МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Мама веси, постави лед на отока, за да се избегне оток и кръвонасядане. Постави крака на по- високо от положението на тялото за 15 минутки и в покой, ако те оставят домашните Wink.
Може да поставиш филийка суров картоф на мястото на отока, ако го усещаш, че е по- топло.
 А ако болката се усили, и имаш др. съмнения за изкълчване, пукнато, най- добре е да отиваш на лекар, или правач, или както там се казва, за да го намести.

# 451
Привет, момичета!

По диагонал прехвърлих какво сте писали, че вчера и днес не успях да вляза да ви чета......

Лъки, супер си! Как ги надушвате тия намаления?  Laughing Сиренце и тя с ДМ  Laughing
Днес от ДМ се възползвахме, но само с 15%, тъй като нямаме рожденик под ръка....
А за Комсед, се надявам утре да успеем да отидем и да си харесаме нещи изгодно Wink

Редрени, сподели, моля те, колко бройки са 4-ката на Хъджиса, който си взе  Hug и на каква цена Wink

От утре, живот и здраве, мисля да вкарам вече този глутен.....ще започна с овесена каша на Тьопфер Wink
Само не си спомням дали трябваше да се изчака и колко след това преди да се вкара някакъв нов продукт?  newsm78

Мама Веси, много неприятно! Дано бързо да се оправиш! Ако не се лъжа, бях чувала да се слага кромид лук на болното място. Само неприятно е, че много мирише и люти....но бързо минавало...

Хайде хубава и спокойна нощ от мен  Hug

# 452
  • София
Привет, момичета!

Лъки, златна си Hug И ние плануваме да ходим, ама тази лудница ме притеснява, а и уикенда сигурно ще е още по-зле...

Относно ДМ Как са цените на пюретата? Защото аз млякото съм проверявала там и даже с тази отстъпка е по-скъпо, отколкото в Била.

mama_vessy, да се оправяш бързо Hug

Bub, четворката са 60 броя, 3-ката са 68 броя. Виктор не е повече от 8 килограма и 3-ката са му добре. Тази сутрин пак беше малко влажен, но е по-добре от Premium Care, но затова съм решила през нощта да му слагам 4-ка. Цената е 19.90. Поръчах ги оттук http://prodavalnik.com/novite-huggies-meki-i-udobni-19-99-lv-i2254194 . Вече не си спомням кой беше пуснал този линк, но много му благодаря Hug

Освен това от една седмица е с подсечено дупе. Една седмица мазах с разни неща и нищо не стана, от днес с други, пък да вивидм. Дано сега и с тези памперси от органичен памук да е по-добре.

marinels, добре, че си си намерила документите поне с това да не се разправяш.

Спокойна нощ Hug

# 453
Редрени, благодаря ти за отговора!   bouquet
Марис пусна линка  Peace

А за кое мляко говориш?

Иначе цените на пюретата (ако не се лъжа, че не помня цифри  Confused ) 1.69 лв за 125 гр. на Хипп и 2.35 за 190 гр.  newsm78 На ДМ пюретата бяха по-евтини, но не си спомням нищо.

# 454
 Маринелка, по-добре от нищо!
 Мама Веси, лед до 24 часа след случката, после почваш загряващи компреси, дръж го нависоко ( то не че ще можеш, де) -примерно на рамото на мъжа ти Simple Smile ПОжелавам бързо оздравяване!
 Кукуминдрела, извинявай много , миличка, ама аз не разбрах ти на кое повече се възмущаваш, докторицата или познатата ти?
 Мацки, събирам мнения, понеже моята щерка е от най-малките на възраст тук, вие кога почнахте да давате друга храна преди обед? На обяд сме на зеленчуци, от миналата седмица давам и месо, следобед яде каша, още сме на елда, ориз или просо, плюс/или плод, млякото ни е кърма, захранвам я от края на пети месец. Каква може да е сутрин закуската евентуално, и от кога? Не съм въвела глутен, млечни и жълтък. Ще се радвам да споделите как сте процедирали вие, или как мислите да го правите?

# 455
Добър вечер!

Току що разгледах албума за новия клип - НЯМА ТАКИВА СЛАДКИ ДЕЦА като нашите мартенчета  Heart Eyes

Започнах въвеждането на глутен с овесена каша на тьопфер, увеличавам с по половин лъжичка на ден, като останалата част от кашата я правя с оризовата (вече въведена) каша. Лошото е, че трудно може да се разбере дали има непоносимост или не  Naughty

След глутена останаха млечните продукти, от които за сега ще дам сирене и краве масло, докато се наканя предполагам ще е близо до 9 месеца, което за мен е ок. После живот и здраве на кухня, която повечето от вас явно не харесват, но аз ще я ползвам, както ползвам и готовите пюрета сега Simple Smile За всичко си има хора  Peace

Зъби - няма, хората казват, че било по-добре да избият по-късно, но НЕ Е ВЯРНО, моите зъби са избили след годинката, но в момента нямам зъб без пломба  Sick

И последно данните от консултацията на 8 месеца Simple Smile - 7640 и 67см, за кг може и да има някой по-фин от нас, но за ръста съм убедена, че бием всички  Joy Както казва баща й - ще расте още една година и това ще й е, ние и двамата сме миньони  hahaha

# 456
  • София
А за кое мляко говориш?

Bub, за NAN HA говоря. Просто споделих за млякото, други неща не съм сравнявала, тъй като няма ДМ близо до нас и почти не ходим там. Тези цени на пюретата Хип са добри. Предполагам са с отстъпката.

# 457
Чак толкова не се впрягаите за парите. За какво са ви повече?!?  Crazy А пък и ако майчинството стане от 240 на 270 лв току виж сте се качили на Бентли  smile3532 smile3532 Ама ХА!
ми 30 лв. са си 30 лв., бе миличка. На Бентли може и да не се качим, но на децата си нещо може да купим!

Мама Веси, уф, че кофти. Отчети се утре дали е спаднал отока.

Лъки, мерси, че напомни за Комсед. Бях чула, обаче съм забравила. Ама като чета момичетата каква лудница е било  ooooh!
Малкото джудже е супер.

Весе, весело купонясване

# 458
kukumindrela а ти какъв хабер си имаш от ваксините?

Цитат
kukumindrela, звучи според мен несериозно това твърдение с не биенето на ваксини. Как така няма да поставя и защо, след като те са задължителни и са напълно безплатни
Направо са на далавера бе Joy Joy

# 459
Влизам да почерпя, че на 25ти станах леля за втори път. Братът на мъжа ми и жена му си имат момиче - Нина. Тъй като Нина се роди вкъщи (тяхното вкъщи, не моето), не се знаят размерите, но е голямо и пухкаво бебе. Почерпете се за нейно здраве:

Та искам да докладвам, че и с три деца ще се справя (гледах племенницата ми, която е на 18 месеца). И работим по въпроса  Laughing
С риск да ме убиете, ама да си кажа, че няма такъв комунизъм в никоя друга държава относно майчинството. Коя друга държава позволява 2 години платено майчинство?
За ваксините - разбрахме се, няма смисъл тези които ваксинират, да казват на тези, които не ваксинират какви безотговорни родители са, както и тези, които не ваксинират, непрекъснато да натякват колко неинформирани са тези, които ваксинират. Всеки си избира сам.
Маринелка, радвам се, че поне документите си намерила.
Исках да се изкажа за подаръците- на Александър съм му купила, ама на София, идея си нямам. Може би ще и купя кукла някаква (такова нещо не се намира из нашата къща все още). Вчера в плейгрупата като намери една, като почна да и се радва..... Имам още време да го мисля.
Хайде, до скоро

# 460
Добро утроо:)
Пипилота, давам на Ванеса попара от около 2 седмици в 9 часа... т.е. била е малко над 7 месеца.... В 5 сутринта обаче не пропуска млякото...

katilias, честито ви племенниче:) живичко и здравичко да е,това е най-важно!:)  bouquet

# 461
  • Пловдив
Весеее, да си кажа,че и аз ще съм на концерта  newsm03. На път съм на сбъдна една 20-годишна мечта!  newsm44 Тати сам ще се оправя с малката една нощ, но няма как.
катилиас, честито! Да ви е жива и здрава малката душичка!  Hug
За пелените Хъджис - в Пловдив обикновения и памучния в Бейбиленд са 17.30лв.
мама Веси, много неприятно. Дано скоро болката отшуми.
Маринелка, добре че поне документите се намериха, че си е ходене по мъките.
Хубав и усмихнат ден!   bouquet

# 462
Влизам за бързи да ви се похвалим, че сме вече 8200 гр., това е с 700 гр. отгоре! Сантиметрите са ни същите, но сме си натежали доста вече, ако знаете как суче...след като започнахме захранване и сигорно се уплаши, че млякото свършава и какаво ли си вика, "давай да смуча докато има, че не се знае"  Laughing

Иначе ядем не повече от 3, 4 лажички на обяд и това си е! Колкото толкова, не съм се притеснила, че е злояд, повече бих се пртеснила, ако беше обратното, да ми откаже цицка в замяна на зеленчуци и каши  Wink
 Сега ще се върна да ви изчета и да се захващам със задачи
Хубав ден  Grinning

# 463
Влизам само да честитя на Кати за племенницата!  bouquetДа е жива и здрава и много да се разбира с братовчедите!
Зъб номер 3 проби при нас. Mr. Green
Хубав ден, слънцето пече и излизаме семейно. Sunglasses

# 464
С риск да ме убиете, ама да си кажа, че няма такъв комунизъм в никоя друга държава относно майчинството. Коя друга държава позволява 2 години платено майчинство?
Няма да те убием, но хем си права, хем не е съвсем така, защото реално ние получаваме майчинство 1 година. Втората година сумата пада на 240 лв., поради което много майки се връщат на работа. За разлика от другите цивилизовани държави, тук малко семейства могат да се издържат само със заплатата на таткото. Не че няма и такива, но това не е масовият случай.

Чак толкова не се впрягаите за парите. За какво са ви повече?!?  Crazy А пък и ако майчинството стане от 240 на 270 лв току виж сте се качили на Бентли  smile3532 smile3532 Ама ХА!
ми 30 лв. са си 30 лв., бе миличка. На Бентли може и да не се качим, но на децата си нещо може да купим!
От 1-ви април се канят минималната РЗ да е 290 лв. та разликата ще е 50 лв. на месец, от когата ние ще минем на тези пари. Така че като ги сметнеш за година са си 600 лв. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт