Февруарчетата като гъбки си растат и бели зъбчета редят!- Тема 21

• 31 005
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
Евилче, честит рожден ден, много здраве, щастие, любов, успехи и всичко най-най ти желая.

Нашият режим от около 3-4 дена както следва:

7-8 - кърма + АМ(около 100мл)
11-12- второто от кухнята (200гр)
15-16- йогурт с плодово пюре, грис, КМ с намачкан банан или бисквитки или и двете, пак около 200 гр (десерта от кухнята не го давам, защото е с прясно мляко, по нататък може би)
19-20 - супата от кухнята + 2 сухара около 200-220гр
23-00- АМ- около 200 мл.

А само до преди 3-4 дена беше:

6- кърма + АМ

9.30-10- попара, грис (сирене, масълце, чай)
13-13.30- месно пюре
16.30-17- йогурт, КМ + бисквитки
20.30-21- млечна каша

00- АМ

Все си мести режимите  Crazy  , но като цяло трудно и много рядко изяжда повече от 200 гр, често по-малко около 190гр., рядко 210-220.

# 76
Здравейте, мамита! Аз съм размазана  Tired. Вчера реших да отида пеш до работата на мъж ми да го изненадам и да ме представи на колегите - ами 5 мили в едната посока  Tired и после обратно и в парка игра и сега ходя леко разкрачена  Crazy
Честит 8 месец на Венци!
Честит ден ден и на Евилчето! Много мръвки да хапвате със здраве тази година!
Режим:
7/7:30 - овесена каша с банан на Гербер+ една две лъжици ( големи ) АМ - не знам точното количество
11/11:30 - бурканче ( 170 гр) ( по-често бъркан и половина)  пюре + 90 АМ или АМ дирекшън в пюрето
3/ 3:30 - Пълнозърнестта каша и плодово пюре ( 99 гр) или плод
7/ 7:30 - 210 АМ ( повече след като се разбърка)
В другото време му давам да си гризка нещо - бебешки морковчета от хладилника са му любими и му действат добре на венците!
Избор на видове каши и храни за тази възраст много нямам- просто не продават . Нали до годинката са предимно на АМ, кърма....Дори йогуртите са за след това.
Месото и аз го давам почти всеки ден , но съдържанието му е не повече от 10 % . Жълтък не давам. Ще изчакам да видим новият педиатър какво ще ми каже.
Изместването на времето въобще не ме притеснява . Той 10 часова разлика в зоните преживя за седмица, та един час ли няма! Един , два дена и ще се оправят нещата, а и тук е чак ноември, не се знае колко пъти ще си смени режима преди това.

Момичета, да ви питам. Тези мама , баба и айде дето ги чувате нали не мислите , че са първите думички? Нали най-рано след 10/12  месеца може да се случи. Защото в проивен случай моето дете говори поне 3 езика  Wink
Скоро никой не е качвал снимка на някой сладур...Гледат ми се бебета!

# 77
Набързо само режима ни до споделя:
8,30ч. - попара;
12,00ч. - второто от ДК;
16,00ч. - третото от  ДК;
19,00ч. - супата от  ДК;
22,00ч. - 210 мл АМ.

# 78
  • Варна, морето, сините вълни...
Бенджи че това си е добре за яденето, Мони като едвам яде 125гр. зеленчуково, а да не говорим за местно пюре. Cry
Дано от кухнята му хареса и да започне да папка Praynig

# 79
Ние сме с вирусна и температура Tiredне съм чела подробно,че ми е гадно Tired

# 80
Ехой,

Евилче, честитооооо, много да си щастлива   bouquet   bouquet   bouquet

Мъжо навън да блее шампионска лига  Close , а ето ме мен, вече след спа, готова за сън, дано шефчето уважи това ми желание. Права бях да не се хваля, снощи от 3 до 5 не иска да спи, отделно се буди няколко пъти Tired

Интересно ми е да ви чета режимите и да си сверявам часовника  Wink Аз почнах да давам каша вечер половин час преди баня и след това изпива към 150-200 мляко след баня и обикновено заспива на шишето. С кашата вече се засища и иска да яде чак към 6, но защо се буди преди това newsm78 Педи отсече „зъби“ и повече не ме занимавай. А аз гледам да не се вкарвам във филми и да и вярвам, че иначе какви ли не може да ги измисли хипохондричния ми мозък... ooooh!

Тони аз давах всеки ден месно пюре като въвеждах месото, като увеличавах количеството докато стигна до цяло бурканче. Ама беше доста по-бързо от 10 дни на месо, може би по 5...скоро ще почвам говеждо и агнешко, а свинско ще чакам до кухнята чак, рибата и тя...
Лена всичко, което казва моят е неосъзнато, без НЕ  Shocked  Twisted Evil Абсолютно и само на място ми мрънкоти НННеее като не иска нещо (най-често да го обличам/събличам) съчетано с рев понякога, иначе като си плямпа никога не го казва. Иначе мама,баба, тата, тете, бебе, для для и най-новото от днес бей-бей
От няколко дни имитира брутално всичко, каквото види и чуе, кое успее, кое не, но се опитва Heart Eyes Клати глава наляво надясно и подрусва дупара като чуе музика, това трябва да е някакъв вид танц. Лази, колкото да стигне до някъде да се хване да стане, но после няма силици, нито коленца за повече, доста е кекав Laughing Проходилката май ще ходи на продавалника, заедно с много други паметници на културата като шезлонг, кошара за игра, ред музикални играчки купувани с цел „остави мама за малко да си свърши някоя работа“, но уви без резултат.
Оф много се разписах, а трябва да се спи...Имаше много да ви казвам, а накрая май само за моето гардже говорих  Embarassed
Цунки и БОЛНИЧКИТЕ ДА ОЗДРАВЯВАТ

# 81
А забравих за думичките.
На мен ми е абсолютно ясно, че баба, папа, мам са неосъзнати, НО вечер, когато някой друг се мъчи да я приспива, а тя е нервна, когато реве и търси мен постоянно се повтаря МЕ МЕ и ако случайно ме види става още по напориста, като прибавя и протягане на ръчички към мен, бутане на татко и едно звучно: МЕ МЕ, Ме Ме и т.н., докато не я взема. Винаги когато търси мен повтаря меме. Татко и вече почна така да ми казва - Меме какво правиш? Меме идваш ли? и т.н.  Joy

# 82
  • Mostly in my mind
Проходилката май ще ходи на продавалника, заедно с много други паметници на културата като шезлонг, кошара за игра, ред музикални играчки купувани с цел „остави мама за малко да си свърши някоя работа“, но уви без резултат.
newsm62      202uu

# 83
Лена и аз силно се съмнявам да е осъзнато това което казват ( с някои изключения може би).
Мони казва тата, тате, дада, дядя, баба, бубу, ейй, и един път каза леля, което много ме учуди и после леле. Всички признава освен мама  Mr. Green но и това ще стане.

Ето ви една усмивка за лека нощ:

# 84
хайде и аз да споделя режим:

05-06:00- кърма и 180мл АМ с 1-2 бисквити
9-10:00- попара 200гр
13:00- месно или зеленчуково с 1/2 жълтък 190гр
16- 17:00- плодово 190гр, напоследък изяжда дори по-малко
20:00- каша 200гр
21:30- кърма за приспиване
през нощта го залъгвам на гърда и си цоква колкото има, но като цяло драстично ми намаля кърмата, не съм я мерила, но по моя преценка едва ли е повече от 60мл.

Бях почнала по едно време да вземам от частна ДК, но го яде само 1 седмица, после взе да отказва и спрях. Тогава давах наобед основното от ДК, следобед десерта, а супата оставях за другия ден наобед, като и добавях малко сухар.

Evridika аз го прочетох  Mr. Green

QueenBee аз се изхвърлих с 6лв. за такива чорапи и само му се смъкват. Все е бос. Сега съм в търсене на бебешки пантофки.

lena1 успокои ме с часовата разлика..щом на вас 10 не са ви проблем  Wink

за думичките- Валентин си дърдори какво ли не, ама като стане време за ядене или спане се започва едно мамама, мемеме, мимими. Не съм сигурна дали значи мама или амам. Thinking Сигурно са първи думички и значат нещо, ама на неговия си език.
Иначе понякога имам чувството, че осъзнато ме вика мамама и ме търси с поглед, особено, като го приспива друг човек...

Честит Рожден Ден, Евилче!   bouquet

Зелда разсмя ме с вашия танц  Mr. Green Не се отчайвай за проходилката, имаше още мами като теб, скоро четох из темите и там се стигна до извода, че им трябва повече време на малките, за да им дойде интереса.

И Валчо почна да повтаря ама само аа, ее, еййй. Казва Да, Да като го питаме нещо и кима положително. Laughing Иначе е много подвижен и супер се кефи на проходилката, но това не значи, че го оставям сам, понеже помита всичко по пътя си. Най-обича да обръща сушилника с дрехи на баба си и да се втурва радостно, като види контакт, да отваря и затваря чекмеджета заедно с пръстите си... ooooh! В кошарата става-сяда, става-сяда, става-сяда до безкрайност. А тая вечер се почувствах досущ като стена за катерене. Постоянно е вир вода и преобличам.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 22:47 от Sofie

# 85
Добър вечер, момичета!
Колко мами на балкона има  Simple Smile
Влизам набързо за отчет вместо запис. Мечо вече е 10 800 (да правилно четете, няма добавени нули)  Mr. Green и уж 75 см, които вкъщи са 78. Значи е + 500 гр. момчето. Зелдичка, само да кажеш пак на Мони мечо  Mr. Green Heart Eyes
Доки ни каза, че всичко е наред, и тя, и УНГто смятат, че секрецията е много по-добре, в смисъл бистра. В петък ще ни излязат резултатите от поредната посявка. Да ви кажа хич не ме грее подобрението при положение, че се буди детето нощем и не може да диша. Ми ужасно е да гледам как се мъчи и постоянно нощно време да завирам тия разтвори да пръскам и да го вдигам на ръце, че да се  отпушва нослето. Последните пъти към сутринта милото даже не  си отваряше очичките, то му се спи, ама въздух няма  ooooh!. Ама стига съм мрънкала. Снежи, ще взема да опитам сребърната вода и гела  Hug
Като ви чета колко ядат малчовците и се чудя как Ники е толкова килца, а яде по-малко  Thinking Освен да си суква порядъчно количество много скоростно, защото това не мога да го измеря. Нашето подобие на режим е следното:
5-6 или 7 - кърма
9,30-10,30 - кърма
12,30-13 - пюре (зеленчуково или месно). Изяжда макс 160-170 гр
15-16-кърма за приспиване, почти не яде направо заспива
18 - 100мл. каша и малко плодово пюре (2-3 лъжички), като това е от  5-6 дни, когато започнах глутена
21 - кърма
Нощните будения са много, но ядене понякога има към 3, понякога направо в 5.
Днес реших да му дам каша по-късно с идеята евентуално да видя дали пък не се буди от глад. В резултат той повърна половината количество веднага след като яде (пак беше със 100 мл. вода). Поредния ми опит да натъпча детето преди лягане претърпява провал, явно не е гладен човека и не смятам да рискувам да додавам млека нощно време. Тоя филм съм го гледала и едвам смогнах да сменям повръщано.
Иии така, на всички с поводи днес пожелавам да са живи и здрави, на рожденичката честитих във ФБ.
Наде, Дейзи  Hug
Янче, пиша ти на лични да не спамим тук да споделиш ако може за памперсите.
Напоследък все се сещам за бременния период  Simple Smile
Стига съм тракала, че онзи ден събудих юначето, а ми се пише още, но дано успея утре.

П.С. Много сладък тоз Мони бе  Heart Eyes
Зелда  Laughing, нашата проходилка, както ти правилно отбеляза е сефтосана, но човека нали не се изправя сам, нито пък лази, та само си седи в нея и се избутва назад със същото движение, с което се избутва и легнал.
Думички реди всякакви, но като има зор МАМ е приоритетно. Тези дни пак се сети да пищи, ама ужасно силно, та не знам чий тъпанчета ще се уморят първи  Simple Smile
Лека нощ на всички   bouquet

# 86
Евилче, Честит Рожден Ден   bouquet Да си жива и здрава,и много обичана от двамата ти мъже  Hug
Честита месечинка на Венци   bouquet Да е здравичко и послушно детенце  Hug

Някой има ли новини от Ивето и Мати? Дано вече мъника е по-добре и да са си вкъщи  Hug
Дано и прегледа на Бобо от бобената шушулка е минал добре  Praynig ще чакаме Лори с още добри новини  Hug

Евридика само да те поздравя за търпението, което си проявила  Hug аз направих грешка с това още в самото начало и все още си се гушкаме всички на спалнята... или по-скоро дребния си е разперил ръчичките и си спи сладко-сладко, а пък ние с татко му се чудим как да се сместим  Mr. Green

Ние режим си нямаме  Confused всеки ден се изненадвам и някак си се опитвам да се нагаждам според случая  Rolling Eyes Кухнята, която взимам този месец е за деца от 6 до 9 месеца и ми дават само супа и десерт. Супата ако е месна успявам да я пробутам за обяд, ако е постна я довършваме на вечеря. Десерта го давам между 4 и 6 часа.

Прекъснаха ме, докато пишех и сега всичко ми се изпари...
Леле... Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.

Ще чета и ако мога пак ще се включа  Heart Eyes

Редактирам се веднага!
Мими, Мони е голям бонбон  Heart Eyes Какъв е нахилен само  Grinning и моя много се кефи на банята, но все не мога да го хвана усмихнат  Sad докато щракна и той вече гледа сериозно обектива  Tired
Гатофилиа браво на Ники за мерките  Hug да я преборвате вече тая хрема, че да не ни тормози сладура  Hug
Моника и вие да го смачкате вируса  Hug
Като ви чета режимите и се сещам, че аз сигурно повече от седмица не съм давала жълтък  Embarassed нали вече не му готвя и забравям  Rolling Eyes всъщост в събота му бях сложила в готвеното от мен, но той не ми уважи манджата  Sad.
Тотони и аз въвеждах месото като го редувах през ден със зеленчуково пюре  Peace

Всички болнички да оздравяват  Praynig

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 23:12 от dayzi83

# 87
Каква е тая какафония с тоя пуфис бе момичета.Ние от самото начало сме с него и досега нямаме нилакъв проблем,направо като ви чета на едната се обринало детето и всички се юрнахте да връщате пакетите с пелени.Я по-спокойно.Първо сменете памперсите,изчакайте известно време и вижте какъв ще е резултата и тогава сигнализирайте.Не искам да ме разбирате погрешно,ама не съм много съгласна,че CANBEBE си струват.Например като съвсем малко бебе ми бяха накупили 3-4 пакета CANBEBE,който с удоволствие изхвърлих,след постоянно пропускане,изпъпчване и подсичане,така че не може да се каже че си заслужават на тази цена.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 23:13 от The_Driver

# 88
А според мен си зависи от детето (за памперсите) за това на едно му пасват дадена марка, а на друго бебе-друга. Няма смисъл да влизаме във спорове за това.  Peace На мен Пуфиса също не михаресват че са дебели и твърди, а Молфикс и те са дебели и от тях се изира. Дори си мисля че може би е от това понеже му се спарва д-то, мое мнение Hug

# 89
Именно Мими това имах предвид че  всяко дупе различно се повлиява от различните памперси Peace

Общи условия

Активация на акаунт