МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Всеки следобед ги гледам майките по пейките с бурканчетата с нишестени кремчета. Какво му е толкова полезното и разнообразното на нишесте с краве мляко и захар, не знам.
 Аз съм много против взимането на храна от такива кухни! Така и така готвя вкъщи всеки ден, какво ми пречи да давам от същото и на детето (е..винаги съобразено с това което яде).
Но за нишестето и захарта не виждам проблем на 8 месечно бебе да се дава...поне аз кисел правя сама, а не в готово пликче. А и захарта е включена в повечето плодови пюренца по магазините. Мозъка не може да функционира без захар, съвсем мъничко , но не можеш да не даваш.
Против теорията на много майки съм, че от малки още няма да  ядат захар, за да не пълнеят или темподобни... то трябва да се развива, пък като попорасне го ограничавай..така поне аз мисля Simple Smile не ми се нахвърляйте, моля     Laughing      newsm17      newsm51

# 616
Ена - днес е значително по-добре,почти не кашля newsm44 за разлика от вчера когато все едно беше яла лимони. Благодаря че попита Hug

Ивелина -пожелавам ти поне още  Hug 22 години да ти говори така

Г-жа Стихийно бедстивие - и в Ловеч си имаме такъв мол :П Явно се смята,че като обновиш малко интериора и екстериора на старите ЦУМ-ове и може спокойно да им лепнеш табела "МОЛ" А за приятелките - поради тази причина не излизам с никой и не се запознавам с никой в Ловеч...Много самотно прозвучах,но тук наистина така се чувствам...

Благодаря за вклячванията за Комсед,мисля утре да го посетя дано има защо...

# 617
Aз пък съм много против да се дава захар и солNaughty.Кисел се прави само плод и натурално нишесте,защо да му се слага захар,плода е сладък  newsm78
Излизам сама и с никой не съм коментирала как се храним,с едно момиче разменихме няколко изречения зададох и въпрос за д.кухни,за еко пилета има ли такова нещо,тя ме попита какво е ял до сега и видях онова изражение отсреща дето те гледат странно все едно си луд   Blush
Ена благодаря че попита  Hug кашля си от лиги,сутрин като се събуди най-много,нищо не давам,промивам със Стеримар,но сополите явно са някакви задни,защото нищо не изтича.
Каката ще я водим на алерголог,да я тества,въпреки,че там всичко е относително и обикновено алергията е комплексна и трудно се диагностицира  Thinking.Като и казах,че сигурно е от шоколад изпадна в ужас  ooooh!.Е това са последствията от ранното захранване,сега търси причини  ooooh!

# 618
Да се похваля, че от вчера си имаме още две зъбчета с които стават 4
Много лесно избиха дано и занапред да е така
От три дни давам глутен под формата на овесена каша

# 619
  • Бургас
Ха, мислех, че само аз не се събирам всеки ден с други майки  Wink Абе не знам защо така се започват съветите - давай му това, давай му онова, сякаш е задължително да се мине по един и същ път и няма странични пътечки  Crossing Arms
Tasha , кашата ти ли я приготвяш? Аз си хапвам овесени ядки и се чудя дали да не въведа глутена с тях след седмица, но се нуждая от рецепта. Всъщност четох, че мога да добавя няколко фини овесени ядки към кашата на детето и постепенно да увеличавам количеството. Някой правил ли го е?
Болничките рожби да оздравяват  Hug
Mur , аз пък съм чувала, че пуешкото е много по-напомпано с вода и  др. неща от пилешкото.
 Ivelina9292 , много хубави неща ти е казал любимия  Hug Някой, който те обича и наричаш сродна душа, всъщност е една друга част от теб самия.

# 620
  • София
Аз пък си намерих мама, с която си другаруваме - от наше позната семейство, с което не сме се виждали много често. Случайно се срещнахме в парка и се оказа, че сме родили по едно и също време. Та лека полека започнахме да излизаме заедно и да си общуваме. Гледаме си по различен начин децата, по различен начн ги храним и никоя не съди другата, не се намесва и уважава правото й на личен избор. Благодарна съм, че така се намерихме.

Иначе другите познати мами в парка редовно ме наставляват какво да правя, щото ме съжаляват с това кърмене Confused "Сладуранки"! Оставям ги да си говорят и си свиркам Flutter Детето ми е едно от малкото здрави и без алергии, пък те нека си говорят.

Сетих се, че наскоро една от тези мами ми заповяда веднага да отивам да си записвам детето на детска кухня, че е много хубава. Обясни ми откъде да си купя бурканчета, къде да подам молба и пр. Аз много търпеливо я излушах и й благодарих за съвета. Какво да й кажа?! Направо ми стана жал за нея......

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 10:01 от Stacked

# 621
И аз досега пюрета със сол, захар и краве масло не съм давала. Е, ясно е, че няма да е вечно така, но докато е възможно, ще ги ограничавам тези неща. А днес направих пюре от сварена тиква-цигулка - направо пощуря малчо! Виж - такава захар си е друго нещо! Тя е толкова сладка тази тиква! Опитайте и вие, ако още не сте Simple Smile
Майките на площадката -  за моя радост  - са мноого готини - нЕкои са от "лудите", а други - още повече  Joy , та пред някои от тях аз съм си консерва Simple Smile  Та си ми е много приятно и "сродно" с дружинката (четири сме и ежедневно се виждаме навън, а те всички са изпечени кърмачки, та с тях се гордея Simple Smile  )
Една друга близка мама, като се опитах най-добронамерено да й кажа нещо от тукашните съвети (не помня за какво точно беше), задействах у нея механизма "Аз баткото така съм го гледала, ти не ми говори, знам какво правя". И какво да й кажеш ... Разредихме доста контактите.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 21:48 от sirence

# 622
  • Варна
И аз да се отчета, че зъби още нямаме, няма май и скоро да имаме... Глутен и аз въвеждам в момента. Катуолк, аз лично правя "рецептата" на Бедствието-първо давам водата, в която са врели овесени ядки (1 с.л. ядки във 250 мл вода). по-късно ще давам малко ядки (първо по 1/4 с.л. ядки и постепенно се увеличава), варени заедно с другото, от което приготвям каша (ориз, киноа, елда).

За детските кухни аз не съм против, но няма да записвам Аслан засега. За някои майки, особено тези с повече от едно дете сигурно е облекчение. Майка ми днес ми каза, че съседките й, които наскоро родиха (няколко месеца преди мен), са записани в местната кухня още от 3-я месец на бебето  smile3506. Т.е. има и по-фрапантни случаи Wink

Другата седмица е консултацията ни, нямам търпение да видя колко е наддал лъвчо  Hug

# 623
И аз досега пюрета със сол, захар и краве масло не съм давала. Е, ясно е, че няма да е вечно така, но докато е възможно, ще ги ограничавам тези неща. А днес направих пюре от сварена тиква-цигулка - направо пощуря малчо! Виж - такава захар си е друго нещо! Тя е толкова сладка тази тиква! Опитайте и вие, ако още не сте Simple Smile
Майките на площадката -  за моя радост  - са мноого готини - нЕкои са от "лудите", а други - още повече  Joy , та пред някои от тях аз съм си консерва Simple Smile  Та си ми е много приятно и "сродно" с дружинката (четири сме и ежедневно се виждаме навън, а те всички са изпечени кърмачки, та с тях се гордея Simple Smile  )
Една друга близка мама, като се опитах най-добронамерено да й кажа нещо от тукашните съвети (не помня за какво точно беше), задействах у нея механизма "Аз баткото така съм го гледала, ти не ми говори, знам какво правя". И какво да й кажеш ... Разредихме доста контактите.
sirence пак хубав пост  Hug как няма да си намериш дружки,като си толкова готина  Blush,а чешитите като мен ще си се разхождат сами  ooooh!

# 624
Сетих се, че наскоро една от тези мами ми заповяда веднага да отивам да си записвам детето на детска кухня, че е много хубава. Обясни ми откъде да си купя бурканчета, къде да подам молба и пр. Аз много търпеливо я излушах и й благодарих за съвета. Какво да й кажа?! Направо ми стана жал за нея......
Ето това ми е проблема, пуста уста не мълчи бе. Аз щях да разкажа как всеки ден се измъчвам от това дали аз не предизвиках това състояние у големия ми син, дали ако бях чела повече за кърмене нямаше да ми се наложе да си спирам кърмата с хапчета, а детето ми 2 мес да има запек и аз да ръчкам термометър, защото, ако бях чела повече щях да знам че не е добър вариант. Дали ако бях чела повече щях да знам какво е глутен и как се захранва с него, и че сокчетата, нека и пресни не са подходящи за дете на 4 мес. Мога да продължа и продължавам почти всеки ден, нищо че накрая си казвам че аутизма е нещо по сложно и не става ей така, ама не мога да спра да търся причина в себе си, това ме прави понякога изнервена и ревлива. НО това ми помага да съм по добра майка, да чета повече да мисля много, да не робувам на това кой какво мисли, затова не мога да мълча, когато виждам как някой го карат през просо. Ще мине време и ако му има нещо на детето, не говоря за аутизм, каквото и да е, синузит защото майка му не обърнала достатъчно внимание на течащия му нос, захарен диабет или подобни проблеми защото майка му не считала че захарта е нещо вредно, а мислила че детето има нужда да си развива мозъка с нейна помощ (сори ако засягам някой ама по глупаво нещо не бях чела) , цьолиакия, защото майка му не е седнала да прочете елементарни неща за това как се въвежда глутенът, болни бъбреци, щото е много тъпа да мисли че солта не е нещо опасно за дете на 6-7 мес.
О да, всичко това може и да не се случи, но ако се случи даже не по описани от мен причини, как се живее с това, знаете ли? Това бих я питала, тя естествено не би искала да се разхожда повече с мен, нищо това не ми пречи.

# 625
Ето това ми е проблема, пуста уста не мълчи бе. Аз щях да разкажа как всеки ден се измъчвам от това дали аз не предизвиках това състояние у големия ми син, дали ако бях чела повече за кърмене нямаше да ми се наложе да си спирам кърмата с хапчета, а детето ми 2 мес да има запек и аз да ръчкам термометър, защото, ако бях чела повече щях да знам че не е добър вариант. Дали ако бях чела повече щях да знам какво е глутен и как се захранва с него, и че сокчетата, нека и пресни не са подходящи за дете на 4 мес. Мога да продължа и продължавам почти всеки ден, нищо че накрая си казвам че аутизма е нещо по сложно и не става ей така, ама не мога да спра да търся причина в себе си, това ме прави понякога изнервена и ревлива. НО това ми помага да съм по добра майка, да чета повече да мисля много, да не робувам на това кой какво мисли, затова не мога да мълча, когато виждам как някой го карат през просо. Ще мине време и ако му има нещо на детето, не говоря за аутизм, каквото и да е, синузит защото майка му не обърнала достатъчно внимание на течащия му нос, захарен диабет или подобни проблеми защото майка му не считала че захарта е нещо вредно, а мислила че детето има нужда да си развива мозъка с нейна помощ (сори ако засягам някой ама по глупаво нещо не бях чела) , цьолиакия, защото майка му не е седнала да прочете елементарни неща за това как се въвежда глутенът, болни бъбреци, щото е много тъпа да мисли че солта не е нещо опасно за дете на 6-7 мес.
О да, всичко това може и да не се случи, но ако се случи даже не по описани от мен причини, как се живее с това, знаете ли? Това бих я питала, тя естествено не би искала да се разхожда повече с мен, нищо това не ми пречи.
Hug Hug Hug
Много ми е мъчно,гледам Горешо и плача  Cry  много мъка...

# 626
И аз досега пюрета със сол, захар и краве масло не съм давала.
Сиренце, кажи на коя марка са тези пюрета, че другата седмица ще сме на почивка и трябва да купя за Ади, а като чета етикетите и се хващам за главата  ooooh!
Относно разходките - аз също си нямам постоянна компания, защото с 2 деца не ми остава време за такава. Излизам с майка ми - тя се занимава с баткото докато аз кърмя Ади, после се сменяме. А като си играя с баткото няма как да седна на някоя пейка и да си обсъждам с други мами нещо. Той като беше бебе излизах с приятелки, когато имат възможност, или сама - темите в парка определено не ми се нравеха и на мен, а пък и щях да съм глас в пустиня. Всеки път се чудех как да си опазя детето от зрънчо, какво да говоря за другите неща  ooooh!
Бедствие, мое мнение е, че нищо не се случва случайно, а каквото има да ни се случи ще се случи, без значение какво сме направили ние. Така че не мисля, че си виновна за каквото и да било. Просто е имало да извлечеш някаква поука или е трябвало да се промениш по някакъв начин  Hug Животът ни поднася постоянно уроци и не всички са приятни.

# 627
Hug Hug Hug
Много ми е мъчно,гледам Горешо и плача  Cry  много мъка...

Много мъка има на този свят Sad Sad Sad По ранно днес си поплаках за едно бебче което почина, преди малко и за тази млада майка и нейното бебче
 newsm45 newsm45 newsm45

# 628
Провокирана от последните постове искам само да напиша нещо,което не съм сигурна че му е тук мястото,но от няколко месеца не знам къде другаде да го изразя: Благодаря на Господ(съдбата)или кой както го нарича за себе си,че през живот си съм била само на 2погребения,че са живи почти всичките ми близки до 3то коляно,че не знаех какво е болница преди да родя най-свидното на този свят,че.имам здраво и буйно дете,че родителите ми са здрави ижизпепихора,че имам на кого да се  обадя в 2 нощта и да кажа:Сама съм,имам нужда дори с амо да помлча  по телефона...БЛАГОДАРЯ

# 629
И аз досега пюрета със сол, захар и краве масло не съм давала.
Сиренце, кажи на коя марка са тези пюрета, че другата седмица ще сме на почивка и трябва да купя за Ади, а като чета етикетите и се хващам за главата  ooooh!
Лъки, на Хип са такива. Нито сол, нито захар, нито масло съм срещала в тях, а аз чета задължително какво е съдържанието. На Гербер някои имат масло и се отказах от тях.

За дружките по парковете аз съм на друго мнение. От време на време се засичам с някои мами, с които излизахме с първите ни деца и сега и те имат бебета, но , щом са ми приятни като характери, не ме интересува как си гледат децата. Не ми пречи да се разходя с тях някой път-не мисля, че щом не си гледат детето както аз моето-са по-лоши майки. Ако щат и пържоли да му дават, ако щат и на мен да предложат Grinning, ,щом намирам за какво да си говоря с тях, значи не са толкова лоши. Не си определям приятелите спрямо това кой с какво си храни детето. Но пък , ако постоянно ми се дават акъли за каквото и да било, няма да ми е приятно. Няма да излизам с тях , не защото имат други виждания за това как да се храни едно бебе, а защото по принцип не харесвам хора,които се  бъркат в живота ми.. Peace
Таша, честито зъбче.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт