобед за няма и час и заспа в 9  Shocked Чудо невиждано в нашата къща. Събуди се в 10, накърмих я и пак заспа  Shocked Дано до сутринта да е все така, явно дяволчетата са й пречели да спи преди  Simple Smile
Ще сваля снимки (като се наканя) или пък ще прехвърля от телефона после, както дойде, но за хваленето - Люба Ризова, да се явяваш по-често, че ще спра заради теб щом така действа. На мен пък като ми беше мързеливо първото детенце и сега ми идва неочаквано това развитие на Ади, много бързо ми се струва, че се случва всичко и не го контролирам аз, а тя ме води за носа буквално. Не мога да си я разнасям и да реша, че днес ще я занимавам с нещо си, което да й подпомага развитието, както съм правела с баткото, който само си лежеше и спеше. Просто никой не ме пита искам ли да се занимавам точно сега, тя иска да обикаля къщата и това е!
Жени, за гледането на ТВ аз пък четох скоро, че напротив - подпомага развитието и съм по-склонна на това да вярвам. Естествено, ако по цял ден гледа ТВ детото няма да му е от полза, но ако е умерено може да научи много неща от ТВ, ако му се подбират подходящи предавания. Баткото започна да гледа, когато беше на повече от година и вече е научил много животни, цветове, форми, противоположности и т.н от такива филмчета. А за захранването да кажа, че Ади досега е яла банан, тиква, морков, картоф, тиквичка, елда и амарант. Яде по няколко лъжички. Един ден изяде изключително много, претеглих купичката да видя колко е това много - оказа се 40 грама  Wink Та това ни е засега рекордът.
За играчки и подаръци - за Коледа съм поръчала само на баткото. За Ади още не мога да измисля. Само коледна рокличка си има вече от Мадъркеър, още лятото е поръчана.
Mur, кажи моля те за робота, защото не мога да преценя и затова само се чудя. Апартаментът ни е 140 кв., ако на 2 зареждания на батерията го чистя, ще става ли с твоя модел, че аз се бях насочила към следващия, който е за 80 кв. И най-вече ме интересува колко е голям контейнерът за боклук, след всяко чистене ли трябва да се изпразва и лесно ли става? А за мамите, които се чудят на каква възраст са дорасли за робот и аз ще кажа - на възрастта, на която мъжът ви започне да чисти с прахосмукачката. За няма и седмица ще смята, че това е най-необходимият ви уред в къщата  Wink
Еna, честити ви зъбчета. Нашите специални моми дано влезнат в пътя  Crossing Arms
За методът на отглеждане Ади 2 пъти я "възпитавах", дано не ви се намират камъни наблизо, момичета  Stop но я оставих да се приспива сама. Първият път рева повече от 20 мин, но я бях приспивала 100 пъти и в момента, в който я "откача" и ревваше и накрая аз откачих  Sick Така дълбоко беше заспала, че ни скърцане на на врата, ни да си поема въздух по-дълбоко, нито да се завия, нищо не можеше да я събуди както обикновено. Вторият път - снощи, разнасях я 3 часа и накрая я оставих в леглото - рева 10 мин и заспа пак много дълбоко. Буди се през нощта да я кърмя, но спи поне 3 часа преди това, което за нас е рекорд.
Леле, не съм ви чела 3 дни и роман написах, представете си, ако се изгубя като Ризова за 3 месеца какво ще е  hahaha Ама днес нещо съм особено обстоятелствена, всичко да обясня в детайли  Joy

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 00:06 от Лъки

# 229
Цоп!    bouquet

Много ми е приятно да видя НОВАТА ТЕМИЧКА!  Peace
Връщам се да чета, че съм изпуснала доста!

В търсене на рецепта за бебешки безглутебови и безяйчни бисквити попаднах на една тук във форума. Някой пробвал ли е да прави и дали са станали?
Дадохте ли вече глутен на бебчетата?

ЛЕка и спокойна нощ

Стихията сподели една рецепта за безглутенови бисквитки Simple Smile Предната седмица мисля че Simple Smile

Цитат
Днес правих безглутенови бисквитки на Емил, кво ми щукна отделих малка порция без мед и направих на Крум еееееееееееее няма такова щастие.
Давам рецептата ако някой му се прави.
половин ябълка може и друг плод.
1 с.л стафиди (ако сте въвели гроздето)
1 с.л киноа
1с л тиквено семе (ако не ви притеснява да давате)
3сл олио от гроздови семки или сусамово или рапично
щипка сол и кафена лъжица сода бикарбонат
1 .ч.ч безглутеново брашно
За по големите може да добавите 2 с.л кленов сироп
Който въвел жълтъка може и 1 жълтък (аз след време мисля така да въвеждам яйце)
Всичко без брашното пускате на пасатор, след това малко по малко добавяте брашно да стане малко по гъсто колкото за кекс.
В тавата постилате хартия за печене и със супена лъжица разпределяте тестото да станат малки питчици, на 180 гр до като не станат кафяви.  chef

# 230
Добро ви утро!
Само честитки днес  Grinning
lilyrose Честито ви зъбче!
Bub_ Малко постфактум,но по принцип,ако държиш да я научиш да заспива сама в креватчето-трябва да НЕ е заспала,а само сънена.Друг е въпроса как това да стане без рев.
Еna две наведнъж,ха честито! Hug
Anduli правих бисквитки от амарант и настъргана ябълка(капнах малко кокосово олио).Не мога да кажа рецепта,едно към гьотере  Grinning Гледах да стане на подходящо за печене тесто.Станаха мекички,но естествено малко трошливи,понеже няма какво да ги държи.
Глутен не съм давала.Ще започна с овес и то скоро,не е желателно да се отлага въвеждането му.
Лъки а на теб честито християнче!
Ако решиш да действаш по този начин с преспиването,то и за това си има схема.В смисъл не го мъчи детето да плаче една вечер,после да ти стане жал и да се върнеш на старото положение.Щом е плакала само 20тина минути,значи бързо ще влезне в играта.Ако продължиш ще плаче всяка вечер все по-малко,докато накрая ще заспива сама и без плач.Казват и,че през нощта не се будят толкова често защото се научават ако случайно се пробудят да се самоприспят.Имам близки наблюдения по подобна схема,та за това знам.Аз съм много против тези методи,но от друга страна не съм в твоите обувки и не мога просто така да "хвърля камък"Ето една схема  http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html  Сори,че е на английски,но на бг няма много инфо.
За робота- аз не съм толкова възхитена.Нашето жилище не е подходящо за такова чудо.Всичко на всичко е 85 квадрата и съответно има много мебели.Ползвах го няколко месеца и ми писна все да е заклещено някъде  ooooh! .Отделно все се оплиташе в някой кабел.Да не говорим,че килима ми беше с черен кант и машинката си мислеше,че това е дупка или стълби и отказваше да се качи на него.Ако сега трябва да го ползвам,трябва да разчистя абсолютно всичко от пода(играчки,килимчета,бънджита,проходилка и т.н и т.н) ,не мерси  Naughty По-лесно ми е да пусна бърза прахосмукачка.От към чистене-нямам забележки,добре си чистеше  Peace
Иначе почистването на контейнера става лесно.Препоръчва се да се пуска всеки ден,за да не се насъбира много боклук и да не се задръства.

# 231
Лъки, честито християнче  bouquet Да ви е жива и здрава Hug

Оня ден въведох глутен с безмлечна каша от пълнозърнест овес на Топфер.

Честити зъбчета на всички бебенца Hug

Хубав ден  bouquet

# 232
Лъки - айде и аз да се присъединя към тези,които трябва да бъдат "бомбардирани" с камъни-как да те съдя,като самата аз като ми избушат бушоните съм оставяла Анастасия да реве и просто съм си седяла до нея... В този момент не ме закача никой,защото знае че съм готова да го убия с голи ръце -от едната страна съвестта ти на майка те гризе като гледаш тъжните очи на детето си,от друга тези очи ги гледаш вече не знам кой час (при мен е имало моменти в началото и по 10-12 часа да реве) и вече не ти се струват толкова тъжни...

ААААА и честито християнче   bouquet

За ТВ - аз съм раздвоена,да-оставям я да гледа ТВ(вчера имам чувство,че се беше хипнотизирала от Бейби ТВ,гледаше дори без да мига,аз се загледах да видя какво пък толкова дават и беше филмче за как се казват различните кухненски пособия,според мен дори за по-голямо дете би помогнало в ученето на английски ),но то никога не е за повече от 30минути сборно на ден.

Андули- мисля че да,тъй като любимата ни "гризалка" е коричка хляб,която обаче задължително трябва да е твърда и по-скоро никога не я поглъща,ами като омекне я хвърля на земята и иска друга.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 10:44 от marinels

# 233
  • Варна
Добро утро  Hug

Да се включа и аз по два въпроса: приспиването и телевизията.
За приспиването аз нямам голям проблем, защото още от съвсем малък слагам Аслан в неговото си легло, тъй като нашето беше с гаден матрак и се страхувах да не му навреди на крехкото гръбче. После го сменихме (матрака де), но сега пък сякаш е малко по-мек, от колкото трябва, и пак ме е страх. Слагам го при нас само за малко, но иначе си спи в кошарката. Приспиването при нас е само да го поуспокоя, че иначе е много шавлив, и когато започне да си затваря очите го слагам да легне, той сам си заспива. Дано така и да си остане като навик  Praynig

А за телевизията аз в началото бях ужасна: не давах на никой да гледа телевизия, когато бебо е в стаята, защото той се обръщаше да гледа и се втренчваше. После обаче се случи така, че беше ужасно крив, нищо не можеше да го успокои, и след няколко часа дундуркане вече не издържах и му пуснах бейби тв. Той мигом се усмири и заспа в скута ми. Лошото е, че наистина не мига, както Маринелс казва, та трябваше от време на време да му "помагам" да мигне. Този канал не ми харесва, честно казано ми се струва ужасно досаден с всичките му странни животинки, издаващи ужасно досадни звуци, но предполагам че за бебета е пригодено такова... Който каже, че е против тв ще повярвам, но съм сигурна, че всички са пробвали този умиротворител, а не всички си признават  Peace

Честито на всички, които порастват днес   bouquet

# 234
  • София
Добро утро  Hug

А за телевизията аз в началото бях ужасна: не давах на никой да гледа телевизия, когато бебо е в стаята, защото той се обръщаше да гледа и се втренчваше. После обаче се случи така, че беше ужасно крив, нищо не можеше да го успокои, и след няколко часа дундуркане вече не издържах и му пуснах бейби тв. Той мигом се усмири и заспа в скута ми. Лошото е, че наистина не мига, както Маринелс казва, та трябваше от време на време да му "помагам" да мигне. Този канал не ми харесва, честно казано ми се струва ужасно досаден с всичките му странни животинки, издаващи ужасно досадни звуци, но предполагам че за бебета е пригодено такова... Който каже, че е против тв ще повярвам, но съм сигурна, че всички са пробвали този умиротворител, а не всички си признават  Peace

Честито на всички, които порастват днес   bouquet

Ееее, не бъди толкова сигурна! Никога не ми се е налагало да "умиротворявам" детето си по този начин и нямам намерение да го правя. Не го оставям да гледа телевизия никога! Даже не знам дали го имаме това Бейби ТВ  Thinking

Просто няма нужда. Не осъждам майките, които прибягват до този метод, но аз самата не желая и няма да го ползвам. Предпочитам да му пея, като е "крив", върши перфектна работа. Намирам му всякакви занимания и го забавлявам аз самата и смятам и за напред да е така. Peace

# 235
Хай  Hug

Личи си че нашия тати го няма  Whistling пиша  Sunglasses

Лъки  Честито ви християнче  bishop

Е хайде сега да се бием с камъни   hahaha дайте нещо по тежко, като ще да е , да е  Joy А сега сериозно  Wink , всеки прилага метод който съответства на конкретно дете. Аз също съм го прилагала с каката  Peace Тъй като съм го преживяла напълно разбирам защо го правите. Сега с Виктор не съм имала такива драми, не че не е ревал и не че не сме се носили с часове, но може би защото съм видяла и по лошо  Laughing не го приемам толкова тежко  Mr. Green  Основното е както го е обяснила лилинчо Ако решите да го прилагате, трябва да сте сигурни, че няма да се пречупите, защото след това положението става трагично  Hug Трябва да се въоръжите и с търпение, не става за 2 дни, за съжаление  Tired
В този ред на мисли, забелязали ли сте момченцата да се по гальовни от момиченцата  newsm78 за тези които имат и двете де  Laughing Защото при мен се получи точно това. Докато каката само се опъваше в ръцете ми, малкия само се навира да го целувам и да ме целува  Heart Eyes

Еna Честити зъбчета  tooth Hug

# 236
Хайде, добър ден и от мен  Grinning

Ще гласувате ли, ходихте ли вече ? Ние ще ходим след малко, ама много духливо навън и не знам дали да разходим и бебо или да се изредуваме с мъжа ми да го гледаме, докато другия притича до училището  newsm78

За ТВ-то - оставяла съм го 2-3 пъти да гледа, когато е сърдит, а аз трябвя да приготвя нещата за излизане. Така се заковава за 5 мин. и аз се оправям набързо. Иначе, по половин час не мога да изляза, защото все трябва да го укротявам. Но вече не му действа. Дори на пуснат телевизор не обръща особено внимание. По интересно му е да покорява нови територии из нас.

Лъки, честито ви християнче  Grinning
За Румбата - вземете си модела за 80 квадрата. Нашето жилище е малко, но въпреки това го разделям на две за чистенето, защото така свикнах отначало и така ми е по-удобно. Права е lilincho, че ако има много неща по пода, които трябвя да се вдигат е много досадно. Аз доста неща размествам, за да изчисти добре и почти навсякъде. Затова не я пускам всеки ден, а на 2-3 дни, но като чисти по малка площ от капацитета си, няма нужда да я пускам всеки ден. Тя си има датчик и като прецени че е чисто, сама си отива на базата за зареждане. Пък и доста често тя си чисти в едната част от апартамента, а ние се забавляваме в другата. После си сменяме местата  Laughing За килимите е проблем ако са много тъмни, защото ги смята за стъпала и не ходи по тях, но имам спомен от снимки, че вашите са светли, поне в хола. Контейнера се чисти лесно, не е голям, но като се поддържа редовно чисто, той не се и напълва. Единствено проблем сега са ми космите, които се увиват по четките, а косата ми в момента пада ужасно, но и това ще отмине. Ние го чистим май на 2 пускания, въпреки че по инструкции трябва всеки път. Ако мога да ти помогна с още нещо, питай на лични, че да не досаждам тук с многословия.

Спокоен неделен следобед  Hug

# 237
Здравейте мами... Почерпете се виртуално , за годишнината ни. Преди една година на този ден си казахме нашето "да" ...  Hug

ена честити зъбченца  Hug

redreny   аз правя всичко домашно - каши зеленчукови, пюрета , плодови , всичко ... Оризовата каша я давам чиста рядко слагам нещо друго...

Имам въпрос ..От кога мислите да давате кисело мляко?
  Thinking Като например да го предлагате като сутрешна или следобедна закуска с плод или бисквити???

за гледането на ТВ както и за много други неща като компютри и т.н. съм на мнение , че всичко трябва да е  с мярка! От няколко дена поткрихме как работи паяка , щъка наляво надясно , телевизора е пуснат най - често на бейби тв , но никакво внимание не му обръща ... За което много се радвам , имам лош спомен от братовчет си , който до 4 годишна възраст се хранеше само пред компютъра или телевизора!

Лъки Честито християнче  Hug Hug

Искам да ви кажа за този 50 кв хол ... никак не е лесно да се чисти  Crazy Crazy така ,че не си мислите , че е много хубаво , но докато пък бяхме двамата в по- малко жилище беше доста по -разхвърлено , няма място за нищо  ooooh! И едното и другото си има предимство , живеем в доста по -голямо жилище - имаме хол 50 кв, тераса около 30 -40 кв , и още 4 стаи вляка от която до към 20 кв ,  доста голям коридор  и баня 12 кв ... Не ме питаите колко време ми от нема цялото изчистване на този ХАНБР !!!

Лек неделен ден , доизчиствам си и отивам да гласувам  Peace

# 238
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Днес Живчето става на 7 месеца. Ето го и него

Лъки,честито Ви християнче!

# 239
  • София
Привет, момичета!

Днес Виктор става на 7 месеца и по този случай се сдоби и с второто си зъбче:)

Nadya81, честити 7 месеца и на вас и на всички други, които днес имат месечинки!

Лъки, честито християнче!

Penmar, Честита годишнина! С времето все повече да се обичате и глезите един друг!!! Благодаря и на теб за отговора за кашите. На мен въпросът ми беше и за елдата, но Anelisa и Lilyrose вече се включиха!

За киселото мляко аз мисля да давам АМ възможно най-дълго. Ако имах откъде да вземам Истинско кисело мляко, може би щях да имам друга гледна точка

Ние вече ходихме да гласуваме. Ходихме с Виктор и се изчаквахме пред училището. Имаше доста хора, отне ни час и 45 минути, но за сметка на това Виктор си поспа.

Хайде, приятна неделя от мен Hug

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 17:52 от redreny2000

Общи условия

Активация на акаунт