МАРТенчето се върти и забавлява и мама на мира не остава! - тема 9

• 33 407
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Мур, само синьо-зеленият памперс ми издържа и по 13 часа нощем и досега не се е дънил
Мър, и от мен един глас за Активбебе на Памперс. Подариха ми един пакет памперс от белия, ами няма такава гадост. Снощи го пробвах, първо че мирише ужасно на химикал (досега като споделяхте се чудех обоняние ли нямам) и второ, че на сутринта бодито на баткото беше влажно. Със синьо-зеления ми се е случвало за 2 години 2-3 пъти.
Момичета имате ли информация за пилетата Дюк  newsm78
Пилетата Дюк ги има от няколко години на пазара, много бяхме доволни, особено в началото. Пилетата се отглеждат до 56 дни, а индустриалният бройлер расте между 35 и 40 дни. Хранят се със 100% растителна храна, без добавка на антибиотици, животински мазнини и стимулатори на растежа. Заради специалната порода и съдържанието на 50% царевица в храната, цветът на пилето Дюк е жълт. Като го печеш не се "стопява" и си има вкус на пиле. Напоследък обаче нещо не са почистени добре, все стърчи перушина оттук-оттам  Whistling
Лъки - много полезна информация за дядо Коледа,а я кажи говорихме за Комсед...
Маринелс, заредено е добре в момента по информация на софийските мами, които вършеят там, само че в момента намалението е 40 %, а не 50 %, както беше в началото. И доколкото разбрах само в единия магазин имало дрешки, обувки и други бебешки принадлежности, но не помня в кой от двата беше. Ако няма да ги посещаваш и двата, ще питам  Peace
Стихийно бедствие, добре си дошла в Пловдив, да се разхождаме заедно  Hug

# 601
Привет  Hug
И днес е един хубав ден за разходки, а бе имаме си късмет тази година  Laughing

Явно малкия оздравява  Praynig вече само кърма не му стига и днес яде и пюре с охота  Hug

По повод на дружките за разходка  Wink може да проверите в Бгмама имало подфорум по градове  Peace може да си намерите някоя друга луда мама  hahaha

Аз писах преди ама май сте ме пропуснали  Thinking Кога мога да давам кестени на малкия  newsm78

marinels оправяйте се. И няма да е зле поне от време на време да и капваш сребърна вода. Аз на Виктор само нея и кърма  му капя и се оправя  Peace Торта много вкусно изглежда, но ме провокира да се сетя за един виц  hahaha  " Влиза Зайо в сладкарницата и пита: Имате ли торта от моркови? Сладкаря : Не! Зайо излиза, на следващия ден Зайо пак влиза в сладкарницата и пита:  Имате ли торта от моркови? Сладкаря пак: Не! И така няколко дни. Накрая сладкаря решил да зарадва Зайо и му направил торта от моркови. Когато Зайо пак дошъл и попитал: Имате ли торта от моркови? Сладкарят радостно отвърнал: Да имаме! Зайо се усмихнал широко и казал: Много е гадна, нали! "  hahaha  Joy  
За комсед този в Люлин няма дрешки, обувки и т.н. само играчки  Peace

Еna Явно си е до организъм  newsm78 И аз кърмя по толкова ама нямам такъв проблем  Whistling Даже напротив, не му стига и започва да мрънка че нищо не тече  ooooh!

migeo Оправяйте се и вие.  Hug  На нас започна да ни минава и вече започва да се заиграва сам до вчера и ние бяхме така, като скачени  ooooh! Дано и каката бързо се оправи, а водихте ли я на алерголог от какво е  newsm78

Mur И на вас бързо оздравяване  Hug А кой номер ползвате на памперсите  newsm78 има 4 и 4+ може да му вземеш по големите за през нощта  Peace Аз съм доволна от молфикс  Peace

sirence
Цитат
Мами, тази попара била панацея за гладни деца
ха ха ха ето това и аз разбрах, и за това му давах каша та да събера /как звучи/ повече кърма за вечерното хранене.   Mr. Green  Ама вие сте по напред от нас. Аз съм от по лудите мами и се захранваме от месец и половина   hahaha

# 602
  • София
Привет!
И ние да се разпишем WinkБърз отчет от консултацията +300гр и 2см. Simple Smile

Маринелс, дрешките и обувките както и столчетата ги има в Младосткият Комсед, тук при нас в Люлин има само играчки.

Mur , ние сме на пуфис, не ми изпускат, но виж хъджиса е друга работа-тях само през деня, но новият не съм го пробвала.........нека кажат мамите който вече са го купили. При нас го гледах на пазара-24лв.  и подарък към него два пакета мокри кърпички пак на хъджис. Peace
П.П- с мама Веси сме писали заедно Hug

# 603
  • София
Момичета имате ли информация за пилетата Дюк  newsm78
Пилетата Дюк ги има от няколко години на пазара, много бяхме доволни, особено в началото. Пилетата се отглеждат до 56 дни, а индустриалният бройлер расте между 35 и 40 дни. Хранят се със 100% растителна храна, без добавка на антибиотици, животински мазнини и стимулатори на растежа. Заради специалната порода и съдържанието на 50% царевица в храната, цветът на пилето Дюк е жълт. Като го печеш не се "стопява" и си има вкус на пиле. Напоследък обаче нещо не са почистени добре, все стърчи перушина оттук-оттам  Whistling

Лъки точно щях да пиша и аз същото за пилетата Дюк. ние вкъщи купуваме само от тях от няколко години и има значителна разлика в цветово и вкусово отношение от другите пилета. И наистина не са много добре почистени напоследък, но аз си ги доизчиствам. Малко е неприятно, но няма как - по-добре малко перушнка, отколкото много хормончета. Peace

За памперсите - на Памперс Актив Бейби сме, не ми пропускат и не съм имала проблеми с тях.  Пробвали сме Памперс Сензитив, но нещо не ги харесах, а и на бебан не му понасяха нещо.

# 604
  • България моята родина
Да се похваля днес Сашо се събуди с трето зъбче,но като се прибра баща му викам я пипни какво имаме той пипа от другата страна и вика а да.Викам абе не там от другат страна и той ами то и тук има.  Grinning И така с още две зъбчета напред.Обаче да ви питам на вашите бебета като им изскочиха горните зъбчета предните ли бяха първо,защото на малкия са му избили 2-та кучешки и сега ще е като някое вампирче  Grinning Laughing

# 605
Здравейте мами! Редовно ви чета, но да си призная ме мързи да пиша.
Ама като си се хвалим как си отглеждаме децата да се похваля и аз  Embarassed

Железни сме - излязоха ни резултатите от кръв и урина и всичко е ОК. Хемоглобина на бебчето е 122, което ми се струва направо екстра за невкусило месо човече.

Вече и ние пропълзяхме НАПРЕД! Simple Smile

И сме месоядни Simple Smile Хапнахме пуйка и пиленце Simple Smile Лошото е , че давах на Ганчев пюре и после видях, че било с краве масло, та въведох явно и това Simple Smile Аз толкова време отказвах да добавям масълце в пюретата които правя Simple Smile Но сега почнах да слагам по малко от вчера и масълце и копър. Че явно бебенцето се усети, че има и по-вкусни неща от обикновени варени зеленчуци. Засега готвя само зеленчуковите пюрета, а тези с месо ги купувам. Не робувам на марки, купувам от всички и не съм видяла малката да изявява предпочитания към марки.

Хапнахме и кашичка с глутен. Simple Smile Общо взето сме все по - големи човечета. Малката вече не ни оставя да вечеряме пред нея. Знае какво правим и се сърди , че не и даваме. Ужас е Simple Smile

Гледам как мои познати само купуват разни играчки, образователни и т.н А ние искаме да си играем само с дистанционното, зарядните за телефона и телефона ( само че аз го крия) и всякакви неща, които естествено не са за игра. То да си призная дистанционното беше стимула да се научим да пълзим напред  Laughing

Още не съм свалила кошарата, защото всяка нощ ставам да подавам чайчета, биби и да успокоявам с нещо будното си дете. Съответно с толкова течности и памперса бая се пълни и да ви кажа си щада все още кръста. Надявам се още малко да си е глупавичка и да не се изправя, че тогава няма как ще свалям нивото на кошарата.

Регистрирахме и първото си падане. От дивана ония ден Simple Smile Много се ядосах, защото малката маймуна ме излъга, че спи и аз отидох в кухнята да хапна набързо и след млако чувам ТУП и рев. Беше се уплашила, то иначе не е високо Simple Smile Та така хитрото ми дете все ни лъже, че е заспало. Приспиваме се толкова дълго ( за има няма 20 минути сън). Завива се през глава и не мърда и тъкмо си помислиш, че е заспала и тя ХОП и се отвие със замах и се смее - ДИВАНЕ  Laughing

# 606
За памперсите за през ноща съм признала Либерото...дето се вика "куче-марка" са...ма много твърди ми се струват и затуй не ги ползвам....замислям се да взема за през ноща да и слагам Либеро,а през деня да сме си с Памперс премиум кеър...ще видим

# 607
От известно време имам проблем с гърдите. ConfusedОсобено лявата редовно ме боли, Т вдигам, уж се оправи и след седмица-пак.Чудя се дали да не пия профилактично Лецитин, но като се обадих на националния телефон на ЛЛЛ, не посмяха да ми кажат дозата, а ме посъветваха да се обърна към лекар. Нали това не е лекарствен продукт , а хранителна добавка, защо не ми отговориха, не знам?!Та, ако може някой да ми каже и профилактично, и с цел преодоляване на проблема, когато е в острата си фаза, как да приемам Лецитин, ако пак се наложи.

Еna, съжалявам за трудностите, през които преминаваш! Confused

Действително, при прием на лекарства, билки, дори и на подобни хранителни добавки, е добре да се направи консултация и с лекар, който най-добре познава здравословното състояние (а също и за да се преценят рисковете, ползите и вредите, вероятността от алергична реакция и т.н.) и не би било коректно някой във форума или по телефона за предписва или дозира. Като ЛЛЛ лидери и помощници за кърмене не е редно да изписваме или дозираме препарати - това е в компетенцията на лекарите. Ние се опитваме да предоставяме информация, а майката по своя лична преценка, и/или след консултация с лекаря си (като се има предвид и тази информация), да направи своя информиран избор. Затова и на телефона си получила подобен отговор. Peace

За конкретния ти въпрос относно дозировката на Лецитина – надявам се тази статия за лечение с лецитин при повтарящи се запушени канали да ти даде информацията, от която имаш нужда. Grinning

В Пловдив има ЛЛЛ лидер, който е и IBCLC (международно сертифициран консултант по лактация) – ако прецениш, би могла да се свържеш с нея и да споделиш за повтарящия се проблем с гърдата (ето нашите контакти). Друг вариант е да посетиш някое от събитията, организирани от Ла Лече Лига в Пловдив – актуална информация за графика им можеш да видиш тук.

Надявам се да се чувстваш по-добре и да успееш да намериш ефективно и трайно решение на проблема. Ще се радвам да пишеш как си.
Hug

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 18:21 от Amorevole

# 608
Maми, мерси, че се изказахте пак за памперсите. Май ще взема Памперс актив бейби, защотоот тях има най-много доволни. Не знам как е при другите бебета, които сучат и през ноща, но при нас памперса сутрин е като балон. Даже тази част, която е като коланче, за което се залепват лепките е ужасно издута и от там изпуска, защото не прилепва вече добре за кръста. Пък и той се върти доста и спи основно по корем  Grinning
mama_vessy,от Молфикс сме взели 4-ка, че бебо е едва 8 кг. От babylove oще му вземаме 3-ка за през деня и те са му ОК като размер. До преди 2 седмици изобщо не сме имали проблеми с протичане на памперси.
За пилешкото месо, честно казано, най-късно от него ще започна да му давам купешко. Изобщо не знам има ли свястно на пазара. По едно време ние също купувахме само Дюк и ни хараесваше, но в един момент ни се стори, че не се различава особено на вкус от другото. Това е лично наша субективна оценка, така че може и да не е така. Ще вземем пак да опитаме как е. Мисля, че купешкото пуешко е по-читаво, но пък по-рядко се намира.
Хайде, спокойна вечер  Hug

# 609
Mur И ние се кърмим всяка нощ.  Peace  Аз имах този проблем преди време с протичане,но от както взехме по големия размер нямам никакъв проблем т.е. 4-ка . И Виктор е 8кг  Peace

Ivelina9292 Браво на малкия честити ви зъбки Hug

kukumindrela Браво на малката хитруша Hug Я какъв кураж имаш да я оставяш още на горното ниво  Rolling Eyes

maiski3 Браво на малката сладурана  Hug

Лека и спокойна нощ.

# 610
Цитат
  Стихия, знаеш ли, че в МОЛ Пазарджик  (е не знаех, че има МОЛ-ове е по-малките градове), ще откриват ДМ ?
Оле ще умра, къде пък в тоя Пазарджик МОЛ ще има, да не би стария ЦУМ ще го кръстят МОЛ:), ако е така, голям смях Joy
Весе ама знам ли що за дружинка newsm78, за съжеление жените жертват приятелки за ради мъжете.
Когато напуснах Украйна, много ми липсваха улиците по които съм се разхождала, парковете в които съм си почивала, мама на която при необходимост мога да се оплача, всичко това с времето намерих в България, Варна е градът в който се разхождам по уличките и мога да си представя че съм в любимата си Одеса. Благодарение на кмета и парк имаме страхотен, с времето свикнах че мама далече и намирам утеха в това сама да съм "мама", това което ми тежи, че така и не намерих приятелка която да не осъжда, когато не разбира решенията ми просто да ги приема, когато пита за мнение да приема че то може да е различно.

Лъки, благодаря за поканата, ще се възползвам някой път.

# 611
  • Пловдив
Ена, Лецитина при запушване се взима 3600-4800 мг дневно, т.е. 3-4 капсули от 1200 мг. Това е от този на Валмарк. Иначе има и някакъв български, който е с по-малка дозировка и трябва много капсули от него да взимаш. Профилактично аз взимам по 1 на ден - 1200 мг. Имаше статия в библиотеката, но не мога сега да я открия. После ако имам малко време, ще погледна пак, да ти я пратя.

Мър, памперси за през нощта ние ползваме Пуфис 4+. Бебчо е над 9 кг и суче по цяла нощ. Сутрин е точно така както ти го описваш - подуто даже под лепенките. Обаче са изпускали само 1-2 пъти.

# 612
  • България моята родина
Здравейте мами и бебчета, малкия продължава да е лют и явно ще има още зъби.Притеснява ме това,че зъбчетата,които са избили са много на пред на венеца дано са си наред.

Другото,което искам да се похваля е,че снощи моя мъж за първи път от 2-те години,в които сме заедно ми казва нещо толкова мило и нежно.Каза,че докато бил на работа си е помислил,че ако умра ще полудее без мен,че му давам всичко от което има нужда и не си и помисля за друга.Може да съм смешна,но това е първия мъж,който ми е казвал нещо толкова мило и направо ми разтопи сърцето. Heart Eyes Трябваше да споделя,защото само тук споделям мислите си нали си нямам приятелки,с които да общувам.Вие тук сте моите виртуални приятелки.   bouquet

# 613
Ивелина, браво на мъжа ти за милите думи.И за в бъдеще да ги чуваш от неговата уста! Hug
Коммелина, благодаря ти, мила! HugПиши ми на ЛС телефона си, че съм го изгубила.
Amorevole, благодаря, че се включи!Винаги си толкова отзивчива! HugДано да не се стига до приема на Лецитин, но за всеки случай. Wink
Мигейо, по-добре ли сте? Маринелс, вие?
Всички болнички-оздравявайте. Уинен, май и вие бяхте в този отбор, как сте?
Времето е страхотно, бях с пиятелка на кафенце, но мъжо и децата никъде не излезнали през това време, че Ева заспала. Rolling Eyes Сега хукваме навън, дано не се скрие слънцето.

# 614
  • Пловдив
Чак сега виждам, че Амореволе Hugе писала за Лецитина и даже статията е пуснала, нещо съм бляла и изобщо целия пост съм пропуснала Crazy ще ме прощавате, че повтарям..

За детската кухня, тук в нашия квартал на кухните е залепена извадка от наредбата, в която пише, че е за деца над 10 месеца. Да, ама не. Масово ги записват на по 8 месеца децата, а личните лекари естествено дават бележки на родителите  Sick Всеки следобед ги гледам майките по пейките с бурканчетата с нишестени кремчета. Какво му е толкова полезното и разнообразното на нишесте с краве мляко и захар, не знам.

И  още нещо се чудя. Ако детето ми е захранено с всичко - яйца, месо, мляко и т.н. , защо да е по-добре да му дам пилешка супа например от детската кухня, а не от тази, която съм сготвила за нас  newsm78 Там по някакви специални детски рецепти ли готвят? И друго - за деца на 10 месеца и на 3 години храната е една и съща. Не се ли променят потребностите на детето през този период  newsm78

Това дето го е писала Г-жа Стихията за приятелките за разходки и мен ме притеснява. Аз най-редовно си мълча, като се заговорят майките за хранене, режими и т.н. Само казвам: "Ние сме по друга схема" и си правя пас. Иначе трябва да почна да им обяснявам, колко грешат  и ще стане грозно  Confused Малко ми е тъпо така, чувствам се като лицемерка  Rolling Eyes Интересното е, че и те не ми дават акъли, сигурно са видели, че съм някаква луда, дето си тормози гладно детето  hahaha

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 15:59 от Commelina

Общи условия

Активация на акаунт