Февруарчетата като гъбки си растат и бели зъбчета редят!- Тема 21

• 31 025
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
Daizy- за е-бей е различно в зависимост какво купуваш. Повечето доставчици имат доставка до Бг, но съм имала и такива, за които съм ползвала посредник. Просто гледаш докъде е доставката, различно е при всеки артикул.

Като гледам вашите режими ви се възхищавам, ние сме си все още като новородени почти

2 през нощта- кърма
5- кърма
9- попара, която почти не яде
11- кърма за приспиване
13-14- пюре
16- кърма за приспиване
19- каша с плодово пюре
20- кърма и заспиваме

Не знам кога ще минем и ние на 4-кратно ядене, сигурно като се върна на работа и не може да цочка повече:)

# 106
jatze Булка Марулка точно за тези чорапи говоря, много изнервят, особено като е в проходилката, все му се изхлузват и ако не забележа навреме, ще има да си шляпа бос по студения под... Crossing Arms

hey_ya вземам го в скута си и режа, а той гледа с интерес. Понякога бързо му омръзва и почва да се дърпа, тогава е трудно и настава борба, оставям го да полудува и издебвам пак момента  Wink

dayzi83 аз съм поръчвала от немския и-бей, ама принципът е същият- нещо подобно на продавалника, само дето е с наддаване в повечето случаи, но доставката си зависи от потребителя, който продава стоката- трябва да прочетеш неговите изисквания. Иначе за сайта- вземала съм от време на време разни неща, ама не на наддаване, че е много обвързващо и няма смисъл- цял ден висене пред компа и следене на цената и в крайна сметка понякога се вдига толкова висока цена, че най-добре да си купиш нещото от магазина...

# 107
Здрасти  Simple Smile
Като ви чета режимите и ме е срам да споделя нашия... май няма друго бебе, което да приема толкова малко храна, различна от мляко  Confused. Ами като не ще, какво да го правя - стотина грама изяжда най-много и край, стиска устата, сърди се - търси си да цока и това е. Пробвах го гладен, негладен, с по-топло, с по-студено, все тая. Другата храна не че не му харесва, но имам чувството, че я яде само от любопитство, все едно какво точно предлагам. В началото супер ни вървеше захранването, докато бяхме на фаза "опитване", но вече искам да хапва по повечко. Тия количества, за които чета, 200 гр и нагоре... е няма такава храна, от която да съм успяла да го накарам да изяде повече от 120 грама, в най-добрия случай  ooooh!. Иначе режимът ни е като на Гатофилия, само часовете са по-късни - на обяд месно или зеленчуково пюре, а вечер каша с плодово пюре, за количествата ви се оплаках  Rolling Eyes, дояжда си с кърма. Останалите хранения са кърма. Общ брой - 5 или 6 хранения, зависи дали се е будил към 6-7 часа да суче или направо към 9. Аз си се успокоявам, че до годинката е по-здравословно за него по-скоро почти само на кърма да е, отколкото примерно да ми откаже всякакво мляко... ама пак ми се иска да изяждаше повечко  Rolling Eyes.

Ноктите ги режем, като е буден, с играчка в едната ръка (или и в двете, ако режем на краката) и пак е борба понякога. Като спи, не става - буди се.

За думичките - Дани, когато му е некомфортно, казва "ма-ма-ма...", когато си играе: "ба-ба-ба", когато е весел и любвеобвилно настроен: "та-та-та", "ти-ти-ти". Твърде често се случва, за да е съвпадение. Та определени срички ги асоциира с определено настроение, но съм убедена, че понятие си няма от значението им в тълковния речник  Wink. А че има изключения сред децата, има. Според родата аз на 9-10 месеца съм казвала "капачка" (що пък точно "капачка"  newsm78) и съм знаела какво е това. Доста ми е странно това, понеже щерката тази думичка започна да я казва правилно на около 2 години, въпреки усилените опити от моя страна да я науча точно на нея от мнооого по-рано  Laughing.

Честит рожден ден на Евилчето на патерици и от мен    bouquet

# 108
Момичета много ви благодаря за инфото относно ebay  Hug днес разглеждах и попадах само на артикули, на които пише доставка за UK, но като се поразрових видях, че доставят не само за там.

Babygirl като чета режима ви, ти все едно моя Йоан гледаш  Mr. Green ние сме същите и ме използва денонощно за биберон  Confused как ще го отказвам от това кърмене за приспиване, незнам  ooooh! вече близо месец и биберона ми отказва напълно... ей, така изведнъж. Както си го цокаше и на сладващия ден взе да го плюе и до там беше  Tired

Пуфиса и аз си ги уважавам. Пробвала съм и други пелени, но никоя друга не издържа на 12 часовия му нощен сън. Трябва да си направя експеримент и да претегля сутрешния памперс - със сигурност тежи кило  Mr. Green Булче, явно наистина на кофти партида си попаднала, адмирации за производитлите, които така любезно са реагирали.

А ноктите са си голяма драма  ooooh! направо си е мисия невъзможна. На ръцете някак си успявам да ги изрежа, докато го кърмя, а за ноктенцата на краката използвам докато е на гърнето и се занимава с някаква хартийка или кутийка bowuu

Да си похваля гарджето  Flutter като му казвам пляс-пляс и той пляска с ръчички  bowuu почти сме усвоили и махането за "чао"   Party много съм горда  Joy ама на какви работи се радвам само  Laughing

# 109
Привет в този мразовит при нас ден cold
Стани, Зелда, Дейзи благодаря ви,че ме отразихте! Hug Въпреки,че аз така и не успях да си задам правилно въпроса Embarassed Мисълта ми беше дали да давам 10 дни през ден от 1 вид месо,или 20 дни през ден от 1 вид месо? Rolling Eyes Чета,че с месо се захранва минимум 10 дни и през ден,но не разбирам дали броят само местните дни,или и безмесните между тях newsm78
Пак много неразбрано го написах Blush
И каквато съм разсеяна забравих в предния си пост да благодаря на Стани и Ади за новата темичка! Hug  bouquet
Софи и аз съм му взеха такива чорапки,но още не съм му ги слагала,като чета май и за подарък не стават Whistling
За думичките- да,засега си говорят на бебешки,но и при нас има една осъзната- "ТАТЕ"- винаги когато го търси я повтаря и се оглежда. Крис "мама", все още не е казал Tired Ами за какво му е да си кълчи езика,като майка му така и така е винаги при него...
Неговият режим е:

4-5 сутринта- кърма
8-9- кърма
10-11- плодово пюре, между храненията- 80/120 мл
12-13- кърма,след около 1/2 час- зеленчуково,или месно пюре- 190 мл
16-17- кърма, след 1/2, 1ч. Каша- 180-200мл, зависи какъв "модел" е Laughing
20-21ч- кърма за лека нощ.

Тази сутрин беше от изключенията и спа от 21, чак до 8 сутринта,което е страхотно!Хич няма да му се разсърдя,ако му стане навик.
Ноктите му ги режа,докато суче- тогава нямам проблем.Обаче с тези на краката борбата е безмилостно жестока hahaha Картинка сме и тримата- баща му го държи,аз режа, Крис пищи и се чуди как да се измъкне,все едно го коля...

Дано днес Ивето се разпише от вкъщи и Майката вече да е здравичък!
Чакаме и Лори и Бобо с добрите новини! Hug
Браво на Дани,как бързо пребори възпалението детенцето Heart Eyes
Хайде със здраве!Хубав и много топличък ден от нас с Крисунчо! Hug

# 110
  • У дома... някъде
Ние се прибрахме от ехограф и сега ще папкаме и излитаме навън,че е грехота в това слънчево време да седим в къщи.За сега всичко е горе-долу добре,в смисъл че бъбречното легенче не се уголемява още,но лекинко задържа урина,което за сега не било притеснително и да правим консулт на 3 месеца. ThinkingЧестно казано тия доктори са толкова студени,че трябва едва ли не да им се молиш да ти обяснят подробно какво му е на детето....
Пуфиса си го ползваме почти от раждането и съм доволна.Днес дори ще взема от ДМ,че са на промоция сега с Бейбибонуса.Дано не улучим кофти партидата,за която говорите. Confused
Ноктите режа в будно състояние.В едната ръка си има играчка,по някое време я пуска и иска да докопа ножицата. Laughing
Режим-7ч-АМ 180мл,10ч-каша,плодово пюре,попара,кус-кус илинамачкан банан
12.30ч-месно или зеленчуково пюре,като понякога давам 2 дена подред месно,зависи как съм му сготвила
17ч-десерт някакъв подобен на закуската или нишесте с бисквита
19.30ч-АМ 180мл
21-22 ч заспива сам в леглото си с бибка в уста и играчки  Laughing Heart Eyes

# 111
  • Русе/Germany
Здравейте кукли.
Днес времето е много хубаво но на Боби много му се спеше и веднага след хапването на обяд заспа и сега си стоим в нас и той спи. После ще излезем.
Аз като ви чета режимите и май си държа детето гладно newsm78
7-7:30 - кърма (не знам колко но не е много според мен)
10-10:30 - попара. До вчера слагах 2 сухара, днес направих с 3.
12:30 - 13:00 - 2-то от кухнята 200гр (пюре) един ден зеленчуково на другия месно.
17:00 - десерта от кухнята 250гр (мляко с грис, крем, и някакви такива)
19:45 - супа. 120гр+ 1 сухар.
21:00 - кърма но не знам колко.
Стискам палци на всички болнички да се оправят.
За памперсите, в началото ползвах Пуфис. До 2-я месец Ок но после започнаха да пропускат. Смених с Памперс доволна бях но после ми казаха за Кан бебе и от тях съм мноооооооого доволна и сега купих един пакет Памперс и да си кажа почти всяко боди е мокро. Все едно е новородено и все пера наакани бодита. Не знам защо така става. И от както ги ползвам ако не му намажа дупата с крем то като махам пампата е червен и има пъпчици.  Сега пак ще си купя Кан бебе, с него нямам грам грижи. Нито червено дупе нито мокри бодита.
Днес на площадката едни хора си помислиха че Боби е на 10м Party Много хубаво вървял и бил големичък. Но те имат момиченце и може и затова да им се вижда голям Thinking
Хубаво е че и на други със запушени нослета Низита им е помогнала. Аз съм много доволна.
хайде отивам да чистя малко.
Четох много набързо и затова не споменавам поименно.
Палчета на всички в нужда и да се оправят бебоците Hug

# 112
Тони,порових в няколко форума и общо взето практикуват по следния начин:1 вид месо го въвеждат за 10 дни (т.е. 5 дни месно и 5 дни зеленчуково),след това с друг вид по същия начин.Например в рамките на месец въвеждаш заешко,пуешко,телешко.

Времето е супер  Party

# 113
Дейзи, за йбей са ме изпреварили, та наистина си зависи от продаващия  Hug Ако не пише подробно, винаги можеш да му пишеш мейл и дори да изтъргувате доставка до Бг, ако принципно няма. Иначе аз не съм специалист по наддаване или т.нар. снайпериране и всичко ми се изплъзва, затова гледам само цени на „веднага купи“.
Доставчик от Англия ползвам http://donesimi.com/ икономичната тарифа и съм доволна. Другата също съм я ползвала и е много хубаво, че проследяваш пратката още от пристигането (снимат я), но е скъпо ooooh! Заслужава си за скъпи неща като лаптоп например.
Добре си хапват дечицата, аз поне не видях в на никой режима нещо странно или недостатъчно.
Забравих и аз да кажа за пуфиса. Пуфиса ми е любим на мен и го предпочитам именно защото е дебел, но и ние пострадахме сега и сме със зачервено дупе, та го смених със зелен памперс. И естествено си е до бебе кое му понася, но специално за пуфиса не може да е случайно на толкова майки да им се случи това и то наскоро.
Браво на Боби за стабилното стъпване, а на Йоанчо за пляскането и за чао казването. Мой Мончо категорично отказва да пляска с ръце, а колко го мъча Blush Иначе пляска за дай 5, но сам с 2те си ръце нъц.
Мерси за инфото за чорапите, точно се бях засилила да купувам.
Нокти реже мъжо обикновено докато аз го залисвам или с цица или със жълтоклюно патенце. Бай дъ уей, ето ви клипче, на което моят е  Shocked  Shocked  Shocked без да мръдне независимо колко пъти едно след друго го гледа, като от време на време пуска по някоя щастлива усмивка http://www.youtube.com/watch?v=2RDtks5xwFc
Бягам, че пак ферман ooooh!

# 114
Здравейте,е как никой не ми отрази въпроса newsm78 нищо Crossing Armsне че съм от най-редовните,но по някои въпроси не мога да се включа като нямам какво да пиша Peaceпри нас таткото се справя с ноктите от самото начало и аз съм доволна в будно състояние,ползваме и пуфис,досега сме нямали проблеми и добре че не купих и аз от тези чорапки Peaceще си ползваме терлички,сега съм купила прежда и започвам от шапката Naughty

# 115
yan4etooo, извинявай, че съм те пропуснала, мила  Hug, но нали и аз се включвам вече от дъжд на вятър - сигурно много хора не отразявам и не е умишлено. Дано никой не се сърди. Та на въпроса ти - не зная дали може да е опасно, специално Дани отдавна не ака толкова често. Ака веднъж, най-много два пъти на ден, а понякога прескача ден-два.

# 116
yan4etooo, не се сърди Hug Отбелязвай въпросите в червено, за да е сигурно че ще ги видим. Аз понякога чета отгоре-отгоре Blush
Лорис ака по 1-2 до 3 пъти на ден. Не пропуска ден, но пък винаги акото му е твърдо newsm78 Не чак на топчета, но като на голям човек. Така е откакто го захраних. Не мисля, че при вас е проблем, стига да не е много рядко. Мисля че е напълно нормално да акат, колкото пъти са яли. Така според мен трябва да е. Питала ли си педиатъра?
Ноктите ги пиля със стъклена пиличка, така е откакто е малък, защото веднъж му стиснах пръста и вече не смея. Може би не е правилно и малко бавно става, но е безопасно.
Месото го въвеждах като зеленчуците Embarassed Три дни един след друг от един вид месо, после 2-3 дни зеленчуци и после пак три дни друго месо. То не е много голямо количество в пюретата и не сме имали проблеми. По принцип нямаме проблеми с нито една храна Wink За това цялото ми захранване беше малко през просото Laughing Въвеждах в един ден по няколко храни и т.н. Ако бях го спазвала, както е правилно, щяхме да сме до никъде.

# 117
Момичета,
Да ви почерпим за нашата 8 месечинка Simple Smile

По -късно ще се опитам да се включа пак  Simple Smile

# 118
Тони, месото го въвеждахме (въвеждаме) 5 дни последователни, като първия давам 2-3 лъжички, втория 7-8 лъжички, третия 1/3 бурканче от 190, четвъртия 1/2 бурканче от 190 и петия цяло бурканче, така ме посъветва и хепи мама като попитах

ноктите ги режа на краката когато е на гърнето, а на ръцете когато е будна, лежи и си играе с нежо в едната ръка

акането ни в момента не е за коментиране  ooooh! - откакто бяхме 1 седмица с разстройство и уж ни мина, Ради ака 3-4 пъти без режим, когато и дойде тогава  Tired

режим на хранене:
7-8 часа 120 мл кърма/ам
10.30 плодово пюре с бисквитки, десерт с извара, кус-кус, попара -колкото ми дойде наум  Embarassed
13 - месно/зеленчуково пюре 190 гр - слагах 2 пъти и жълтък ама се разболяхме и сега пак наново ще го започваме
17 - каша, грис, йогурт, кисел
220.30-21 - 180 мл ам с бисквитки

# 119
Здравейте,
Тони, благодаря ти, че си се сетила за нас, макар вече да знаеш предполагаМ как сме  Hug
Вчера бяхме на ЕЕГ-"абсолютно чисто със сигурност"-каза докторката. Този път беше възхитена от държанието на Бобо и каза, че се развива перфектно. До тук хубавото-лошото е че ни каза до коледа да пием фенобарбитал  Tired Вече изпадам в една чуденка кой да слушам, като трима доктори в една и съща престижна детска болница ми казват различни неща за толкова важно лекарство  ooooh!. Според първата, трябваше на три месеца да сме спряли феното. Според доцентката вече трябваше да го спираме и сега невроложката хоп до коледа   ooooh! и така....
Иначе каза повече няма да ходим на ЕЕГ  Party Няма да има профилактични прегледи, нямало нужда. Най-после Бобо убеди и нея, че просто му е бил нисък калция  Mr. Green Иначе  какви ги говореше от дефекти в невралната тръба до разни ми ти синдроми  ooooh!
и така.......
после ще пиша по темите, че занимавам бобчето.
Преди малко си счупи ел. каната-както беше в проходилката, отиде до контактта и дръпна кабела. Спаси го само късият и кабел да не му се тресне в главичката. Дори и не го намокри, но цялата ми кухня беше пълна с вода, а Бобо се хилеше и стъпваше в локвата  ooooh!
Та я кажете-как правите АМ с вода Девин-затопляте ли я само или? Нещо не ми се дават още 80лв за кана, а на нашата има огромна дупка.

Янче   Hug Бобо  ака по 4-5 пъти всеки ден от месеци-нищо му няма. Хубава обмяна имат щом си качват. Иначе и аз си питам самотно--най-много една-две мами объркали се да ми прочетат поста ми отговарят  hahaha
хайде цунки гунки и до после

Общи условия

Активация на акаунт